ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
5-ös pajzs + 752 tonnával még a Cuttert is megelőzi
És amikor megváltozik a csatatér:
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
guardian rendszerek és thargoid rendszerek (könyvjelzőzve hogy messziről is látszódjon)
matéria-cserebere 😊
és egy kis tánc
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.26. 05:55:46
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Nekem egyébként volt olyan hogy utasokkal mentem nem voltam wanted (fegyver nem is volt a gépemen), és egy cutter csak szórakozásból kiszedett és nagyon bátran a fegyvertelen utasszállítómat kilőtte. Mondtam is magamban, hogy bátor ember volt ez is. <#nevetes1>#nevetes1> Szóval ezek a gyilkosságok olyan értelemben rontották az élményt, hogy nem volt komoly megtorlás, kapott egy kis büntit oszt csókolom... Mondjuk velem egyszer fordult ilyen elő, tehát azért nem jellemző, hogy fegyvertelen utasszállítókat lőnek.
Ki kéne próbálni, hogy csak rendörök esetében ilyen gyors az atr vagy akkor is, ha megölsz ártatlan emberi játékosokat.
https://fxmason.blogspot.com/
Velük nem nagyon lehet cicázni, szóltak előre. Láthatóan az a cél, hogy ne lehessen végtelenségig egy instance-ban rosszalkodni, tovább kell állni, máshol újra belépni, stb. Az érkezési idő pedig valószínűleg minél hírhedtebb egy pilóta, annál rövidebb.
A többit meg az adatai miatt.
Persze a nagy segítségek miatt egyszerűbb a pénzesekre utazni, mint a teljes rendszert leszkennelni.
Ez pont az az eset amikor, ha nincs pénzed, az a baj, de van cél, ha meg sok pénzed van, akkor elveszett a cél és tényleg csak az marad, ami benned van, hogy szórakozás legyen vagy semmi.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
- Scouts hardly did damage. But attacked as a group. Could be fatal to smaller ships that have poor hull and maneuverability
- Were instantly hostile and started attacking the player before they were situated from the drop in
- Are much easier to kill than an interceptor class Thargoid. But the reward is tiny in comparison. (only 10k)
- Basically we are starting to piss them off. So thats not good.
Tehát tényleg a klasszikus kisgépek, akik ellen az első részben játszottunk - egy MKIII-nak közepesen megterhelő ellenfél, 3-4 darab necces (ott is az volt, még military laserrel is). Kérdés, hogy tudnak-e minket interdictelni, mert az kellemetlen lehet a kamionosoknak, felfedezőknek, stb.
azonnal támadnak, többen együtt, sima fegyverek is sebzik - ahogy az a régi klasszikus Thargoidhoz illik. és bent vannak a buborékban, lakott területen
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.25. 18:00:14
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Felfedezni akartam és a Cobra-val is csináltam egy kicsit, de utána rájöttem, hogy az áru fuvarozás jövedelmezőbb. Akkoriban nem volt taxizás sem és a küldiknél a jobban fizető vadászós is igencsak nehéz volt.
Így jött a Type-6.
A cél mindenképp az Advanced Scanner volt. És akkor már egy Asp-re akartam rakni.
Nem volt fittelős oldal sem. Kb. kiszámoltam, hogy 14M kell a hajóhoz, felszereléshez és marad biztosításra is.
Így lett egy igazi mindenesem. Felfedezni, szállítani és még harcra is jó volt. Tapasztalatlanabb Anaconda-kat is sikerült legyűrni vele, persze nem egyedül, segítettek a biztonságiak.
Aztán volt egy nagyobb kihagyásom és mire hozzájutottam a Python-hoz, már nem volt az az igazi, mint ahogy először tűnt. Meg jöttek az egyebek, mint a mérnökök és így egész más már a harci felhozatal is. Az Asp-t sem viszem már harcba, bár a Python arra van fittelve, de nem egyszerű vele sem. Jön egy 3-as csoport Elite Hauler-rel és a pajzs úgy olvad le, mint hóember a nyárban.
A leglejen az elso par szazezret, majd utana az elso milliot kuli munkaval es kereskedessel szedtem ossze (elmeny volt ilyen 8-16 tonna kornyei rakterekkel, de ha mar kerestem rajta par ezret, boldog voltam), aztan jott a felfedezes, mint penzforras - bar nem fizetett akkoriban olyan jol -, ahhoz meg kellett egy aranylag olcso, de nagyot ugro hajo (felszerelt AspX-re nem volt penzem). Hat vettem az osszes penzembol egy dbx-t.
