11588
  • Guest
    Csillagidő tekintetében csak ismételni tudom magamat:

SD 41xxx.x = 2364. = TNG 1. évad
    SD 42xxx.x = 2365. = TNG 2. évad
    SD 43xxx.x = 2366. = TNG 3. évad
    SD 44xxx.x = 2367. = TNG 4. évad
    SD 45xxx.x = 2368. = TNG 5. évad
    SD 46xxx.x = 2369. = TNG 6. évad, DS9 1. évad
    SD 47xxx.x = 2370. = TNG 7. évad, DS9 2. évad
    SD 48xxx.x = 2371. = VOY 1. évad, DS9 3. évad
    SD 49xxx.x = 2372. = VOY 2. évad, DS9 4. évad
    SD 50xxx.x = 2373. = VOY 3. évad, DS9 5. évad
    SD 51xxx.x = 2374. = VOY 4. évad, DS9 6. évad
    SD 52xxx.x = 2375. = VOY 5. évad, DS9 7. évad
    SD 53xxx.x = 2376. = VOY 6. évad
    SD 54xxx.x = 2377. = VOY 7. évad

Azaz: 1 év = 1000 egység, és
    SD 00000.0 = 2323. január 1., 0 óra 0 perc
    SD 99999.9 = 2422. december 31., 23 óra akárhány perc.

Ez a rendszer a TNG óta van, a TOS-ban még ezres nagyságrendű csillagidők vannak. A két rendszer, amennyire tudom, nem kompatibilis egymással.
  • Augustus Gigo
    passz
  • FtranX
    valakinek esetleg nincs a Star Trek-ben használatos mértékegységekről infója? pl. mi alapján számolják a csillagidőt? vagy milyen sebességet is jelentenek pontosan a a fokozatok ? (mikor hiperhajtóművel repülnek)
  • Cat #2176
    most mondjam azt hogy beleestél a saját csapdádba?
    tetudod, te életed, te baszod el
  • Tuvok #2175
    legyek én az elrettentő példa arra, hogy nem feltétlenül van így
  • Cat #2174
    szerintem csak magyarok által használt programnál nincs miért aggódni
  • Tuvok #2173
    maga a DC "gyanús forrásból származó kliens", korábban írtam, hogy amikor Te töltesz vmit más gépéről, lehet, hogy nem csak azt töltöd, amit szeretnél, meg nem biztos, hogy csak egyirányú az a töltögetés, szal lehet ott rosszalkodni...
  • 2XP
    Hát akkor nem kell telepíteni gyanús forrásból származó klienst, és probléma megoldva :)
  • Tuvok #2171
    hátő, voltam kém a Maquis-nál is, szal van rossz oldalam :DDDD
  • Tuvok #2170
    látom kapisgálod...
  • 2XP
    Örülök, de eddig csak tőled hallottam ilyet :) Volt vmi hacker kliens, de abba egy trójai volt beletéve, így nem hogy te figyeltél másokat, hanem mások figyeltek téged ;) Azt nem tudom, milyen funkciói voltak, nod32 gyorsan leszedte.
  • Guest
    A jó biztonsági tiszt ismeri az ellenfél módszereit. :D
  • Tuvok #2167
    örülj, hogy nem tudod milyen támadások ;)
  • Guest
    Illetve így jobban megnézve #2163 valóban félreérthető...
    Szóval azt a régi hírt csak a VHS-verzió miatt másoltam ide, már nálunk is van DVD - szinkron nélkül.
  • Guest
    #2161 ;)
  • Punker
    azóta kijött a DVD de azon nincs szinkron
  • Guest
    "Elmarad a Star Trek Nemesis DVD megjelenés
    2003.11.11. 12:00, HT media

A VHS verzió szinkronizálva november 6-a óta a videótékékban van, viszont keresekedelmi forgalomba nem kerül. A DVD verizó lakossági megjelenése csúszik.

Mint ahogy azt a HT media a hétfői nap folyamán az InterCom Rt-től megtudta, a november 11-i Star Trek Nemesis című film DVD megjelenése elmarad. Továbbá meg tudtuk azt is, hogy a VHS-en nem is szándékoztak megjelentetni a filmet, kizárólag videokölcsönzői forgalomba.

Az elmaradt megjelenés okát az InterCom Rt. nem kívánta ecsetelni. Akinek hozzáfűzni valója van az esetehez, az tolmácsolhatja azt az InterCom felé. Email címük [email protected]. A tárgy legyen "Star Trek Nemesis".

Úgy látszik a Star Trek tizedik filmje körül csak nem szűnik meg a bizonytalanság és újabb évmilliókat kell várniuk a rajongóknak ahhoz, hogy megvásárolhassák a filmet."

(Forrás)
  • Augustus Gigo
    De hát nicns szinkronizált magyar VHS:(
  • Guest
    A DVD-n nincs magyar szinkron, valószínűleg a szinkronizált VHS verzió hangját vághatták egy rip alá.
  • 2XP
    Nem tudom milyen támadásra gondolhatsz, de nekem másfél év alatt semmi problémám nem volt vele, és másoktól sem hallottam panaszt.
  • Tuvok #2159
    nem kimondottan erről van szó, hiába szűzfal, ha DC-t átengeded, nem, inkább nem próbálkozok vele, úgysincs mit megosztanom :)
  • 2XP
    Nem hiszem, elég megbízható szerver.
  • Augustus Gigo
    lehet ,hogy fake, soakn odaírnak ilyeneket
  • 2XP
    Én megtaláltam egy ftp szervern magyarul, ha egyszer leszedem, akkor majd felteszem vhová a szinkront, az eredeti nyelvű verziót pedig elég sok helyről letölthetitek (bármelyik dc hubon ott van, tuvok aggodalmát pedig nem értem, egy jó tűzfallal nem lehet gond...).

