ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Roger6
Hajót lelet teleportálni, árucikket nem, szerintem ez így lesz megvalósítva. És miért ne lehetne ritka cikkeket felhalmozni? Szóval ez nem gazdasági szimulátor, ahogy te írtad, szóval semmilyen hatással nincs a játékmenetre, ha halmozol bármit is.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Dzsini
Persze, mondták, hogy lesz, csak még ki kell találniuk, hogy ezt hogy lehet túl sok visszaélési lehetőség nélkül összehozni (ritka áruk felhalmozása és kiszedése - mint a teleport kamionozás) - talán csak a mérnököknél lehet felhalmozni oda való dolgokat és nem lesz teleportálás... pár ötlet elhangzott itt-ott, és az is, hogy most 2.2-ben még nem lesz ilyesmi.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Roger6
Nem írtam dátumot, sem semmi pontosat. Azt írtam, hogy tudsz majd, és ez így is lesz.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Teljesen túlvariálják már... annyi lehetőség lesz a játékban hogy eltévedünk benne 😄
Dzsini
Cargot 2.2-ben még nem, csak modulokat és hajót.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Roger6
Tudsz majd állomáson tartani bizonyos mennyiségű cargo-t.

MikX
Pedíg valamilyen szinten jó lenne, mert a minap pl nemtudtam ferdére váltani, mert volt nálam egykét tonna mérnökökhöz való cucc, abba meg nincs raktér. Valahogy kikéne ezt találni, persze értemén hogy sokan vissazaélnének vele.

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

s_andras
...és azért sem működne, mert a távolsággal arányosan valamilyen függvény szerint nő a költség, Jaques-hoz minimum kb milliárdokba kerülne.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Dzsini
Nem, nem rakhatsz el hajót vagy alkatrészt úgy, hogy a raktérben van bármi. Most se, és ezen nem változtatnak.
(ez volt az egyik első kérdés, amikor bejelentették a ship / module transfert 😊 )
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.01. 10:44:29

Caliph
Akkor megoldható lesz a teleport kamionozás? Pl a nemrégi Jaques cg szállítós része: Megpakolom a t9et a kért árúval,aztán fogom a felfedezős Aspom,elugrom töredék idő alatt Jaquesra mintha t9el mentem volna,odateleportálom a t9et és nagy boldogan kirakom az árút anélkül hogy a drága hajóm az értékes cuccal egy másodpercig is veszélyben lett volna,és még cg goalt is teljesítek 😊

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Dzsini
Azonnal lesz minden ott.

Azzal, hogy bármilyen időkorlátot vezetnek be, azzal egyetlen dolgot üzennek: "most pedig lépj ki a játékból addig, amíg ide nem ér a hajód, amit használni szeretnél". Ez pedig rossz üzenet, bármennyire is nem valósághű és kizökkentő a dolog, hogy sok száz- vagy ezer fényévet átvarázsolnak egy csapásra.
A pontos "in-world" működést még nem mesélték el, de talán valami 3d-nyomtatós dologról lesz szó, mint az indítható vadászoknál, ahol az alapanyagokat viszi a hajó, és indításkor rakja össze. És az alapanyagok és a szolgáltatás "árát" fizeted ki.
Az érdekes kérdés ha így van, hogy akkor miért nem lehet ízlés szerinti hajót ízlés szerinti felszereléssel venni bárhol, ahol erre az átszállításra lehetőség van? Miért ne vehetnék egy 7A FSD-t bárhol? Vegyék meg és nyomtassák át ide.

Persze ez valahogy úgy tűnik nem stimmel, de kipukkanás után is megveheted a biztosítás áráért ugyanazt a hajót, ami szétesett alattad, mérnöki cuccokkal, mindennel. És annak sincs semmi "realitása" az égvilágon, hanem a játék egyszerűen így működik.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.01. 10:42:25

s_andras
SŐT: azt a félelmetes bakit ugye nem fogják elkövetni, hogy a "varázslattal" olyan hajó is átjut mindenen, ami a parkolóhelyéről ki sem tudna mozdulni ?? 3-4 LY az rengeteg helyen zsákutca!

Caliph
Mondjuk engem az is érdekelne hogy klikkre lesz ott a hajó ahova kéred vagy a rajta lévő fsd minőségével arányosan változó időegység alatt...Értem ezalatt azt hogy egy 50ly ugrásra képes asp hamarabb ott lesz e mint pl egy 10 ly ugrásra képes FDL ha azonos távra hívom őket...

