ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hexex86
Teljesen különállóak a részek. Nyugodtan meg lehet nézni.

Discord | https://discord.gg/JnaAPcB Twitch | https://www.twitch.tv/hexariusofficial Youtube | http://www.youtube.com/c/Hexarius

MerlinW
Egy részt sem láttam, akkor is megnézzem?😊

[merlinw.org]

LSSAHPAUL
Sziasztok! Láttam egy filmet, pont ide illik, aki teheti feltétlenül nézze meg!
Black Mirror 4.szezon 1.rész!!!!!!!!!

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Köszi, megnézem.
Dzsini
A legjobb kezdet az, hogy megcsinálod az alap tutorialokat akár többször is (a több hullámos csatával ne szenvedj, az kemény), aztán elkezdesz játszani. Nincs semmi konkrét feladat a játékban, nem tudod "elrontani" a dolgokat, és a legjobb tudást úgy tudod felszedni, ha te magad tapasztalod meg.
Magyar nyelven a Prohardver ED topic fejlécében (lenyitva) találsz egy kupac útmutatót.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Üdv, ma megvettem a játékot+horizont, van esetleg valahol egy guide, hogy mit hogyan kezdjek el? Köszi előre is.
nem ak-val lőtték le, nem is tehették volna bármilyen ügyesek is. egyszerűen nincs akkora lőtávja egy rohamkarabélynak. az ak-47-es lövedéke elrepülhet akár 3km-re is, de onnan már tollasütővel vissza lehet ütni, a pontatlansága miatt pedig már a holdat sem találnák el. egy nagyon elavult radarrendszer vette észre, így láthatóvá vált, a légvédelem pedig tette a dolgát. azért elég jó kis fricska volt az amiknak főleg, hogy előtte (túl)tolták a médiákban a lopakodókampányt.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.01.28. 17:16:54
Szerintem ebben a túltöltés dologban nem is az a lényeg, hogy ezt milyen módon oldják meg majd 1.000 év múlva, ennél összehasonlíthatatlanul logikátlanabb dolgokon is túl tudok lépni, legfeljebb adok magamnak valamiféle "önmeggyőző álmagyarázatot", a torpedóval sokkal inkább az a problémám(és hangsúlyozom, ez csak egy magánvélemény), hogy nem kevés munkával, utánajárással, rengeteg energiával, modullal, fejlesztéssel felépül egy bonyolult védelmi rendszer, és jön egy mezei torpedó, és egy az egyben le tudja nullázni az egészet. Ez kicsit olyan, mintha emberfeletti munkával, időt, pénzt és energiát nem sajnálva építenénk egy bevehetetlen erődöt, aztán kiderül, hogy egy piti kis betörő egy álkulccsal kinyitja a hátsókaput, és vége a várnak. Számomra a Star Wars halálcsillagja is örök nevetség tárgya azzal a kis szellőzőcsatornájával, ami egyenesen a dobogó szívéhez vezet, és amire sajnálták azt a 8$.50 c-et egy lefolyórácsra fordítani. Bár az őszinteség azt mondatja velem, hogy volt már ilyen a történelemben, példának említeném, amikor a Délszláv háborúban állítólag egy kalasnyikovval lőttek le egy lopakodót, de nekem akkor sem tetszik, hogy az a rendszer, amire a fő védelmemet építettem, és amiben rengeteg energiám van, az ennyire nem nyújt biztonságot, mert bárkinél ott lehet a pajzsom kikapcs gombja.
hát igen, amiben a ruszkik nagyok az a frekvenciaelnyomás. katonaságnál mi is szórakoztunk vele, hogy lenyomjuk a cb-seket, de aztán szóltak, hogy nem működik a légiforgalmi irányítás magyarországon meg néhány környező országban. jó poén volt de alapvetően szemét dolog, nem is akartunk utána néhány hónapig eltávra menni.
az megvan, hogy az iraki háborúban az amik szóltak a cisco-nak, hogy inaktiválja már a kommunikációs eszközöket. a hülye irakiak telerakták az országukat sebezhető nyugati rákfenével, gyorsan meg is szívták. a második körben azért már leszerelgették, az már kicsit nehezebb volt.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.01.28. 16:25:34
Gundark 1 1
Na várj egy kicsit, ne a blikkből meg az atvből informálódj 😊 A szuperfegyver egy Szu-24es volt ami többször áthúzott a hajó felett, méghozzá veszélyes közelségben, jó néhány szabályt megszegve. Gondolhatod hogy provokációs céllal. A hajó pedig tudta jól hogy mit szeretne (kiprovokálni a tűzvezetést és ezáltal a frekvenciákat) és lekapcsolták a rendszereket. Nem ez az első őket ismerve nem ez az utolsó. Háborús helyzetben nem engedik játszani. Lásd amikor a török 16-os úgy leszedte a Szu 24est szíriában hogy azt sem tudták mi a pálya. Azonkívül teljesen hihető a mai világban hogy az orosz mikroelektronika tesz egy ilyen áttörést, és senki nem tud róla csak kapcsolgatják le fel az ellenséges hajókat.. Ez akkor volt amikor Putyin a medvén lovagolva szelídítette meg a szökött tigriseket 😊 Azonkívül gondolod nem lett volna tele a média azzal hogy az az US NAVY-t leégették? És most nem a kitűnő blikk és környéke médiáról beszélünk.

