kukacos#225
Nézd, te most az az eset vagy, aki a gimnáziumi fizikaórán azon duzzog, hogy milyen hülye volt ez az Einstein, hogy nem jött rá erre meg arra. Te még azzal is terhelt vagy, hogy nem csak magad gondolod zseninek, hanem feltételezed, hogy mindenki más aljas vagy hülye.
Tanultál egy kicsike közgazdaságtant, amiben nem értesz valamit, és felfedezni véled egy-két képletben a rendszer fundamentális hibáit. Elfelejted, hogy a közgazdaságtan tudomány: kiváló elmékkel, akinek - már bocs, de - intelligenciájába, felfogóképességébe, tapasztalatába, a témáról szerzett tudásába jelenleg még csak nyomába se léphetsz, akik egész életükben ezt tanulták, tanították és tanulmányozták, bonyolult matematikai rendszerekkel, Nobel-díjasokkal, független és kevésbé független kutatókkal, őrültekkel és konformistákkal a maguk vadul radikális vagy vaskalapos elméleteikkel, több ezer szaklappal:
http://www.oswego.edu/~economic/journals.htm
amelyekből valószínűleg te egy fránya betűt sem értenél a magad kis makroökonómia jegyzeteddel.
Most te evidensnek tartod, hogy ezeket az embereket mind lefizették, megvették, hülyék, hogy nem látnak át valamit, ami a külker vagy mittudomén melyik fősuli jegyzetéből is világosan látszik. Lehet, hogy a jegyzeted szar, de az alázat hiányát a részedről semmi sem menti fel.
Ember, próbáld már meg magadat a megfelelő helyre helyezni a világban. Ha nem értesz valamit, kérdezz nálad hozzádértőbbeket, akik majd elmagyarázzák, mielőtt következtetést vonsz le az összeesküvés-elméletedre vonatkozóan. Én nem vagyok közgazdász, nem tudok és időm sincs segíteni, legfeljebb együtt tanulnánk meg a témát. Viszont belülről látom a tudomány működését, és eddig még mindig azt tapasztaltam, hogy ha nem értettem valamit, akkor nem a világ volt hülye, hanem én.
Több alázatot javaslok, talán kevésbé fogsz fejjel a falba rohanni az életben.