• kukacos
    #350
    Tolja a halál ennek a bandának szekerét. Mivel is mondtam ilyet? Mert hogy támogatom az ingatlanadót? A mai magyar vezető politikai gárdát valóban nagyjából egy az egyben falhoz kellene állítani, de én egy kicsit tovább próbálok nézni. Jó, felakasztottuk őket, na és? Valakinek jönnie kell helyettük, és a hitelezők attól még dörömbölnek az ajtón. Jöjjön Orbán holnap, persze, egyetértünk, hátha vízen jár majd, de a problémák vele is maradnak, és a megoldásokat szeretném hallani, mert arról a társadalom nem beszél.

    Nézd, én az ingatlanadó mellett érvelek, noha valószínűleg szívnék vele. Te miből akarsz megszorítani? Mert azt a hülyeséget, hogy vágjuk vissza a korrupciót meg a lopást, és rögtön lesz pénz, nem fogadom el. Vágjuk vissza, persze, de én tudom, hogy nem lesz elég.

    Mellesleg vajon miért is tudott csak ilyen idióta elitet kitermelni a magyar társadalom? Talán mert a magyar társadalom mechanizmusai ezt teszik lehetővé. Morális spirál alakult ki, aminek a politikusok csak az egyik fele, a másik fele bizony a lakosság. Nem bízunk a közösségben, adót csalunk, és közben a politikusokra mutogatunk. Az oktalan panaszkodás az ország legnagyobb baja, mert irracionalitásra nevel, és egy ilyen országban az értelmes beszédnek nincs talaja. Az embereket nehezebb lecserélni, mint szerezni egy értelmes politikai gárdát, de odáig el kellene jutni, hogy az emberek valaki értelmesre bízzák magukat. Ezért örülök Bokrosnak, mert végre valaki nem néz hülyének. És sajnálom, hogy itt titeket már az értelmes beszéd se szólít meg, csak csípőből anyáztok.