ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Ahogy olvasom pontosabb az, hogy lesz ingyenesen játszható része a játéknak: "The Alpha Clone State is the new base state for all clones and it will be available to any character in New Eden at any time. Clones in the Alpha state will be able to train and use a specific set of skills including tech one Frigates, Destroyers and Cruisers for your faction along with essential weapons and modules. Alphas will also train skills at a reduced rate compared to Omegas.." - ami ettől függetlenül jó hír, legyen csak minél több aktív játéklehetőség bárkinek.

Én azt hiszem maradok továbbra is "itt", alkalmankénti kiránduláshoz pont jó az NMS.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.07. 09:56:22

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Roger6
Jajjj neeee... van egy 6 éves karakterem 110+ Millió Skill Pointtal... De nincs annyi időm, hogy mindkettővel játsszak. <#wow3>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Bocs az OFF-ért, de hátha valakit érdekel: Free to play lesz az EVE!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.09.07. 09:32:20
MikX
Na igen, aláirom, rosszul fogalmaztam, általunk ismert legnagyobb igen.
Amugy a játékban

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

MikX
Hát mind szép, és épp ezért nekem mind kell 😊
Bár cutterral nemhiszem hogy lődöznék, az olyan békés ábrázatú 😊
Corvette viszont egy egy hadigép, egy bébi farragut class 😊
Konda az fuvaros most nekem, bár cutter lehet jobb llenne erre, csakhát hiányozna a hatalmas ugro.
Mindegy, beprobálom majd, de továbbra is tartom, hogy lődözni nekem a vadállat FDL nél nemkell nagyobb, ebben elég erős befolyásolo a hangja is 😊

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Dzsini
Mivel mindenki a Corvette-et ajánlja (reálisan tekintve én is azt tenném), ezért inkább ajánlom a Cuttert - egyetlen okból:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.07. 07:07:47

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Még valamikor régen, év elején, totál kezdőként <#buck> csináltam egy összehasonlítást a három gépről, itt van: #6664
Hát a fene se tudja hogy melyiket választanám... mind szinte ugyanolyan a képességekben, de mind különbözik valamiben. A Cutter a leggyorsabb és a legerősebb pajzsú. Anakonda a legpáncélosabb. Corvette a legerősebb fegyverzetű... franc se tud választani 😄 De kinézetileg én a Corvette-t szeretném 😛
Bár lehet hogy a Corvette-re szavaznék, inkább a tűzerő miatt. Ha valaki kikezd vele, akkor gyorsan kilövöm mielőtt még leáll velem pofázni <#action>
Ahhoz képest nem nagy. A VY Canis Majoris sokkal nagyobb. Persze a valóságban nem ismerünk a VY CM-nál nagyobb csillagot (kicsivel több mint 3 milliárd ❤️.063.000.000> km átmérőjű, azaz ha betennénk a Nap helyére, még az Uránuszt is (!!!) elnyelné. Ez 10.210 Ls átmérőt jelent! Nem tudom hogy a játékban mekkorára készítették....)
A legtöbb S tipusú csillaghoz kb 125 Ls távolságra dob ki a hipertér, szóval azok kicsik a VY CM-hez képest 😄
Amúgy a VY CM csak az ismert legnagyobb. Elég sok helyre nem látunk oda. Rengeteget kitakarnak a ködök, maga a Tejút. onkrétan a Tejútrendszerünk túloldalára nem látunk át. A fene se tudja mi van ott. Lehet hogy van ott olyan hipercsillag, ami kiröhögi a VY CM-et 😄
MikX
Ja és corvetten van 2 huge, 1 large HP, kondán meg 1 huge 3 large, a többi ugyanaz.

MikX
Hát ha mindenképpen ezek a nagy dögök közül kellene választani, akkor sztem corvette. Stock pajzsa a legerősebb, 555MJ, és gyorsabb is a kondánál, manőverezhetősége is jobb. Konda és cutter is heavy multipurpose, mig a corvette heavy fighter, ugyhogy harcra szerintem alapbol alkalmasabb. Borzaszto szörnyet lehet épiteni belőle.
Majd ha meglesz énis arra akarom épiteni, konda nemjöttbe arra, még mindig FDL-re esküszöm.

s_andras
Gyanítom hogy tökmindegy. Mármint ha fel vannak gyúrva mindenből a legjobbal. Mindhárom majdnem sebezhetetlen lesz. A kondával összeszedtem a FDL-ra való polymer capacitors adagot CZ-ban: pár óra non-stop harc, és úgy hagyom abba hogy még mindig több mint 1/3 pajzsom van. Pedig a fegyverek még nincsenek fejlesztve.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.06. 23:57:15

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Anaconda, Imperial Cutter, vagy Federal Corvette?
Harcolásra.<#gun>

iSS!

