ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért az a 44 óra beteg kicsit😊 "feltalálhatnának" vmi kaput ami lerövidíti az utat, itt-ott elhelyezve egyet vagy vmi. 44 órán keresztül ugrálgatni agyrohasztó dolog. Ennyi idő alatt 3 játékot végig lehet tolni végig élvezve.
MerlinW
A videón ott a térképnézet és rajta bejelölve a rendszer ahol vannak.

[merlinw.org]

A térképen kívül esik az a rendszer, ahol vannak. Nem is enged olyan "mélyre" lemenni a térképnézet.

iSS!

etniez
A központi napot is ki fogod hagyni egy idő után 😄
Én visszafelé nagyon siettem, nem szkenneltem semmit már.
Meg is lett az eredménye, fele annyit sem kerestem visszafelé, de fele annyi ideig tartott.
Én ugrásban számoltam, kb 55 ugrás/óra volt a limitem.
Legközelebb akkor megyek ki olyan messzire, ha sikerül 40+-ra felhúznom az ugrótávot. És ki fogom próbálni az fsd boostot is, de még nem vagyok gép előtt. Majd jövőre.
RJoco
Akkor nem figyelted, hogy mit is írtam <#awink>
Nekem már van Python-om, ezért nem fogok másikat venni.
Hacsak nem majd kíváncsiságból.

A szépség relatív. Szerencsére.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Dzsini
Openben, ha számítasz arra, hogy beléd kötnek, akkor teljesen jogos - a többi szerintem inkább kényelmi dolog - pár perc plusz utazás, stb. Nekem nem érne ennyi plusz pénzt, hogy ha szét akarnak tépni, akkor széttépjenek, high wake-ezni NPC-k ellen el lehet még a T7-el is.
Plusz 2.2.03-al a kamionok kapnak egy jó nagy hull buffot, úgyhogy nem fognak olyan könnyen szétesni - de a játékos grieferek ellen ha jön két Corvette és egy Cutter nagyjából mindegy.
Ami valóban nagyon számít, az a medium méret, mert a következő legnagyobb közepes hajóba bő 100 tonnával kevesebbet lehet pakolni. Outpostoknál fontos lehet, a mostani karácsonyi CG például Outpostról Outpostra ment (bár ott inkább Aspokkal álltunk sorba az 1 szál medium platformra 😊 de jól eldumálgattunk addig is)

(plusz nekem a Python kinézete se tetszik, de az már legyen az én bajom)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

hát valóban kissé drága a python, de mivel eléggé univerzális jobban megéri. ha openben cg-zel és útban vannak a rosszfiúk, sokkal több az esélyed mint egy t7-el. a bubiban is vannak halott területek dögivel, és ott számít, hogy hány ugrásból teszed meg a távot. lehet, hogy az az 1 ugrás nem hiányzik, de nagyon. a python ráadásul sokkal jobban manőverezik, ezáltal sokkal élvezetesebb meg dinamikusabb az irányítása, és ezzel nem csak jobban érzed magad, hanem ténylegesen egy csomó időt spórolsz. gyorsabban tudsz a csillagról lefordulni, beállni a kövi rendszerbe stb. a fogyasztása is jobb kicsivel, ezért a scoopolás is teljesen okés. én pölö nem szoktam megállni tankolni, csak kicsit meghúzom a csillagot, az elég. és mégy csak nem is 6-os scoopot használok, hanem 5A-st. szóval részemről sokkal inkább egy python mint egy t7. veszélyes környéken a t7 egyébként is pukkadozik becsülettel, így az üzemeltetése még drágább is.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.12.30. 08:47:44
Dzsini
Hát, a "nem túl drágán" kategóriánál a Python nem igazán játszik, szép meg jó, meg medium, de baromi drága. Ha kamionozni akarsz, akkor sokszor inkább egy Type7, az marhára nem számít a buborékban, hogy 5 vagy 4 ugrásból érsz el innen oda.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Köszi a tippeke, már kerestem pár ezret küldetéssel. Erről az oldalról hallottam. Elég összetett játék, azért lassan alakulni fog. Amúgy már régóta nézegettem a játékot, itt a fórumon kérdezgettem is róla. Sok videót megnéztem és sok live adását. Persze nekem csinálni más...

