6060
  • sipi80
    Segitenél hogy hogyan kell zmodiban skinezni, rendszám,cb tábla,stb...köszi
  • sipi80
    Meglévö scs. fájlt vissza tudom konvertálni? és milyen programmal lehetséges ez? köszi
  • bullseye9
    Egy kis festegetés-próbálkozás, régi nagy kedvenc a cég:

• imihaver
    A képeidből ítélve nekem a "Version" menüpont szúrt szemet, így állítsd be:

Ha csomagolod scs-be akkor pedig ez a helyes taktika :)

• bullseye9
    Alul a Version-t állítsd át ETS/GTS-re.

Itt a topicban felül a legördülő menüben van egy "Helyes exportálás" rész, azt is nézd át. Ha minden rendben, az export könyvtáradba mat, tobj fájlok, és egy-egy pmd, pmg, pmc fájl kerül.
    Ami buktató lehet: a 2.2.4. sajnos nem exportálja rendesen a "nofresnel" címzést (ezt a materials editorban látod, a mat fájlok nevei után van zárójelben a címzés, ezt importálásnál a pmd fájlból, illetve a mat fájlokból olvassa ki a program)
    Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a te eredeti kamionod mappájában van például egy "chrom.dif_spec.add.env_nofresnel.mat" fájl, lehet, hogy az export mappádban már nem ugyanezen a néven kerül, hanem csak "chrom.dif_spec.mat" néven.
    Ez viszont rögtön hibát okozhat akkor, ha csak a pmg fájlodat másolod át, a pmd-t és pmc-t pedig nem (bár ez utóbbinak másra van hatása), hiszen az eredeti kamion pmd-jében még a nofresnel-es fájlnév szerepel, ergo azt keresi a játék.
    Én úgy szoktam, hogy TotalCommander-ben összehasonlítom az eredeti, és a kiexportált kamion fájljait, és az eredeti mat fájloknak a tartalmát másolom át a kiexportált mat fájlokba, de a nevet nem módosítom.
    Ezután átmásolom a dds-eket, majd az scs-ből kitörlök mindent, és a kiexportált mappában lévő összes fájlt áthelyezem.

Kicsit bonyolultan fogalmaztam, de remélem, jól írtam le a dolgokat :)
  • jungelharcos
    Szép, jó estét srácok!
    Egy nagyon nagyon keveset haladtam de én örülök ennek is. De az exporttal nem sikerült játékba varázsolni.
    Tehát, levettem róla ami nem tetszett és így csináltam:

Export után pedig a traktor nevű, azon belül vehicle stb stb mappából a truck pmg-t átmásoltam és felülírtam a kamion scs. fájljába.
    Amikor belépek a játékba kidob a mentés betöltésénél.
    Mit szúrtam el?
    Várom segítségetek és a haladásomról a véleményeteket!
  • pinguin
    Sziasztok. Csak azt szeretném kérdezni, hogy kamionra névtáblát hogyan tudok rakni? Válaszokat pls privibe. Köszönöm, Pinguin
  • sztics
    Király lesz grat!
  • LezFiddler
    Frankó lett Laci!

robboy23: Mit jelent, hogy nem észleli a játék?
    Be tetted a pót scs.-jét a mod mappába?
    Biztos, hogy működik az általad használt játék verzióval?
    Milyen pótról van szó, stand-alone vagy valamelyiket cseréli az eredetiek közül?
    Milyen fuvarhoz van társítva? Mert lehet, hogy működik csak ahhoz tudni kéne, hogy mit tudsz vele szállítani és azt a szállítmányt felvenni.
  • robboy23
    Kérlek segítsetek! Nem tudom be tenni az új pótkocsit, mert nem észleli a játék. Miért van ez? Nekem 2008-as legelső széria van meg!!! Köszi a segítséget előre is!
  • Cargobull
    Hát igen aki tud az tud.
  • imihaver

