• bullseye9
    Szép reggelt mindenkinek.

Egy módszer pótkocsi módosításra, már ETS/GTS-ben lévő modell esetében, 2.2.2-es Zmodeler-el:

A példában szereplő modell egy Krone Profiliner SDP27 pótkocsi, ezen az oldalon, a 62. hsz.-ben található.
    Tehát: létrehozok pl. a C: meghajtón egy import mappát. Ebbe kicsomagolom az scs fájl tartalmát, esetünkbe a vehicle mappa és almappái a lényegesek, tehát kapok egy ilyen mappaszerkezetet: c:\import\vehicle\trailer_eu\kronesdp\ , ebben vannak a számunkra fontos fájlok.
    Zmodeler 2.2.2 elindít, file, majd import, elnavigálok a fenti mappaszerkezethez, kiveszem a pipákat a Read/Write PMD, PMC, MAT, TOBJ elől, a base.scs fájl helyének pedig mindig azt a mappát adom meg, ahonnan beimportálom a vehicle\stb.-t, esetünkben tehát c:\import\ .
    Ha ez megvan, beimportálom a pmg fájlt, és ha mindent jól csináltam, megkapom a feltextúrázott pótkocsit. Ezzel a munka könnyebbik fele kész is. Hasznos dolog ilyenkor, és persze később is z3d mentést készíteni a munkánkról.
    Ezután módosítom, amit szeretnék, törlök alkatrészt, vagy hozzáadok, stb. Ha megvan a kívánt eredmény, jöhet az export. Létrehozok egy c:\export mappát, abban pedig az importálás helyével megegyező, esetünkben \vehicle\trailer_eu\kronesdp\ mappaszerkezetet. File, export, a fájl típusa pmg legyen, a version ETS, a Read/Write opciók ne legyenek bepipálva. Fontos, hogy ugyanazon a néven exportáljunk, mint ami a jelenlegi (itt "trailer"). Ha jól csináltunk mindent, az export mappaszerkezetbe csak a módosított pmg fájl kerül (trailer.pmg néven), amivel felül kell írnunk az scs fájlban található eredetit. Én úgy szoktam, hogy az eredetit átnevezem trailer.bak-ra, az újat pedig berakom a helyére.

!!!FONTOS!!!

A fent leírt módszer akkor alkalmazható, ha új dds-t nem adunk hozzá a meglévőkhöz, illetve a jelenlegi alkatrészeket nem rakjuk át másik dds-re. Törölhetünk alkatrészt, vagy hozzáadhatunk, de ez utóbbi esetben az új alkatrész a textúrát a már meglévő dds-ek valamelyikéről kell vegye, ezek egyikére kell rámappolni. A dds-ek "kinézete" módosítható, csak a nevét ne változtassuk meg.

Kicsit hányaveti módon, több régebbi leírásból ollóztam össze ezt, ha valaki talál benne hibát, ne restellje jelezni.
    Képekkel sajna most nincs módom illusztrálni a műveleteket, de remélem, így is ad némi iránymutatást.