Ahogy aztan visszajottem a korutazasrol es leadtam az igy, vanilla allapotban is sulyos osszegeket ero adatokat, egybol valtottam AspX-re es nagyon sokaig maradtam is annal, keresztul-kasul beutazva a "vilagot" es annak megfeleloen alakitottam at az alrendszereket, hogy epp' mit csinaltam.
Egyedul harcolni nem harcoltam vele sosem, mert egy, arra ott volt a cobra mk iv, ketto, roppant bena vagyok harcban es igy kellemes potyafrag voltam/vagyok mindig az ellenfelnek.
Aztan megjott a taxizas es utaskisergetes a jatekba, mint uj lehetoseg, amellyel kvazi elszabadultak a missziokon szerezheto osszegek es a AspX nyergeben a korutazasokkal kitermeltem az elso konda es mas kisebb hajok, illetve rendszerek es fejlesztesek arat ugy, hogy meg maradt is boven a zsebben a nyugdijas evekre.
Nyilvan az utobbi idoben en is kihasznaltam a messzi-messzi allomasra szallitando utasok utan jaro irgalmatlan bevetellel jaro lehetoseget, de arra azert buszke vagyok (meg ha ez semmit sem jelent), hogy az altalam celkent kituzott hajokat es a felszereleseket ugy szedtem ossze sajat kezuleg, hogy tenyleg jatszottam a jatekkal es neha koszos par ezres fuvarokat is elvallalva kuzdottem ertuk.
Azert amikor elsonek kidokkoltam a kondaval (amely mindig is az almaim hajoja volt) ugy, hogy felszereltem mindennel, amit szerettem volna ES maradt is penz legalabb egyszeru biztositasra (anelkul fostam meg csak egy masik rendszerbe is atmenni), arra a feelingre a mai napig orommel emlekszem vissza - pedig nem egy nagy wasistdas 😊 Azt hozza kell tenni, hogy annyira szokatlan volt az iranyitasa egy AspX utan, hogy az elso kirepulesnel majdnem ottragadtam a levelbedobo nyilason, a helyi erok nem tul nagy oromere. 😄
Próbálkoztam bounty hunterkedéssel, de a legtöbb rendszerben vagy semmi, vagy tele van rendfentartókkal minden. Amennyi időt elcsesztem ide oda ugrálgatással jobban kijövök ha csak buszozok. 😊
Más, mivel nem tetszik a Cobra lecseréltem egy Viper4-re, statokban túl nagy különbséget nem láttam, ugyan annyit bír, cserébe viszont jól néz ki. Kár, hogy nem jó érzés repülni vele. :<
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Added new alien attack craft
estére tele lesz a net Scout videókkal?
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.25. 15:05:34
En a Cobra(k) utan Diamondback Explorert vettem, de szinte meg sem szaradt a tinta az adasveteli papiron, maris lecsereltem egy Asp Explorerre, amely hajo kb olyan, mint eleted elso szerelme, vagyis kesobb hiaba fogadsz majd orok huseget egy kondanak vagy corvettenek/cutternek, mindig konnyes szemmel fogsz visszagondolni a vele eltoltott nem keves idore. 😊 Teljesen univerzalis, konnyen kezelheto es amig csak taxizol es nem massziv turista/tavolsagi buszjaratkent uzemelsz, addig tokeletes valasztas. Nekem az volt legalabbis 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.01.25. 14:54:08
Lesz amilyen lesz. Aztán vagy játszom vele, vagy nem.
Ez a százalékos dolog meg baromság. Legalábbis ilyen formán. Persze van akinek tetszeni fog, különben nem akarnák beletenni.
ma már true randomize generátorokat használunk. ez egy elég egyszerű hardver eszköz, már megtalálható a pc-kben is, de még a közepesen bonyolult mikrokontrollerekben is. ezek teljesen random számokat adnak vissza, de ha a fejlesztő bekerekíti 1 és 10 közé a végeredményt akkor ott már lehetnek problémák.😊
De, ha már itt tartunk, akkor lehet kicsit bonyolítani a dolgot még. Mi lesz az NPC-kel? Ők sosem döglenek le? Vagy nekik is egy véletlengenerátor számolja majd, hogy mikor adja meg valami tuning cucc magát?
Ebből lehet előny is, hátrány is, de jó nem.
A véletlengenerátor súlyos hibáját kiküszöbölték már? Szerintem nem.
