23609
1418743729.jpg
  • tordi
    shipyard
  • nibron
    és hol lehet megnézni, hogy éppen mennyi a "ship integrity"?:)
  • tordi
    Pedig a ship integrity az pont ez. Egy érték ami az összes modul és a hull integrity értékeiből adódik össze. Viszont teljesen leamortizálni nem lehet a hajót. Ezért írtam, hogy egy explorer hajónál ennek az értéknek semmi jelentősége nincs
  • nibron
    ott is igaz az 1%.:) de a hajtóműnél kicsit stabilabb a dolog. azzal be lehet csurogni a legközelebbi állomásra.
  • nibron
    ha jól emlékszem az egyik braben interjúban szó esett a hajóhasználatból eredő amortizációról. akkor azt mondta, hogy ezt elvetették. én személy szerint nem is találkoztam ilyesmivel. még szerencse mert úgy elég nehéz lenne a hajók menedzselése mondjuk a beagle-point-ig és vissza.:) ha pedig igyekeznének reálisan megvalósítani mondjuk, hogy egy hajtómű élettartama ne haladhassa meg az 50000 üzemórát, annak nem sok értelme lenne.
  • RJoco
    Egyszer véletlenül ellőttem egy Viper hajtóművét. Nem értem utol...
  • nibron
    hát velem egyszer fordult elő, hogy lelőtték a generátort 0%-ra, és ott hagytak. ez még akkor volt amikor érdemes volt a modulokat támadni, mindenki aki nem fix fegyvert használt ezt csinálta. mivel nem működtek a csillapítók sem, azzal a sebességgel amivel éppen haladtam mikor elment a szufla sodródtam az űrben. rebootoltam a hajót és a generátor hullja 0%-ról 1%-ra változott. és valóban elindult, de 2-3 mp-ként leállt. használni így nem lehetett, el kellett durrantanom a hajót. ha ezt direkt csinálták így, akkor marhaságot csináltak. ha ellőtték a modult, akkor az legyen halott nem kell tovább ragozni.
  • tordi
    Én úgy tudom, hogy a ship integrity az egy szám. Amikor a hajót használjuk akkor ez csökken, minél alacsonyabb annál sérülékenyebb a hajó és a modulok. De ez nem változik modulonként, hanem minden modul sérülékenysége ugyanannyi százalékkal nő. Amikor jobb cuccot veszünk a hajóra az több integrity értéket ad hozzá mint az alacsonyabb osztályú, vagyis lassabban amortizálódik a hajó. 0% integrity esetén a sérülés mértéke 30%-al nő.
  • Dzsini
    Most már (1.4 óta, tehát bő 1 éve) nem feltétlenül robban fel a hajó, ha a PP-t 0%-ra lövöd. Ekkor is le tudja adni az energia 50%-át, tehát ha az FSD-nek és pár alkatrésznek az elég, akkor még haza lehet vele kecmeregni.
    " We’re going to change how taking out the powerplant works in the update. There will still be a very small chance of powerplant destruction blowing up the ship, but it will also suffer module malfunctions like the other modules. Specifically it will lose power and will need to be rebooted."
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.12.01. 17:19:41
  • RJoco
    Köszönöm szépen!
  • RJoco
    Még nem harcoltam nagy hajóval mostanában, de régen, ha kilőttem az Anaconda Power Distruptor-át vagy PowerPlant-ját (értsd. elérte a 0%-ot a modul), akkor robbant a hajó, hiába volt neki még 24% hullja vagy armorja vagy már nem tudom mije. (Armour: páncél, Hull: hajótest. Viszont hull reinforcement package-vel növeled a páncélzatot, szóval...)
  • Dzsini
    olvasnivaló - itt vannak a mérnökök, a tervrajzok, és a tervrajzoknál jobb oldalt a különleges effektek.
    A "Thermal Vent" nevű különleges effektet keresed, és 5 közismert mérnök van, ők ismertetnek meg a többiekkel, ha elég magas a rangod náluk (3-4) - ezt látod az oldalon az adott mérnöknél, hogy kitől kapod róla az információt.

• RJoco
    SHIFT+CTRL+SPACE - De én is a beállításokban néztem meg, mert nem tudtam.
    Nekem megy a skennelés. Van is egy jópár ilyen adatom, annak ellenére, hogy én sem láttam kiírva. De az engineer-nél volt. Lehet, hogy a kilőtt hajókból szedtem össze? Nem tudom.
    Érdemes a hajókat is szkennelni, ha épp előtted vannak és útba esnek. Azokból is kinyerhető adat, bár ahogy néztem, inkább shield-es cucc.