Vannak vicces bombák. Mint pl a "grafit"ejtőlőszerek, a BLU 114/B. Amikor grafit szálat enged és gyakorlatilag irgalmatlan nagy rövidzárlatokat okoz.

Ami reálisabb egy fokkal hogy nukleáris töltetet robbantanak az ország felett és az EMP kiüt egy csomó mindent. De mivel az már háború, gondolhatod hogy a világ másik részén tartózkodó harc csoportok igen mérgesek lesznek és mivel válaszolnak.
amiről te beszélsz, az az emp, nem túltöltés. a másik, hogy ezekkel az "információkkal" inkább csak az egyszerű embereket hergelik, ténylegesen nem léteznek ezek az eszközök. kb. olyan mint a jeti, micsurinkecske vagy a csupakamra. vagy ha ezekből létezik is valami, működni max. laborkörülmények között működik. mára még odáig sem jutottak el, hogy csináljanak egy normálisan működő gauss puskát. nagy kókányok a ruszkik, de egy darabig nem kell félnünk ilyen eszközöktől. sokkal bonyolultabb megcsinálni egy ilyen támadást, mint kivédeni. ezért általában nem is igazán éri meg évtizedeket, milliárdokat beleölni, hogy aztán pár fillérből két perc alatt meglegyen hozzá a védelem. mert mostanság ott tartunk, hogy ilyen fegyver nincs, de a nagyon egyszerű és olcsó védelem már meg van ellene. sőt a természet produkál ilyen problémákat, és ott védekeznünk is kell.
"A túltöltés ellen meg könnyű védekezni"

Na persze otthon hétköznapi helyzetben igen <#eplus2>, azért olvass utána jobban mert nem csak a ruszkiknak hanem több országnak is vannak ilyen fegyverei elektromos bombái, amelyeket ledobva a környéken minden elektronikus eszköz megadja magát egy pillanat alatt. <#gonosz1>

https://fxmason.blogspot.com/

Dzsini
Harry Potter vs. ATR - néhány érdekes információ a hozzászólásokban tőle

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Amikor a stellar forge csuklik egyet:

(egy kis magyarázat)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.28. 07:59:51

Dzsini
folyamatos és állandó odafigyeléssel, hogy mit csinálsz - másképp nem megy eleinte, aztán lassan (tényleg lassan) szokássá válik, és nem tudatosan is működik

csigalom, nyugavér. menj inkább földelj le valamit.😊)
RJoco
Látom átmentél személyeskedésbe. Innen kezdve nincs mit mondanom, véleményt alkottál magadról.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

nagyon szép szó az "energiavámpír", de itt pont a fordítottja van. nem elszívja a delejt, hanem pont az van, hogy odaküld egy hatalmas lökést, ami kiüti a komplett pajzsgenerátort. miután tönkrevágta, hopsz már nincs is pajzsa a hajónak.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.01.28. 00:43:21
mert ezek a lézerek már mindennapiak egy játékban, sőt elképzelhető, hogy valamikor még lesz is ilyen, viszont ez az energiakisütés már napjainkban is egy hatalmas bullshit.😊
BEAST
Megy itt a vita az energiavámpír torpedókról, de a különféle burst meg pulse laserekkel semmi gond. Miért nem elég annyi, hogy scifi? :o

