23609
1418743729.jpg
  • RJoco
    Nem úgy volt, hogy a festést nem javítja a Repair All opció?
    Mert nekem feljavította 99%-ra.
  • RJoco
    Köszi!
  • Dzsini
    C:\Users\<felhasználónév>\AppData\Local\Frontier Developments\Elite Dangerous\Options\Bindings - itt a Custom.1.8.binds (nem biztos, hogy 1.8) file az aktuális, azt másold le más néven akár ugyanoda (nekem van egy "alap.1.8.binds" amiben a legutóbbi legjobbnak tartott beállításom van eltéve
  • RJoco
    Van valami mód arra, hogy az aktuális vezérlő beállításokat lementsem és később vissza tudjam állítani?

Korábban írta valaki, hogy a dokkolási engedély kérést is hang utasítással vezérli. Ez makróként van beállítva vagy közvetlen hozzáférés van a kéréshez?
  • s_andras
    Jéé, milyen érdekességeket tapasztalok: visszatértem a jó kis RES-ező helyemre hogy kiképezzem a második kadétomat. Namármost itt már annyit irtottam a helyieket, hogy a vezető párton kívül mindenkivel kiürült a repu csík, azaz nullás hostile voltam. Most viszont ezeknél a két hét távollét alatt kaptam annyi bizalmat, hogy az unfriendly 1/6-a is megvan.
    És azt tudtátok, hogy Jaques pontosan 22.000 fényévre van Shinrarta Dezhrától (ha lekerekítjük a tizedeseket)? A kolónián meg mellesleg máris háborúznak...
  • Amergin
    A kozmoszban minden energiájú sugárzás jelen van a rádióhullámtól a gamma sugárzásig. Ha pl. az ultra ibolya (10 a mínusz 8-on méter hullámhosszú) sugárzást veszem, az már simán röntgen sugárzás lesz (10 a -10-en méteres hullámhossz) és így tovább, minden eltolódik a gamma sugárzás felé...
    De itt a másik probléma: nem csak eltolódik, hanem az intenzitása is százszorosára nő 100 x-os fénysebességnél, ami nem életbiztosítás. 100 szoros fánysebességnél egységnyi idő alatt bármilyen sugárzás 100 szorosával fog találkozni az űrhajó, mint álló helyzetben, plusz ez a sugárzás két, esetleg három nagyságranddel el is tolódik a gamma sugárzás felé a doppler effekt miatt.
    Vitán felül szénné égnénk.

