• kukacos
    #93
    "Azt írtad, hogy a kínai gazdaság/gazdagság egy lufi, mert minden külföldi hitelekből megy."

    Nem. Azt írtam, hogy Kína a fejlődéséhez ugyanúgy, ha nem jobban rászorul a Nyugatra, mint fordítva. A függőség kölcsönös, és ezért nem kéne ennyire barna legyen a gatyád.

    "Nyert, mert szerintem se. Csak én ilyennel nem is jöttem. "

    Akkor meg miért beszélsz már x hozzászólás óta arról, hogy Kína "felfuttatja a belső piacot" meg "összeomlasztja az USA-t"?

    "ha a nyugati tőkés kivonul és benn hagyja a gyárat szerinted mi akadályozza meg a kínait, hogy a nyugati piacra gyártson továbbra is ugyanabból a gyárból?"

    A nyugati tőkés addig nem fog kivonulni, amíg hagyják, hogy Kínában olcsóbban csinálja ugyanazt ugyanazt. Ha kivonul, akkor két eset lehetséges: 1. máshol olcsóbb, 2. a politika megakadályozza, hogy a kínai cucc eladható legyen. Akár egyik, akár másik, a következmény az, hogy a kínai termékek nem eladhatók a nyugati piacon. Érthető, miért ellentmondás az, amit beszélsz?

    "Szerinted mennyi időbe tellik egy szakember kiképzése?"

    LOL. Szerinted Kínának a magasan képzett szakembergárdája a fő vonzereje? PhD-sek fröccsöntik a dömpereket? Magad se tudod, mit beszélsz.

    "a nyugat balfax módon leépített fontos iparágakat és a szakembereket elzavarták"

    Akkor megint megkérdezem: hogy lehet mégis, hogy az összes iparágban a legmagasabb szintű képzés/kutatás nyugaton található? Csak nem úgy, hogy nem igaz, amit mondasz, pontosabban nem úgy igaz?

    "Most akkor, nem arról volt szó, hogy megpróbálunk feléleszteni egy iparágat [...] Eccercsak hogy került elő, hogy a kínaiak tönkrevágják a $-t?"

    Valami nexus írt erről #49-ben először...