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

nagyon jó, ha a szakmád. akkor már csak azt nem értem, hogy tudsz ennyi hülyeséget összehordani (okj?😊)). gondolkozz el rajta, hogyan sütnél ki az űrben egy eszközt, ami gyanítom fémből van, ezért azon a hatalmas teljes testen az eredő ellenállás jó eséllyel közel sem éri el az 1 ohmot. nincs sehová sem leföldelve, kint van a vákumban (apropó átütő szilárdság: mekkora delej is kellene átütni azt a távolságot ami a hajó és a rakettyű között van?). gondolom a rakéta nem szedi szét az űrhajót, hogy összefogdossa, sőt egyéb módon sem fog galvanikus kapcsolatot létesíteni semelyik elemével sem, ezért csak a statikus mód maradhat. na erre, a legegyszerűbb megoldás a szarvas túlfeszültséglevezető (a földelés ilyenkor a géptest), ami kb. 8-900 volt felett bármekkora feszt elvezet. a többire pedig ott vannak az elektronikus elemek amik 1-2kv-ig működnek. ennyire egyszerű a dolog. sőt már ma van erre nagyon jó példa, a repülőket el kell látni túlfeszvédelemmel, nem is annyira a szerkezet elekronika stb miatt, hanem inkább az emberek védelmében. mert a repülőgép ellenállása nagyon kicsi addig az emberé nem annyira. és nem is a villámok jelentik a nagyobb veszélyt, hanem az elektromosan feltöltődött felhők. és azok elég gyakoriak, elég csak felnézned az égre. ha ebbe a közegbe kerül az ember és nincs megfelelő védelemmel ellátva és átlépi a kritikus lépésfeszültséget, akkor neki többnyire meszeltek. ehhez képest elég biztonságos a repülés, nagyon egyszerű eszközöknek köszönhetően.

a tápok általában, sőt talán mindig, na jó legyen az esetek 99.99%-a nem túlfeszültség miatt mennek tönkre, hanem eldurran valamelyik alkatrész. a mai kapcs.üzemű tápoknál általában egy kondi kezdi. ez egy egészen más jellegű hiba, mert itt az elektronikán belül keletkezik a bibi, és csak azokat az egységeket rongálja meg akikkel galvanikus kapcsolatban van. és csak azokat akiknek erre az esetre nincs védelme. a mellette álló készüléknek nem lesz baja, mert bár azzal is fennállhat galvanikus kapcsolat, de ott van védelem is. ezért tényleg csak az a berendezés megy tönkre amelyik eleve meghibásodott. a múltkorában felkértek bennünket az elektromos művektől, hogy vizsgáljunk ki egy peres esetet. eldurrant egy társasház betápkábele, és magával vitt olyan 2.5milliónyit érő cuccot. kiderült, hogy a már javított kábel malacában történt vonali zárlat, ami miatt a kábel szétnyílt mint a tubarózsa de a malacban. mivel nem volt hová szabadulnia ezért ívelő földzárlat lépett fel. na most amikor egy galvanikus zárlatból ívelő lesz, az hatalmas feszültséglökéssel jár. illetve az ívelő zárlatnál is hatalmas a kilengés a 0v és csillagos ég között. és ez a jelenség elküldött néhány berendezést az örök vadászmezőkre. ilyenkor általában az sem számít, hogy be van-e kapcsolva a cucc. DE. csak azokat a berendezéseket tudja hazavágni amelyekkel galvanikus kapcsolatban van. ami ki volt húzva az megmaradt természetesen.

