• opeca
    Hát elég sok mindennel tud többet. Mire mész vele? Hát pl. sosem lehet tudni, hogy mikor kell ideiglenesen azon ügyködni komolyabban. Ha azért az árért kapsz egy jobb gépet, akkor talán nem olyan meglepő, ha valaki azt mondja, inkább vedd azt.

"Csak egy példa: E-mail a vonaton ülve."

Igen, erre írtam, hogy komoly felhasználásról beszéljünk, ne ilyen e-mail vonaton ülve dologról. Amúgy nem bírod ki a vonatutat e-mail nélkül?

Lehet hogy macerásabb lenne amúgy megnézni laptoppal, de mondjuk amellett hogy megnézed az e-mailt még egy rakás más dologra is jó.

És ez a lényeg, multifunkcionalitás.

Egy időben a számítástechnika és minden próbált abba az irányba fejlődni, hogy nem ezer féle eszköz legyen mindegyik egy funkcióval, hanem egy eszköz nagyon sok funkcióval.

Persze a pénz nagy úr, és a marketing stratégák jól kitalálták, hogy az nem biznisz, hogy kapsz egy multifunkciós készüléket, nem, a biznisz az, hogy elhitessük az emberekkel, hogy neked kell asztali pécé meg táblagép meg okostelefon meg notebook is ahhoz, hogy teljes életet élj.

Én pl ezért meghúzom a határvonalat, és inkább pécé párti vagyok. Nekem nem lényeg az, hogy minden másodpercben tudjam, jött e e-mail-em vagy a vonaton ülve állandóan böngésszek. Vonatoztam eleget, jópár órás vonatutakat, de kibírtam gép nélkül.

Persze ha te annyira geek vagy, hogy neked lételemed az, hogy mindig online legyél, akkor vegyél mindenféle kütyüt, gazdagítsad azokat, akik pont erre számítanak.