Exi#5
Balmer - jó microsoftos szokás szerint - hazudik mint a vízfolyás. A cikk szinte minden mondatát meg tudja cáfolni egy átlagosan tájékozott ember. Mire jó ez? Ez tartja az emberekben a lelket? Ha XY cég gyárt pl vasalót és qrva sokat ad el belőle, másnap megjelenik az MS Vasaló(tm) ami szép, világít is, Midit is tud lejátszani, csak vasalni nem lehet vele, jön Balmer és azt mondja: A mi termékünk jobb. Miazhogy, mi találtuk fel a vasalót, csak eddig nem gyártottuk.
Na de hogy a cikkről is beszéljünk: Szerintem a MS soha nem fogja beérni a Google-t semmilyen tekintetben. Szerintem ők is tudják. A Google nem dumál, nem hiteget, hanem működőképes, csicsától mentes megoldásokat gyárt, tömegével.
Nézzétek meg a keresőt... 10 éve ugyanúgy néz ki. Egy darab box + search gomb. Kész b*zmeg, fejlessz egyszerűbbet, hatékonyabbat. És nekem ez tetszik bennük, ez a filozófia ott van minden termékükben. Nem istenítem őket, komolyan lehet aggódni amiatt hogy mekkora hatalom van a kezükben, de a irány tetszik amerre mennek, kellene még 4-5 hasonló cég a piacra és nem lenne olyan gondunk hogy egy triviális feladatra, amit 5 éve egy 2 megás programmal meg lehetett oldani ma egy 700 megás cuccot kelljen telepíteni ami 3x lassabb mint az 5 éves elődje volt. Ebben nem csak az MS a hibás, más nagy cégek szoftverei is egyre szarabbak minden egyes új verzióval.
"A sikerhez mindazonáltal meg kell változtatniuk a kereséssel kapcsolatos felhasználói élményt" - Ennél nagyobb baromságot elképzelni is nehéz...
Beírom a keresőbe hogy "lószar" és nem csak képet kapok róla hanem a szagát is elém rakja az MS kereső? Esetleg egy adagot a CD meghajtóba?
Telefonok... szerintem a Symbiant nem kellene még temetni, de ebben a témában nem nagyon vagyok otthon.
"A Windows fejlesztésével kapcsolatban Ballmer elmondta, hogy az operációs rendszer minden egyes újabb verziója jobban szerepel statisztikailag elődjeinél." 98-->Me katasztrófa, XP-->Vista, kisebb, de szintén. Duplán hazudik a kopasz. Jöjjön már egy oprendszer (jó tudom, linux) ami 1. nem 4x annyi helyet foglal mint az előző 2. nem érzem 486-osnak a zsír új gépemet 3. nem csinál 20 különböző dolgot a háttérben amit nem kértem. A windows 7 nem ez lesz. Borítékolom. Talán a következő.