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Dzsini
Persze, multirole-ra jó marad, de azért ha van pénz (és az elég könnyen van), akkor sokan úgy fognak dönteni, hogy nem mindenes, hanem keményen specializált flottát fognak tartani - mivel az ugrótávval már nem kell foglalkozni. Lesz végletekig feltupírozott bányászhajó, vadász / csatahajó, ilyesmi - és mindegy, hogy az FDL-nek marad 3-4 fényévnyi ugrótávja, mert úgyis klikkre lesz ott, ahol kell lennie, még az üzemanyagtartályból is elég a 2 tonnányi, amivel másfél-két órát elmegy a hajó.

Érdekes lesz látni, hogy milyen változást hoz ez.

És az Asp még mindig nem betűszó
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.01. 10:34:36

s_andras
Azért ahogy elnéztem egyrészt elég drága mulatság lesz ez a varázslat (szerintem nem is fogom túl sűrűn használni, pár perc alatt át lehet szelni a bubit), másrészt nem a hadihajóról beszéltem hanem a fő-multi kedvencről az ASP-ról amit most ilyen szempontból leváltott a piton. Persze felfedezésre még mindig az ASP a király az 50-es ugrójával <#worship>
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.01. 10:31:27

Dzsini
Alapvetően a háborúra felkészített hajóknál feleslegessé válik az FSD-vel foglalkozni, mert bármelyik shipyardos állomásra odavarázsolhatod a teljes flottát.

Hadihajók mellé kell egy DBX 40+ fényéves ugrótávval, és máris spórolhatsz az FSD-n a csatahajókon - megy rá a D kategória, ami alig fogyaszt, kevés a súlya, stb.

s_andras
Ennek ehhez nincs köze, ha valaki csak egyetlen hajót birtokol, akkor is rengeteg időt takarít meg a nagyobb ugrótávval, és a pitont csak a régi kicsi hatótávja miatt nem használtuk pl Robigonál.

Hé kilökött játék közben, most meg nem enged vissza. Remélem nem döglök meg mert éppen fuel scoop-oltam! <#guluszem1>
Dzsini
Hajó szállíttatás az egyik bejelentett funkció.

s_andras
Miért is?

Dzsini
Aztán jön a 2.2, és az ugrótáv egy utazóhajó kivételével majdnem érdektelenné válik 😊

s_andras
Ugye ha el van tárolva egy hajó és ott nézegetjük a statisztikáit, akkor a pajzs rovatban ugyanazt a MJ értéket írja ki amit a coriolis.io a pajzs erő alatt? Mert ez esetben a piton "gyári" 855-ből - kérem kapcsolják be biztonsági öveiket! - : 2041 (nem elírás: kétezer-negyvenegy) lett a G5 reinf. SG és a 4 db A-s G5 heavy duty SB fejlesztés eredménye! <#wow1><#szeret><#nyes>
És még "csak" 20 próbálkozásom van rajtuk, a 4-ből kettőn tudna még húzni egy picit DIDI, ha megerőltetné magát és nem csak <#pias> a Lavian Brandy-t <#nevetes1>
Az sem semmi, hogy a 4 SB tuning az aktuális 94%-ról csak 96%-ra vitte fel az energiafelhasználást, miközben szintén csak (még picit kevesebb is mint) EGYETLEN fényévet vesztettem az ugrótávból a tömegnövekedés miatt. Ha ez így marad a beam-ek tuningja után is, még az is lehet hogy az erőművet vissza tudom fokozni 2-es szintre..

Amúgy mondtam már hogy a piton egyben az új ASP? Legnagyobb rakterű M hajó, a FSD növeléssel bőven elegendő ugrótávval, akár átszerelgetések nélkül is jó MINDENRE, én most az anyaggyűjtögetés miatt egyszerre tudom az összes küldetésfajtát csinálni a háborúban való részvételtől kezdve a futárkodáson át bányászatig bezárólag.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.01. 10:00:54

Ez most valóban nem tartott sokáig 😊
Dzsini
Mivel most már a 2.2 bétát készítik elő, "csak" a rendszerváltások és a CG-k alakulnak, működési változás meg patch nem lesz. Belefér, hogy 1 órán belül végeznek vele, volt már rá példa.

Hmm.... a játéküzenetben 40 percnyi leállást írnak... na erre kíváncsi leszek.... remélem nem este 8-kor kapcsolják vissza.
Dzsini
Már nem nagyon, 1-2 órán belül lelövik a szervereket.