Olyan, hogy véletlen, nincs. Egy darabig úgy tűnhet, hogy van, de, ha elég sokat pörgetsz, akkor rájössz, hogy nincs. És ezt most úgy általánosságban értem, nem csak a mérnökökre.
egy ilyen rendszert én inkább úgy képzelnék el, hogy bevezetném az amortizációt. ugyanúgy ahogy a festék, az alkatrészek is kopnának. ezenfelül ellátnám őket tuning cuccokkal(alkatrészekkel) is, pl. plasma gyorsítót fegyverhez, engine-hez fuel injektort, katalizátort, energiatöbszörözőt meg mindenféle hülyeséget. ezeket valamilyen szinten lehessen összekombinálni, de ne lehessen mondjuk 2-3-nál többet egyszerre. és ezek is elhasználódnának, tehát gondoskodni kellene a pótlásukról. ahogy használódnak a cuccok egyre gyengébb lesz a hajód, amivel értelme lenne már a javításnak is. hosszabb utakon gondoskodni kellene tartalékalkatrészekről is, nehogy már egy rohadt tart.izzó nélkül induljunk el bárhová is. egy ilyen felépítést sokkal jobban lehet balanszolni, de a véletlengenerátornak azért még itt is lenne szerepe. bár kétségtelenül nem akkora mint most. ezen felül még lehet játszani a tuning alkatrészek szintjeivel is. legyen mondjuk 1..5 szint. az első szinten gyenge a tuning, de tartósabb az alkatrész. az 5.szintű erős tuning, de elég hamar annyi neki. ha ez jól van balanszolva, akkor nem biztos, hogy mindenki a 5.-re hajt. itt már taktikázni kell, hogy 3. vagy 4-es legyen. egy felfedezőnek bőven elég az 1.szintű is, mert neki a tartósság a lényeg. és ezt még elég sokáig lehet ragozni.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Csak egyszer adtam el az Asp-t, hogy kipróbáljam a Vulture-t, de aztán visszacseréltem.
Igazából csak az anyagiak miatt kezdtem ebbe, mert ez tűnik a legnagyobb fix bevételnek és meglepően gyorsan összejöttek az első millióim.
2 Rebels 35k
17 refugee 395k
Ez a ketto egyutt korabban volt kb 19 millio minimum
Na de ha a VIP-t nezem hasonlo utvonallal
Demanding 9 millio
Secretive 7-9 millio
stb.
A nerf utan nyilvan harmadannyit vagy negyedannyit lehet majd keresni egy-egy forduloval, de azert igy, az egyeni fuvarokat meghagyva meg mindig eleg jol fizetnek raforditott idot es bonyolultsagat tekintve.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Not even the Goids.
The cargo in the racks, stored with great care
In the hopes that the beta would soon be there.
CMDRs were nestled all snug in their chairs
While visions of upgrades danced here and there
And Sandro with his Loach, while I in my Vette
Settled down in the hangar to wait for soontm yet.
Then outside the station there was a great boom
So I left the hangar with a great zoom,
Towards the mailslot I flew with a flash
Right through the gates, the debris, and the trash
The light of the star right round the gas giant
Gave a brightness to what could be considered the clients
Then I saw, beheld with disbelief
A Chieftan, some Sidewinders, and a Keelback with two seats!
All with new weapons, modules and then
I saw at once, none other than Braben!
With DD5 the ships flew by
And over the engines, I heard the faint cry:
"Now Ed, now Zac, now Brett, and Paige!
Come Sound, QA, Gameplay, and Support for days!
To the server room! The last of them all!
Flip the switch, and remember to be on call!"
Like Capital drives tearing through space
No Nav Beacon needed, simply time and place
To each station, not needing requests
The Cheiftan flew through, at Braben's behest.
And such I heard, a clang inside,
The grinding and dinging of the landing gear's guides
I requested docking and zoomed back on through
Just to see Braben, on pad number 2.
In the latest suit, on the store now
Go on, go get it, if your wallet allows!
A list of materials on his holo screen
Set at 100/100, the grinding he's seen!
He spoke not a word, simply went right to work
Filled all the 'tacts, adding new broker networks
Back in his ship, that Cheiftan so proud
There was a great noise, calamity aloud!
A hole tore open, right in the station,
Not quite right, but what a sensation!
And over local comms, or maybe Galnet Audio?