Eddig nagyon pozitív játék, megérte a pénzt! A kinguinon vettem féláron majdnem.
RJoco
De nagyon jó ez a táblázat.
Épp azon gondolkodtam, hogy a hosszú út után milyen szállítóhajót vegyek nem túl drágán.
Erre látom, hogy a Python lesz a legalkalmasabb, csak kicsivel marad el raktérben a Type-7-től, viszont elvileg nagyobbat tud majd ugrani. És ha már úgy is megvan, akkor nem is kell vennem, csak átfittelnem.

MerlinW
Kondánál semmi sem tud nagyobbat ugrani. Másodi az AspE. Itt látod a tuning nélküli értékeket. A tuning meg ugye minden hajón százalékosan emeli, tehát irreleváns.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.12.30. 01:18:40

[merlinw.org]

RJoco
Ezt jó tudni.
És a Federal Corvett-tel mi a helyzet?
Ha jól tudom, akkor az kicsivel nagyobb, mint az Anaconda. És drágább is...

MerlinW
~50-51 fényév a maximum ASP-vel fegyverek és pajzs nélkül. Anakondát lehet 60-ig feltornászni.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.12.29. 23:46:57

[merlinw.org]

RJoco
Tuningolnom kellett volna még az Asp FSD-jét.
1 óra alatt teszek meg kb. 1000 fényévet. És akkor csak a központi napot szkennelem és ugrom is tovább. Pedig jópár még senki által nem látogatott rendszerben jártam már és fogok is asszem.
De ez így is 44 órás út lesz összességében.

RJoco
Ezzel a 'kocka' állomással eleinte nekem is nagyon meggyűlt a bajom. Aztán rájöttem, hogy amikor lock-olva van, akkor a HUD-on (bal lent) kis nyilak mutatják rajta, hogy merre a bejárat. Azóta nem nézegetem annyit a seggét 😊
Van egy hosszúkás állomás is, aminek nincs gyűrűje, na annak is sikerült egyszer meglelnem a seggét.

Nem tudom, hogy jelenleg hogy áll a kereskedés, én azzal szedtem meg magam anno. Kell egy vagy kettő, de közeli jó rendszer, ahol az állomások közel vannak a központi naphoz és vinni is, hozni is tudsz anyagot.
Ilyen helyek keresésére vannak különböző kereső oldalak.
Egyik ilyen oldal, ezen sokminden van, nem csak kereskedéshez.
Másik ilyen oldal.
A Sidewinder-t érdemes hamar Cobra-ra cserélni, ha továbbra is kereskedni akarsz, akkor meg a Type-6 ajánlott. Én azzal szedtem össze a pénzt az Asp-mre. Asp-vel meg kb. akármit csinálhatsz már. Persze semmiből sem szabad túlzásba esni, max a felfedezésből, azt bírja minden mennyiségben.

RJoco
Hát nem semmi, az egyszer biztos.

Dzsini
Nem egy utolsó látvány - ehhez kell egy agyonmódosított exploraconda és pár szerencsésen elhelyezkedő neutron 😊

Gondolom te rögtön tudsz mindent!

Lényeg, hogy már megy.
Egyetem nem kell, de szvsz az rendesen rekord gyanús, amikor 2 órán át dokkoltál be egyetlen állomásra. <#nyes>
Dzsini
Sok pénzt mindennel lehet szerezni, abban különböznek a dolgok, hogy mennyit kell befektetni hozzá, illetve hogy milyen gyorsan keresed azt a pénzt.
Eleinte a küldetés tábláról keresd ki az adatszállítós-futáros küldetéseket, azok viszonylag biztonságosak, és egész tűrhetően fizetnek - ezek jók lesznek ahhoz, hogy jobban belerázódj az általános közlekedésbe, és mondjuk összeszedj egy Viperre vagy Cobrára valót. Utána mehetsz kereskedni, felfedezni, lövöldözni, bányászni - amihez csak kedved lesz.