Ja hogy ez hülyeség, mert hogy nem mozgunk, hanem "csak a teret mozgatjuk" az űrhajó körül? Na akkor viszont már merőben más lenne a helyzet: nem tudnánk kölcsönhatni sem anyaggal, sem sugárzással. Nem látnánk az égegyvilágon semmit (nincs kölcsönhatás a látható fénnyel sem!), viszont simán átmehetnénk a csillagokon is és persze a gravitáció sem hatna ránk, nem úgy mint most.
  • nibron
    azért ne essünk túlzásokba. ha a doppler effektust nézzük és tegyük fel, hogy tudunk 100x-os fénysebbel haladni, az még nem feltétlenül jelenti a halálos sugárzást. vegyük a látható fényspektrum tetejét: egy 640nm-es piros fény 100x-orosára mondani, hogy halálos kissé nevetséges. nem fogod látni, mert már kiesik az általunk érzékelhető tartományból, de nem lesz tőle semmi bajod. a kozmoszban található normális esetben számunkra ártalmatlan alfa sugárzás, már más kérdés, de azt meg simán el tudnánk hárítani akár most létező technikákkal. igazából inkább azzal van a gond, hogy haladunk, azt ugyanis nem lehet a végtelenségig. nem a rakétákkal ill. az alternatív hajtásokkal van a gond, hanem inkább az idővel. jelenlegi tudásunk szerint az idő megakadályozza, hogy "leelőzd" a fényt. tehát úgy kellene gyorsan haladnunk, hogy lehetőleg meg se mozduljunk. egy álló objektum eleve jobban tud védekezni a külső hatások ellen, mint egy mozgó. andrás bátyónak igaza van, valóban jónéhány nem evilági szemléletű úriemberre lesz szükség ezeknek a problémáknak a megoldásához. ami pedig ma sci-fi, holnap már exact tudomány. a verne regények annak idején milyen jó kis sci-fik voltak, vagy kb. 30 évvel ezelőtt amikor a lézerkésről beszéltek.
  • s_andras
    Csatlakozom, sci-fi az egész. Még annyit hozzá, hogy az "elméleti alapozás" is eleve egy olyan világképből van levezetve, ami alapjaiban téves (legalábbis egyesek szerint, és szerintem nekik van igazuk).
  • Amergin
    A játék szerint kölcsön tudunk hatni az anyaggal és a sugárzással is, mert hiszen látjuk mi van körülöttünk és tankolni is úgy tudunk, hogy az FSD be van kapcsolva.
    A doppler effektus miatt bármilyen kicsi energiájú sugárzás gamma sugárzásként hatna ránk amikor pl. 100x -os fénysebességgel haladunk, tehát azonnal szénné égnénk a hajóval egyetemben. De még a tankolásnál is ennek kellene történnie, amikor a több millió fokos plazmát tankoljuk a napkoronából...
    Szóval a játék fizikájának elméleti megalapozásába inkább ne menjünk bele szerintem, inkább fogadjuk el, hogy úgy van és kész.
  • nibron
    jah, elég elméleti a dolog, rengeteg problémával. gyakorlati alkalmazásban el kellene odáig jutni, hogy ha hajlítunk akkor nem haladunk. a buborékra pedig ne hasson semmi, ill. ha hat is az ne jusson be a belső térbe. ezért aztán nem is az a látvány fogadna ami a játékban van, effektíve semmit sem látnál. és ez még a kisebbik baj, mert ezzel egyetemben irányítani sem tudnád.
  • etniez
    Aham. Én a környéken mozgok és tegnap teljesen meglepett, hogy játékossal futottam össze a környéken.
    Egy-egy népszerűbb állomáson 3-5 ember is volt.
    Az külön vicces volt, hogy amikor elmentem az egyik mérnöknek beszerezni a cuccát, 350 fényévnyire a civilizációtól összefutottam vagy 20 játékossal :)
  • RJoco
    Ír sok érdekes dolgot.
    Többek között, hogy a hajóra nézve sem veszélytelen a dolog.
    "a fénynél gyorsabb haladás a Hawking-sugárzás által okozott magas hőmérséklet miatt mindent elpusztít és instabilitást okoz a buborékon belül."
  • Amiga
    Tegnap egy kék "masni"-ban véletlenül kipróbálam az FSD-boostot. :-D

Amúgy szerintem a játék valahogy figyeli azért, ha túl nagyot buksz. Tegnap kaptam egy 11 millás sightseeing-et egy hírességtől és egy 5 millás transportot egy banditától. Sose előtte ilyet nem. Vigaszdíj. :-9 Megyek is Tau Ceti-re a Pythonomért. :-)
  • Dzsini
    Az Elite-féle FSD az Alcubierre-meghajtáson alapszik (aminek az elméletét 1994-ben fektették le), ennek pont az a lényege, hogy a hajóra konkrétan semmiféle erő nem hat, hanem a hajtómű körülötte hajlítja a teret - így kerüli ki a tömeggel rendelkező dolgok fénysebességre gyorsításához szükséges problémákat.
    Persze ezt játékdesign szempontból bizonyos szabadsággal kezeli, de a lényeg az, hogy a buborékon belül elvileg semmi nem hat a hajóra.
  • RJoco
    Miből gondolod, hogy bubiban van a hajó?
    A StarTrek-es elmélet szerint mozog a tér és az is a 2009-es filmmel jött be. Előtte még nem tűnt fel, bár lehet, hogy említették.
    Ha magad szereled az autód, akkor más. De, ha szervizbe kell vinni, akkor nem valami olcsó a dolog. Főleg, ha német szervizbe viszed, ahol akár 80 euró is lehet az óradíj. 80 euróból a BMW 80 literes tankját tankoltam meg, az Opelé csak 60 literes, 60 euró alatt szoktam kicsivel tankolni. Májusban 60k forintot fizettem ki egy kis darab cső kicserélésére úgy, hogy a csőre kedvezmény volt és magyarban kb 3-4 ezres órabérrel dolgoztak rajta.
    A 4 gumi, 3 alufelni kihúzással és szereléssel került 145k forintba. Remélhetőleg 2 évet legalább kibírnak, bár mostanában sokat nem járok a kocsival, többet is kibírhatnának. És akkor még nem is a legdrágább gumit vettem.
    Node jól elmentünk off-ba.

