• kukacos
    #378
    Na látod, itt a probléma, amit a magyar választó nem ért vagy nem akar megérteni: ha minden adót úgy használnak fel, ahogy te szeretnéd, *akkor is* beteg lenne az egészségügy és az oktatás. Nem az 5% korrupció a lényeg, valamennyi sápot a legfejlettebb demokráciákban is leszednek (ne érts félre, nem azt mondom, hogy jogos a lopás, ideális a 0% lenne, de maradjunk a realitásoknál.) A probléma ott van, hogy a rendszer maga pazarló korrupció nélkül is, változtatni kell, mert a jelenlegire nincsen pénzünk. Te is azt írod, hogy változtatni kell; kíváncsi vagyok, hogy a 300 forintot megszavaztad-e. Eddigiek alapján kétlem, hiszen az is csak a mocsok politikusok lenyúlása volt, nem igaz?

    A probléma mélyebb gyökere ott van, hogy az emberek elvárásai és elképzelései hamisak, a politikusok ezért hamis képeket festenek nekik, végül a gondolatvilágunkat követve tetteink is egyre inkább elrugaszkodnak a valóságtól. Magyarország még nem élhetne nyugati életszínvonalon, de úgy tesz, mintha megtehetné. Ugyanez a tömegpszichózis kerítette hatalmába Argentinát is a csőd előtt, nálunk se lesz másképp.

    Pontosan mi volt baromság abban, amit írtam? Hogy neked nem tetszik az ingatlanadó? Nem látom a meggyőző érveket arra nézve, hogy rossz ötlet, kivéve, hogy neked személyesen fájna. Nekem még jobban fájna, hidd el, a családomnak elég sok ingatlan van a birtokában.

    Még mindig nem írtad meg, hogy te személyesen miről lennél hajlandó lemondani, hogy visszatérhessünk a pénzügyi realitáshoz. Kezdem azt hinni, hogy semmiről. Fizessen más. Ja, hogy mindenki ezt gondolja? Hova fog ez vezetni szerinted a végén? Megmondom: megdöglik a szomszéd tehene is, az enyém is, aztán én meg a szomszéd is. Mint egy tragédia végén.