"a LEHETŐSÉG nem igazolja a dolog tényszerű bekövetkeztét!"
"A magyar szavak és mondatok jelentését sem érted. Reménytelen a vita. Hagyjuk szerintem."
Hogy kéne tényként értelmeznem, hogy leírsz lehetőségeket, de nem bizonyítod, hogy valóban megtörténnek? Kérdezz már meg egy ötévest, mi a különbség aközött, hogy a bátyja ELVEHETI a pöttyös labdát, meg hogy ELVETTE a pöttyös labdát. De most tényleg. Vagy értelmezd nekem szegény gyengeelméjűnek az állításod, különben azt látom, hogy a kínos kérdésekre gondosan kerülöd a válaszadást.
"Azt hogy mit mutat meg, már az olvasó fantáziájára bízod, pedig pontosan erre lennék kíváncsi."
"Kis flame, jól van. Bennehagytam, csak hogy mindenki értse hogy miért vagyok mérges rád."
Azért ugye tisztában vagy azzal, hogy szerintem meg az én angyali türelmem tartja életben a beszélgetést?
"Ugyan milyen céljai látszanak a bankoknak a hitelkategóriákból?"
"Konkrét fejlesztési hitelek, pályázatok? Hallottál ezekről? Amire nincs kategória, vagy elfogy a keret, az nem fejlődik."
Lényegében ez a pár mondat a válaszod a témánkról (bankok kontrollfelhalmozása). Ennyit bőven elég lett volna írnod, a többi flood és offtopic. Nézzük apróra akkor.
Először is, megint terelsz, mert az előzőekben a bankok hitelkategóriáira hivatkoztál kontrolleszközként. A célirányos fejlesztési hitel nem általános hitelkategória, hanem egy extra lehetőség, amit a bank a politikával karöltve kínál. Hitelkategória például: középkorú, jól kereső, egyedülálló, lakással rendelkező. Ebben a kategóriában a bank minden további nélkül folyósít teljesen szabad felhasználású hitelt bárkinek, amíg az illető a fedezetet biztosítja. Másodszor, a kérdésre megint nem válaszoltál, újra megkérdezem tehát: mikor fordult elő bárkivel is, hogy megfelelő fedezet birtokában nem talált magának hitelkategóriát, és a bank nem adott hitelt?
A fejlesztési hitelek és pályázatok a politikai akarattal egybehangzóak, és a politika nyíltan közzéteszi az ilyen források célját. A bank azért vesz ebben részt, mert az állam ilyenkor garanciákat vállal, és az állam jó adós. Egyáltalán nincs tehát bizonyítva, hogy a fejlesztési hitelekben valamiféle banki akarat jelenne meg.
Egyelőre tehát még mindig nem bizonyítottad, hogy a bankok kontrollt halmoznának fel.