MikX
Mekkora?
Vy canis mayorisnál voltam, de akkor direkt oda mentem, meghát az elég ismert. De valojában az sem akkora mint a valoságban, de rohadtnagy 😊
A határvonalnál repülve alig engedett el orbitális pályárol

s_andras
A pontos számot most nem tudom, de a 8A G3 OVERCHARGED PP 44MW körül ad le, és ez elegendő ahhoz hogy az ÖSSZES rendszer EGYSZERRE működjön, pedig huge, L, és M beam lézerek vannak minden HP-n! Ahogy a pitonnál is megtapasztaltam, a SB tuning alig-alig növeli az energiafogyasztást! (Azért az is benne van ezekben a számokban, hogy itt is átlagban 5 próbálkozásom van bennük, összesen 40. És itt sem lett mindegyik tökéletes-közeli, lehetne tovább javítani.)

Meghagyom neked, én másfelé vagyok 😊 Ez a környék hemzseg ezektől a csillagoktól, és rengeteg fehér törpe van meg neutron... minden 10. ugrásra be kell iktatnom egy "sima" csillagrendszert mert tankolnom kell 😄
Dzsini
Igen, az S-ek és az MS-ek szórakoztatóak 😊 Jaques-tól Beagle Point felé leszkenneltem magamnak pár tucatot, talán marad belőle mire hazaérek.

Nem nagy.... áhh dehogy nagy.... kicsit sem... még így 26.000 LS-ről is félökölnyi kiterjedése van 😄 (S csillag)
Dzsini
Jesszusom, mit fogyaszt ez így összesen?

s_andras
Kommentár nélkül csak az adatok:
Anaconda 7A Prismatic + 8*A SB = 1820MJ
+G5 REINFORCED SHIELDS = 2276MJ
+8*G5 HEAVY DUTY SHIELD BOOSTER = 5163MJ

Dzsini
Találtam mérésekkel alátámasztott forrást:
A szkennelési távolság csillagokra a (csillag sugara / 1,0776) *10000ls (tehát ha a csillag sugara 0.3293 , akkor 3055 Ls-ről szkennelhető)
A szkennelési távolság bolygókra a bolygó sugara / 74.9 ls (tehát ha a bolygó sugara 75 400 km, akkor 1006 Ls-ről szkennelhető)

A szkennelési sebesség a maximum távolságon megállva 33 másodperc, és ez így marad 70% távolságig. Utána egy ív mentén csökken 14 másodpercig és 30% távolságig, és onnantól ennyi.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.06. 08:56:32

Dzsini
Van egy maximum távolság, ahonnan már szkennelheted (ekkor a leglassabb), és van egy minimum távolság, ahonnan a leggyorsabb. Ez kb. 15 - 35 másodperc, és ahogy közeledsz egyre gyorsabban halad.

Az, hogy mennyi a maximum távolság ahonnan már elkezd szkennelni, az az égitest méretétől (nem a tömegétől) függ.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.06. 08:45:42

Roger6
Azt hiszem méret és távolság a két paraméter, de én nem vagyok nagy felfedező.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.09.06. 08:40:53

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Mi befolyásolja egy objektum szkennelésének időtartamát? Az objektum közelsége?
Dzsini

frango
HIP 10716 - Van Royen Vision Ez ad Wu Guinagiba a 3 állomásra questeket. Ott meg vissza ad questeket HIP 10716-ra. Egyébként a környék is tele van ilyen adatszállítós küldikkel. Szinte az összes Naval questem is olyan volt. 😊

Vikingek! i5-10600KF, GTX1070, 16GB DDR4 3200

MikX
Birodalomnál hol van ez?
Énmeg majd ha itt megleszek, megyk oda 😄

frango
Akkor van ilyen hely Fed-re is. Empiret is olyan küldikkel húztam. Akkor megyek is oda. Köszi! 😊

Dzsini
Az Orrere-s az egyik legismertebb, ahogy olvasom a "tip off" befejezésű küldetések során sokan találtak még sokat, de most rövid keresgéléssel nem találtam róluk listát - annyira nem izgalmasok.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.05. 11:19:12

s_andras
No hát ez biztos állandó, mert nem én találtam, de az infok alapján én is oda tudtam jutni. Mondjuk eléggé vad a terep, ezért ha valaki tud olyat ami síkságon van (de azért a buborékon belül), az még jobb lenne.

MikX
No most mentem egy kört, igaz most nehezen dobálta a küldiket, többször kellett váltogatni, nem is vártam meg a 20-at, 17 oda, 18 vissza, és ezzel 4m-t kerestem, és 26%-ot nőt a repum Warrant officer rangon.
Jaés úgy egy netto óra kb.

