6060
Segítség!
-
#2991 Engem annyira nem izgat, hogy nem kötelező a 18 karakter, inkább írom úgy minthogy máskor rosszul :D De legközelebb figyelek rá :) -
#2990 Ehhh!
Szerintem ez is le lett írva párszor. ( Tudom, ez nem a Te, Ti hibátok! ) -
Blum #2989 Így van. -
#2988 Joh tudni :D
-
#2987 Biztos jó dolog ez a 18 karakteres megoldás...de teljesen fölösleges a 2.2.2 verzió után... -
#2986 kamionnal van valami gebasz, majd holnap kiderítjük LezFiddlerrel reméljük!:) Am. mindig 18karakterre írom! -
Am én mindenhol használok :D -
Blum #2984 Most esik le...18 betűs karakter -
Blum #2983 2.2.2-nél nem kell a 18 karakter... -
#2982 Nem 18 betűsek a karakterek, vagy az elérési útvonal rossz. -
#2981 valószínűleg igen! Írtam egy privátot! -
#2980 A Material Editor-ban biztos a helyes elérési utat adtad meg a .mat fájloknak? -
#2979 Sziasztok! Az a kérdésem lenne, hogy mit csináljak a 2.2.2-vel, hogy a .mat és a .tobj fájlokat is ki exportálja? mert csak a pmd, pmg, és a pmc-t exportálja ki! Exportálásnál be van pipálva a jobb alsó sarok végig és a save thumbnail és a Version ETS-re van állítva fájl típusnál ki választottam a .pmg kiterjesztést! -
#2978 Sziasztok!
Látom pang a topic, ezért a segítségeteket kérném.Van olyan módszer ami lehetővé teszi,hogy például a helyzetjelző állandóan világítson a tompított illetve a távolsági fényszórótól függetlenül?
Ha erről kapnék valami leírást azt megköszönném.
Üdv! -
Blum #2977 -
#2976 Én meg az átolvasáson túl, javallanám a bannerbe is... -
#2975 Most nézem, itt vannak gondok!
Először is a top nézetben igaz, hogy a felülnézet van a képeiden, viszont abból 2 van!
Az autó elölnézeti képét át kéne tenned a front nézetbe!
CseNo-nak igaza van a képmérettel, -arányokkal kapcsolatban, csak az nem tiszta nekem, hogy mitől csúszott szét! ( nézzétek meg az első hozzászóláshoz betett képet, ott jó a felső Top, ami igazából a Front nézet lenne, viszont az utóbbi el van csúszva! )
A Zmodeler v1.07b hez ajánlanám ENNEK az átolvasgatását! -
CseNo #2974 Igen, ez a képméret miatt van. Fontos, hogy a különböző nézetek képei egyformák és !arányosak! legyenek. Arányos képként pl. az 512x512, 1024x1024 stb. méretű képeket értem, illetve értelmezi a program. -
#2973 Na már tudom mozgatni is, de ha eltolom top nézetben akkor left/right nézetben is elmegy a helyéről.
kép 1
kép2
Remélem látszik a hiba.
Ez a képméret különbségtől lehet? Bár mikor ugyanakkora volt akkor is elcsúszott.
Vagy nem lehet valahogy lefixálni, hogy csak az egyiken mozogjon? -
#2972 Ha készen van az oldala, kapcsolj át object módba és jelöld ki az egészet!
Most próbáld arrébb húzni pl.: top nézetben, X tengelyen, jobbra! -
#2971 Valamit nem jól csinálok. Megrajzolom teljesen, de nem tudom kihúzni oldalra :S meg például a lámpa poligonjai top nézetbe valahol a tetőnél vannak. Ez mi miatt van? Bocsi a sok kérdésért :D
Köszi amúgy a választ! -
#2970 Szia!
Nincs ezzel semmi gond.
Mikor elkezded szerkeszteni a modellt, akkor a program alaphelyzetben mindig a középpontnál, a tengelyek metszőpontjánál készíti a poligont, kivéve, ha Te a szerkesztés előtt kijjebb tolod a Pivot helpert! ( azt a kis rózsaszínű keresztet, középen )
Ha azt eltoltad valamelyik irányba ( kezdésnél ), akkor onnan fogja elkezdeni.
Így sincs probléma!
Fogd meg a pivot helpert, és húzd ki Top nézetben jobbra, majd jelöld ki a modelled, és azt is húzd el X tengelyen jobbra, ameddig gondolod.
( jelen esetben ugye, az autód jobb oldaláig )
Nem kell megijedni, ha mentés után megnyitod a Z3d fájlodat és a helper megint középen lesz, húzd vissza ismét és lehet tovább szerkeszteni.