Simán "exportál-od" és csak a pmg-t pipálod be!
  • jungelharcos
  • Garth22
  • jungelharcos
    Újra itt.
    Bullseye küldött egy szép megás volvot, leszedtem róla a szúrókat és a hátsó spoilerről a ledeket.. A kérdésem az, hogy exportálni ilyenkor mit kell tenni? Nincs új alkatrész, nincs új dds, nem mappoltam.. csak levettem róla és visszaakarom helyezni a játékba.
    Köszönöm a választ!
  • Cargobull
    Igényes munka mint mindig.
  • bullseye9
    Én a Hardware-t szoktam bepontozni, a többi stimmel...
  • jungelharcos
    Közben letöltöttem az általad ajánlt verziót.
    A pontos neve: Zmodeler.2.2.4.-.registered
    Amikor megnyitom megjelenik ez:

Ott, hogyan állítsam be, hogy stimmeljen minden?
    A választ köszönöm!
  • jungelharcos
    Köszönöm szépen a választ! A pipák kihagyásával volt a gond.
    Ha valamivel még elakadok még fogok jönni kérdezősködni ugyanígy képekkel.
    Nincs semmi konkrét a fejemben mint projekt, egyelőre csak gyakorolni szeretnék és valahonnan komoly és minőségi alkatrészekre tenni szert, hogy majd egy minőségi darabbal álljak elő én is ahogy Ti..
    Köszönöm nektek mégegyszer!
    Bullseye, köszönöm!
  • bullseye9
    Csak ismételni tudom, amit LezFiddler leírt, és próbálom bemutatni képekkel is:

Valamint javaslom inkább a 2.2.4.-es verziójú programot használni.
    És ne aggódj, segítünk, ahogy tudunk.
  • LezFiddler
    Most nézem, ez lemaradt:
    Ugyanott a read,write PMD, PMC elé tégy pipát.
  • LezFiddler
    Szia!
    Miért haragudnánk? Ez a topik mindenkié.

Ott szúrtad el a dolgot ahova a piros nyilat tetted!

Idézek:
    "Ezt az import ablak alsó részén lévő "base.scs:" résznél tudod megtenni.
    Itt is keresd ki az elérési utat, példánkban a : C\Asztal\traktor . Tehát a "vehicle" mappát már nem kell megnyitni!"
  • jungelharcos
    Sziasztok srácok!
    Elkezdtem én is egy kicsit ismerkedni a Zmodelerrel de sajnos már eléggé az elején picit elakadtam.
    Szóval a LezFiddler által leírt bemutató alapján megcsináltam mindent amit ott ír. Az asztalra egy mappába kimásoltam a TC-vel a kamion összes fájlját úgy ahogyan ott leírta majd utána importálás, beállítottam a base-t és Import de sajnos nem úgy várt a kamion ahogy kellett volna hanem még mindig szürkén. Ezzel kapcsolatban kérnék kezdő szintű tanácsot.
    Itt két kép, hogy lássátok amit csináltam eddig.

Az építő jellegű válaszokat előre is köszönöm és ne haragudjatok, hogy én is bepofátlankodtam ide!
    Üdv.
  • Garth22
    készül a tatra felni is.
  • imihaver

Sztics, Garth: gratulálok nagyon ötletes, darabok!
  • péistike
    Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy a képen látható xenon szerű világításhoz milyen dummy név kell vagy hogy hogy lehet megcsinálni? Válaszotokat előre is köszönöm!
  • mannosszabi
    Hello olyan problémám lenne hogy letöltöttem egy kamiont beteszem a játékba és tiszta fekete az egész mi lehet a baj?lécci segítsetek(nincs esetleg csabai köztetek)köszi.
  • Gis80s
    Egészen kellemes, üveghangig tolnám, gratulálok :))
  • norbee46
    Tyűűűűű az annyát! :)
  • sztics
    Nagyon szép grat!

Köszi mindenkinek! am az ifa megvan lesz kedvem csinálom!
  • Cargobull
    Az igen nagyon szép munka minden elismerésem emelem kapalom.
  • Garth22
    készül a Tatra 148 s1
  • TruckerDave
    Ifával mivan ? :D Már lerohadt?
  • Garth22
    nagyon ott van a szeren csak igy tovább sztics
  • Cargobull
    xDDDDDD please én ezt akartam...
  • Garth22
    pis ???
  • Cargobull
    Ez nagyon szép és igényes munka gratulálok...
    Tanints Pls MESTER!!!!!!!!
  • sztics
    Sziasztok!
    Új projekt Volvo f12
  • Cargobull
    Az is lesz majd rá
  • TóNyóóóóóóó
    Frikus-os skint rá majd