Más: Melyik is az a fejlesztés Beam-re, ami csökkenti a hajó hőmérsékletét tüzelésnél? Korábban olvastam itt ilyenről. Vagy az emlékezetem csal.
    Illetve én csak 5 mérnököt látok, de a lista szerint sokkal több van. Ez miért van?
  • nibron
    ahogy elnézem hull és integritás kérdésében van egy kis zavar a zűrben.:)
    szóval van az integritás és van a hull. a kettő nem ugyanaz. a hull az ami a sérülés függvényében változik, az integritás viszont nem. illetve azon csak modulcserével/mérnöközéssel lehet változtatni.
    az integritás mondja meg, hogy mennyire cool az adott modul. minél nagyobb az integritás annál nehezebb a modult kilőni/tönkretenni. ezenfelül ahogy sérül, a kisebb integritással rendelkező modulok hajlamosabbak sűrűbben, már magasabb hullnál is (akár már 80%-nál) leállni, míg a nagyobb integritással rendelkezők elég jól bírják a strapát.
    ha egy modulod hull-ja eléri a 0%-át működésképtelenné válik, de ezenkívül semmi sem történik. pl. ha kilövik vmelyik fegyveredet, akkor azzal már nem tudsz tüzelni, de a hajón minden más működik. ha a generátort lövik ki, akkor sem pukkkan el a hajó, csak áram nélkül sodródsz az űrben, míg el nem fogy a zoxigén (ekkor már a vízbűl sem tudja kivenni mert nincs szufla magyarán, áram hiányában leállt a létfenntartó modul is). ha még nem érte el a 0%-ot de leáll, a reboot-al újra lehet indítani.
    a hajó hull-ja egy számolt érték: az összes modul, a burkolatok (váz, üveg, minden) statisztikai átlaga. a hajó hull számításába tudomásom szerint egy modul nem számít bele: a festés (repaint), ha ez 0% akkor még a hajód 100%-os. ha állomáson vagy, megnézheted a repair menüpontban, ill. itt modulonként is javíthatod a hull-t.
    tehát amikor harcolsz, ütközöl, vagy éppen egy csillag közelében sütögeted a hajódat, akkor a modulok hullját csökkented ezáltal a hajód hullját. az integritás ilyenkor nem változik. asszem dióhéjban ennyi.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.12.01. 14:26:49
  • Roger6
    Ja igen, material hely is kellhet, ahogy Dzsini írja.
  • Dzsini
    Amikor felveszed a küldetést, akkor írja, hogy milyen áru és/vagy matéria jár érte - és nem tudod leadni a küldetést, amíg nincs hozzá raktered / matéria helyed.
  • Gundark 1 1
    Én is gondoltam erre de egy minimális raktér van, mert visszafelé értékesebb cuccokat hozok. De ebben a küldiben mindössze 15000 kredit a fizetés semmi több. Viszont a reput szépen húzta volna fel. Na mindegy :) Már beleéltem magam a cutterba :)
  • etniez
    Én is tövig nyomom a gázt, volt hogy mentem 2X30 ugrást és semmit nem károsodott a hull-om.
  • etniez
    Gratu! Hogyan csináltál külső nézetes képet?

Más. Nektek megy a high wake szkennelés? Ma leszkenneltem közel 70 darabot és egy atypical Disrupted Wake Echoes-t nem jelzett a gép :(

A rank kérdésre is kéne valami megoldás, hébe-hóba dobja fel, akkor is úgy, hogy nem tudom felvenni. Ha hét frakcióból hatnál jó vagyok már, akkor egyből a hetediknek adja...
  • Roger6
    Akkor fordul elő, ha a reward valamilyen cargo a zseton mellé, és nincs cargo rack a hajódon.
  • Gundark 1 1
    Veletek is előfordult hogy utas missziót nem tudtok leadni a célállomáson? Bug? Kettőt vettem fel (az egyik egy keresett ember :) azt simán letettem. A sima 7 ember szállítása meg elakad. Na mindegy, nem pénz van benne, repu huzásra használtam.
  • s_andras
    Ez milyen rendszer már:
    fekete lyuk - terrestial water world
    |
    neutron + fehér törpe