Már simán dokkolok 😊 Nulla szimulátor játék után, szal mégsem kell ehhez egyetem 😊

Hogy tudok viszonylag sok a pénzt keresni? Mit ajánlanak az öreg motorosok?

Persze még nem minden tiszta a játékban, sőt, de legalább nem töröm össze az űrhajóm.
"Off:TokraFan te csinálod a subnautica magyarítást?"

OFF
Eredetileg én kezdtem el de már nem én csinálom, mivel mint kiderült, párhuzamosan fordította egy másik társaság is, akik viszont közben felvették a kapcsolatot a fejlesztőkkel is. Így bár előrébb tartottam, de 90%-kos állapotban lezártam a saját fordításomat és az övék került be hivatalosan.
ON

Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.12.29. 09:11:05
RJoco
Nekem még mindig tetszik a dokkolás. Bár, ha lenne egy X3 szerű Docking Computer, akkor nem is gondolkodnék, hogy mivel landolok 😉
Egyedül azt nem szeretem, amikor a bejárathoz teszi a leszállót. Annyi hely van, miért nem lehet a közepe-vége felé adni?
Bár most már van rutinom benne, hogy merre keressem, de a felszállás még így is rizikós egy forgalmas állomásnál, simán belém jönnek, ha beemelkedem a kapuba 😊
A Docking Computer-t kipróbáltam, nem tetszett. Igaz, nincs is még L-es hajóm. A többit meg másfél perc alatt simán leteszem úgy, hogy 7km-ről kapom az engedélyt. Ha pont az állomással szemben érkezem SC-ből, akkor 1 perc is elég.

És úgy vettem észre, hogy egy kicsit még rá is hagytak a pontosságra, mert korábban mindenképp kékben kellett lennie a landing pad-nak, most meg már pirosban, de közel a közepéhez is behúzza a hajót.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.12.29. 01:17:57

RJoco
Hát a videó alapján nem játszhattál még űrszimulátorral. Legalábbis nem mostanában az biztos.
És úgy nekiállni ennek a játéknak, hogy egy videót nem néztél meg és még streameled is...
De, ha ennyire bejön, akkor kitartást és sok gyakorlást!
Ha valahol elakadtál, akkor itt találsz segítséget 😊

RJoco
Nagyon jó az 5A-s fuel scope. Kb mindig fullon van a tank.
Rendesen lebutítottam a hajót, így most 33 a max ugrótáv. Asszem csak jövőre érek Colonia-ra.

MerlinW
Majd elmúlik a feeling az ezredik dokkolás után😊 Automata.. ugyan már😊 Egér/bill-el játszom és 120-as tempóban száguldok be a mailbox-on belugával (éppen hogy befér) 😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.12.29. 00:36:12

[merlinw.org]

Közel 28 évvel a C64-s verziót követően a Steam vásárnak köszönhetően most begyűjtöttem a játékot. Továbbra is meg van a feelingje, csak sokkal szebb. A sikeres manuális dokkolás élménye utolérhtetlen, bár itt elég hamar hozzá lehet jutni dokkoló computerhez. Anno nagyon meg kellett dolgozni érte. 😊

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

lehet ő a célközönség. gondolj bele mire "kitolja" lesz benne vagy 3000 órája. csak kitartás kérdése az egész.
Először azt hittem hogy csak szívatod itt a népet, de látom hogy komolyan gondolod! Hát szerintem sem te vagy a célközönség. Próbáld ezt tanulmányozni! Jó tanácsként: Videót így ne tegyél fel, mert ezt belepörgetve is fájdalmas nézni! Remélem nem bántásnak vetted, hajrá.
kicsit belenéztem. két perc alatt feldobtad a napomat. többek között eszembe jutott eddie a sas.
Nagyon vonz ez a játék, régóta gondolom rajta. Szal erőltetem! :-)

Off:TokraFan te csinálod a subnautica magyarítást?
macleody
Kitartás 😊
Szerintem ne erőltesd! <#lookaround>
Pedig megtanulom! :-)
<#nyes><#falbav>
macleody
+1 😄
MerlinW
Belenéztem, ez nem a te játékod😊

[merlinw.org]

iSS!