a napból kilökődött részecskék megint egy más probléma. itt nem túltöltésről beszélünk, hanem "részecskeinvázióról". az történik, hogy ezek a kis dögök (majdnem) mindenen áthatolnak, és megváltoztatnak bizonyos anyagtulajdonságokat. pl. a félvezetők elkezdenek minden irányba vezetni. namármost: utána lehet nézni, hogy a mi napunk évente hány ilyen kilökődést produkál ami eléri a földet is. a kérdés ezek után csak az, hogy miért nem kell minden egyes alkalommal lecserélni a föld körül az összes műholdat? a válasz nagyon egyszerű. ha nézegetsz filmet, képeket ahol szétszedve láthatóak ezek az eszközök, akkor látható, hogy elég bonyolult rácsszerkezetük van. ezenkívül rengeteg "aranyszínű fóliát" és egyéb lemezeket, hálókat, stb. használnak fel. ezeknek általában 3 funkciójuk van. túl meleg pontokról elvezetik a hőt a túl hideg irányába, elválasztják a különböző egységek tereit, és árnyékolnak. na ki lehet találni, hogy ezekre miért van szükség.

mint ahogyan néhány hsz.-el előbb is írtam ez a kisütéses buli, a könnyű kivédhetőség miatt nem igazán lenne buli. de lehet próbálkozni az emp-el, a részecske bombával is lehetne, de ahhoz iszonyat energia kellene. a hővel már nem annyira, mert a vákuum kitűnő hőszigetelő. meglátásom szerint jelenleg a legjobb pajzsromboló eszköz azért még mindig a lézer maradt. meg ki lehetne találni még nagyon sok mindent, de ez a túltöltés komplett hülyeség.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.01.28. 00:19:01
RJoco
Köszi a linket!

s_andras
Ja az vicces lehetett <#eplus2> A hajón szolgálók közül tömegesen hagyták ott a sereget, és ahogy elterjedt az infó mások is követték őket. Amikor friss volt a hír, akkor persze még csak "összeesküvés-elmélet" volt. De mindenesetre az a fegyver nem a napkitörés hatásán alapul.
A túltöltés ellen meg könnyű védekezni, csak akarni kell. Azaz csinálni.

RJoco: a belső energiavámpír ellen.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

RJoco
Teljesen így van.
De mi van akkor, ha magamban felfedeztem egy energiavámpírt? Hogy kerüljem el?
Mostanában nem igazán látom az élet naposabb oldalát, pedig igyekszem.

RJoco
Csak épp a szakmám az elektronika.
Jópár évig javítottam telefonokat és más egyebet is, szóval tudom, hogy milyen védelem van bennük. És hidd el, hogy kinyírhatóak simán. Persze utána javítható is, hacsak nem égett el a panelban a vezető. Kétoldalunál még lehet éppen foltozni, de egy 8 rétegűnél nem fogsz bele nyúlni.
És az sem igaz, hogy minden el lenne látva védelemmel.
Az olcsóbb tápokban semmilyen védelmet nem találsz. Ha elszáll a 12V, akkor kb. mindent visz. Hány, de hány ilyen esetről hallottam. És sajnos volt amit meg is éltem. Alaplap, proci, memória, videó kártya, CD író kuka. A tápról ugye nem is beszélve. Egyedül egy ata 200GB-os Samsung élte túl, mert tette rák védődiódát. Azt leszedtem és működött tovább még jó sok éven keresztül.
A telefonok védelme is a statikus kisülésre koncentrálódik elsősorban. Azt meg a csatlakozóin keresztül kap, vagyis USB (SD, SIM kártya) oldalról védve van. De, ha szétszeded és a feltöltött ujjaddal megfogod valahol a panelt, akkor valami elszállhat. Nem véletlen fordítanak akkora figyelmet az ESD védelemre.
A villám ellen sem voltunk mindig védettek. És most sem biztos, hogy minden védett. Az nem elég, hogy van egy villámvédős hosszabbítód. Magában nem véd, ha nincs megfelelő földelése a hálózatnak és egy villámhárító sem árt arra az épületre ugye.