A bolygó nem tudom hogyan csinálja de 4x-es földtömegű, 1.32 G-s, és 2000 atmoszféra a légkör nyomása..!
  • tordi
    Köszönöm!
  • RJoco
    És végre megvan a kis aranyos :D
  • Roger6
    BÁNYÁSZATI ÚTMUTATÓ - itt mindent megtalálsz amúgy, ami fontos.
  • tordi
    Nem tudom miért, de a sok 100 beletett óra ellenére a bányászat nekem szinte totálisan kimaradt. Most olvastam a hozzászólásodat ami meghozta a kedvemet egy kis gyűjtögetéshez. Köszönet a részletekbe menő írásért!
  • nibron
    ööö...szóval én mindig tövig nyomom a gázt, és ezért még sohasem sérült a hull. a túlterhelésben nem is látok logikát, rég rossz ha ezer év múlva ott tartanánk, hogy pusztán gázadással kicsináljuk a hajót. egyébként is van boost, annak mit kellene okoznia? semmit, mert úgy kell megalkotni, hogy kibírja a masenka.
    az a kék sáv meg azért van, mert abban a tartományban manőverezhető legjobban a hajó. azonkívül ha állomáshoz közelítesz szintén abban a tartományban a legideálisabb a megközelítés (van idő mindenre). na ez utóbbit sem használom soha.:)
  • tordi
    Én úgy tudom, hogy a 0% ship integrity esetén kb 30%-al gyengül a hajótest. Vagyis egy explorer hajónál ennek semmi jelentősége nincs
  • Dzsini
    itt van egy demonstrációs videó ~5000 fényévről, egy 33 fényéves Asp Explorer ennyi távon kb. 1 órát "spórol" össze. a fórumon már egy ugrótávhoz alkalmazkodó tervezőprogram is készülőben van
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.30. 14:08:29
  • s_andras
    Megnéztem, és bár nem emlékszem rá hogy mekkora alap ugrótávot követel meg, de nekem biztos nem lenne gyorsabb a felfedezőkonfigos Asp-nél.
  • Dzsini
    "csak akkor van értelme" - vagy akkor, ha épp jó szórakozásnak tűnik :)

A neutron highway azért nem rossz, ami Colonia felé "épül", azzal igen tempósan lehet haladni.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.30. 13:58:51
  • s_andras
    Annyit hozzátennék az eddigiekhez hogy az egésznek csak akkor van értelme, ha az elérendő célhoz útvonaltervvel sem lehet eljutni, mert túl ritkán vannak a csillagok. Időben nem járunk jobban a nagyobb ugrással, mert vagy aránytalanul sokáig kell anyagbeszerzést folytatni, vagy a jetben lavírozni. Ezalatt normál módban megugráljuk több lépésben ugyanazt a távot (a befecskendezésnél meg sokszorta többet is).
    Emiatt a veszélyek listájára viszont felvenném azt amiről pont nemrég beszéltünk, ha valaki a peremnél elugrik az utolsó adag koktélt felhasználva egy olyan helyre, ahol nincs utánpótlás, és így ottragad.
  • Dzsini
    Ha a csóvákkal akarsz játszani először válassz egy olcsó hajót, és azzal a buborékon belül gyakorold be a közlekedést - tényleg ripityára lehet törni magad vele, ha nem vagy ügyes.
  • oroberto
    Köszönöm, így már teljesen képbe vagyok!
  • Dzsini
    Az alapanyagok igen, bányászós cuccok - gyűrűből vagy felszínről.

Bemászol a csóvába, feltöltődik, kimenekülsz belőle biztos távra, és utána folytatod. Nem maradsz benne tovább, mint szükséges.

• oroberto
    Köszi, tehát ha jól értelmezem bemászok egy ilyen csóvába ott tartom a hajót feltöltődik a FSD kijelölöm a célt és jump.
    A felsorolt alapanyagok bányászással és bolygó felszínen gyűjtögetve szerezhetők be csak?
  • Dzsini
    Több módszer van:
    1) szedsz megfelelő matériákat, és ezeket a szintézisben felhasználva 1 ugrásra megnöveled az ugrási távolságot. Ez teljesen veszélytelen, csak alapanyag kell hozzá:
    +25%-ért 2 Vanadium, 1 Germanium
    +50%-ért 1 Vanadium, 1 Germanium, 1 Cadmium, 1 Niobium
    +100%-ért 1 Arsenic, 3 Niobium, 1 Yttrium, 1 Polonium
    2) elmész egy fehér törpéhez vagy egy neutroncsillaghoz, és ott a jetekben megfürösztöd az FSD-t. Ez veszélyes, kicsit sérül tőle az FSD, plusz a csóvák átmenetileg nehezen irányíthatóvá teszik a hajód, és ha kiesel supercruise-ból, akkor komoly recsegés-ropogás következik, és nem csak az FSD sérül....
    A fehér törpék +50%, a neutronok +300% boostot adnak, szintén egy ugrásra.

Mindkét esetben az injekció és a supercharge után a galaktikus térképen ki kell választani arra az 1 ugrásra a növelt ugrótávnak megfelelő célpontot.

• oroberto
    Valaki össze tudná foglalni hogy az FSD boost hogyan működik és mi a veszélye. Előre is köszi.
  • Amiga
    :-DDD

Nagyon tetszik, hogy olyan sok kis apróság van a játékban. :-)
  • Dzsini
    kint a bús.... távolban :)