11.000 fényévre vagyok tőle.... odaérhetek még? xD
MikX
Bizonny

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

őőőőő..... javítsatok ki de most CG van a Jaques állomáson hogy lehet vinni a felfedezési adatokat? Holnap lesz vége?
Hahaha ebben azért van valami 😄
vedd le az egyik large beam-et és rakj fel helyette multicannont. mondjuk az alsót és akkor szép szimmetrikus marad. nem bír el hármat a nagyból. a life supportot cseréld D-sre. a 6A-s shield felesleges ha továbbra is hosszútávon szállítanál. 5A bőven elég. a shield boosterekre sem lesz szükséged, a pitonon elég silányan működnek (erről már beszéltünk). ha összeállt, nézd meg a fogyasztást és aszerint válassz hozzá A-s power plantet. előtte azért lődd be a scoopot lehet, hogy a 4A-st lassúnak találod. igazából a 32t tankhoz a 6-os osztály lenne jó, de az plusz 32t hely. úgyhogy döntsd el, hogy jó neked. a powerplant-nél nem árt egy kis energiát szabadon hagyni, de most az istennek sem jut az eszembe, hogy miért.😄 talán ha van fölös energia jobb lesz az fsd cooldown? nemtom, a múltkorában értekeztünk róla, ha beugrik vkinek, megírhatná.
PanzerWolf
Okés várlak.Most ilyen:
Python
Utoljára szerkesztette: PanzerWolf, 2016.08.31. 20:32:12

MikX
Hát mkvel ottvan 3 állomás is közel, mindegyikben van fed. Ezé gondoltam, nemkell buborékban összevissza mászkálni.
Amugy petty officer 20% rol 100-ra megvolt egy ora alatt futárkodással, ha egyszerre 8-10 küldit viszek.

na megvan? megyek mindjárt haza, majd talizunk.
mire szeretnéd használni? ha szállítani, akkor igen az ugrótávot a legfontosabb növelni és némileg könnyíteni rajta. a thrusterrel gyorsabbra és mellékesen könnyebbre lehet venni. de lehet könnyíteni a powerplantot is. 5A-s pajzs, 4-es scoop elég, ha mégsem 5-ös vagy akár 6-os. minél nagyobb annál gyorsabban tölt, de helyet foglal. point defence tudod miért, és hogyan, és azért rakjál rá fegyvert is, mert nem mindig tudsz elszökni.
ott szeretnél fed rangot növelni? annál az egy szem pici társaságnál? öcsééém...
már látom lelki szemeim előtt milyen hamar meglesz az a corvette.<#awink>
PanzerWolf
Akinek van Pythonja az belinkelhetné milyen az összeállítás rajta.Enginers elsődleges fejlesztés benne gondolom FSD, és Thruster.

MikX
Amugy küldikben higy miket küldenek ellened az fugg az aktualis hajodtol, vagy inkabb csak a nehezsegtol?
Mert leugrottam ceos-sothis ba fed rangot növelni, es nem mindig van futarmelo, es vettem oda egy mkIV-et futkosni, s gondoltam vallalok ilyen black box recovery-s küldiket, de nemtudom hogy azzal a csöppséggel merjek-e ilyet.

s_andras
Legtöbbször kalózvadász küldetés miatt kell RES-ezni, arra meg jó a többi is.

RES = Resource Extraction Site, azaz bányászlelőhely. A gyűrűkben olyan helyek, ami célpontként kijelölhető. Sok hajó fordul meg ott: bányászok, az őket fosztogató kalózok, és az ezeket kereső fejvadászok és rendőrök.

Mi az a RES?
Roger6
Azért jobb bounty-k vannak HRES-ben, én még Imperial Eagle-el is oda járok 😄 Izzasztó tud lenni néha, mondjuk ez igaz <#kuss>

s_andras
Ezért is nem megyek H-RES-be, majd esetleg próbaképpen ha végre eljutok odáig hogy minden hajón minden modulra megvan ami kell.

MikX
Jaja azt enis raktam bele, mert a tizen ugrotav veszélyes buborekon belul is.