Ha megengedsz nekem egy jó tanácsot, amíg nincs kész az autód oldala teljesen, addig ne foglalkozz ezzel, ez most még ebben a fázisban csak időpocsékolás!
Szerkeszd meg az autó baloldalát teljesen, ha az megvan, akkor kihúzod a modellt, és Front, Back, Top nézetben ráhajtogatod a képre.
Remélem valamennyire érthető. -
#2969 Sziasztok
Nekem lenne egy olyan problémám, hogy mikor megrajzolom a left nézetet akkor a top nézetben nem oldalra teszi a pontokat hanem középre. Bekarikáztam, hogy hova kéne és ez helyett teszi nekem középre.
ilyennek kéne lenni
És nekem ilyen:
kép
Mi lehet a baj? -
nenus #2968 Anaheim scaniájábol szedd ki -
#2967 Hello,valaki meg tudna ajándékozni egy függöny tartó vassal ??:D ( nem tudom,hogy mi az igazi neve..)
-
akela #2966 Köszönjük a friss turtolialokat,ámde szivesen venném,(vennénk)ha valaki leirná a sarkok ivessé tételéről szóló eljárást is. Én próbáltam a chamfer eljárást,de nyilván valamit nem jól csinálok,mert egy kibogozhatatlan kuszaság lesz az eredmény -
#2965 Köszönjük szépen!
No, "Kedves Blum", fel van adva a lecke!
Azt hiszem, nem fogsz unatkozni egy darabig, míg mindent a helyére teszel. -
#2964 vagy pedig egy almappa létrehozása:
2.2.4-es verzió esetén (én ezt használom):
Úgy hozod létre pl. a lights.night (ABC) nevű almappát, hogy a lemásolt modellt még 1x lemásolod (tehát összesen 2x), majd jobb egér gomb az egyik másolt modellre: Convert to -> Dummy.
Ebben helyezed el az előrébb húzott, kivilágításra szánt lámpa másik lemásolt modelljét, s textúrázod egy külön pl. night nevű dds-sel (night.dds), s ezzel kész a Zmod rész. (Külön már nem kell mappolni, mivel egyrészt egyszer már megtetted, ha azt a dds-t lemásolod és használod fel még egyszer (de ennek a neve: night.dds lesz), akkor már nem kell, ill. akkor sem, ha pl. csak azt szeretnéd, hogy fehéren világítson, akkor az alkatrészhez csak szimpla fehér dds-t rendelsz.)
Viszont ami kimaradt abból a leírásból: a lámpatextúra dds-ét, "dds5" formátumban "fehér" alpha channel beállításával kell menteni! (Ezt viszont a photosop-ban, vagy ki mit használ, kell megcsinálni!)
A textúrához az alábbi night.mat értékeket kell alkalmazni:
material : "eut.dif_lum.over.fx" {
texture[0] : "night.tobj"
ambient : { 1 , 1 , 1 }
diffuse : { 1 , 1 , 1 }
specular : { 0.33884 , 0.33884 , 0.33884 }
shininess : 10
tint : { 1 , 1 , 1 }
}
A 2. sorból: "texture[0] : "night.tobj" " a "night.tobj" név attól függ, hogy ki milyen nevet adott a textúrájának, ha night, akkor így kell hagyni, ha meg nem, akkor meg azt, amit a zmod exportáláskor automatikusan létrehozott nem kell bántani, csak a többi sort kell kicserélni a fenti példa szerint!
[Na most már remélem, hogy a 2 hsz-ből (ebből és a #2939-ből) mindenki meg tudja csinálni, s szebbnél szebb éjszakai világítások fognak futkározni az éjszakában! ] -
#2963 helló újra.
Elkészült az új led pack amiben már van zöld led is.
itt van a leírás:
"LED Pack by Mopi and modify by Matemester
"Nagy"
LED C.sárga nagy ---> flare.ledgelbg
LED Kék nagy ---> flare.ledblaug
LED Zöld nagy ---> flare.ledbgreeng
LED N.sárga nagy ---> flare.ledorangeg
LED Fehér nagy ---> flare.ledweissg
LED Piros nagy ---> flare.ledrotg
"Közepes"
LED C.sárga ---> flare.ledgelb
LED Kék ---> flare.ledblau
LED Zöld ---> flare.ledbgreen
LED N.sárga ---> flare.ledorange
LED Fehér ---> flare.ledweiss
LED Piros ---> flare.ledrot
"Kicsi"
LED c.sárga kicsi ---> flare.ledgelbk
LED Kék kicsi ---> flare.ledblauk
LED Zöld kicsi ---> flare.ledbgreenk
LED N.sárga kicsi ---> flare.ledorangek
LED Fehér kicsi ---> flare.ledweissk
LED Piros kicsi ---> flare.ledrotk
"Egyéb"
Index bal ---> flare.ledblinckerL
Index jobb ---> flare.ledblinckerR
Fordított fény ---> flare.ledrueck
Fék lámpa ---> flare.ledbremse"
és itt van hozzá a link:
Link
És Blumnak nagy köszönet jár a feltöltésért és hogy kirakta a bannerba.
