23609
1418743729.jpg
  • Amiga
    Merre van a Voyager? :-O Ki nem hagynám. :-)
  • Amiga
    Nagyon köszönöm mindenkitől a sok segítséget. :-)))
  • s_andras
    Ez a része világos, csak a hosszútávú felfedezésnél semmi tétje nincs.
  • RJoco
    Nem véletlen van gyors és economy útvonaltervező. A nagy ugrások terhelik a hajó hull-ját, vagyis a ship integrity-t.
    Bár közel sem annyira, mint amikor SC-ben a maxon járatod a hajtóművet. Akkor nagyon amortizálódik. Én anno a Voyager űrszonda meglátogatásakor 10k Cr-t fizettem a hull javítására. És csak odafele mentem, visszafele ugrottam.
    A kék sávban vagy alatta kell járatni a meghajtást és akkor sokkal kisebb a rongálódás.
    Aki nézi a Star Trek-et, ott párszor előfordul, hogy a hajó megterhelésekor romlik az állapota. Itt is kb így kell elképzelni.

Azt nem tudom, hogy mennyire eshet vissza így az integritás, DE:
    Ha nem figyelsz rá és nekiütközöl valaminek (akár egy sokkal kisebb hajónak), hiába a pajzsod, szétesik a hajód és bumm.
    Jó integritással sem jó ütközni, mert csökken.
    Én javítom, amikor csak lehet és kell.
  • s_andras
    Jó a kérdés, és a helyes válasz felé mutat: semmi értelme nincs így az egésznek. Nem tud 0-ra csökkenni, sosem esik szét. Lehet hogy a 25% a minimum. Ugyebár meg sem lehet tudni menet közben hogy mennyi áll, csak szervizben.
  • Amergin
    Ugrottam kb 40K fényévet. Visszatérve 25%-ra esett vissza a ship integrity.
    Ha 0%-ra amortizálódik, akkor a hajó szétesik? Vagy ha nem, akkor viszont ennek így mi az értelme?
  • RJoco
    Némi érdekesség az új hírekből:
    Az összes hajó blueprint-je egy képen.
    A blueprint-ek külön-külön, nagy felbontásban.
  • etniez
    Tegnap beugrottam egy ilyen szaloncukor napba, majdnem odalett a hajóm :I
    Kicsit utána kell olvasnom a dolgoknak
  • RJoco
    Ez az engineer-es dolog elég macerás.
    Elmentem FELICITY FARSEER-hez. Gondoltam, leadok egy csomó térképet, meglesz az 5-ös szint és a térképeket sem kell féltenem.
    De nem engedett térképet leadni. Mostanában valahogy így vagyok a térképekke. A Sol Nationalist-nak sem tudtam leadni térképet, mert csak 1 kis épületük van egy holdon.
    Ja igen, Felicity állomása enyhén szólva bugos. Egy része a levegőben van, másik része meg talán a föld alatt. Még jó, hogy le tudtam szállni.
    Szóval nem sikerült leadnom a térképeket. Úgyhogy maradt a fejlesztgetős módszer. Elsőre szép eredményt kaptam, 2ly-vel nagyobbat ugrom. Az utána lévő 2 már nem volt ilyen szép, így maradtam ennél. A második szinthez viszont fúrnom kell. Sajnos sehol nem kapható a cucc. De, ha már ott voltam, akkor majd 400-zal boostol a hajó :)
  • etniez
    Dehogy is :)
    Vettem 18 fontért egy Logitech F310-et.
  • tordi
    Elite? Hát, gratulálok hozzá és irigykedek! :) Remélem nekem is lesz egy a fa alatt
    Utoljára szerkesztette: tordi, 2016.11.29. 17:25:22
  • tordi
    Medupe City néhány napig szép volt. Mára eltűntek a fák, a tavak, a fény. Újra a régi félhomályos, unalmas. Ez mire volt jó?
  • etniez
    Én nagyon várom már a kontrollerem, Fekete Pénteken rendeltem, elvileg holnap megjön :)
  • oroberto
    Én simán csinálnék egy LV-426 bolygót egy állomással, aztán kiírnám GalNetre eltűnt ott pár scarab.
  • RJoco
    Köszi!
  • Dzsini
    Soontill Relics: Cheranovsky City, Ngurii
    Meta-Alloys: Darnielle's Progress, Maia
  • RJoco
    Meta-Alloys-t és Soontill Relics-et hol tudok beszerezni?
  • Dzsini
    Ha egy GalNet hír tetején Freelance report van, alján pedig CMDR nevet látsz, azt játékos írta és küldte be, ők pedig csak kirakták, nem vállalnak felelősséget a tartalmáért :)
  • s_andras
    Ezt élőben néztem pont onnantól amikor megtalálták egymást és ~20 perc alatt megjött a germánium. GalNetben is benne van, bár csöppet túldramatizálva:

