• kukacos
    #135
    Gratulálok, megoldottad elméleti síkon, ami a legjobb elméknek sem sikerült. Hülye NASA mit tököl itt a Gravity Probe-bal, amikor csak egy mérleg kellene. Aztán vigyél majd kesztyűt, ha kezet fogsz a svéd királlyal.

    Ó jaj, hogy interferencia csak két pontszerű forrásnál észlelhető ilyen könnyedén? A Föld felszíne inkább egy medence vizéhez hasonlít, amiben egy ponton mérve aztán meg nem mondod, hogy hullámokat látsz vagy zajt. Másrészt meg garantálom, hogy a mérleged ingadozni fog. Annál a kilengésnél egészen biztosan jobban, mint amit a gravitációs hullámok okoznak. Lássuk pl. mit ír a wiki a témában:

    The great challenge of this type of detection, though, is the extraordinarily small effect the waves would produce on a detector. The amplitude of any wave will fall off as the inverse of the distance from the source (the 1 / r term in the formulas for h above). Thus, even waves from extreme systems like merging binary black holes die out to very small amplitude by the time they reach the Earth. Astrophysicists expect that some gravitational waves passing the Earth may be as large h\approx 10^{-20}, but generally no bigger. For an object 1 meter in length, this means that its ends would move by 10^{−20} meters relative to each other. This distance is about 1 billionth of the width of a typical atom, and roughly one one-hundred-thousandth the width of a proton.

    Ja, és ha a generáló objektum ütemesen mozog, mondjuk fél másodpercenként összehúzódik meg kitágul, akkor a hullámhossz kb. 50 földátmérőnyi... de azért interferálj csak nyugodtan.

    Az még elnézhető, hogy abszolút gőzöd nincs a témáról, de hogy arra sem veszed a fáradtságot, hogy legalább az alapdolgoknak utánanézz és ennek ellenére úgy beszélsz, mintha ovis kérdésről lenne szó, sőt, mintha elvégezted volna a kísérletet ("ilyet viszont nem fogsz tapasztalni", hát könyörgöm, azon kívül, hogy levitted nagyi szobamérlegét az emeletről, milyen pontosságú kísérleted erősíti ezt?), szóval ez több mint beképzeltség.