Dzsini
Állandó lezuhant jármű elég kevés van amúgy, a többség addig tart, amíg az instance-od.

s_andras
Lehet hogy már volt, de ismétlés a tudás anyja: belefutottam a legtutibb módszerbe, hogyan lehet very rare elemeket gyűjteni. Keresni kell egy lezuhant anakondát (lehet hogy más ronccsal is működik), ott lesz mögötte a szétszóródott dolgok között 3 db cargo rack. Ahogy rallyzgatunk, figyelni kell a contacts fület, ott jelenik meg. Aztán szét kell lőni, random dobja az antimont, telluriumot stb, néha egy rack többet is. Amikor mind a 3 megvan, SAVE&EXIT, vissza, és kezdődik az egész elölről. Pillanatok alatt össze lehet farmolni több tucatot. Eddig egy szenvedés volt, pl antimon miatt egy olyan bolygóra mentem ahol 1.5% volt, és persze még ilyen arányban sem dobta...
Ez az általam használt lelőhely egyébként az ORRERE 2B-n van a 43.823, -173.976-os koordinátákon, egy szakadékban.

MikX
Épp azt csinálom énis, Ceos-sothis között. 8ly, van 3 állomás, adatfutárkodás, közben hogy ne legyen egyhangu vállalok mást is, roncsokbol black box szállitás pl.
Mivel állomásonként egy-egy fed faction van, igy felveszed a neked tetsző küldiket, váltasz open-solo-t es uj leosztást dob, aztis felveszed, majd ezt addig mig meglesz a max 20küldi.
Van máshol is, de én azért szeretem mert vettem oda egy kis cobra mkIV et, és azzal ugrálok, és mindig ez a két rendszerbe adja a küldiket oda vissza

frango
Tud valaki jó helyet Fed rank húzásra? Olyan kéne, ami könnyű, gyors és nem kell hozzá Horizons. 😊

Én most kijöttem Naprendszertől 15.000 fényévre lévő hatalmas OBA csillagfelhőbe 😊 Na itt aztán vannak "kék" csillagrendszerek teli víz meg föld tipusú bolygókkal 😛
Dzsini
Ha nem okoz gondot, hogy már mások által is látott (de piszok szép) rendszereket látogatsz meg, akkor itt a topicban is többször reklámozott "környező turistacélpontok" térképet ajánlom figyelmedbe 😊
Válassz róla 2-3 szép ködöt, és azokat ugráld végig.

Roger6
Hétvégén rászánom magam majd egy egyhetes túrára. <#email>

Dzsini
Nem kell nagyon messze menni egy kis felfedezősdihez, elmész 3-4 ezer fényévre a buboréktól, ott már zsákszámra találhatsz érdekes csillagokat, és onnan pár óra alatt haza lehet menekülni, ha megjönnek a bogarak 😊

Roger6
Ez de durva! Gratulálok! Ilyenkor mindig úgy megjön a kedvem a felfedezéshez, de biztos nem bírnám hetekig a magányt.

Na mint kiderült 13db Class IV-es gázóriás van, I-es és V-ös mellett... Galaktikus Rekordot "döntöttem" 😊

Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.09.05. 06:28:31
Atyaisten! Láttatok már ennyire gázos csillagrendszert? Galaktikus rekord gyanús.....
Dzsini
A felszínen néhány helyen található fura bigyókból esik - amelyik tüskén "zöld virág" van, azokból fordulhat elő. (helyszínek a linkeken)

Janicsillagasz: jéggyűrűben lehet low temperature diamondot szedni, nem kell hozzá Horizons. Hogy mi éri meg neked anyagilag a "ráfordított időt", azt meg te döntöd el 😊

PanzerWolf
Köszi!A találás alatt mit értessz?Bányászat pl?Vagy szétlőtt roncsok?

Úgy látom ez a gyémánt bányásza nagyon jól fizet (de jobban megéri-e a ráfordított idővel és a sok fölösleges egyéb hulladékkal?). Ezt lehet végezni alap játékkal rendelkezőknek is, vagy ezt a Horizont tartalmazza?
Dzsini
<#nemtudom> Amelyiket jobban szereted, az állomáson kb. minden kapható, ami fontos lehet.

Thx! Anacondát vigyek vagy PYthont? Nem nagyon szoktam harcolni, nincs sok tapasztalatom ebben.
Dzsini
Maia rendszer, Darnielle's Progress felszíni bázis. Csak ott lehet venni, egyébként találni kell.

Igen, messze van az átlag buborékhoz képest 😊

Dzsini
Bármelyik aktuális community goal közelében találsz sok játékost, most az LFT 133-nál kettő is fut.

Na, ráveszem magam kvázi először egy open play-re...please mondjatok nekem tippeket, mivel menjek CZ-be, esetleg konkrét fitt is jöhetne. Es hova érdemes menni, hol van "élet"?
MikX
Első nap, mikor meglett, én is ott voltam a keresők között, akkor egy nagyon kultúrált és jo társaság jött össze, ment a roleplay rendesen szerencsére.