Nem sokáig lesz másodhegedűs a tábla PC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Ezt teljesen más történet.
Én sajna 8 óra munka után még 4 et a pc elõtt ülök.
Nem programozásra gondolok, hanem mint mondjuk jogositványnál a múszaki ismeretek.
Szinte minden munkahelyen van számitógép amit nem árt ha tud használni.
Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Legalábbis a nagytöbségnek.
A barátnõmet sem értem, de azért szeretem ha mellettem van... 😄
Gõzöm sincs pl, hogy pontosan miként mûködik egy mp3 lejátszó, mitõl félvezetõ egy félvezetõ, de a mobiltelefon hardveres mûködéséhez is hülye vagyok.
Kb ez a helyzet a pc -vel is a legtöbb ember számára. Az eszköz van az emberért és nem fordítva (na jó a barátnõ persze nem eszköz, azt csak feloldásként írtam😄) 😊 A jó eszköz az amit könnyû használni. Ne legyünk már ennyire kockák.
Starcraft + Diablo III - esemve
A gond azokkal van akik már elfeledték a sulit!
Napi 8-10 óra munka után nem sok kedvük,energiájuk van tanulni.
Ráadásul aki sosem foglalkozott ilyesmivel annak ez kinai.
Honnan a búbánatos fenébõl tudja az illetõ, hogy 5 év múlva milyen szinten fog állni és nem e kezd el érdeklõdni mélyebb dolgok iránt?
Mondok egy igaz és tökéletes példát. Mindig is érdekelt a csillagászat. Tavaly eljutottam odáig, hogy kéne egy csillagászati távcsõ.
Na milyen legyen? Böngésztem az ezzel foglalkozó oldalakat, végül valamennyire átláttam a nagy alapokat. Voltak a refraktorok és a Newton távcsövek. Az elsõ, ismétlem az elsõ(!) szempont a választásomnál az az volt, hogy mit tud a kicsike? Mire fogom tudni majd használni. Mert nem ragadtam le a jelennél, pedig csak a bolygók és a Hold érdekelt elsõre, hanem tovább mentem, és úgy választottam, hogy amennyiben ha a jövõben jobban belemerülök, akkor azt a választott mûszerrel meg tudjam tenni.
Attól, hogy az átlagember picit jobban konyítana az informatikához még nem az eszközt szolgálná, hanem jobban elsajátítaná annak használatát, amivel végsõ soron a saját boldogulását segítené elõ.
Tudom, hogy tudatlan embereknek nehéz ezeket a dolgokat megtanítani, de ezért kellene kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni erre már az iskolában is.
Nem az eszköz szolgál minket,akkor miért az emberek tanuljanak számitástechnikát?
Próbálj elmagyarázni valamit olyan embereknek akik sms-ezni is nehezen tanulnak meg.
Próbáltam az egyik munkatársamnak ajánlgatni tabletet,de neki laptop kellett.
Én meg szivok mert minden másnap telefonál hogy ezt miért csinálja a gép,meg hogy mitörtént mert ez,meg az.
Az, hogy az eszközöket butítjuk le a userek szintjére, ahelyett hogy a usereket okosítanánk fel az eszközök szintjére.
De ez olyasmi, ami ellen tenni nem lehet, de attól még szívem joga, h zavarjon, nem igaz?
Nem errõl szól ez az egész részemrõl. Hanem valami egészen másról. Életvitelrõl...
Angol keyboardon ott vannak az ascii kódok...
- iOS telefon/tablet.
- Android telefon/tablet.
Rá fogsz jönni, hogy mi az értelme, hidd el. A notebook és a fenti eszközök viszonya olyan, mintha egy szöget akarnál kihúzni, ami 1 mm mélyen van a falban és lemennél a garázsba, megkeresnéd a kombinált fogót, visszamennél ahelyett, hogy csak egyszerûen kézzel 1 mp alatt kihúznád.
A
- Mit indít az emberek 98%-a a PC bekapcsolása után? (A válasz a böngészõ, ez bizonyított tény)
- Mivel játszik az emberek 90%-a? (Nem Starcraft-al, hanem a passziánsz szintû dolgokkal)
- Mit csinál az emberek 90%-a ha a víruskeresõ jelez? (Kétségbe esik és hív egy informatikus barátot, ismerõst, szomszédot)
Néhány észrevétel:
- Az emberek nem tudják, hogy a bal, jobb egérgombbal és szimplán vagy duplán kattintsanak.