FREELANCE REPORT: GUARDIAN ARCHANGEL
    Last week, the galaxy witnessed a truly audacious rescue.

While returning from Beagle Point, Commander Felix Macedonica found himself without sufficient germanium to synthesise a FSD injection and continue his journey home. Faced with the choice of spending the rest of his life 65,000 light years from home or destroying his beloved Lakon Type-6E and riding the escape capsule back to civilisation, Felix was in dire straits indeed.

At that moment, Commander Chiggy Vonrictofen was exploring the Zunou sector. When Chiggy picked up a weak sub-ether distress signal he quickly established a private link with Felix before appraising the system for asteroid belts and ringed planets that could potentially yield germanium. He then departed for Colonia to fit a mining laser and larger fuel tank.

With his ship appropriately equipped, Chiggy proceeded to cover the first 30,000 light years from Jaques in less than 13 hours, a wraith of speed and purpose. Stopping only to sleep, he finally arrived less than 48 hours after receiving Felix's first transmission.

The pair travelled to the nearest belt and Chiggy spooled up the mining laser as Felix watched the scanner. Nickel, iron, sulphur, manganese, phosphorus – the elements kept coming, but not the one they needed.

Despair started to creep in. Then it appeared, a word that brought with it a cascade of emotions: germanium. Felix swooped in and secured his freedom.

"Chiggy's efforts have left me speechless," said Felix. "His perseverance shows that the indomitable human spirit has no bounds."

Commander Mad Billy
    Institute for Galactic Exploration and Research

"riding the escape capsule back to civilisation" - szóval mentőkabinban élünk túl, de olyanban ami bármilyen messziről másodpercek alatt visszaér LOL
  • oroberto
    Az érzés megfizethetetlen egy megpakolt téglával repülni miközben már majdnem letöröd a gázkart és pánikszerűen nyomkodod a FSD gombot , de szerencsére itt lehetsz a másik oldalon is, való igaz csábító a sötét oldal.
  • s_andras
    Most megvilágosodtam! A kalózoknak valójában csak barátokra van szüksége! A szeretet mindent megold
    ------------------------------------------------------
    Tegnap megtaláltam az eddigi legjobb 5-ös színsorrendet. Teljesebb a spektrum mint az eddigieknél. Következő szint az lenne ha egy 6 darabból álló jönne.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.11.29. 10:24:03
  • tordi
    létre kell hoznod csoportokat, fire groups, a jobb oldali panelen. A csoportok között úgy tudsz oda-vissza váltani, hogy lenyomva tartod az X-et és az Lb vagy Rb gombokkal lapozol közöttük
  • Dzsini
    Nekem van egy olyan tűzcsoportom amin csak a scanner van, van egy összfegyveres, van egy multifunkciós (collector limpet, pár fegyver), stb.

Elég hasznos funkció ám :)
  • Amiga
    Ahhh... Értem, hát igen, az nem egy túl sűrűn használt gomb nálam.