Dzsini
Sokat javítottak már rajta, a CV1 és a Vive már nagyon használható (én Viveon láttam pár percet - egy picit pixeles, de mozgás közben nem tűnik fel, és a szövegek jók).

RJoco
Engem az érdekelne, hogy mennyire olvashatóak a feliratok a játékban. A DKII-vel sajnos nem volt valami szép, kis hajókat is alig lehetett látni, a szöveg meg olvashatatlan volt kb.

Dzsini
Egy kis profi egérbillentyűs irányítás:

Dzsini
Streameket nézve nem lehet belőle csak úgy kinézni, ők fel szokták billenteni vagy a homlokukra húzni ha valami mással foglalkoznak. Pont ez a lényege, hogy nagyjából kitölti a látótered, és nincs külső beszivárgó dolog.

s_andras
Nálad az E😄 + nálad az Oculus, szóval azt hiszem inkább MI kérünk TŐLED egy beszámolót hogy milyen <#beka3> Engem főleg az érdekel, ki lehet-e lesni belőle lefelé a billentyűzetre, mert hát azért néha látni kell mit nyomkod az ember...

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

AnarchoiD
Hellosztok regen jartam erre , de a jezuska pottyantott egy oculust a fa ala szal filozok visszaterjek -e elitezni tolja vki vr-ben ? elvezetes ?

Van Oculus touch support az elitben ?
Utoljára szerkesztette: AnarchoiD, 2016.12.28. 03:04:54

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

s_andras
FS, nem is kérdés. Ilyen hosszú utakon a tankolásnak abszolút elsődleges prioritása van.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Annaliza is Elit lett. Közben nemrég beadott három db haramdik jelöltet az arcgenerátor, akiket végül mind eldobtam. Az első után többé nem tudtam megnézni nagyban a fejeket, mert ha már mindegyik helyen van pilóta, akkor nem mutatja. Ezért amikor kicsiben úgy tűnt hogy egy csinosabb jött, kirúgtam, és ugyanez megtörtént a másodikkal is, viszont a haramdik csak a kis képen látszott jobbnak. Most kereshetek egy újabbat... Így jár aki válogat, de nem bánom, csak a legeslegjobbal érem be <#eplus2>

RJoco
Irány Colonia. 61M, ha visszaérek épségben. Már csak az a kérdés, hogy mit tegyek a hajóra. Még egy kabint, amiben, ha mázlim van, akkor még pár embert el tudok vinni Colonia-ra, ami esetleg +20-30M vagy 5-ös Fuel Scope-ot, amivel viszont 410 kilót tudok tankolni a jelenlegi 170 helyett. (És ezt a 170-et sem tankolhatom sokáig, mert túlmelegszik a hajó.)

s_andras
Már nincs a listában...
Ilyenkor de jó lenne ha valahová a végtelenbe tennék a lezáró mennyiségi korlátot... :S

Dzsini
Akinek van egy kis szabad ideje a karácsonyi ajándékos CG-be szálljon be legalább 1 fuvarral (outpost méretű az induló és a célállomás is, max közepes hajót fogad), minden résztvevőnek Chrome Eagle festést fognak adni (plusz 1 millió körül van a legalsó szint, úgyhogy még az is jól jöhet).

Nincs már sok hátra, én is csak most olvastam.

bekes, boldog karacsonyt minden urvandornak! 😊
Hexex86
Boldog Karácsonyt minden kapitánynak!

Discord | https://discord.gg/JnaAPcB Twitch | https://www.twitch.tv/hexariusofficial Youtube | http://www.youtube.com/c/Hexarius