Amúgy meg eleve egy olyan dologról beszélünk ami teljes egészében fikció. Tekintve, hogy energia pajzs nem létezik.
A railgun-hoz meg egy erőmű kell.

Ahogy MasterMason is írta, közel sem vagyunk védve a komolyabb dolgok ellen. Nem véletlen nincsenek a műholdakban komolyabb számítógépek. Sokkal érzékenyebbek és nem bírják a különböző sugárzásokat.
Az atomerőműveket is képesek már leállítani fél perc alatt. Pont azért, hogy ha valami olyan történne, mint egy nagy napkitörés, akkor ne legyen lakhatatlan a fél bolygó.

És még egy apróság. Minden anyagnak van egy átütőszilárdsága. Szóval lehet az a feszültség, ami képes átütni a két vezető közti résen. És innen kezdve a generátor védelme nem ér semmit.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2018.01.27. 22:50:58

De a technológia adott, most is léteznek "elektromos bombák" és rakéták is.

Mindent megbénító elektromos bombával válaszolnak az oroszok

s_andras
Azt mintha én is láttam volna (vagy valami ilyesmit régebben), de úgy emlékszem (lehet rosszul) hogy nem azért lenne összeomlás mert védhetetlen a napkitörés hatása, hanem mert b...nak pénzt fordítani arra hogy a teljes hálózat védett legyen.

Azért ne hasonlítsuk már azt össze, hogy egy elektromos hálózatban bekövetkező hiba által mondjuk nem keletkezhet túlfeszültség ahhoz, amikor az elektromos védelmet megkerülve illetve nem meghatározott elektromos hálózaton keresztül hanem közvetlenül érné egy célzott támadás.

Pont nem olyan rég volt discovery-n egy műsor amiben arról volt szó, hogy még pl egy komolyabb napkitörés is évekre sötétségbe taszíthatná a világot és lehetetlen ellene védekezni... Szóval technikai értelemben a való életben is működhetne...

na neked jó, mert valószínűleg nem foglalkozol a fizikának azon részével amiben elektronok vannak.😊 és ezek szerint nem is igazán érted.
viszont akárhová nézel a világban, mindenütt látsz túltöltés elleni védelmet. csak a telefonodban több is van. mióta elektronika van azóta alkalmazzuk, mindenütt annyira, hogy már szinte nincs is semmiféle elektromos eszköz amiben ne lenne. tehát ennyire blőd dologról van szó. tehát amikor találkozom egy ilyen nagyon elbszott dologgal az azért fáj, bármennyire is játékról van szó. sőt ezek pont a játék legfontosabb részét rombolják, az illúziót.
Jók ezek a scan effektek is.

PiszkosFred
A jo kozerzet egyik alapkovetelmenye, hogy a folyton kesergo energiavampirokat kerulni kell. 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.01.27. 17:50:04

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

RJoco
Nem értem mi a gond a túltöltéssel?
Teljesen reális.
Bár az is tény, hogy ennek fényében kellene egy olyan fejlesztés a generátorokra, amivel védekezhetnek az ilyen torpedók ellen (1 év alatt azért már kidolgozhattak valamit). Csak kérdés, hogy megéri e erre fejleszteni valami más, "fontosabb", "jobb" helyett.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha jól értettem, akkor a torpedót is mérnök tudja ilyenre fejleszteni és nem alap tulajdonság.

RJoco
Valakinek az a szórakozás, ha panaszkodhat és kritizálhat. Ha már jót nem tud írni, akkor is van mivel magára vonja a figyelmet.
Még mielőtt valaki személyeskedésnek venné, csak általánosságban írtam, úgy az egész netre ez a jellemző. De sajnos sokszor a közvetlen kapcsolataimra is.
Volt, hogy meguntam a kollégák folyamatos panaszkodását és ebédnél máshova ültem. Kérdezték, hogy oda ülhetnek e mellém. Mondtam persze, de csak, ha nem munkáról beszélnek. Senki nem beszélt. Senki nem tudott semmi jót mondani. Úgyhogy ellőttem pár viccet 😄

"szerintem ez rossz döntés, hogy a hibákkal és a hiányosságokkal foglalkozol hangsúlyosan ahelyett, hogy a jónak örülnél."

