6060
Segítség!
-
#3031 Sziasztok!ezen munkálkodom!még lessz javítva!
-
#3030 Ezt a dolgot nem csak a 2.2.2-es verzió (és felfelé), de még a 2.1.1-es verzió is tudja. Én eddig azt hittem, hogy ez mindenki számára egyértelmű, ezek szerint nem, akkor most már erről is tud mindenki...
(Természetesen nem az importálás módjáról beszélek, hanem a .pmg fájl egyszerű cseréjéről, miután az új alkatrészek textúrázását a meglévő .dds-ek felhasználásával oldjátok meg.) -
CseNo #3029 Kiexportáltam *.psm fájlként (Pedal to the Metal) majd import -> textúráztam + dummyk, és az eredmény hibátlan pmg :) -
CseNo #3028 2.2.4 = egyszerűbb munka :) Megnézem a DAF-ot, majd jelentkezem :) -
#3027 Elnézést a duplapost-ért, de a kép lemaradt, íme az említett DAF:
-
#3026 Szép reggelt.
Köszönöm az infókat, mindig tanul valamit az ember.
#3024: foglalkozom a gondolattal, hogy kipróbáljam újra, volt már egy kísérletem, de valami nem stimmelt azzal a példánnyal, amit letöltöttem, mert ha valamelyik viewport-nézetet teljes méretűre állítottam, majd ezen belül átváltottam másik nézetre (pl. Top-ból 3d-be), iszonyatosan belassult az egész program, kezelhetetlen volt. Másik gondom a kiexportálásnál volt, nem jól írta meg a kamion pmg-jét, valószínűleg azért, mert a User Definied Options-nél kitöröltem a VARIANT A,B,C-ket, de ez a viewport-probléma annyira elvette a kedvem az egésztől, hogy visszatértem a jó öreg 2.2.2-höz.
Viszont gondolkodom, hogy ismét megpróbálkozom a 2.2.4-el, mert a 3dsmax és a Zmodeler közötti átmenet ezzel a verzióval a legsimább, és mostanában a logo-kat Max-ban próbálom elkészíteni.
Más, ha valakinek van kedve kicsit bohóckodni: biztosan sokan ismeritek a Fastalex által modellezett DAF XF 105 SC/SSC verziót, nos, az SSC-t már elkészítették bekonvertálva, de SC-t még nem láttam, van viszont Z3D-ben, majdnem exportra kész változatban, textúrákkal, de dummy-k nélkül. Sajna nekem nem sikerült tökéletesen a játékba rakás, szerintem azzal van a gond, hogy a karosszéria elemek formátuma nem "Triangles", hanem "Mixed", emiatt borzalmasan néz ki ETS-ben :-(, egyelőre nem tudok jó megoldást a karosszériaelemek formátumának alakítására, mert valamiért csak polygononként engedi a program a Convert To->Triangles opciót. Hátha valakinek összejön, vagy tudja rá a megoldást, íme a link:
Daf-Xf-105-SC-Z3D by Fastalex & John Ionut
További szép napot. -
#3025 Püff neki!
"t" mint .tobj fájl! -
#3024 Jó estét kívánok az uraknak! ( ha vannak hölgyek akkor nekik is )
Ismerem a problémát ezért bátorkodom hozzászólni.
Minden bajnak gyökere a nem megfelelő importálásban rejlik!
Valaki ( most már azt is tudjuk, hogy ki ) csak az autó PMG fájlját importálta be, a többi szükséges fájlt ( .mat, .tobj, PMD, PMC ) nem.
Ilyenkor szerkesztgetés után marha nehéz lesz minden alkatrészt + az új összetevőket feltextúrázni és exportálásra előkészíteni!
Ezt hungaro megcsinálta, viszont ott meg az a gond, hogy minden szükséges fájl ömlesztve van egy mappába.
Ember legyen a talpán aki így, ezen információk alapján a neten keresztül levezényel egy exportálást!
#3020: Szia Feri!
Ha van rá mód, próbáld ki a v2.2.4-t!
CseNo jól mondja, ezt megteszi a 2.2.4 is, ( 2.2.3 is ) annyival finomítva a dolgot, hogy ha helyesen importálod be az autót ( ezt nem is tudom, hogy miért hangsúlyozom, hiszen ez az alap! ) akkor a Material Editor-ban a használt textúrák nevei előtt meg sem jelenik az elérési út! Tudja, hogy honnan jött, oda fogja visszatenni.
Természetesen ha az autó PMG gyökerében, a tulajdonságoknál más útvonalat adunk meg, akkor exportálásnál a .mat, .obj fájlok is oda kerülnek majd.
( Bocsánatot kérek ha túl személyesnek érzi valaki a hozzászólásomat, távol álljon tőlem, hogy bárkit is megbántsak! ) -
#3023 2.2.2-őt használok -
CseNo #3022 2.2.4 is gond nélkül megoldja, ha jól van beállítva a pmg filter. Csak a matokat írja rosszul, ezeket export után kézzel át kell írogatni.
Nekem például 15 kiegészítő modellke használ egy 1024x1024-es textúrát az egyik autón. Összesen így van 6 dds. Gis80s által leírt módon pedig megkíméljük magunkat a fölösleges plusz munkáktól is.. -
#3021 #3018: atyaég, minek annyi?! Minden külön texten van?? Az én gépem azért nem egy összehányt dolog (szerintem) és összesen 7 dds-e van csak.
