ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

s_andras
Hiperugrásokkal van határ, mert a galaxis lencséjének a határainál egyszercsak nincs tovább hova ugrani, nincs csillag. SC-ban el lehet ugyan indulni "kifelé", de annak semmi értelme, mert ilyen módban csak az utolsó csillagrendszer van betöltve, plusz lassú, plusz el fog fogyni az üzemanyag.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

gyerekek, azon filoztam hogy vannak a jatek-ternek hatarai? mittudomen, kimesz lentre vagy fentre. vagy a galaxis szelen meg tovabb akarsz menni a semmibe. szoval ertitek, vannak hatarai a jatekbeli galaxisnak vagy generalja, tehat elvileg vegtelen tenyleg az ur?
s_andras
Persze hogy lehetetlen, ez nem is kérdéses. Csak azt nem értem, hogyan és miért kerültek ezek bele? Ráadásul épp ez a rendszer egy igazi, de a valóságban "csak" 2000 fényévre van a Naptól.

Ugye, hogy ugye?<#vigyor>
Vannak rendszerek, amik annyira "lent" vagy "fent" vannak, hogy amikor keresnéd a térképen nem enged odascrollozni, mert túl esik a beállított végpontokon. Ezek a rendszerek e mögött vannak. Ott vannak, csak nem lehet rájuk menni a térképen. Ahogy a Matrix mondja: van egy emelet, ahol nem áll meg a lift és ahová nem vezet lépcső...
Nem kérdéses, hogy ahol voltak a videó készítői azok valódi, létező rendszerek, csak nem lehet őket a térképen megtalálni, mert a térképen kívül vannak.
Elvileg lehet nagyon sok ilyen rendszer, hiszen Magellán-felhő felé kinyuló Magellán-hídban vannak csillagok. A devek "jó pénzért" (csak viccelek) elteleportálhatnak oda és akkor lehet ilyen videókat készíteni, csak éppen e nélkül meg nem...
Én majd akkor hiszem el, hogy oda "legálisan" ki lehet jutni, amikor majd közzéteszik az útvonalat is (nem fogják, mert lehetetlen).
<#eplus2>
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2017.01.02. 23:02:09

iSS!

s_andras
Ez a HIP 13044 rendszer mi? Valami beépített anomália? Ha rákeresünk, egy ideig közelít hozzá a térkép, majd visszaugrik felfelé cca 7000 fényévet egy helyre ahol nincs is semmi.

RJoco
Mindig van valami meglepi ebben a játékban. Tegnap a csillag gyűrűvel, ma a Herbig Ae/Be típusú csillag.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Nem szar az, csak más kategória. Azért ezekkel nem lehet összehasonlítani, a NMS nem szimulátor.

ott a NO MAN'S SKY. van benne bolygora leszallas (es legkorrel), van benne kereskedelem meg urallomas, vehetsz urhajot, lovoldozhetsz, van FPS resz is, meg mehetsz a galaxis kozeppontjaba! minek varni a star citizen-re?

tehat van...
igaz hogy jo szar, de van! 😊
RJoco
Kis számolgatás után kiderült, ha nem szkennelnék és szkenneltem volna le egy napot sem, akkor 7 órát biztos, hogy spóroltam volna az úton.
Durva, hogy mennyi csillag van arra, amerre járok, nagyon szép az űr.
És majdnem egyenes vonalban tudok haladni az utamon.

Dzsini
Alapvetően sandbox-szimulátor lesz, úgyhogy a fő tartalom az lesz, amit te beleírsz magadnak, ahogy az Elite-ben is. 100 kézzel gyártott csillagrendszer, rengeteg égitesttel, állomásokkal, mindenféle égi és felszíni jóval, amiben élhetsz kedved és lehetőségeid szerint.

A Squadron 42, ami a szóló sztori lesz, és lesz benne inkább "tartalom", az meg majd egyszer jön.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Csak aztán tartalom is legyen, ne csak egy sim-fps lövölde!
Dzsini
Folyamatosan készülnek a moduljai, most jött ki a földharcos-FPS rész. Aztán ha minden (létfontosságú) modul kész van, összepasszintják őket, és kész van első kiadásra.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

RJoco
És akkor lényegében mit csinálnak vele?
Már elég rég elkezdték a fejlesztést és az első videó is már jó rég kijött.

