• teddybear
    #21
    Fa Nándorék két tonna ételkonzervet kaptak a világkörüli útjukhoz. Főleg ezt ették, de persze időközönként vásároltak a kikötőkben ezt-azt pótlásként.
    Mostanában már sokkal több módszer van az élelmiszerek tartósítására, mint egy-két évszázada. A hosszútávú utakon járó hajósoknak sem kell szárított tésztán és füstölt húson tengődni, mert szinte mindent el tudnak tárolni így, vagy úgy.

    Ami pedig az úrhajókat illeti, én inkább egy fedélzeti farmon gondolkodom, ami egyrészt hasznosítja a megtermelődött széndioxidot/salakot. A zacskós fehérjeturmixot meg hagyom a reménytelenül kockáknak.
    Mellesleg, a re-cirkuláció ebben az esetben is kívánatos, mert egy űrhajónak mindenképp korlátozott a szállítókapacitása. Csakhogy az ilyen vegyi úton előállított pótlékot nem igazán lehet egészségesnek nevezni.