Segítség!
-
Hát akkor egy kis támpont:
Véleményem szerint
- a kék színt a flare-pack adja (ezt neked kell megtalálnod, hogy pontosan melyik az);
- viszont a 2. képen látható hatást azzal lehet elérni, amit anno Blum tett itt közzé (talán a banner alatti utolsó link alatt megtalálhatod, ha nem, akkor lapozz vissza), ami arról szólt, hogy egy alkatrészt hogyan lehet "kivilágítani" anélkül, hogy dummykkal szórakoznál, de ott arra figyelmeztetett, hogy akkor érünk el jobb hatást, ha a copyzott alkatrészt egy kicsit a másiktól elmozdítjuk előre (ha megtalálod a leírást, akkor majd megérted, hogy most miről is beszélek). Ugyanakkor ennél nem kell mozdítani sehová, hanem eredeti pozícióban hagyni és akkor fedésben marad egymással a két alkatrész, viszont nézőponttól függően hol az egyik, hol pedig a másik alkatrész tűnik elő. Mintha ezt tükrözné a két lámpán látható eltérés is...
Hangsúlyoznám, hogy még nem csináltam ilyet, de én így tudnám az általad bemutatott dolgot elképzelni és talán ezt támasztja alá az is, hogy amikor fentről nézed a lámpát, akkor az kék, míg ha szemből meg fehér színűnek látszik.
(Blum mindent leírt arról, hogy hogyan tudod ezt megcsinálni, így én nem ismételném meg, viszont ez a zagyvaság csak akkor lesz érthető, ha előbb azt elolvasod.)