- Akármilyen pop-up ablak feljön, ami jelzi, hogy 4 milliárd forintot nyertek rögtön rákattintanak a linkre, hogy a bothálózat tagjai lehessenek.
- Ha a fogorvos anyós Skype-ozni akar és a Caps-Lock be van kapcsolva hamarabb meghal, mint hogy rájöjjön a megoldásra jelszóbeírásnál.
Én ízig vérig PCs vagyok (Játszok is magyarul, programozok, 3D Studiozok, Videót vágok, etc etc), de õszintén megmondom, hogy ha lenne rá pénzem vennék iPadot/Android 3-as tabletet IS. Szerintem zseniális dolog és tényleg a buta amerikai farmer és a professzor is ugyanolyan hatékonyan tudja használni. Megkockáztatom, hogy még nagyanyám is el tudná sajátítani a használatát hamar. Butaság, hogy ezen vitatkozunk, hogy a noti milyen jó. A jó kis mobil merevlemezzel tényleg élvezet a 2 perces Windows töltés majd utána a 25 másodperces outlook töltés (OK, van SSD + 40 ezerért amivel reszponzív lesz a rendszer, én is vettem az asztali PC-be, de nem ez a tipikus). Az aero szaggat, a gép lassú, játékra alkalmatlan és egyébként is karban kell tartani (Registry, vírusok, töredezettségmentesítés, Windows Update etc etc). Ezzel szemben a tablet bekapcsol és gyakorlatilag azonnal a kezed alatt van a web. 1.0-ás usereknek (is) tökéletes. Nem értem, hogy miért van problémája néhány embernek ezzel kapcsolatban.
Szerintem lényegtelen szempont az hogy közel anyiért egy laptopot is kapok.
Hidd el Nyugateurópában vagy usa, kanada,stb nem egy elérhetetlen valami,sõt.
Egy este ha elmegyek vacsorázni a feleségemmel 100€ 5-6 vacsora ára.
Ez semmi,enyit fizetek a kocsimra biztositást egy évre.
es igen, jelenleg az en gephasznalatom is kimerul kb a felsoroltakban.
a hozzaszolast ugyanannyi ido alatt irtam meg a teljes meretu virt. bill.-el, mint ezt a hozzaszolast is a laptoprol. ekezetet meg nem muszaj, foleg ha angol a keyboard.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Old fel ezt a paradoxont és meg fogunk egyezni.
Starcraft + Diablo III - esemve
Az általam felvázolt potenciális tablet vásárlók pont azok akiknek a napi számítástechnika tevékenységük kimerül néhány percben, vagy egy kis szórakozással max 1-2 órában. Pont ezekrõl beszélek, hogy ehhez felesleges asztali PC.
Nem tudom melyik részét nem akarod megérteni.
Aztán régen vágytam egy laptopra (mert úgy hívták vala) - meglett de fölösleges volt vala
Aztán pár éve vágytam egy tablet-pc-re - meglett de méregdrága volt és totál felesleges vala (bár egy ideig menõnek éreztem magam, ez is valami azért)
Hát utazom, IT-s vagyok meg minden, de én mondom nincs jobb, mint a saját magam által összetákolt jó kis hangos, meleg PC 😉 (persze nagy FullHD TV-vel, csak, hogy még több legyen a vilanyszámla)
Persze még így is elõfordul, hogy valaki a pécé rabjává válik de az akkor legalább gyorsan megmutatkozik és lehet kinevelõ táborba küldeni az illetõt😊
1. Asztali pécé
2. Laptop (ha kell)
3. HTPC (ha kell)
Ennyi.
A többi parasztvakítás meg deformáció.
Ehhez miért kell a hagyományos értelemben vett PC? Nem értem....
Vegyél, amennyit elköltesz ezekre a hülyeségekre abból már egy durva laptopot tudnál venni ha valóban szükséges. A laptopot egyébként nem értem miért is hoztad fel? Azzal nincs semmi gondom, ha valóban sokat utazik az ember, na nem a házadban utazol sokat, mert akkor az megint egy marhaság😊