ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez világos, csak hiányolom a következetességet részedről, mert az évek során nem egy, nem kettő dolog kapcsán ecsetelted, miért reális és logikus amit a Frontier csinál. Most ha én mondom akkor nem érted, ha te fejtegeted valamiről ugyanazt, akkor érted.
Na de mindegy, ez valóban csak egy játék...;-)
Dzsini
Tudjuk, hogy az egész játék marhaság, hiszen szénből és nikkelből ágyúgolyót lehet gyúrni a hajón, vasból és nikkelből pedig SRV-t.

Kiváló szórakozás a suspension of disbelief határain ugrálni, de tényleg csak annyi az értelme, hogy telnek az oldalak a fórumon, és lehet írni fél oldalas "szakmai" hozzászólásokat, hogy már 1000 évvel korábban is léteztek biztosítékok, és EZÉRT hiteltelenné válik a játék 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.26. 17:42:23

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Ha valóban ennyire problémás lenne a dolog, akkor lettek volna, akik visszaélnek vele, és már rég nerfelték volna.
Se az előbbi, se az utóbbi nem történt meg, tehát bármennyire "aránytalan", semmilyen vizet nem zavart az elmúlt év során, és nem fog ezek után se.
(Olvashatsz róla eleget a Frontier fórumokon, amikor megjelent a bétában egy hétig kb. rugózott rajta mindenki, hogy összedől tőle a világ, aztán valahogy kiderült, hogy mégse, és a béta elmúltával már nem is vetett hullámokat. Ti, akik most hallottatok először vagy másodszor róla, ti most rugóztok rajta egy sort.)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Nibron leírta, miért marhaság. Abban a korban ahol az Elite játszódik, ilyen fegyvernek nem sok értelme kéne legyen, ha már jelenleg is egy létező, faék egyszerű technológiával kivédhető a túltöltés.
Igen, minden átmenet nélkül megsemmisíti. És végre az is eszembe jutott, hol láttam. A Twitch-en van egy fura német figura, és valamelyik élő közvetítésben azzal szórakozott, hogy Cutterekről szedte le a pajzsot egy pillanat alatt, megint csak mondom, átmenet nélkül. Nem jött be neki minden esetben, de sokszor, tehát nagyon magas a kockázat. És akkor most utoljára írom le a véleményem a dologról, szerintem ez aránytalan.
Dzsini
DE LOGIKÁTLAN!!!!
(segítek)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.26. 17:34:20

s_andras
^^^^^^^^^^^^^^^^
Mi logikátlan?

Egyetértünk, az indok általában ugyanaz: a kedvenc űrhajószimulátorunk egyúttal árkád babérokra is tör sajnos...

Az ATR fellépésénél jól látszik, hogy amikor a "harc" (kivégzés) elején tartunk és elkezdik a futottak még kategóriájú fegyverekkel lőni az áldozatot, akkor a pajzs alig halványul, majd ezután betalál a nuke és ekkor 0 mp alatt eltűnik az egész. Ehhez nem kell sokéves tapasztalat, csak két ép szem. (De akár egy is elég.) Az igaz, hogy nem lehet tudni, mennyire volt leamortizálva a SG, de a probléma ott van hogy egyáltalán kitalálták ezt a "túltöltős" baromságot. Mindegy, túltárgyaltuk, úgy látszik nem sok vizet zavar szerencsére.

MerlinW: értem hogy volt egy kis költői túlzás, én aztán tudom hogy a beamek mit tudnak (csak az van), de ahogy a kollégák is írták, egy hőálló prizmatikus pajzsot ami 8 db boosterrel van megtámogatva (persze minden G5), nem olyan könnyű ám lehámozni <#ejnye1><#awink>

elite84: látod, nem csak a tiéd ez a vélemény <#wave>
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.01.26. 17:35:11

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Dzsini
Viszont a torpedót 1 töltény kipukkasztja egy PD-ből, amiben van 10000 lőszer, torpedóból meg mennyi is fér el egy hajón? Szerintem ez is aránytalan, hogy egy 10 ezer kredites apróság ilyen könnyen ellensúlyozza az én extra drága engineerelt torpedóimat 😊

persze mind a Clipperemen, mind a Cobra IV-emen használok guided missile-okat, mert nekem az tetszik 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.26. 17:28:33

Ez igaz, de ez a torpedó egy szalon állapotú pajzsot is meg tud semmisíteni. Erről már láttam videót a youtube-n. Szerintem ez aránytalan, de ez csak az én véleményem.
Dzsini
Igen, ezért kérdeztem rá #18443-ban, hogy pontosan tudod-e, hogy "átmenet nélkül megsemmisít egy tökéletes éllapotban lévő pajzsot"?
Bármilyet, bármilyen körülmények között, stb.?
Vagy pont ugyanúgy, ahogy Merlin beam lézerei?