Caliph
hát hivatalos megjelenési dátum nincs,azt mondta Roberts hogy ha a béta elég jó és használható lesz akkor megejtenek egy formális kiadást.Ezt most 2017 végére tippelik,valamikor kevéssel előtte fog béta fázisba lépni.Még egy rakás key feature nincs benne,pl bányászat , roncsmentés,nincs gazdaság sem....szóval hivatalos megjelenési dátum nincs csak pletykák illetve when its done :

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

MerlinW
Azt mondják áprilisig megjelenik. Meglátjuk.

[merlinw.org]

miért lenne késő? akkor már nem fognak játszani az emberek? ha jó lesz, az jó lesz.
RJoco
No még ilyen rendszerrel sem találkoztam, le is szkenneltem:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Az Y barna törpéknek gyűrűjük van.

És a rendszer:

Az utolsó nap szélső gyűrűjében és a vízbázisú gázóriás szélső gyűrűjében is értékes anyagokat jelez a szkenner.

Dzsini
Nem igazán tud ártani neked, egyszerűen elrepülsz mellette / keresztül rajta. Menj el a HIP 63835 rendszerbe, az közel van, és egy bináris fekete lyuk pár is van benne, kipróbálhatod magad.

RJoco
"ha ez egyszer megjelenik" - teljesen jól mondtad ebben a topicban. És akkor is már késő lesz neki... <#awink>

RJoco
Köszi!
Ez szuper! 😊

Buèk!huh most láttam egy Star Citizen videót,ha ez egyszer megjelenik az Elite csak egy emlèk marad!nagyon kemèny! Az látvány,az a szabadság!!bocsi
a kis fekete lyukaknal mi a helyzet ha belemegyek? keresztulmegyek rajta siman vagy atlok egy masik helyre a galaxisban?

sajnos meg mindig a buborekban toketlenkedek egy asp explorer-re koldulva...
Dzsini
A játék supportja sokszor nagyon barátságos és segítőkész, alkalmanként egészen egyedi kéréseket is teljesítenek - a linkelt játékos megkérte őket, hogy születésnapjára teleportálják el egy rendszerbe, hogy megnézhesse a galaxist "kívülről".

RJoco
És hogy? Nekem ez túl angol...

RJoco
Hát én csak ritkán megyek nagy távokat, de akkor 8-10 órát vezetek. Évi 10-12 alkalom. Sajnos nincs olyan jó székem, mint a kocsiban az ülés. Pedig az nagyon hiányzik és erősen gondolkodom rajta, hogyan lehetne jól a szobába varázsolni egyet.

Dzsini
A központi egy villanás alatt ropogósra süt, ha túl közel mész hozzá.

etniez
Ha belemész, meghalsz? Kicsiken simán át lehet menni.
Dzsini
Ez se rossz megoldás 😊

Dzsini
A fekete lyukak nem veszélyesek (kivéve a Sagittarius A*, a központi óriás - az megesz reggelire). A neutronok és a fehér törpék veszélyesek.

etniez
Nekem a coloniás út közel 70 milliót hozott, pedig csak odafelé térképeztem, de akkor rendesen. Fekete lukak, neutron csillagok és földeket fedeztem fel.
Ha feltuningolom az FSD-t, akkor kimegyek majd megint. De egyelőre nincs játék, majd csak hetedikén megyek haza, addig viszont szívesen olvasom a ti hozzászólásaitokat.
etniez
Hehe, mikor időre jöttem vissza, akkor volt hogy 12 órát nyomtam egy kaja és néhány pisi szünettel.
Lehet azért bírom, mert az életben is sofőr vagyok, néha hat órát megyek igazi forgalomban....
etniez
A fekete lukas parát átérzem, de nyugi. Nem történik semmi, én kipróbáltam véletlenül 😊
RJoco
Az a baj, hogy 12-es First kabin van a 6-os helyen, ami 40 tonnát nyom, de csak 6 személyt viszek. De mostanában, ha elmegyek átfittelni a hajót, akkor változnak a fuvarok is. Főleg amit kinéztem magamnak. Már jártam így. Így inkább felvettem azonnal.
Amúgy azért vállaltam el, mert el akartam vállalni, nem a pénz miatt, az csak plusz motiváció volt, hogy elinduljak.
Majd egyszer fuvar nélkül is elindulok messzi útra és akkor nyugisabban tudok haladni, felfedezni. De az nem mostanában lesz. Ha ezt letudom, akkor egy darabig nem fogom elhagyni a bubit. Bár lehet, hogy a játékot sem szedem elő, mert most minden más hanyagolva van.
Viszont már tervezem, hogy az út után elmegyek pár rare körre a Python-nal, illetve még előtte az is kap egy kis FSD tuningot, meg Beam tuningot. És valamikor Allied-be kellene lépnem a föderációval is, meg a birodalomnál elérni a baráti szintet.
Szóval rengeteg terv van, csak kevés az idő és energia hozzá.

