• kukacos
    Volt ajánlat a kárpótlásra, egy nemzetközi alap, amiből fizettek volna. A zsidók egyet nem akartak, hogy a palesztinok - akik azóta négyszeresére szaporodtak - konkrétan bevándoroljanak Izraelbe, szétszakított családokat kivéve.

"Én aztán nem hasonlítottam Trianonhoz, mert ott azért kicsikét más volt a helyzet."

Nem, én hasonlítottam. Szerinted melyik volt a jobb ajánlat, Trianon, vagy amit a palesztinok kaptak? Nyilván nehéz összehasonlítani, de azért valamennyire megtehető. Területveszteség arányai? Kompenzálta valaki a magyarokat a menekültekért? Épp hogy nekünk kellett kárpótlást fizetni! Milyen és mekkora hadsereget tarthattunk? Egy nevetséges díszhadsereget engedélyeztek.

Vagy nézzük mondjuk Németországot a világháborúk után.

Röviden: egy európai ország hasonló helyzetben gondolkodás nélkül aláírna egy ilyen békét.

"Egyszóval nem volt az olyan rózsás ajánlat"

Negyven év megszállás után, vesztes háborúk után, úgy, hogy az alternatíva az, hogy a zsidók tovább szorítják a torkodat, ráadásul a szélsőségeik meg fognak erősödni? Ugyan már. Tudni lehetett, hogy Izrael sosem lesz még egyszer ennyire engedékeny hangulatban.

"A palesztinok nem követeltek többet a '49-es határoknál"

Megszáll egy ország úgy, hogy te kezdeményezted a konfliktust. A megszálló elég sok katonája meghalt. Nehogy már az legyen a jutalmad, hogy MINDENT visszakapsz... mutass már ilyet a történelemből. Még ha naaagy, demokratikus ország száll is meg, aki tényleg, becsszóra csak békét csinálni megy oda, akkor is szokott csorbulni sok kiváltság. Az irakiak pl. most egy de facto kurd autonómiányit buktak.

Nézd, innentől a szituáció értékelése azon múlik, hogy elfogadható-e az izraeli ajánlat avagy sem. Szerinted nem, szerintem meg a palesztinoknak *bármilyen* békét villámsebesen kellene aláírniuk, mert ez elsősorban az ő érdekük. Valóban annyira vágyik arra minden palesztin, hogy Tel-Avivba költözzön? Ez az egész kifogásosdi csak ürügy arra, hogy a palesztinokat tovább lehessen véreztetni az iráni és a szaúdi érdekekért.

A palesztinok most azt a taktikát választják, hogy véres kisgyerekek képeivel akarják a világ közvéleményén keresztül a zsidókat engedményekre bírni. Bocs, de én nem tudok szimpatizálni egy olyan nemzettel, akinek ennyit érnek a gyerekei.

Ráadásul síkhülyék is, mert csak azt érik el, hogy a zsidók még jobban radikalizálódnak.