Félreértettél. Csak azt mondtam, hogy lézerekkel 2 mp alatt nem lehet egy komoly pajzsot lenyomni. A torpedó paramétereiről szót sem ejtettem, csak annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy szerintem aránytalan egy olyan fegyver, ami átmenet nélkül megsemmisít egy tökéletes éllapotban lévő pajzsot
Dzsini

7:50-nél érkezik meg az ATR

Azért nézd meg jobban a videót, egyrészt 4 hajótól kapja az áldást, másrészt a harcok után mert ugye előtte 5 hajóval is harcolt már nem tudni milyen értéken volt a shield integrity, a hull 41%-on volt, szóval tuti még az is közrejátszott abban, hogy a 4 különböző hajóból érkező lövés lekapta a pajzsot.

https://fxmason.blogspot.com/

Dzsini
... hasonlítva őket egy ismeretlenhez 😊

Itt nem a torpedó erejét vitattuk, hanem MerlinW beam lézereiét
Dzsini
Mennyit teszteltétek a reverb cascade torpedókat, hogy ilyen szakértelemmel írtok arról, hogy milyen pajzs ellen hogy működik? Csak kíváncsiságból, hiszen ahogy láttam van itt a topicban olyan, aki még nem is hallott róluk 😊

Ahhoz a 2 másodperhez azért adjál hozzá kettőt, meg még kettőt, meg még egy párszor kettőt. Ezzel semmi baj, erre való a SCB. De hogy átmenet nélkül százról nullára, ez szerintem aránytalan.
Azzal is maximálisan egyetértek, hogy legyenek olyan elit rendfenntartó egységek, akikkel szemben már ne legyen érdemes ugrálni, de legyenek mondjuk erősebb katonai lövegei, amilyenek civil kezébe nem kerülhetnek.
Bár akkor meg joggal merülne fel a kérdés, hogy azokat miért nem vetik be a thargoidok ellen<#vigyor4>
Nem túlzás egy kicsit ez a 2 mp? <#ravasz1> Kb ha összekötözöd a kezét meg a lábát valakinek még akkor is tovább tartana, pláne akkor ha azért tud egy kicsit manőverezni is... De könnyen eldönthetitek ezt a dolgot, valamelyik anarchia rendszerben megbeszéltek egy találkozott, egy harmadik személy meg méri az időt. <#nyes>

MerlinW
Ja értem😊

[merlinw.org]

Dzsini
De az LOGIKUS, a torpedó meg nem 😊 (hogy klasszikusokat idézzek)

MerlinW
A több ezer MJ-os pajzsodat, 2 mp alatt lekapom a 3 fixed large beam-es kondámmal, ne aggódj a torpedó miatt😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.26. 16:47:42

[merlinw.org]

Dzsini
Ugyanott találod az indoklást, ahol vasból, nikkelből szénből és kénből rakétákat gyárt a hajód 😊

Találj ki magadnak egyet, amit elfogadsz, és az pont jó lesz. Vagy találj ki egy olyat, amit nem fogadsz el, és akkor rugózhatsz rajta még pár évig 😊

s_andras
Nem, mert semmit sem használok ami fogyó komponenst igényel. Én attól tartottam, hogy ellenem fogják bevetni. De ezek szerint továbbra sem túl valószínű. Mindenesetre most már kevésbé lepődnék meg ha egyszer neadjisten egyik pillanatról a másikra eltűnne a többezer MJ-os pajzsom...
A torpedó minimum távolságát meg szintén nem értem mi indokolja, de legyen. Ha más nem akkor az hogy legalább ki lehessen térni előle <#vigyor2>

Dzsini
Corvette és Cutter raider pakkok a bótban, meg néhány apróság

Dzsini
Videót még nem találtam, de páran már próbálkoztak jobban felkészülve ATR-ek ellen, és olyan 4 aktív Anacondáig bírták (mert ha felveszed ellenük a kesztyűt, akkor jönnek még, egyre nagyobb hajókkal).