"Merry beta to all, and to all some good rolls!"
forrás
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.01.24. 19:43:43
Charles Simonyi az ED-ben az, aki elviteti magát veled a Sagittarius A*-hoz. És azt bizony meg is fizeti.
Pl: Charles Simonyi 60 millió dollárt fizetett csak azért, hogy űrturistaként megnézhesse az iss-t...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.01.24. 19:30:03
Úgyhogy szerintem kb. annyit lehet elvárni, hogy a játék a befektetéshez (anyagi, időbeli és kockázati) képest arányos kifizetéseket hozzanak a játék fő pénzkereseti lehetőségei (áru- és személyszállítás, felfedezés, bányászat, lövöldözés) . Hogy jelen esetben szállításnál ezt 3 rabszolgának (Robigo, valaki?), 3 tonne aranynak vagy 3 luxus utasnak hívjuk, az meg... kinek melyikhez van kedve 😊
A mai földi logikának úgyse fog megfelelni, és legfeljebb lehet hozzá gyártani teóriákat, hogy miért is olyan drága a CMDR-el buszozás (elvégre mi nem Volán vagyunk, hanem egyéni vállalkozó)
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Kicsit foglalkozhatnának még azzal is, hogy legyenek csoportos utasok többen több helyen akár kevesebb pénzért is, csak ne legyen már illúzió romboló az, hogy amikor végre veszel egy belugát nem tudod megtölteni csak úgy hogy ide oda kapcsolgatsz a különböző módok között. Több milliárdos rendszerekben miért ne akarna akár 100 ember is ugyan oda menni, bemész a városba és a 9-es buszmegállóban is csoportosan látod állni az embereket buszra várva... Pedig ez csak egy 2 milliós város...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.01.24. 17:53:36
Egyenlőtlenség sem alakulhatna ki, mivel a tuning értékei nem változnának a mostanihoz képest, csak a jobb értékeket nem a pörgetéssel kapná a játékos, hanem valamilyen teljesítményért cserébe.
De olyat tényleg lehetne csinálni, hogy valamilyen nagyon összetett, nehéz, és akár hetekig tartó küldetéssel lehetne valami extrához jutni. De persze csak ésszel, mert az sem lenne jó, hogy egy-két cmdr gyakorlatilag sebezhetetlenné válna, és élet halál ura lenne.
Persze kinek mi a szórakozás, ki vagyon én, hogy elítéljek valakit azért, mert évek óta nincs jobb dolga, minthogy pár hetente és/vagy minden livestreamen azt ismételgesse, hogy "space legs or riot"?
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.24. 16:46:41
Remélem azért sejted, hogy másnak is...
Kinek mi... De sok ember van mint pl én is akik stratégiai játékokat is szeretik, nekünk pusztán az is szórakozást tud nyújtani, hogy növekszik egy szám ami jelen esetben kredit. Vagy pl a harc és thargoid vadászat sem olcsó dolog, közel nem biztos, hogy le tudod szedni, ha igen 2 millió a jutalom ha nem akkor meg 20-30 milliós veszteség, na ehhez mérten meg az idő amit bele kellett feccölni egy ilyen útba, nem volt az túlzóan magas kereset.
A dev team által meghatározott távolsági szorzó sem véletlen volt, kb olyan ez mintha azt mondanád egy taxisnak, hogy mostantól mindegy lesz az neked hogy ide a másik kerületbe megyünk, vagy leautózunk 1500 kilométert... <#nevetes1>#nevetes1>
És ahogy azt már sokszor leírta sok mindenki - soha nem volt probléma tetszés szerinti mennyiségű pénzt előállítani a játékban, akár régebben akár most az épp aktuális Robigoval / mittudoménmivel, akár felfedezéssel (road to riches), akár vadászattal, akár csak sima játékkal. Ezért (is) vezették be a Powerplayt, mint pénzégetési metódust, az egész matériás mókát a mérnökökhöz, mert a pénz egy veteránabb játékos számára szinte értéktelen.
Nekem néhány száz millióm van a raktárban, megvannak azok a hajóim, amik tetszenek, és ha nem jön ki egy olyan extra drága hajó, amibe beleszeretek, ez a párszázmillió pont elég arra, hogy félelem nélkül szabadon azt csinálok a játékban, amihez csak kedvem van. Soha nem grindoltam, nem használtam ki soha semmiféle épp aktuális "itt egy óra alatt ennyi pénzt gyűjthetsz" dolgot. Számomra felesleges lenne még párszázmilliót begyűjteni, csak azért, hogy egy nagyobb szám legyen kiírva.