Hogy mire nem gondoltak a készítők?

Az első futóművön keresztül lehetne kijönni a Python-ból.

Jót lövöldöztem vele, bár közel nem hozott annyit, mint a taxi, viszont csak 1 nav beacon-nál voltam. És rengeteg security ugrott be, nem győztem váltogatni a hajók között, hogy megtaláljam a célpontot. De jó sok materialt összeszedtem.
    Az 5 beam jól bírja, bár a kapacitort hamar lemerítik, a PD még nem A-s.
    A hővel minimális gondom volt, nagyobb hajónál kellett csak a fölös hőt kidobnom. Kis hajót egy sortűzből simán visz pajzsostól.
    A 6C-s generátor is egész jól bírta, egyszer fogyott majdnem el, mert rakétával vagy torpedóval lőttek. De miután megemeltem a hajó orrát, a point defender rálátott és emellett még folyamatosan manővereztem felfele is, ami szintén segített, hogy ne találjon el.
  • nibron
    kb. 32 éve vezetek, jól néznénk ki, ha a verda amortizációra az elhasznált üzemanyag 150%-át kellene csakúgy kifizetni. a javításokon felül, amire egyébként is hepciás vagyok (egy kontakthiba miatt képes vagyok az egész autót szétszedni).
    lehet, hogy régen volt, de mióta játszom vele, nem volt ilyen. mivel egy időben elsősorban a modulokat lőttük és a javításokon keresztül elemeztük a sérüléseket, azért feltűnt volna.:)
    azért itt a festés kopása is elég érdekes: mivel sc-ben egy buborékban meg sem mozdul a hajód, és a tér ferdül a bubi körül, elég nehéz megmagyarázni a kopást. normál módban pedig nem sok időt töltünk az egyébként légüres térben. egyedül a nap égethetné le, de egyszer kipróbáltuk, hogy az sc mód sokkal jobban koptatja mint a napsugárzás. ezek is csak a frontier agymenései, van belőlük jónéhány.
  • RJoco
    Pedig ez már a kezdetektől benne van.
    Sőt, régen durvább is volt, mert exponenciálisan nőtt az érték, ahogy a % ment lefele. Volt, hogy jobban megérte pukkantani a hajót, mint ezt a javítást kifizetni. Aztán változtattak rajta. (De ezt csak olvastam.)
    Ha már felhoztad az autós témát, akkor: kosz kerül rá, mosni kell, pénz. Az összes mozgó alkatrész kopik, javítani kell. Kopik a gumi is. Ha lenne egy ilyen javítás opció a kutakon, akkor inkább kifizetek havonta 10 eurót mondjuk, mint 2-3 évente 400 eurót csak gumira. De egy bedöglött alkatrész miatt esetleg az út szélén maradásnál is jobb lenne ez a megoldás. A szállítás nem olcsó, főleg nem autópályáról és akkor javíttatni is kell még.
    De egy az opcióval mindig lenne egy vadi új autóm. (A belső tér elhasználódásáról még nem is beszéltünk.)

