6060
Segítség!
-
#3760 Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy szerintetek mitől lehet az hogy kamionon össze vannak keveredve a színek kivéve a fülke meg ami vele egy dds-ban van pmd már átírtam collisino van rajt 2.1.1-et használok! -
#3759 Ha tört akkor old meg ahogy akarod... -
#3758 De nálam nem működött valamiért azért próbálgatom még hátha:) -
Blum #3757 "Sajnálom, de tartom etikusnak a dolgot, nem tudok segíteni, főleg úgy, hogy ez egy tökéletesen modellezett darab, amely van működő változata ETS-ben és GTS-ben is, tehát nem értem, minek kellene újrakonvertálni."
Teljesen igazad van,jogos! -
Blum #3756 Hackelt modellel tünés innen...de nagyon gyorsan. -
#3755 Kedves Pisti, ez egy zárt pmg-vel kiadott trailer, ha jól látom, a Hotracer-féle Lamberet SR2 (ha tévedek, bocs).
Ha meg tudtad nyitni Zmodeler-ben, az kétféleképpen lehetséges:
- megkaptad Hotracer-től (kétlem)
- feltörted
Sajnálom, de tartom etikusnak a dolgot, nem tudok segíteni, főleg úgy, hogy ez egy tökéletesen modellezett darab, amely van működő változata ETS-ben és GTS-ben is, tehát nem értem, minek kellene újrakonvertálni. -
#3753 LezFiddler, Blum: szívesen, próbáltam minél pontosabban leírni a menetét.
#3752, Pisti: ha tudsz, készíts már egy ilyen struktúrájú Zmodeler képet a pótodról:
Tehát látsszon a Material Editor, a Scene Nodes Browser, és a truck properties ablaka, akkor többet tudunk mondani.
A log fájlt nézted, mit ír ki?
Próbáltad úgy, hogy semmilyen más kiegészítő nincs a mod mappádban? -
#3752 Van egy egy pótkocsi amit GTS-hez készítettek. Berakom a mod mappába betöltéskor 3/4-nél kifagyott! Megpróbáltam bekonvetálni 2.2.2 akkor megint kifagyott a 3/4-nél. Vettem a 2.1.1-es zmodot azzal is megpróbáltam bekonvertálni de akkor a játékba 1/4-nél kifagyott. -
#3751 Bocsánat, ez lemaradt!
Köszönjük szépen! -
#3750 A mentett Z3d fájlban ott maradhatnak az alkatrész nevek (bármilyen név ), ez tényleg nem okoz problémát.
Ugyanezen modell ismételt importálásakor már úgysem lesznek ott.
-
#3749 ///Ez már a 2.1.1-esben is működött, én sem tudtam nagyon sokáig, Akela barátom világított rá erre. De én is remélem, hogy van akinek hasznos infó.
#3748: ezt most nem pontosan értem: "...alapból nem működik GTS-be..."
Akkor melyik játékban működik?
Tegyél légy szíves Zmodeler képet, próbáld meg kicsit jobban körülírni a dolgokat, akkor valószínűleg jobban tudunk segíteni. -
#3748 Sziasztok!
Én is így szoktam csinálni csak most van egy pótkocsi ami alapból nem működik GTS-be hogy azt újra kéne konvertálni csak azt nem tudom hogykell :S. Ha valaki tudna segíteni és elmagyarázná nagyon hálás lennék érte! Előre is köszönöm! -
#3747 Lehet már mindenki tudta...de én megvilágosodtam azzal kapcsolatosan, hogy a 2.2.2 verziótól az egyes alkatrészek mellett nyugodtan ott lehet a neve is a zmodiban, mert nincsen vele gond, viszont sokkal könnyebb mindent beazonosítani szerkesztéskor...remélem van még valaki, akinek ez hasznos info volt... :) -
Yodlii #3746 Kár pedig már egyre jobban haladok, de még mindig nem sikerült! Találtam róla egy cikket, (http://forum.zmodeler2.com/viewtopic.php?f=4&t=4147) de miután azt írja hogy adjak hozzá egy elérési utat a textúrákhoz (Rögtön a harmadik kép alatt) elvesztem a fonalat. Ott nem nagyon tudom hogy mit kell a textúrákkal csinálni. -
Blum #3745 Megy is bannerba! Koszonjuk! -
#3744 Szép reggelt mindenkinek.