Dzsini
A pénzkeresés elég hamar másodlagossá válik, nem olyan tragédia összeszedni egy jó közepes hajóra és felszerelésre valót, vagy jobban ráfeküdve akár drágábbakat sem. Utána már az jön, hogy azt játszod, ami tetszik, nem azt, ami "jól fizet".

Amúgy kb. ezer-ezerötszáz fényév/órával lehet elég kényelmesen haladni egy felfedezésre felszerelt hajóval.

RJoco
Colonia már csak 13 ezer fényévre. A 2 és fél óra repülés egyhuzamban viszont már veszélyes volt. Egyszer majdnem beleszálltam a napba. Úgy látszik kétóránként szünet kell.

@rogan99: Igen, én is elgondolkodom rajta néha, hogy 44 óra alatt mennyivel több lóvét lehetne keresni. De csak akkor, ha mázlim van és kifogok olyan küldit, ami 1-1,5 óra alatt hoz 14 millát. De ez ritka. És nem is szokta mindjárt az elején bedobni. Nekem meg sokszor csak 1 órányi játékidőm van egyhuzamban. És általában akkor dobálja a jó utakat, amikor épp kilépni készülök.
Azért a 44 óra, az legalább 44*36 meglátogatott rendszer. Adott esetben több is lehet, mert úgy vettem észre, hogy kicsivel gyorsabb vagyok, bár néhány rendszerben azért többet is szkennelgetek, mint a fő nap. És a végén még mindig ott a 61M jutalom. Plusz egyes helyeken húzhatom a reput is a leadott rendszerekkel. Úgyis meg kellene látogatnom a birodalmiakat, mert, ha jól tudom, akkor a fő rendszerükbe még nem mehetek be.

Ettől függetlenül a 44 órát továbbra is mellbevágónak érzem. Ott motoszkál a tudat h 44 órát utaztam egy játékban és ezt az időt hasznosabban is el lehetett volna tölteni. Persze ez nem fog megakadályozni abban h 1x én is elmenjek oda😄
Utoljára szerkesztette: rogan99, 2016.12.31. 13:43:54
Egyébként majdnem a végére értem az első felfedező utamnak és meglepően élvezetes volt. Elvittem egy felfedezőt a fiery sky baconhoz az orion systembe. Azért a látványért megérte az út ami nem is volt hosszú mert csak 1100ly-t keleltt megtenni. Igaz a rahedli lezárt rendszert amihez permit kell rendesen megszopatott oda fele is meg vissza is, jó nagy kitérőt kellett tennem h kijussak.
Ha már ott voltam meglátogattam a környező nebulákat is, meg Bernard's Loop-ba is belenyaltam kicsit. Ide még visszajövök valamikor jobban körülnézni. Megtaláltam az első fekete lyukamat is😊 Rendesen paráztam amikor a közelébe értem és elkezdett bevonzani😊 Kicsit leizzadtam mi van ha elpukkanok és "hiába" volt a kirándulás.
Dzsini
Föderációs rangok
Birodalmi rangok
Ha a reputációd 100%-on van, akkor keresni kell egy "szintlépős" küldetést - ez a megfelelő oldal jelével van ellátva (tehát érdemes föderációs/birodalmi területen nézegetni a küldetéstáblát), és valamilyen "navy advancement" vagy hasonló névvel van ellátva - van közöttük vadászós, üzenetszállítós, sokféle - felveszel egy ilyet, teljesíted, és megkapod a következő rangot, és lecsökken a reputációd, újra dolgozhatod fel.

Pilóták szövetségének rangjai - ezek pedig szép lassan emelkednek, a linken a fejlécekre nyomva el tudod olvasni, hogy melyik milyen módon (lövöldözés, kereskedelmi bevétel és felfedezési adatok leadásával)

Jobban átgondolva ha túl könnyű lenne eljutni coloniára csak egy hely lenne a többi közül. Szóval viszavonom amit mondtam😊
Meg kicsit utánanéztem, ha gyorsabban oda akar jutni valaki és nem annyira szempont a felfedezés közben akkor ott a neutron highway ami kb felére rövidíti az utat.
Nagyon szèpen köszönöm a kimerítő választ!ès pl mondjuk Veled,hogy lehet találkozni a játèkban?mikor kapok komolyabb küldiket?mert eddig elèg alap megbizások vannak!aa federal rank-om 100% on van mikor lèpek szintet?a harci,trader,exp level hogy emelkedik ès mi a nevük a szinteknek?köszi!
Dzsini
Ez jobban magyarázza a szimbólumokat:

A lényeg: teli négyzet/háromszög - NPC , üres négyzet/háromszög - játékos.

