Gyurkity Péter

Bemutatkozott a HTC Desire 820

A pletykáknak megfelelően hivatalosan is bemutatkozott a 64 bites chippel ellátott okostelefon.

A Desire 816 közvetlen utódaként megjelenő készülék ezúttal egy 1,5 és kereken 1 GHz-en futó Snapdragon 615 chipet kapott, amely a 400-as sorozatba tartozó négymagos elődjét váltja le immár nyolc (2x4) maggal és 64 bites architektúrával felvértezve. Ez számít a legnagyobb újdonságnak, mint ahogy azt nem is olyan rég mi is megírtuk, akkor még külsős pletykákra hivatkozva.

A big.LITTLE és a 64 bites architektúra az ígéretek szerint a játékoknál és az egyéb számításigényes feladatoknál jön majd jól, ráadásul a fogyasztást is elviselhető szinten tartaná, miközben a futtatási sebesség egyértelmű módon javulhat. Ennek eléréséhez azonban az Android L, vagyis a mobil operációs rendszer soron következő verziója szükséges, amely már a megfelelő 64 bites támogatással jelenik meg. Maga az okostelefon egyébként a megszokott külsőre támaszkodik, a dizájn itt nem igazán változott, mint ahogy a BoomSound is megtalálható azon, bár a vastagság itt mindössze 7,74 mm.


A kijelző ezúttal egy 5,5 hüvelykes példány, amely 720p felbontást támogat. Ehhez a teljes listán egy 13 megapixeles hátoldali kamera, egy minőségi selfie-képek készítésére is alkalmas 8 megapixeles előlapi kamera, a Dot View tokok támogatása, valamint több eltérő szín (a fehér és a szürke több árnyalata, kék és narancssárga) csatlakozik. A hivatalos bejelentésben nem esik szó az akkumulátor méretéről, itt leginkább a már említett 64 bites architektúra, valamint az LTE Cat 4 elérés támogatását emelik ki.

A Desire 820 megjelenése szeptember végén, illetve október elején esedékes, ára 350 dollár körül alakul majd, hiszen ez az ígéretek szerint nem tér majd el túlságosan az elődétől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #7
    Felhasználó élmény tekintetében még az 520 is ver egy droidos csodát kisgyerek :D Menjél inkább homokozz ne vitatkozz az okosabbal ;) Na mentem, te meg mérgelődj nyugodtan pucu :D
  • Narxis #6
    Nálam még megmutatkozik de nálad még meg sem... :D Tudod mikor ütné ezt akármelyik Lumia... :P
  • tomboy013 #5
    Az intelligencia ismét megmutatkozott :D A 830-a Lumia ütné ezt egyébként is úgyhogy annyira nem nagy probléma ha nem jön WP-vel :P
  • fergusonpapa #4
    Ocsmány? nem sok dizájn elem van rajta. Max nagy de atól még nem ocsmány ;)
  • who am I 7 #3
    ocsmány egy gép annyi szent..az a káva..nagyanyám telóján volt akkora. A fehér verzió meg csak izlésteleneknek való :D
  • Narxis #2
    De nem jön, haha.
  • tomboy013 #1
    Szép telefon, jöhetne WP8.1-gyel is.