Ma reggel is ugráltam vagy ezer fényévet... Kis lépés az emberiségnek, de nekem hatalmas, csak olvasni nehéz közben. :-D
  • Dzsini
    egyszer kialakítod az oszlopokat, itt az (1)-(2) lesz a két triggeren.
    aztán van egy tűzcsoport váltó gomb, azzal lehet az "oszlopok" között váltani (az alap kiosztáson ez az "A" gombon van)
  • Amiga
    A másodlagos tüzelési módokat hogy lehet a kontrollerrel elérni? Mert ugya a jobb ravaszon van a beam, a balon a multi cannon, de nem tudom hová tenni a scannert, így most a multit és a beam-et az 1-re raktam a scannert meg a 2-re. De látom, hogy van egy második oszlop is, csak nem tudom, hogy kell átváltani rá.
  • oroberto
    Köszi, igen legfőképpen nem az anyagiak miatt gondolkoztam el a lehetőségen hanem, hogy kis izgalmat vigyek az unalmas állóvízbe.
  • Dzsini
    Anyagilag egyértelműen nem, játékélmény szempontjából viszont (ha játékosok ellen kalózkodsz, szerepet játszol, rakományt kérsz, és nem csak lősz, mint egy bolond) megéri, mert jó móka lehet.
  • oroberto
    Mi a véleményetek, vagy van-e valakinek tapasztalata megéri-e kalózkodni?
    Gondolom low security érdemes vagy esetleg community goal környékén.
  • tordi
    Persze ha lenne egy Elite kontrollerem azért azt jobban átszabnám, kihasználnám az extra irányítókat. Talán karácsonyra landol egy olyan nálam
  • tordi
    Nekem a kontroller gyári beállításai jók. Két dolgot módosítottam csak, csináltam egy 0-ra állítót, ez a gáz-fék együttes lenyomása, illetve a landing gear-t tettem máshová mert a B-t nem szerencsés egy állomáson piszkálni, néhányszor boostoltam , ezért az a két joy kar együttes lenyomásával aktiválódik. A galaxy map az utóbbi időben lett ilyen irgalmatlanul lassú, de csak akkor ha egy állomáson akarom előhívni, ott sokat, akár 30-40 mp-t is várni kell míg betölti. Én ha tehetem már menet közben, az űrben böngészem a térképet, ott nincs ilyen gond
  • s_andras
    Nem lehet, több ugrás kell, és majdnem mindegyiket meg kell nyújtani a végefelé, mert ott már ennyire ritkán vannak a csillagok.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.11.28. 22:11:44
  • MerlinW
    Jaja, 2.2 óta így van
  • RJoco
    Ma tűnt fel, miközben a coriolis.edcd.io oldal kapott egy frissítést, hogy eltűnt a cargo scanner és helyette Manifest Scanner lett.
    Fórumon olvastam, hogy ez már szkenneli az utasokat is.
    Mint ahogy nálunk is lehetnek csibészek, úgy mi is megfoghatunk már másokat is.
  • MerlinW
    Jaaa hogy azt lehet stack-elni? Azaz ugorhatok akár 500ly-t is egy ugrással?
  • Dzsini
    Attól, hogy valaki játékos, még nem elsődleges célja, hogy lelőjön más játékosokat.
  • etniez
    Nem nagyon nézegettem a radart, mert éppen res-tem és némi félreértés miatt nem csak egy 3-as wing bűnöző, hanem a helyi rendőrség is a nyakamban volt. Éppen menekültem, amikor jött szembe egy Vulture, és közben rászkenneltem félig, és akkor láttam a nevét.
    Szerencsére nem lőtt agyon, nekem csak egy viper 4-e van...
  • Dzsini
    A rendszer legnagyobb tömegközpontjához érkezel, és Hutton Orbitalra egyszer el kell menni, és venni pár bögrét, az egy másfél órás "beavatási" szertartás :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.28. 17:30:58
  • Dzsini
    Egy éve több, mint 1000 hajó volt egyszerre Beagle Pointon. Igen, elég komolyan feltérképezték a környéket, nekem 6 ugrásra (~200 fényév) tőle sikerült a nyáron találni egy olyan rendszert, ami most már az én nevem viseli.
  • RJoco
    Én kis naiv. Azt hittem első leszel.