Dzsini
Emberi játékos az, akinek a neve CMDR-el kezdődik, és a radaron üres a jele:

A közösségi feladatok pedig - ahogy a nevük is mutatja - a közösség által közösen teljesítendő tennivalók, sokféle van közöttük - szállítós, vadászós, bányászós, felfedezős... a feladatok a galaxy mapon sárgával vannak jelölve, és minden mission boardon felül megnézheted, hogy épp mik futnak, és fel is iratkozhatsz rájuk, majd a feladatnál vázolt tennivalót teljesítve hozzájárulhatsz az eredményhez.
Ezek általában legalább 1 hétig futnak, és minden valamilyen szinten résztvevőnek adnak valamit (hozzájárulás mértékétől függően), és a háttértörténet futását is befolyásol(hat)ják.
Az ilyen feladatoknál nagyon sok játékossal találkozhatsz Openben, túlnyomó többségük barátságos, de mindig előfordulhat, hogy valaki azzal tölti az idejét, hogy egy jól felspécizett hajóval szétlövöldözi a gyanútlan játékosokat 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.12.31. 08:16:26

Dzsini
A számok a méretet jelentik - egy-egy modulhelyre maximum akkora méretűt lehet betenni, vagy kisebbet. Pl. egy 5-ös modulhelyre 1-5-ig rakhatsz.
A betűk pedig nagyjából a méreten belül a teljesítményt jelzik:
Az E a legalacsonyabb szintű, az A a legmagasabb, a C a középső. A D kategória a "könnyű" változat, ami tömegre és integritásra is kisebb (sérülékenyebb), a B kategória pedig a "nehéz" változat, ami nagyobb tömegű és strapabíróbb.
A Coriolis oldalon egy hajót kiválasztva tudod a modulokat próbálgatni, és azonnal látod, hogy mi közöttük a különbség, milyen hatással vannak a hajódra.

Kèrdès:a felszerelèsnèl az1-5 ès ABC számozás kb mit takar?

Ès openben hol vannak az emberi játèkosok?Hol látom azt,hogy nem npc?Ezek a Comunity mission-ok mik?

Dzsini
Keress rá a "Beagle Point" nevű rendszerre 😊 Itt az EDSM-et használó látogatók listája (én a negyedik oldal alsó harmadánál vagyok, ez év július 23-án)

A felfedezés ugyanúgy egy játékmód, mint a többi - és nem ritka, hogy néhány száz órát eltölt az ember rendszerről rendszerre járva, nézelődve, felszíneken kóborolva. Van, akinek nem agyrohasztó dolog 😊

RJoco
Nem beteg, ez van. És csak 22 ezer fényévre megyek. Sajna csak 1-es szintű a tuning az FSD-n. De most már megvárom, míg jön a patch és kiveszik az egyéb alapanyagokat a fejlesztésekből.
És tényleg nem unalmas. Bolygótól bolygóig menni az unalmas.
A legrosszabb az ugrási idő. Azt a net határozza meg, ami nálam szeret vacakolni, így néha kicsivel hosszabb, mint kellene lennie.

RJoco
Áááá, tegnap éjjel még kicsit felfedezgettem a naphoz közel. Főleg a gázóriásokat szeretem, azok megvannak 800 Ls-ről is.
Igaz, hogy így nem is ugrottam 27-nél többet 1 óra alatt.
Délelőtt siettem, csak a napot szkenneltem. Nekem így van meg kb. 36 ugrás. Ennyi kell az ~1000 fényévhez.
Bár mostanában csak átsuhanok a napok mellett full gázzal, tölt a scope amennyit tud. Előbb utóbb úgyis jön pár F egymás után, de az A a legjobb, ott simán megtankolom pikk-pakk, míg átérek mellette.
Az ugrásnál sem várok már annyit, ahogy kikapcsol a scope, már nyomom is neki a Jump-ot. Korábban azért megvártam, míg lemegy 55% alá a hőmérséklet, de most sietek. Ha jobban akarnék sietni, akkor már akkor nyomhatnám neki, mikor a szkenneren a nap színe vörösről narancsra vált (eredeti színbeállítással játszom). Csak akkor még előfordulhat némi gőzölgés 😊

Roger6
Hidd el, az a 44 óra nem unalmas egyáltalán. <#wave>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Javaslom menj bele a térképbe és üsd be a rendszert. Nézd meg mi történik.
Próbáld ki.

iSS!