• kukacos
    #114
    Elmondom mégegyszer: az emberrel az a baj, hogy a jelenléte aránytalanul keveset nyújt ahhoz képest, mint amibe kerül. Lehet hogy megbízhatóbb, de önmagában nem is tud tenni semmit. Olvasd el a lentebbi hozzászólásokat.

    Az ember, a Hódító, aki megy, és benépesíti a Galaxist... szokásos felállás. Nem, nem hiszem, hogy egyelőre ez a fő célunk. Erről a hódítás dologról meg le kellene szokni. A Földön se hoztunk ki mindent magunkból. Ez egy akkora ugrás, amire egyelőre nem vagyunk felkészülve, és sokkal többet veszíthetünk azzal, hogy nekivágunk és csalódunk, mint ha óvatosan lépegetnénk előre. "Odakint" mások a körülmények, mint eddig, az ember és technikája egyelőre túl törékeny hozzá, én is ezt mondom, olvasd el a lenti hozzászólásokat. Más keresnivalónk is van ott, nem csak az, hogy Amerika után a Holdon is marakodjunk. Rengeteg megoldatlan tudományos kérdés van odakint, amelyek önmagukban is érdekesek. Még ha mindent tudnánk is a Naprendszer keletkezéséről és jelenlegi állapotáról, akkor is építhetnénk óriási űrtávcsöveket, kereshetünk életet a Naprendszerben és azon túl.

    Az űr az automatákra is veszélyes hely, de "ők" jóval alkalmasabbak az ilyen kietlen pusztaságban történő kóborlásra, mint az ember. Ráadásul veszélytelen is. De mindez persze csak a közeljövőre igaz.