Egy módszer pótkocsi módosításra, már ETS/GTS-ben lévő modell esetében, 2.2.2-es Zmodeler-el:
A példában szereplő modell egy Krone Profiliner SDP27 pótkocsi, ezen az oldalon, a 62. hsz.-ben található.
Tehát: létrehozok pl. a C: meghajtón egy import mappát. Ebbe kicsomagolom az scs fájl tartalmát, esetünkbe a vehicle mappa és almappái a lényegesek, tehát kapok egy ilyen mappaszerkezetet: c:\import\vehicle\trailer_eu\kronesdp\ , ebben vannak a számunkra fontos fájlok.
Zmodeler 2.2.2 elindít, file, majd import, elnavigálok a fenti mappaszerkezethez, kiveszem a pipákat a Read/Write PMD, PMC, MAT, TOBJ elől, a base.scs fájl helyének pedig mindig azt a mappát adom meg, ahonnan beimportálom a vehicle\stb.-t, esetünkben tehát c:\import\ .
Ha ez megvan, beimportálom a pmg fájlt, és ha mindent jól csináltam, megkapom a feltextúrázott pótkocsit. Ezzel a munka könnyebbik fele kész is. Hasznos dolog ilyenkor, és persze később is z3d mentést készíteni a munkánkról.
Ezután módosítom, amit szeretnék, törlök alkatrészt, vagy hozzáadok, stb. Ha megvan a kívánt eredmény, jöhet az export. Létrehozok egy c:\export mappát, abban pedig az importálás helyével megegyező, esetünkben \vehicle\trailer_eu\kronesdp\ mappaszerkezetet. File, export, a fájl típusa pmg legyen, a version ETS, a Read/Write opciók ne legyenek bepipálva. Fontos, hogy ugyanazon a néven exportáljunk, mint ami a jelenlegi (itt "trailer"). Ha jól csináltunk mindent, az export mappaszerkezetbe csak a módosított pmg fájl kerül (trailer.pmg néven), amivel felül kell írnunk az scs fájlban található eredetit. Én úgy szoktam, hogy az eredetit átnevezem trailer.bak-ra, az újat pedig berakom a helyére.
!!!FONTOS!!!
A fent leírt módszer akkor alkalmazható, ha új dds-t nem adunk hozzá a meglévőkhöz, illetve a jelenlegi alkatrészeket nem rakjuk át másik dds-re. Törölhetünk alkatrészt, vagy hozzáadhatunk, de ez utóbbi esetben az új alkatrész a textúrát a már meglévő dds-ek valamelyikéről kell vegye, ezek egyikére kell rámappolni. A dds-ek "kinézete" módosítható, csak a nevét ne változtassuk meg.
Kicsit hányaveti módon, több régebbi leírásból ollóztam össze ezt, ha valaki talál benne hibát, ne restellje jelezni.
Képekkel sajna most nincs módom illusztrálni a műveleteket, de remélem, így is ad némi iránymutatást. -
#3743 Szia!
Nem biztos, hogy itt kapsz kielégítő választ.
Ez a topik leginkább az ETS-el, GTS-el kapcsolatos Zmodeler-el való ténykedésről szól.