Viszont a tankolás összege sincs összefüggésben a ship integrity összegével.
  • nibron
    na volt egy kis időm, kipróbáltam. ilyen nem volt a 2.1-ben. a repair képernyőn a ship integrity látszólag mindentől független, nincs benne a "repair all" funkcióban sem. ez kb. most olyan, hogy fizess javítási díjat mert csak. és nem is keveset, mert ugrottam párat, utána üzemanyagra fizettem 640cr-t, erre a szarra pedig 1083cr-t. úgy, hogy vigyáztam a gépezetre mint a hímes tojásra. azután az ellenkezőjét is kiprónáltam. belerepültem a napba, 110%-120% hőmérséklettel h-jumpolni, és egy kicsit le is vittem bolygóra odaverni csöppet. hát sérült ahogy kell, javítás modulonként, és ez az érték kb. arányos az előző menettel (fuel:425cr, integrity:703cr). wtf? ez most kb. ilyen: van egy kocsid, minden tankolásnál az üzan felül kifizethetsz plusz ~150%-ot csakúgy. kezdőknek akik eleinte kis árréssel dolgoznak pont jó lesz.:)
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.12.02. 17:52:36
  • RJoco
    De nem is a modulok integritásáról beszélek.
    Az outfitting résznél csak annyi van, hogy Integrity és nem Ship integrity. Már csak ezért sem összekeverendő. És az outfitting ezen része az armour-t mutatja, amit növelni lehet a hull reinforcement package felszerelésével. De semmilyen más modul nem befolyásolja az értéket.
    Míg a repair résznél Ship Integrity van és százalékos értékben. És teljesen független, hogy milyen a festésed vagy moduljaid állapota.
    Ha megjavítasz mindent, akkor sem lesz 100% a Ship Integrity magától.
    Na majd egyszer rászánom az időt és lemegyek a platformig egy kis hajóval, már csak kíváncsiságból is, hogy változik e valami, ha lemegy 0%-ra.
  • Amiga
    Jaja, igazad van. Köszi a vigasztaló szavakat. Valóban, azért elmondhatom, hogy "kimerészkedtem", és meg fogom még tenni majd kisebb felderítésekre később is. Most kell egy kis változatosság, úgyhogy visszamegyek federal ügynökökre vadászni a Cubeo nav beacon-höz, ott mindig jól elszórakozom. :-)
  • Dzsini
    Nem mindenkinek való hosszú távon a honk-scoop-jump :) Legalább kipróbáltad, és most már tudod, hogy ez a része milyen a játéknak.
    Sajnálom az elpukkantott hajót :(
  • Amiga
    :-D
    Na lehiggadtam kicsit. Közben visszamentem felvenni legalább a community claim-et, mert az nem veszett el. Azért egy nap szünetet beiktatok, mert a sok ugrás az agyamra ment.
  • nibron
    mi van? találtál egy kínai sütit? :)
  • Roger6
    "Nem számít, hogy hányszor esel el. A lényeg, hogy mindig felállj, és küzdj tovább az álmaidért. A lehetetlen csak a fejedben létezik"
  • nibron
    hát van ez így néha. én is buktam egyszer egy felfedezős kört. visszafelé belefutottam egy négyes wingbe és szétkapták a fegyvertelen hajót. mondjuk én nem buktam annyit mint te, csak olyan 10milla körül. de azok a rendszerek ahol én voltam az első azok az én nevemet viselik, hiába nem adtam le az adatokat. nemtom így van-e még.
  • Amiga
    Én most elköszönök az ELITE-től néhány hétre vagy hónapra.

Egy hét utazás után, sokezer megtett fényév után sokszáz bescannelt rendszer után egy napnál felejtettem tölteni az Asp-et, elkapcsolatam a csatornáról, és amikor berezgett a kontroller, már tudtam, hogy késő.

Elvesztettem az összes kutatási adatot, a 28 milliós küldetést, a heti powerplay jutalmat (bizony, újraéledés után már azt sem engedi claim-elni), a rankom az Empire-nél visszaesett 97-ről 82-re és még én fizettem egy milliót a biztosításért. Persze ugrottak azok az adatok is, amikkel végre én is büszke felfedezőjévé válhattam volna néhány csillagnak és bolygónak.

