• kukacos
    #40
    Egyébként mi is a különbség a természetes és a mesterséges génmanipuláció között? Talán nincsenek herbicidtermelő ehető növények? A DNS közös az élővilágban; mindkét folyamat végén új fajok jönnek létre, amelyekről el kell dönteni, hogy ehetőek-e avagy sem. Arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy az ősnemzés tanát már úgy háromszáz éve elvetették, az élet biokémiai folyamatok összessége, amelyből nincs "Istentől eredő igazi" és "a bűnös Frankenstein munkája". Megint az alapvető emberi kód áll az egész mögött, a beépített félelem a természettől elrugaszkodóval szemben, mintha az valamiféle sötét billogot hordozna magán, pedig csak arról van szó, hogy kissé máshogy keletkezett. Ugyan mi garantálja, hogy ehetővé tesz egy növényt, ha túlél néhány évmilliót? Vajon a nemesített növények, a szőlő, a körték, de akár a háziállatok milyen értelemben természetesek? Azok nem génmanipuláltak? Azok ellen miért nem emelünk kifogást?