Dzsini
És akkor jön az, hogy a torpedó közelről nem működik, mert annak van egy minimum távolsága 😊 (amit bizonyára szintén tudsz, hiszen használtál torpedót - ha nem, akkor azért nem, mert nem használtad, mert más se használja, hiszen van valami olyan hátránya, ami miatt nem éri meg)

És arra jöttél rá, hogy azért nem tudsz róla, mert a kutya nem használja, mert nem igazán hatékony se PVE, se PVP környezetben (alapból a torpedók / aknák, és ez az effekt se). Ezt vezetted le itt néhány hozzászóláson át.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.26. 14:44:50

s_andras
...mire is gondolsz, mi "tudatosult"? Amit biztosan tudok, az az hogy ez így nem korrekt.

MerlinW: kösz a pontosítást, akkor tehát még csak célozni sem kell nagyon. Nyilván nem 2 km-ről kell elengedni, hanem közvetlen közelről, akár ütközési távolság környékén. Szerintem így védhetetlen, még a PD számára is. Mire csak ráfordulna, már késő.

nibron: majdnem leírtam az előbb hogy ECM és PD mellett illene léteznie egy olyan fejlesztésnek, ami véd ellene, de ezek szerint alap kéne hogy legyen, nem extra...

MerlinW
Itt egy harc, simán befogható és kilőhető manuálisan is a torpedó.

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.26. 14:18:31

[merlinw.org]

Caliph
az egyik videóban egy fer de lance 2km lő négy torpedót egy kondára,abból 3mat leszed a pd,a negyediket csak azért nem mert a konda elfordult és a pd nem látott rá az utolsó torpedóra. de ha találl...hát igen,bb shield.

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

szóval hülyeség az egész. már ma minden eszközünket ellátjuk "kisütés" elleni védelemmel, még a legegyszerűbb usb-s portot is. a netkábelbe ha belecsap a villám nem ég le egy fél kerület. és sokkal egyszerűbb a védekezés mint a károkozás. szóval ha jön a kisütő torpedó, akkor meg lehet kérni a mérnököket, hogy ugyan eszkábáljanak már fel 1-2 szupresszor diódát és problem solved. a védelemben tudunk polarizálni (mert az lokális), de a támadónak szinte reménytelen a helyzete mert nincs mihez polarizálnia. a fordítottja inkább lehetne hihető, hogy egy lemerült pajzsot így egy pillanat alatt fel lehet tölteni, de ugyanezen probléma miatt az is hülyeség. egyszerű fifika.xd
MerlinW
Elég a pajzsot, de nem olyan egyszerű használni. Tapasztalatom szerint nem túl gyors, a point defense simán leszedi. PvP-zni meg PD nélkül sosem volt értelme. PvE-ben meg HRes-ben haszos a dolog, ahol nagy hajók repkednek. Aztán lehet, változtak a dolgok, lassan 1 éve nem voltam a bubiban, nem tudom mi változott harc terén😊 A thargoid témáról is teljesen lecsúsztam 😞 Most is 7k-ra vagyok a bubitól és nem afele tartok😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.26. 14:12:40

[merlinw.org]

Roger6
<#zavart1> <#worship>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Dzsini
Nagyon szórakoztató volt olvasni ahogy tudatosul benned az amit amúgy is tudtál 😊
De legalább közben elmagyaráztad másoknak is.

s_andras
"lehet valami hátulütője ami miatt mégsem olyan durva mint aminek elsőre látszik"
Nem tudom a point def mit tud, de oltári kib.ás hogy ettől tartva most minden util helyre PD-t kéne rakni? Ha nincs egy se vagy elvéti, akkor szerintem közelről egy L méretű hajónál nem túl nagy mutatvány eltalálni egy adott területet.. de ne legyen igazam.

...18424: most akkor mégsem kell eltalálni a SG-t? Elég a pajzsot? Mert akkor miről beszélünk, PD meg pontos célzás? Még nagyobb is a célfelület mint az egész hajó!... ???

Caliph
A leírás szerint nem megy át a pajzson,hanem becsapódáskor túltölti és ennek az energiája a pajzs generátorban csapódik le rongálva azt

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Caliph
Na azért torpedóval célba találni úgy hogy a point def nem szedi le azért elég nehéz,nehezebb mint a videóban a rendfenntartásnak 😄 bár a rendfentartók durvák lesznek,ezt jelezték is