Tudom, hogy én voltam a barom, de momentán képtelen vagyok ránézni is az ED-re. :-(
  • nibron
    mi van ott? mármint a küldetés lényege
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.12.02. 14:35:12
  • etniez
    Néztétek a most aktuális közösségi célokat? Fejleszteni kéne Coloniát.. Én benne lennék, csak kicsit messze van :D
  • nibron
    na ez tök jó. az normális, hogy a festés teljesen leégett, ezért kell 100*10 cr-et fizetned. a további ~64e-et nem igazán értem. most kellett volna az outfitbe bemenned és megnézni, hogy a javítással változik-e valahol az integritás. ezt egyébként most ronthatták el, mert a 2.1-ben a javítás számítása még jól működött. az egyik utat a jaques-tól 100%-osan tettem meg a kondával, és hazaérve csak a festést kellett javítanom, és csak annyit kellett fizetnem amibe az került. lehet szoroznak valahol ezekkel a %-okkal és ezért lesz nulla?
  • s_andras
    Tegnap este visszaértem a tanyára, nem volt két hét se összesen (bubi-Colonia-Great Annihilator-Beagle-Északi pont-Colonia). Leadtam az adatokat, az itteni vezető pártok közül majdnem az összesnél szövetségre léptem ezzel a 26 millióval. Már csak vissza kell kocogni hazáig, az semmi XD
    Kiderült hogy a Powerplay heti jutalékból nem húznak sápot a pilótáink, ez eddig nem tűnt fel.
    Azt is megtudtam, hogy 2^7=128 db könyvjelzőt lehet használni.
    Le lehet menni az integritással 0%-ra.
    Ahogy az előző képen szintén látszik, a tavalyi fekete péntek festés ezen az úton szintén elkopik 0%-ra, így néz ki. Alig látszanak az Elite-logók.. (Itt szúrom közbe hogy az én véleményem szerint az integritásnak külön-külön semmi köze a modulokhoz, a hullhoz, vagy a festéshez, hacsak nincs hatással a sebzésszámításra. Normális esetben 0%-nál egyszerűen szét kellene esnie a hajónak alkatrészekre (amik amúgy lehetnek tökéletes állapotban).)
    _EZ_ pedig annak az "izgi" rendszernek az adatlapja amit nemrég említettem.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.12.02. 11:59:56
  • nibron
    azért nem olyan bonyolult dolog ez.:) a ship integrity valóban a hajótest integritása mivel mindennek kell ezzel az értékkel rendelkeznie (még a festésnek is). az outfittingben ezt az értéket lehet módosítani pl. a hull reinforcement modulokkal. a típusa numerikus egész érték (integer). a repair menüpontban hibásan van kiírva a ship integrity, ugyanis az inkább hull lenne. a hajótest + ablakok + festés százalékos értékeit tartalmazza. tehát ha kopik a festés akkor ez az érték is változik. viszont a festés a hud-on nem jelenik meg. ezért van az, hogy a hud és a repair-ban a két érték nem egyezik meg. ha kiviszed akár pár percre is a hajód, a festés max. 99%-os lesz. ha elgurulsz a hutton orbitalra akkor már lehet 0%-os. de a többi hull nem változik a használattól. az integritás pedig szintén nem változik, nem is változhat mert különben nem lehetne kiszámolni a sérüléseket. na most ha mondjuk sikeresen leégettük a festést, akkor a hajótest hullja sem 100%-os, mivel a festés integritásával csökkenteni kell ezt az értéket. ha a teljes ship integrity 100, és ebből a festés 30, akkor a repaint pontban a ship integrity értéknek 70%-ot, a festésnél pedig 0%-ot láthatunk. bár csodálkoznék ha a festés ~30%-ot kapna a teljes integrityből. személy szerint 2-3%-nál többet nem adnék neki. ha egy pythont veszünk, akkor a 30%-hoz kb. 120-nak kellene lennie a festés integritásának. ez pedig elképzelhetetlen, mivel ekkora integritása csak a nagyobb moduloknak van (pl. shield gen, fsd).