A film nfo-jában ez a link volt, de itt érdekes módon nem írják a magyar szinkront.
  • Augustus Gigo
    A mai nap úgy érzem soakt okosodtunk Cat által:D
  • Cat #2154
    Sorry, pontatlan voltam, mi a Virgo részei vagyunk.

A hattagu csoportunk (mi és a többi galaxis) mintegy 600 kilométer/másodpercenkénti sebességgel halad (1.34 millió killométer/óra) a Hidra csillagkép felé. A Saggitarius törpegalaxis tőlünk 80,000 fényévre van, a második legközelebb pedig a Nagy Magellán köd, duplaekkora távolságra. A közelségét jól jellemzi, hogy a Saggitarius átmérője kábé 28,000 fényév. A mi galaxisunk átmérője ötször ekkora, és tömege ezerszer nagyobb nála - egymilliárd év múlva fel is fogjuk zabálni, erről bővebben itt.

A Dwingeloo 1 galaxis már jóval nagyobb, a tiz legfényesebb közé tartozik az égbolton, tömege csoportunk harmadik legnagyobbjává teszi (első a Tejút, második az Andromeda). Egyharmad fokkal arébb van a Dwingeloo 2 törpegalaxis, mely feleakkora átmérőjü mint az egyes, és tömege tizedakkora. Ez a kettő 10 millió fényévre van tőlünk.

A jelenlegi legnagyobb talányok egyike, hogy vajon mért van ez, hogyan szerveződnek a galaxisok csoportokba, és azok a csoportok még nagyobb rendszerekbe. A gravitációs erő nem lehet megoldás, mivel ugyan hatalmas a galaxisok tömege, de iszonyatos távolságokra vannak egymástól, de mégis együtt mozognak. Az is biztos hogy az elrendeződésük valamilyen szabályosságot követ, mivel arányosan sokkal közelebb vannak egymáshoz, mint a bennük lévő csillagok távolsága. Ezeknek a megastrukturáknak a pontos feltérképezése révén talán megtudhatjuk hogy milyen kapcsolat áll fenn a galaxisok között.

Jelenleg galaxisunk, a Tejút síkjától 40 fényévre vagyunk, ez 15 millió éve 300 fényév volt, és mintegy 35 millió év múlva fogjuk keresztezni a síkot, és igy ki fogunk látni a másik oldalra is. Persze a csillagászoknak nincs idejük erre várni, és szerencsére a porfelhők nem teljesen blokkolják a kilátást. Számítógépes szoftverek fura modon nem használhatók, mivel az nem tud különbséget tenni az objektumok között (a közeli csillagok zavarják az automatikus felismerést), ezért saját szemükkel nézegetik a fényképeket - az utóbbi tiz évben mintegy 50,000 galaxist fedeztek igy fel.
  • Tuvok #2153
    Történelmi csillagtérkép, a USS Enterprise 1701-A utazásai

A Tejútrendszer térképe

Romulan hadmozdulatok

Klingon birodalom térképe
  • Tuvok #2152
    Alfa kvadráns részletes térkép

túl nagy, ezért nem szúrtam be
  • Punker
    Thx
  • Cat #2150
    na, utánanéztem
    a naprendszer 28 ezer fényévre van galaxisunk középpontjától, de nemtudjuk a pontos helyzetünket, mivel a közepe mintegy 20%át kitakarja a látókörünknek. Ezért mindössze négy éve fedezték fel a legközelebbi galaxist, a saggitarius törpegalaxist. Mellettünk van még a Dwingeloo 1 galaxis (1994-ben fedezte fel egy holland rádiótávcső - ez átlát a porfelhőn) és az androméda csillagköd.

Mi a Perseus-Pisces szuperklaszter részei vagyunk. Néhány kép, hátha érdekel valakit:

• Augustus Gigo
    EZt biztos máshogy tudták még a 60as években:D
  • Cat #2148
    ez igy ebben a formában tuti nem igaz, ugyanis a naprendszer a valóságban a galaxis egyik karjának külső részén, a peremvidéken található

egyébként a galaxisunk egy hat másik galaxisból álló csoport tagja (benne van az andromeda, meg pár másik nem ismert nevü), és ez a hattagu csoport egy mintegy 1500 galaxisból álló szupergalaxishalmaz része, és sok ezer ilyen szuperhalmaz alkotja a világegyetemet :o
  • Punker
    pont anehéz részt ugorták át :(
  • Augustus Gigo
    a kép szerint
  • Augustus Gigo
    szal az út több mint felén már túl voltak
  • Augustus Gigo
    A föld pont a béta és az alfa kvadráns határán van
  • Punker
    csak ennyi :)))
  • Augustus Gigo
  • Tuvok #2141
    na ezt olvastam, szal ennyit tudok róla...
  • Tuvok #2140
    maradt a folyadékűrben