Kösz még egyszer Blum -
SuSu1992 #2962 Bevallom, hogy nem tudom, hogy hogy kell almappát csinálni!
vagy a gts/ats/ets eredeti kamionjaiból áthozod(z3dben lemented és fájl/Merge... segítségével átteszed abba a kamionba amin dolgozol) vagy pedig nem tudom...
texture[0] : "rueckleuchte.tobj"ezt pedig nem szabad átmásolni illetve felülírni abban a mat fájlban amit a zmodeler csinált neked!
itt megállt a tudományom!
remélem tudtam segíteni valamit, bár nem hiszem..
na mind1 szándék az megvolt bennem:D
-
akela #2961 Viszont ,ha van kedved,pontosithatnád a leirásod,mert pl.én is örülnék neki -
SuSu1992 #2960 köszönöm! -
#2959 klikk ide -
#2958 Blum: köszi hogy kitetted:)
Rubio: +1 én is írni akartam. -
SuSu1992 #2957 Sziasztok!
Olyan kérdésem volna, hogy, hogyan lehetne a világosabb lemezt sötétebbre varázsolni?
válaszokat köszönöm! -
SuSu1992 #2956 teljesen igazad van!
ezt csak hirtelen felindulásból dobtam össze, nem figyeltem oda, nem is nagyon gondoltam bele ilyenekbe:D
5 perc alatt nem lehet világot váltani:D
bocs mindenkitől! -
Blum #2955 Egyszerűbb,ha privátban átdobod nekem én meg majd feltöltöm valahova és a linket berakom bannerba. -
#2954 +1.
Más:
Blum feltöltsem valahova a zöld led-et?
akinek kell ide írjon a topic-ba.
bye -
#2953 Látom meg jött a kedv a tutoriálok készítésére, de ha már valaki belefog, akkor legyen már szíves úgy elkészíteni, hogy ha azt egy kezdő elolvassa, akkor ő is megtudja belőle csinálni azt, amiről a tutorial szól!
És hogy ne csak rébuszokban beszéljek, akkor most egy példa:
Susu1992 a #2939 sz. hsz-ében a lámpatest megvilágításával foglalkozik, amihez én két észrevételt fűznék:
1. "kell hozzá egy külön almappa" - arról azonban egy sort sem ír, hogy ezt az almappát az, akinek fogalma sincs semmiről, hogyan is hozza létre;
2. "texture[0] : "rueckleuchte.tobj"------>ezt nem szabad átmásolni!" OK! de akkor mit kell helyette írni, mert azért valaminek kell ott lenni, nem?
Én értem, hogy a készítőnek ez teljesen egyértelmű, de másnak már nem biztos, hogy az és ezt legyetek szívesek szem előtt tartani akkor, amikor leírást készítetek!
Minden tiszteletem a segítőké, de ha csinálnak valamit, akkor munkájuknak csak úgy van értelme, ha abból mindenki, még egy kezdő is tud belőle tanulni.
Lehet, hogy e fenti véleménnyel egyedül vagyok, de vállalom, ha valaki úgy dönt, hogy segít másoknak a zmodeler megismerésében, akkor azt legyen szíves úgy tegye, hogy minden olyan ember megértse, akinek addig fogalma sem volt az egészről! És ne csak megértse, hanem a leírás mezsgyéjén meg is lehessen csinálni, még akkor is, ha nem egészen érti, de lépésről lépésre követi azt, ami oda van írva, akkor biztos lehet, hogy a végeredmény egy működőképes dolog lesz...
Végezetül elnézést kérek SuSu1992-től, hogy az Ő hsz-éből ragadtam ki részleteket, de most épp az övé volt kéznél, bocs!
Pozitív példaként had említsem meg LezFiddler leírásait (hogy csak egy nevet említsek a sokból), köszönet értük... -
#2952 Jah te kértél meg rá:D
gyere msn-re csináljuk meg nálad is.xD