s_andras
Ja, de most értsd úgy hogy ahhoz képest hogy ez egy adu ász, ami majdhogynem értelmetlenné teszi a pajzshasználatot úgy ahogy van, nem igazán ért el egy bizonyos ingerküszöböt. Megint senkinek sem tűnik fel rajtam kívül hogy ez mekkora balf.sság? Van egy energiamezőnk, ami véd mindenféle energiafegyver és bármi ellen amit ránk hajigálnak, legyen az géppuskalövedéktől ágyúgolyóig bármi - JA NEM, bocs de van egy okos torpedó amit mégis átenged mert bekenték lopakodó festékkel(?) és a pajzs tere nem veszi észre... aha. Kizárólag azt tudnám elfogadni, ha a lézerekre lenne ilyen mert frekvenciák satöbbi - van is: Phasing Sequence ("Bleed through Modulating burst fire system designed to defeat shielding. A small amount of damage is able to "bleed" through shields and attack the targets hull directly, at the cost of minor damage reduction."😉, de ez is kellően kiegyensúlyozott, még azt is meglépték az eredeti állapothoz képest hogy a Beam már nem kaphatja meg mert túlzásnak érezték!! Ehhez képest a torpedó egyetlen lövéssel elintézi magát a pajzsGENERÁTORT.. ez viszont egyáltalán nem probléma, áááá dehogy...

Mondjuk az valahol megnyugtató, hogy az eltelt egy évben nemcsak nem figyeltem fel erre, hanem sosem találkoztam olyan hajóval ami ezt használta volna, szóval egyrészt lehet valami hátulütője ami miatt mégsem olyan durva mint aminek elsőre látszik, másrészt talán ezután sem kell róla tudomást vennem.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.01.26. 13:16:44

Dzsini
ki hallott róla? bárki, aki foglalkozott vele - mindig elérhető volt, mindig használta az, aki akarta

s_andras
Komoly?? Ki hallott már erről? Ki használta? Ki találkozott ezzel? Mert nekem eddig egyáltalán nem tűnt fel hogy létezik egy ilyen brutális pajzs-annihiláló megoldás.

MerlinW
Ennyi 😊

[merlinw.org]

Dzsini
Ez eddig is így volt, ez a torpedó azóta elérhető, amióta csak mérnökök vannak 😊 Te nem használtad?

(amúgy például erre találták ki az ECM-et és a PD turretet 😊 )
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.26. 12:39:51

s_andras
Oks, akkor eddig volt benne egy teniszpálya <#taps>

MerlinW
Fogd fel úgy, hogy felesleges területeket - személyes terek - alakítottak át, technikai fejlődés által kisebbek lettek a modulok méretei, stb. Ha mindenáron meg akarod magyarázni magadnak😊

[merlinw.org]

s_andras
Jó de az ember azt gondolná, hogy az eredetileg megtervezett dimenziói nagyjából örökre limitálják a maximális kapacitását. Nincs az az átrendezés, amivel össz térfogatnövelés nélkül ennyi helyet ki lehetne sakkozni. Azt aláírnám ha okos módosításokkal kapna mondjuk +64 tonnát, de 256??... túl sok. Ez már csak utánfutóval megoldható egy tehergépjárműnél is <#nevetes1>

MerlinW
Háhá mit találtam😊

[merlinw.org]

Caliph
én még keveslem is a t9 raksúlyát,ha már egy dedikált teherhajóról van szó,tudjon többet 😊

s_andras
...jujjjj... ez megint nagyon kellett... mostantól hiába van shield-tankunk, egy mérnöki "csoda" átlövi egy pillanat alatt és vége? Erre nem találok szavakat... Nem mintha valaha konfliktusba akarnék keveredni az elit-rendőrséggel, sőt az ő oldalukon állok, de nyilván ezt a fejlesztést nem csak ők fogják használni...

T9-ben meg hol, hogyan találtak hirtelen egy 8-as modulhelyet??.. +256 tonna csak úgy varázsütésre. Mondjuk jobb mint amikor valamit lefelé módosítanak. Egyébként az a néhány tonna plusz még mindig nem biztos hogy megéri a kutterhez képest, aminek jobb az ugrótávja, a hajtóműve, és a fegyverzete. Időarányosan még mindig ő a teherhajó-király szerintem. A Panther Clipper lesz az igazi trónkövetelő.

Dzsini
Múlt héten jelent meg a Sagittarius Eye januári, ötödik száma - jó kis magazin, sztorizással, aktualitásokkal, ilyesmikkel. Útközben, munkahelyen, Hutton Orbitalra menet olvasgatni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.26. 11:37:07

Patch jegyzetben írták, hogy a type 10-nek növekedett a power elosztó mérete hetesre, viszont a type 9-nél nem írják hogy növekedett volna a kapacitás.

Lehet kimaradt a jegyzetből, viszont jó hogy növekedett, mert akkor a type 10 mellé beszerzek egy type 9-est is kimondottan árú-szállítóhajónak. <#nyes>

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.01.26. 09:25:19

Dzsini
Jelenleg nem, és a közvetlen tervek között nincs is a lehetőség (sokan kérdezték).