Aztán a fene tudja, hátha a NFS-hez is használja valaki! -
Yodlii #3742 Sziasztok! Azt szeretném kérni bárkitől, hogy legyen olyan kedves és írja le részletesen nekem privát üzenetben, vagy ide a nfs shift kocsik helyes be importálását zmodeler-be. Addig eljutottam, hogy kicsomagoltam a kocsikat hogy a zmodeler megtudja nyitni. A segítséget előre is köszönöm! -
#3741 Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy valaki tudna-e segíteni pótkocsi konvertálásba? Ha igen akkor előre köszönöm! Ja és zmod 2.1.1-el -
#3740 Szerintem bullseye9 segít ha megkéred. -
SuSu1992 #3739 mégsem jött össze:D -
SuSu1992 #3738 na megtaláltam a hibát, átírtam a zárójelben lévő cuccokat genericről dif_spec_add.env_nofresnelre..
ez nem tetszett a lelkének:S
de most már rájöttem hogy mi a baj:-) -
Blum #3737 Zmodelerhez szükséges alapokat,vagy az épeszű fórumozáshoz szükségeseket?
Ha előbbi,akkor tekints a bannerre,kb. másfél centire van egy szép kis legördülő menü onnan,ahova írsz.... -
#3736 Sziasztok
Valaki tudna segíteni, hogy elsajátítsam az alapokat ?? -
#3735 Ott valami nem stimmel.
Ha minden úgy van, mint a képeiden, be van állítva exportnál a Read/write opció, és jó az elérési út, akkor minden variant-hoz ír mat és tobj fájlt.
Legalábbis nálam... -
#3734 Aha, erre gondoltam mikor azt írtam, hogy a v.2.2.2-vel nem biztos, hogy lehet pótot exportálni!
Amúgy más minden jó. -
SuSu1992 #3733 szia köszönöm a segítséget, de nekem valami nem jó...
exportnál csak a plain-nak/nek írja meg a tobj és a mat fájlját.. -
#3732 Szia!
Ha jól emlékszem akkor Te v2.2.2-t használsz, én 2.2.4-t.
Van valami különbség köztük ezen a téren is ha jól tudom, de hátha segít ez is valamit: ( az eredeti ETS-beli container-t hoztam be )
-Importáld a pótkocsit majd nyisd meg a ME-t!
-itt jelöld ki a "plain" .mat-ot. ( mindig ez az alap .mat )
-kapcsolj át az Extensions-ra és jelöld ki a User-defined options-t.
-megjelenik az ablak, benne a "PAINT 1,2,3,4" stb festések, és a hozzájuk rendelt cégek nevei.
Ezután nyisd meg a "trailer" Properties-t és itt is jelöld ki a User-defined options-t.
Itt látható az Origin-él az elérési út, alatta pedig a festések és a hozzájuk társított cégek.
Remélem valamelyest segítségedre lesz ez a kis szösszenet, bár abban nem vagyok biztos, hogy a v.2.2.2.-el lehet trailer-t exportálni!
Szerintem értekezz Imihaver-el, Ő is v.2.2.2-t használ. -
SuSu1992 #3731 Sziasztok!
A pótkocsiknak a vállalatokhoz rendelt dds-ét hogy kell elrendezni a material editorban?
köszi -
#3730 Nekem simán indul. -
#3729 Ezt próbáltad? -
Blum #3728 Hűha..miféle gép ez? -
#3727 ezt:
-
Blum #3726 Mi az,hogy nem lehet feltelepíteni? Mit ír? -
#3725 üdv!
erre esetleg valami megoldás ? :S
a belinkelt szervíz csomagot nem lehet feltelepíteni... -
#3724 Nagy eséllyel igen, szerintem.
Bár ismétlem, odáig még nem sikerült eljutnom, hogy érdemben hozzá tudjak szólni ehhez a témához! -
#3723 Rendben, azért köszönöm. Szerinted ha átalakítok egy mozgó forgózsámollyal rendelkező pótkocsit, akkor az működni fog?
/átalakítás = zmodban átépítem az egészet/ -
#3722 Na, ahhoz én nem értek. -
#3721 Kérhetnék egy leírást a forgózsámolyos pót életre keltésére? -
SuSu1992 #3720 1520.-:D