Roger6
Hazardous RES-ben nincs nagyon segítség, vagyis nagyon minimális. Néha betéved egy-egy rendfenntartó hajó, de ha nem követed őt amerre akar menni, akkor magadra maradsz.

a ferdében az az érdekes, hogy maga a pajzs is sokkal gyorsabban töltődik vissza, mint ugyanaz ugyanazokkal a beállításokkal egy pitonban. pedig elvileg nem a hajó határozná meg, hanem elsősorban a pajzs, másodsorban a pd. azért azt tételezzük fel, hogy van energia bőven.:d
de a ferde teljes energiafelhasználása olyan komfortosabb vagy annak tűnik. olyan mint egy a+++-os mosógép.
azért egy 5-ös ugrásnövelőt rákókányoltattam. mostmár csak egy kis plusz benya kellene bele. :d
s_andras
Ja, én nem változtatok a stratégiámon attól függően hogy mit hogyan nerfelnek és buffolnak, tojok a lőszeres fegyverekre és általában minden fogyóeszközre (SCB, chaff, rakéta, ágyúk stb). A PvE Conflict Zone és a RES harc az ami számít, itt mindig van kíséret. Ha egy nagyobb falat miatt jelentősebb mértékben vesztettem a pajzsból, az általában visszatöltődik a kisebb legyecskék lecsapkodása közben. És ha úgy alakul hogy egyszerre az összes piros engem támad, akkor lelépek és visszaugrok, nem nagy szám, kezdődik elölről az egész.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.08.31. 17:55:26

MikX
Én ennyire nem mentem bele, sokat nem is harcolok, csak resben npck ellen, de ferdén nekem bejött, hogy egy jo pajzs+sheld boosterek, a hullra nem erősitettem, inkább azon vagyok hogy ne lőjék le a pajzsot.

és erővel. mert azt lássuk be, hogy az állandó 4 pont a fegyveren + az oda irányított pd azért számít valamit.😄
amúgy nem arról kezdtünk el beszélgetni, hanem alap harci beállításról. és ahhoz hozzátartozik a pd beállítása is. amikor harc van rengeteg dolgot kell egyszerre csinálni, részemről már kihagyom (egyszerűsítek) ezeket a számomra nem igazán fontos dolgokat. ha megnézel videókat, nagyon sokan a támadásra hangolnak igazából. mert a pajzsodat lehet, hogy tovább tart leszednem, de én ezt teljes energiával teszem, úgy hogy közben körbetáncollak, míg neked alig lesz energiád lőni. és itt most lehet mondani, hogy kis fogyasztású cuccokat aggatsz fel, de azzal csak még nagyobb lesz a problémád. ugyanis szelektálni kell közöttük ami plusz idő.
nekem a gyors pajzstöltésre ott az sc (ami egyébként hatalmas baromság), úgyhogy én már letettem az erős pajzsról. dzsinivel beszélgettünk múltkorában a prismatic pajzsról (nem is volt olyan rég), akkoriban még én is a minél erősebb pajzs híve voltam. de nekem bent volt még a képben a shield cell bank, amit azért lássunk be mára már teljesen használhatatlanná tettek. most jelen pillanatban azzal a stratégiával amit képviselek semmi gondom sincs, de lehet, hogy 2 hét múlva át kell gondolni, mert történik egysmás (mondjuk megjelenik a 2.2).😄
s_andras
Az eltérő stratégiák működnek, én csak arra reagáltam először és azóta is amikor azt írtad hogy nincs értelme egynél többet tenni a sys-re, mert úgy értettem mintha azt akarnád mondani hogy nem változik semmi ha egynél többet teszünk rá. De akkor értem hogy mással (manőverezéssel) kompenzálod. Azért jó hogy levezettük, mert esetleg valaki más is félreértésben maradhatott volna.

Dzsini
Hát, ahogy írtam lent - 25% és 58% sebzéscsökkentés a pajzson a 3 és 4 pip között.

a te pajzsodnál nem tudom, mert ugye még nem volt lehetőségem próbálni, de egy gyengített 5A-snak ránézésre tökmindegy, tehát ebből a szempontból irreleváns, hogy 5sec vagy 5.5sec alatt fogy el. ráadásul maga a distributor is gyengítve van a pajzs felől, mert a weapon van erősítve. nálad meg oda van tolva minden. viszont nekem harc közben nem kell figyelnem a pd állapotát, elég csak időnként ránéznem. azonkívül az energia nekem a fegyvereken és a manőverezésen van, ellentétben veled, aki inkább a védelemre rendezkedett be. van amikor úgy harcolok, hogy leveszem a pajzsról azt az egyet is és átrakom az engine-re. mire lemerülne a pajzs már végeztem is. egyszerűen arról van szó, hogy más stratégiát használsz.