#3020: elképzelhető...de ha valaki még mindig az első verziót használja, akkor azzal komolyan nem stimmel valami :) Nem akarok megbántani senkit...de a 2-es verzióval minden ezerszer könnyebb, csak ajánlani tudom mindenkinek. -
#3020 +1, valóban ez a legegyszerűbb ilyen esetben.
Viszont erre, ha jól tudom, csak a 2.2.2-es verzió képes. -
#3019 24 textúrás a kamion:D
és elég sok lett rajta alakítva.. -
#3018 Nem tudom Te hogyan csinálod a szerkesztést és egyáltalán melyik verzióval, de szerintem ha nem komoly változtatásokat csinál valaki ("csak" plusz kiegészítők, meg hasonlók), akkor annál egyszerűbb módszer nincsen, minthogy a bannerban leírtak szerint importáljuk a gépet a zmodiba, az új texteket a már használatban lévő dds-ek valamelyikére rakjuk (szinte mindig van szabad felület)....aztán ha minden megvan export....régi pmg-t kicseréljük az újjal, plusz felülírjuk az átrajzolt dds-eket és hello. Felesleges túlbonyolítani a dolgokat.... -
SuSu1992 #3017 és ki is vannak pipálva a tobj, mat fájlok mellett az exportálásnál?
hogy azokat is csináljon a zmod?! -
#3016 Igen! Például: "/vehicle/truck/fh/rendszam(generic)" -
#3015 Elérési utak jól vannak megadva? -
#3014 Sziasztok! Ugyan az a gondom, egyik srác meg kért, hogy konvertáljam be a kamionját a játékba, de csak a pmg, pmd, pmc-t küldi csak ki, se a tobj fájlokat és a mat-okat, de csak az őtőle kapott kamionoknál csinálja ezt, a többi kamionoknál simán ki küldi! Valami megoldást nem tudnátok mondani? -
nenus #3013 És tedd rendesen a szellőzőre -
#3012 www.eurofreaks.eu -
#3011 Linkt:D -
#3010 Polygon nézetet használj és inkább használd DanMaria klímájt sokkal szebb és kidolgozottab. -
#3009 Valakinek van vmi ötlete,hogy hogyan tudnám kívágni szépen a szpojlert a klímának?
Sajnos nemtudom szépen kivágni:S
vmi ötlet,? -
#3008 nm. -
#3007 köszi!!! -
CseNo #3006 Így van.
z3d fájl helyett megértjük mi a cucc kifejezést is :D -
#3005 Sajnos nem....túl egyszerű lenne úgy az élet :)
(nem kell mindenhova beírnod, hogy z3d fájl, mert túl sok variáció nincsen) -
#3004 #3001:Ha belekonvetálod a játékba igen, viszont ha belülröl is akarod látni az már interior konvertálás.
Djano: erre gondoltál?
letöltés -
ttamas98 #3003 Van 1 kis gondom. Van a z3d GPS a kamionba és annak a textúrája átmegy a kamionra. Mi lehet a gond és hogy kell megoldani a problémát? -
#3002 Valakinek nincsen olyan Chrom csöve amit a kamion alá szoktak tenni végig meg oda oldalra a tankvédőhöz és vannak benne ilyen kis ledek?
Ha linket vagy privibe elküldeni valaki nagyon hálás lennék!! -
ttamas98 #3001 Az lenne még a kérdésem ha egy kamionnak a belsejébe rakom a z3D fájlokat azok a kamionon kívül is fognak látszódni?! A választ előre köszönöm. -
ttamas98 #3000 KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET! -
ttamas98 #2999 Köszönöm kipróbálom. -
#2998 1. kijelölöd minden darabját annak, amit módosítani szeretnél(Select/Quadr)...célszerű úgy csinálni, hogy csak a szükséges alkatrészek látszódjanak a képernyőn
2. alul bekapcsolod (pirosan világítson) a "Selected mode"-ot
3.1. kicsinyítés / nagyítás: modify/scale (ha az egészet szeretnéd kicsinyíteni, vagy nagyítani, akkor érdemes a shiftet folyamatosan nyomva tartani, mert akkor az adott darabok X-Y-Z irányban is módosulni fognak...míg, ha nem nyomod a shiftet, akkor csak a felül bekapcsolt 1-2 irányban
3.2. mozgatás: modify/move
4. osztán ennyi :) -
ttamas98 #2997 Módosítás alatt a kicsinyítést és mozgatást értem. -
Blum #2996 Mit értesz módosítás alatt? -
ttamas98 #2995 A kérdésem az ha egy z3D fájl-nak több része van akkor annak hogy kell módosítani az összes részét egyszerre? -
ttamas98 #2994 Üdv, azt szeretném megkérdezni, hogy CB táblát valaki el tudna nekem linkelni? Tudjátok mi az. Amire beceneveket kell írni és kamionba lehet rakni. -
#2993 Ugyanúgy konvertálni kell ezt is. -
#2992 sziasztok!
Van eza Zil em!.Ez valamikor Kontineres volt,csak át alakitom ép plato,ponyvás szerelvényre!Zmodban sikerült is mentenem ,ugy hogy rajta is maradt.De probakont a pmg-t betettem a scsbe a modban és megnéztem.Mikor távolrol látom a zilt,akkor kontineres,amikor meg közeledek hozzá akkor vált át ponyvássá,de a gép tiszta fekete és a kerekek azok jol kivehetök.Ez mitöl van?
kép róla