• opeca
    Ezt nem fogom soha megérteni. A tudás, az eszköz határa az attól még ugyanolyan, függetlenül attól, hogy mennyire tudod kihasználni. De hogy a jövőbetekintésnek ez a parányi szikrája sincs meg sok emberben, na ez az egyik, ami elborzaszt.

Honnan a búbánatos fenéből tudja az illető, hogy 5 év múlva milyen szinten fog állni és nem e kezd el érdeklődni mélyebb dolgok iránt?

Mondok egy igaz és tökéletes példát. Mindig is érdekelt a csillagászat. Tavaly eljutottam odáig, hogy kéne egy csillagászati távcső.

Na milyen legyen? Böngésztem az ezzel foglalkozó oldalakat, végül valamennyire átláttam a nagy alapokat. Voltak a refraktorok és a Newton távcsövek. Az első, ismétlem az első(!) szempont a választásomnál az az volt, hogy mit tud a kicsike? Mire fogom tudni majd használni. Mert nem ragadtam le a jelennél, pedig csak a bolygók és a Hold érdekelt elsőre, hanem tovább mentem, és úgy választottam, hogy amennyiben ha a jövőben jobban belemerülök, akkor azt a választott műszerrel meg tudjam tenni.