Szerintem félreértettél. A pozitív dolgokkal a játékban foglalkozom amikor játszom és ezáltal szórakoztat. Különben nem tettem volna bele ennyi időt az életemből. Ráadásul számos dologgal kapcsolatban ennek ellenére leírtam itt is, hogy milyen kiváló (gondolok itt pl. a GUI-ra, ami szinte tökéletes, vagy a hangokra ami párját ritkítja, de említhetném a grafikát, a kiváló futási teljesítményt és a hatalmas bejárható galaxist is, meg még számos dolgot). Szerintem pedig az sem célravezető, ha csak ezekkel foglalkozom, mert ezek készen vannak, ezek jók, ezek működnek. Ezért inkább arra koncentrálok, amitől jobb lehetne ez a játék.
hátigen ez igaz, hogy rendkívül zavaró ha egy játékban, filmben olyan blőd dolgok vannak, hogy az ember haja égnek áll. és igen van olyan film, amiben egyszerűen kigúnyolják a szakmámat azzal, hogy teljesen hiteltelenül oldanak meg valamit. és a legszebb az egészben, hogy semmit sem kellene ahhoz csinálni, hogy hiteles legyen, csak esetleg megkérdezni egy szakértőt az adott témában. ez a torpedó ezért is ekkora hülyeség, mert az elektromosság feltalálása óta kell foglalkoznunk a bemenetek, és kimenetek védelmével. inkább az emp irányába kellett volna elmozdulni, azzal sokkal nehezebben birkózunk meg. vagy ott van még a hő, az is elég nagy probléma. esetleg a röntgensugárzás. de a túltöltést csak nagyon laikus személy találhatta ki. viszont azt már ebből is ki lehet következtetni, hogy az fd-nél hogy állnak a fizikával.😊)
Dzsini
"ezeket teszem szóvá, mert ezekbe miért is kéne beletörődni? " - nem beletörődök, de nem ezzekkel foglalkozom amikor játszom, mert az öröm amit nyújt fontosabb annál, hogy nekiálljak azzal foglalkozni, ami miatt moroghatnék. Mi a pitypangnak foglalkozzak a negatív dolgokkal, ha annyi pozitív van, amivel foglalkozhatok? Ahogy írtam: nincs sok időm játszani, azt pedig szívesebben töltöm el örömmel, mint savanyúsággal (elvégre azért választom a játékokat a szabadidőm eltöltéséhez, mert ezek okoznak örömöt). A pozitív dolgokat fogom keresni, és az ezek által szerzett jó élményeket megosztani másokkal, mert szerintem a szabadidő eltöltésének - a játéknak - az a célja, hogy örömet nyújtson, nem az, hogy keressem benne azokat a pontokat, amik nem nyújtják ezt.
Vannak hiányosságok? Persze. Érdemes ezeket hangsúlyozni, és ezzel elrontani akár saját jókedvemet, akár mások örömét, jó szórakozását? Nem hiszem. Inkább leírom és megmutatom, hogy mi mindent lehet csinálni a játékban, minthogy soroljam, hogy mi mindent nem lehet. Tapasztalja meg más is a jó dolgokat, ismerje meg a lehetőségeket, ne a korlátokat.

"számos jó tulajdonsága van, ezekkel nem foglalkozom" - szerintem ez rossz döntés, hogy a hibákkal és a hiányosságokkal foglalkozol hangsúlyosan ahelyett, hogy a jónak örülnél. Erre utaltam már régebben is, amikor erről beszélgettünk (bizonyára emlékszel rá, mert többször is visszautaltál rá később).

Nem mindenki így működik (szerencsére). Nem mindenki ilyen beletörődő. Az utóbbi időben úgy tűnik, hogy minden ami nem a te értelmezésed, az zavaró!