  • RJoco
    Máshol is ment a vita a ship integrity-vel kapcsolatban.
    Volt aki azt írta, hogy, ha 0%-ra lemegy, akkor a hajótest 30%-kal gyengül.
    Mondjuk több, mint 1 évesek a hozzászólások, szóval a patch-ekkel változhattak a dolgok.
    Viszont a modulokat ez az érték nem befolyásolja.
    Van aki azt írta, hogy a test ellenállása veszít 30%-ot.
    De megint más helyen, a múlt hónap elején megint csak azt írta, hogy 0%-nál csak 70%-os lesz a hajótest értéke.
    Kis hajónál ki lehetne próbálni.
    Azt is írták, hogy az űr nem üres és úgy eleve a hajó használatát/kopását jelzi (ahogy a festés is). Vagyis, ha sokat repülsz, akkor jobban használódik. Én kivittem a Python-t az állomás elé, csináltam pár képet, visszadokkoltam és már javíthattam.
    Egy Cobra-nál lehet, hogy elég elmenni 1x a Voyager-ig vagy Alpha Centaur-in a messzi állomásig és 0% lesz.
  • tordi
    szerintem akkor nem enged átülni
  • RJoco
    És, ha teszem azt nincs akkora raktere? Akkor marad az eredetiben vagy elvész?
  • tordi
    Ha egy hajóddal összeszedted a mérnökös cuccot, utána átülhetsz abba amit vinni akarsz, és ha annak is van akkora raktere mint amennyi cucc van, akkor ott lesz.
  • RJoco
    Az csak integrity, ami mellesleg a hajó armour-jával megegyező érték. Legalábbis a fittelő oldal és a játék értéke pont megegyezik úgy, hogy nem teljesen azonos a core fitt.
    A ship integrity az advanced maintance részben található, ahol a hajó moduljait is tudod javítani.
    Azt nem tudom, hogy van e összefüggés a százalékos érték és a számos érték között, de szerintem nincs. A számos érték, az armour ott van a HUD-on és az 100%, ennek ellenére a százalékos érték ha le is megy 90%-ra, akkor sem változik a HUD. Azt még nem néztem, hogy a számos érték változik e, nem is figyeltem eddig azt az értéket.
    Majd megnézem egyszer.
  • tordi
    Persze ez azért nem olyan logikus mint ahogy elképzeltem. Most, hogy nézegetem ez igazából a hajótestre vonatkozó adat. A páncélzattal, vagy hull reinforcement package-al lehet megdobni. A modulok integrity értéke sem nő arányosan a magasabb osztállyal , és ezt a számot sem módosítja, szóval a modulok tartóssága egy másik tészta. Most már én sem értem :)
  • RJoco
    Úgy látszik ez valami bug lehet. Nem szabad hajóval szkennelni a felszíni jeladót, mert utána már SRV-vel sem fogadja el.
    Kilépés/belépést követően azonnal SRV-vel szkenneltem és így elfogadta és hazamehettem.
    Így viszont elmarad a mai professzoros (Python) lövöldözés. Majd holnap.
    Viszont szégyenletes, milyen drágán dolgozik a galaktikus logisztika. 520k Cr-t kértek azért, hogy a hajót áthozzák 130 fényévvel odébb. Ha ezt tudom, akkor lábon viszem és az ASP-t szállíttatom. És még gyorsak sem voltak, mert 25 percükbe tellett.

Mi van olyankor, ha olyan hajóba ülök, aminek nincs raktere vagy kisebb, mint amiből ülök és nem fér el benne a cucc?
    Vajon mikor oldják meg a transzfert két hajó között, hogy legalább a mérnökös anyagokat lehessen tárolni biztonságosan. Ha már bérbe vehető raktárat nem csinálnak nekik.
  • RJoco
    Olyankor mi van, mikor leszkenneltem a jeladót, jelen esetben egy Lava Soup-ot és nem megy tovább a feladat?
    Itt tökölök vagy negyed órája, már rég visszaérhettem volna az utasokkal.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.12.01. 20:48:25
  • tordi
    persze outfitting, ship specs alatt az első érték
    Utoljára szerkesztette: tordi, 2016.12.01. 20:17:26