opeca#54
Te is kezded. MI az átlag? Mondjuk nem vagyok öreg, de az x86-os asztali pécék hőskorában kezdtem el foglalkozni a gépekkel és az átlagfelhasználó szintjén gyakorlatilag bármit meg tudtam csinálni a géppel. Ismertem a DOS-t, tudtam konfigurálni az autoexec.bat-ot meg a config.sys-t, tudtam mi az a partíció, tudtam mi mit jelent a BIOS-ban.
Aztán a Win 95-el volt az, hogy több lehetőséget nyújtott, de egy telepítés akkor sem kottyant meg.
Én sértésnek veszem azt, ha egy fészbúkozó, szkájpoló majomhoz hasonlítja bárki az átlagfelhasználót. Ne legyünk igénytelenek, az átlagfelhasználó igenis ért a számítógéphez és ki is használja azt.
Akinek abból áll a számítástechnika, hogy fészbúk meg chatelés, azok a low end kategóriába valók. Azoknak tényleg elég a táblagép, ne is legyen asztali pécéje, mert kár lenne rá pazarolni.
De mint átlagfelhasználó már igenis figyelembe lehet venni azt, hogy mik a fejlesztési lehetőségek, mik az esetleg előnyei, hátrányai és határai adott készüléknek.
Ugyanúgy, ahogyan mondjuk átlagfelhasználóként veszel egy dvd lejátszót. Lehet kapni azokat a mobillejátszókat. Na most inkább oylat veszel, vagy ugyanannyiért egy komolyabb, asztalit? Pl.