Nálam ez pl. úgy működik, hogy vettem a pénzemért egy terméket, aminek számos kiváló és számos jó tulajdonsága van, ezekkel nem foglalkozom hanem használom, mert szórakozom általa. Ezen kívül a terméknek van számos rossz tulajdonsága és hibája, továbbá számos kihagyott ziccere ami a fejlesztők hibájából nem kerül bele 3 éve, ezeket teszem szóvá, mert ezekbe miért is kéne beletörődni?
Nyilván Frontier fórumon is el kell ezeket mondani, meg is teszem olykor...néha foglalkoznak vele, sokkal többször nem. Ennyi.
s_andras
Nem kínlódás, legtöbb dolog f.sza, de mindig van mit javítani.

Dzsini
az összes "thargoid allied" rendszer bookmarkokon:

... és a közepén az emberi "betolakodók" 😊

Dzsini
Tehát nálad "nosztalgiából elkövetett önkínzás" az ED 😊

s_andras
Az igazság az hogy ezt a dolgot sokszorosan felülírja az hogy beleégett az agyamba a Cobra MKIII forma C64 óta, amit még jobban elmélyített Amigán a Frontier...<sóhaj> <#idiota> Ha még a mindig online-ság sem tántorított el, akkor semmi sem fog. És hát ahogy írtam, legtöbbször szerencsére visszaalakulnak a dolgok a normalitás közelébe!

Dzsini
Értem, de évek óta játszod a játékot - tehát valamilyen téren csak ismered már a világ hülyeségeit és "ilyen nincs" részeit - és felfüggeszted a játék idejére a fenntartásaidat, és elfogadod az "elite-fizikát".
Hiszen ha nem tudnád elfogadni, nem éreznéd jól magad a játékban, és nem játszanál vele, nem?

Egy filmnél ha ilyesmi történik megállítod a lejátszást / kimész a moziból - van millió másik film, amivel nincs ilyen problémád. Egy játéknál ha ilyesmi történik, kilépsz belőle, és hagyod a fenébe, van millió másik játék, amivel nincs ilyen problémád.

s_andras
Rendben, nincs ezzel semmi baj. Máshova van kalibrálva az érzékenységünk. Hadd érzékeltessem egy filmes példával, mit jelent számomra egy ilyen hiba: állítólag Schwarzenegger az egyik verekedős-lövöldözős filmjében akart egy olyan jelentet, hogy letöri az ellenfele alkarját, és a kiálló hegyes csonttal leszúrja... Lehet hogy csak kitaláció az egész, de akkor is jól érzékelteti amit ki akarok fejezni: ILYEN NINCS. Ez egy Tom&Jerry "fizikájú" (felnőtt) (rajz)filmben elmenne, de pl a Kommandóban nem. Amikor valamit itt kritizálok, akkor olyasmit érzek, mintha Svarci ezt az ötletét tényleg keresztül tudta volna vinni. FD-nél is lehetnek olyan kitalátorok, akiknek kissé ki van ficamodva az agya, és lökik sorban a hülyeségeket.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.01.26. 18:26:40

Dzsini
Erre van a topic, pár hete a thargoidokról ment a beszélgetés, most a torpedókról megy - nincs ezzel semmi gond 😊

Ha pedig félreértettek, akkor sajnálom, előfordul - marha nehéz csak betűkkel kommunikálni.

Dzsini
Pedig az a material cserebere is egészen értelmetlen amúgy, de ha épp elfogadod úgy, ahogy most van, akkor jó. (vagy ahogy lesz, mert a béta során fognak még alakítani rajta bőségesen - igen sok kritika éri)

Arról meg, hogy kritikával vagy anélkül elfogadom-e, hogy épp mi van - ezt is megbeszéltük. Amíg jól érzem magam a játékban, elfogadom azokat a szabályokat és kereteket, amiket nyújtanak. Lehetne másképp is? Bizonyára, de én nem vagyok játékdesigner, nincs ilyesmiben tapasztalatom, és tudom magamról, hogy elenyészően kis részét látom a játéknak és annak, hogy mi mivel függ össze. Így meg se próbálom "megjavítani" a saját kis monitorom előtt ülve. Ha majd nem érzem jól magam, akkor nem fogok játszani. Olyan kevés szabad időm van játékra, azt nem szeretném morgásra pazarolni, vagy arra, hogy azon ábrándozzak, hogy "mennyivel más lenne, ha más lenne".

