Segítség!
-
Alul a Version-t állítsd át ETS/GTS-re.
Itt a topicban felül a legördülő menüben van egy "Helyes exportálás" rész, azt is nézd át. Ha minden rendben, az export könyvtáradba mat, tobj fájlok, és egy-egy pmd, pmg, pmc fájl kerül.
Ami buktató lehet: a 2.2.4. sajnos nem exportálja rendesen a "nofresnel" címzést (ezt a materials editorban látod, a mat fájlok nevei után van zárójelben a címzés, ezt importálásnál a pmd fájlból, illetve a mat fájlokból olvassa ki a program)
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a te eredeti kamionod mappájában van például egy "chrom.dif_spec.add.env_nofresnel.mat" fájl, lehet, hogy az export mappádban már nem ugyanezen a néven kerül, hanem csak "chrom.dif_spec.mat" néven.
Ez viszont rögtön hibát okozhat akkor, ha csak a pmg fájlodat másolod át, a pmd-t és pmc-t pedig nem (bár ez utóbbinak másra van hatása), hiszen az eredeti kamion pmd-jében még a nofresnel-es fájlnév szerepel, ergo azt keresi a játék.
Én úgy szoktam, hogy TotalCommander-ben összehasonlítom az eredeti, és a kiexportált kamion fájljait, és az eredeti mat fájloknak a tartalmát másolom át a kiexportált mat fájlokba, de a nevet nem módosítom.
Ezután átmásolom a dds-eket, majd az scs-ből kitörlök mindent, és a kiexportált mappában lévő összes fájlt áthelyezem.
Kicsit bonyolultan fogalmaztam, de remélem, jól írtam le a dolgokat :)