• bullseye9
    Szép reggelt.

Köszönöm az infókat, mindig tanul valamit az ember.

#3024: foglalkozom a gondolattal, hogy kipróbáljam újra, volt már egy kísérletem, de valami nem stimmelt azzal a példánnyal, amit letöltöttem, mert ha valamelyik viewport-nézetet teljes méretűre állítottam, majd ezen belül átváltottam másik nézetre (pl. Top-ból 3d-be), iszonyatosan belassult az egész program, kezelhetetlen volt. Másik gondom a kiexportálásnál volt, nem jól írta meg a kamion pmg-jét, valószínűleg azért, mert a User Definied Options-nél kitöröltem a VARIANT A,B,C-ket, de ez a viewport-probléma annyira elvette a kedvem az egésztől, hogy visszatértem a jó öreg 2.2.2-höz.
    Viszont gondolkodom, hogy ismét megpróbálkozom a 2.2.4-el, mert a 3dsmax és a Zmodeler közötti átmenet ezzel a verzióval a legsimább, és mostanában a logo-kat Max-ban próbálom elkészíteni.

Más, ha valakinek van kedve kicsit bohóckodni: biztosan sokan ismeritek a Fastalex által modellezett DAF XF 105 SC/SSC verziót, nos, az SSC-t már elkészítették bekonvertálva, de SC-t még nem láttam, van viszont Z3D-ben, majdnem exportra kész változatban, textúrákkal, de dummy-k nélkül. Sajna nekem nem sikerült tökéletesen a játékba rakás, szerintem azzal van a gond, hogy a karosszéria elemek formátuma nem "Triangles", hanem "Mixed", emiatt borzalmasan néz ki ETS-ben :-(, egyelőre nem tudok jó megoldást a karosszériaelemek formátumának alakítására, mert valamiért csak polygononként engedi a program a Convert To->Triangles opciót. Hátha valakinek összejön, vagy tudja rá a megoldást, íme a link:

Daf-Xf-105-SC-Z3D by Fastalex & John Ionut

További szép napot.