Látod megint félreértettél. Én nem most fedeztem fel azt a torpedót, csak most került szóba. Ha úgy tetszik most volt apropó a témához. Ezért gondoltam azt, hogy egy hozzászólást én is megengedek magamnak, miszerint ezt túlzásnak érzem. Így utólag már az a véleményem, hogy nem kellett volna, mert egy hozzászólásnak szántam, és ez már a nagyon sokadik...<#bee1>
s_andras
De azt is számtalanszor leírtam(/uk) hogy a világ szabályait már sokszor akarták megerőszakolni, de rövid átmenet után jobb belátásra térítették őket. Te sokmindent azonnal kritikátlanul elfogadsz, ezeken mások viszont "rugóznak" XD aminek az lesz az eredménye hogy beáll egy "LOGIKUS" állapot (persze nem mindig). Nem miattunk itt az sg.hu-n, úgy általánosságban. Volt valami olyasmi hogy számoljuk, hány kívánságomat teljesítik, emlékszel? Na én persze nem figyeltem erre oda, de most itt van egy jó példa: legutóbb jött ez a material-cserebere aminek a minap örültem, na ez is egy ilyen dolog volt. A godlike BFG9000 torpedó meg épp még köztünk van.

18447-es videóhoz: van bőr a képén a Föderációnak, nem szégyellnek barbipajzsot használni <#nevetes1>

Dzsini
Semmi indulat nincs, én jól szórakozok itt azon, hogy felfedeztetek valamit, ami egy éve bent van a játékban 😊
És ahogy írtam - ha aránytalan lenne, akkor kihasználták volna és nerfelték volna - nem tették, tehát a játék egészsége szempontjából nem aránytalan, amit ez az eszköz nyújt (anno a béta során alakítottak rajta, volt pár lépés, amin keresztülment mielőtt a mai működését elérte).

Gondoljatok csak bele, hogy mennyi mindent nem láttatok még, mennyi felfedeznivaló vár még! Olyasmik, amik akár évek óta a játék részei.

közel 20 év SG fórumozás alatt nem volt még olyan, ami vagy aki miatt idegeskedtem vagy indulatoskodtam volna, nem itt és most fogom elkezdeni - én a fórumra is szórakozni járok, ha nem érezném jól magam, nem lennék itt
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.26. 17:58:37

Úgy érzem, egy ideje elbeszélünk egymás mellett. Én nem azt mondtam, hogy vizet zavart, én nem azt mondtam, hogy összedőlt tőle a világ, én szimplán csak megjegyeztem, hogy véleményem szerint ez aránytalan. Nem értem ezt az indulatot, amit ezzel kiváltottam belőled. Azt írod, hogy " a béta elmúltával már nem is vetett hullámokat." Hát akkor itt az ideje, hogy nálunk is elüljenek azok a hullámok, és jöjjenek a békésebb vizek.<#awink>

s_andras<#integet2>
Dzsini
Te döntöd el, hogy melyik oldalra ülsz az "elhiszem" - "nem hiszem" határon - és az évek során nem egy, nem két alkalommal megbeszéltük ezt is.

Én játékon belül az "elhiszem" oldalra ülök, és onnan nézve adok egy logikus magyarázatot arra, hogy ott miért így van, hiszen a játékon belül ez a valóság. Ha te játékon kívül leülsz a "nem hiszem" oldalra, és közlöd, hogy az én magyarázatom logikátlan, akkor elbeszélünk egymás mellett, hiszen te nem játékon belülről nézed a dolgokat, és innen kintről nézve az egész játék irreális és logikátlan. Erről szól a már lent említett "suspension of disbelief", hogy amikor belépsz a játékba, akkor felfüggeszted a "valós világ" logikáját, hiszen a játékon belüli logika más, mint a mienk. Még akkor is, ha néhány dolgot a mi világunkból kölcsönöz.