• teddybear
    #25
    A tudományban bármit ki lehet találni, de aztán bizonyítani kell! Méghozzá olyan kísérletekkel, amelyeket a hasonlóan képzett kutatók meg tudnak ismételni, és hasomló(egyező) eredményeket fognak kapni.

    Ma a te általad favorizált "elméletekkel" az a baj, hogy nem csak ellentétesek a mostani tudásunkkal, hanem a kitalálóik sem tudják bizonyítani hogy nem csak agymenések. Persze nem is akarják, mert azt nem is lehet. Meg ha cáfolják az egészet, akkor mehetnek a futottak még táborába, és akkor mi lesz a hírnévvel?

    Ami pedig a fénysebességnél gyorsabban mozgó részecskéket illeti, azoknak a létét ugyan a relativitás-elmélet matematikai bizonyítása engedélyezi, csakhogy még semmilyen, a fény vákuumbéli sebességénél gyorsabb jelenséget, vagy részecskét nem észleltünk. Eddig minden ilyen természetű észlelésről kiderült, hogy észlelési, mérési, vagy értelmezési hiba.

    És számításba kell venni azt is, hogy bár a matematika szép, szimmetrikus modellt engedélyez, de a fizika rengeteg aszimmetrikus jelenséget ír le, azaz ez még nem jelenti azt, hogy a fénynél gyorsabb tartomány a valóságban létezik.