Segítség!
-
Látom meg jött a kedv a tutoriálok készítésére, de ha már valaki belefog, akkor legyen már szíves úgy elkészíteni, hogy ha azt egy kezdő elolvassa, akkor ő is megtudja belőle csinálni azt, amiről a tutorial szól!
És hogy ne csak rébuszokban beszéljek, akkor most egy példa:
Susu1992 a #2939 sz. hsz-ében a lámpatest megvilágításával foglalkozik, amihez én két észrevételt fűznék:
1. "kell hozzá egy külön almappa" - arról azonban egy sort sem ír, hogy ezt az almappát az, akinek fogalma sincs semmiről, hogyan is hozza létre;
2. "texture[0] : "rueckleuchte.tobj"------>ezt nem szabad átmásolni!" OK! de akkor mit kell helyette írni, mert azért valaminek kell ott lenni, nem?
Én értem, hogy a készítőnek ez teljesen egyértelmű, de másnak már nem biztos, hogy az és ezt legyetek szívesek szem előtt tartani akkor, amikor leírást készítetek!
Minden tiszteletem a segítőké, de ha csinálnak valamit, akkor munkájuknak csak úgy van értelme, ha abból mindenki, még egy kezdő is tud belőle tanulni.
Lehet, hogy e fenti véleménnyel egyedül vagyok, de vállalom, ha valaki úgy dönt, hogy segít másoknak a zmodeler megismerésében, akkor azt legyen szíves úgy tegye, hogy minden olyan ember megértse, akinek addig fogalma sem volt az egészről! És ne csak megértse, hanem a leírás mezsgyéjén meg is lehessen csinálni, még akkor is, ha nem egészen érti, de lépésről lépésre követi azt, ami oda van írva, akkor biztos lehet, hogy a végeredmény egy működőképes dolog lesz...
Végezetül elnézést kérek SuSu1992-től, hogy az Ő hsz-éből ragadtam ki részleteket, de most épp az övé volt kéznél, bocs!
Pozitív példaként had említsem meg LezFiddler leírásait (hogy csak egy nevet említsek a sokból), köszönet értük...