ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Discord | https://discord.gg/JnaAPcB Twitch | https://www.twitch.tv/hexariusofficial Youtube | http://www.youtube.com/c/Hexarius
Black Mirror 4.szezon 1.rész!!!!!!!!!
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Magyar nyelven a Prohardver ED topic fejlécében (lenyitva) találsz egy kupac útmutatót.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.01.28. 17:16:54
az megvan, hogy az iraki háborúban az amik szóltak a cisco-nak, hogy inaktiválja már a kommunikációs eszközöket. a hülye irakiak telerakták az országukat sebezhető nyugati rákfenével, gyorsan meg is szívták. a második körben azért már leszerelgették, az már kicsit nehezebb volt.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.01.28. 16:25:34
Vannak vicces bombák. Mint pl a "grafit"ejtőlőszerek, a BLU 114/B. Amikor grafit szálat enged és gyakorlatilag irgalmatlan nagy rövidzárlatokat okoz.
Ami reálisabb egy fokkal hogy nukleáris töltetet robbantanak az ország felett és az EMP kiüt egy csomó mindent. De mivel az már háború, gondolhatod hogy a világ másik részén tartózkodó harc csoportok igen mérgesek lesznek és mivel válaszolnak.
Na persze otthon hétköznapi helyzetben igen <#eplus2>#eplus2>, azért olvass utána jobban mert nem csak a ruszkiknak hanem több országnak is vannak ilyen fegyverei elektromos bombái, amelyeket ledobva a környéken minden elektronikus eszköz megadja magát egy pillanat alatt. <#gonosz1>#gonosz1>
https://fxmason.blogspot.com/
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
(egy kis magyarázat)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.28. 07:59:51
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.01.28. 00:43:21
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
a tápok általában, sőt talán mindig, na jó legyen az esetek 99.99%-a nem túlfeszültség miatt mennek tönkre, hanem eldurran valamelyik alkatrész. a mai kapcs.üzemű tápoknál általában egy kondi kezdi. ez egy egészen más jellegű hiba, mert itt az elektronikán belül keletkezik a bibi, és csak azokat az egységeket rongálja meg akikkel galvanikus kapcsolatban van. és csak azokat akiknek erre az esetre nincs védelme. a mellette álló készüléknek nem lesz baja, mert bár azzal is fennállhat galvanikus kapcsolat, de ott van védelem is. ezért tényleg csak az a berendezés megy tönkre amelyik eleve meghibásodott. a múltkorában felkértek bennünket az elektromos művektől, hogy vizsgáljunk ki egy peres esetet. eldurrant egy társasház betápkábele, és magával vitt olyan 2.5milliónyit érő cuccot. kiderült, hogy a már javított kábel malacában történt vonali zárlat, ami miatt a kábel szétnyílt mint a tubarózsa de a malacban. mivel nem volt hová szabadulnia ezért ívelő földzárlat lépett fel. na most amikor egy galvanikus zárlatból ívelő lesz, az hatalmas feszültséglökéssel jár. illetve az ívelő zárlatnál is hatalmas a kilengés a 0v és csillagos ég között. és ez a jelenség elküldött néhány berendezést az örök vadászmezőkre. ilyenkor általában az sem számít, hogy be van-e kapcsolva a cucc. DE. csak azokat a berendezéseket tudja hazavágni amelyekkel galvanikus kapcsolatban van. ami ki volt húzva az megmaradt természetesen.
a napból kilökődött részecskék megint egy más probléma. itt nem túltöltésről beszélünk, hanem "részecskeinvázióról". az történik, hogy ezek a kis dögök (majdnem) mindenen áthatolnak, és megváltoztatnak bizonyos anyagtulajdonságokat. pl. a félvezetők elkezdenek minden irányba vezetni. namármost: utána lehet nézni, hogy a mi napunk évente hány ilyen kilökődést produkál ami eléri a földet is. a kérdés ezek után csak az, hogy miért nem kell minden egyes alkalommal lecserélni a föld körül az összes műholdat? a válasz nagyon egyszerű. ha nézegetsz filmet, képeket ahol szétszedve láthatóak ezek az eszközök, akkor látható, hogy elég bonyolult rácsszerkezetük van. ezenkívül rengeteg "aranyszínű fóliát" és egyéb lemezeket, hálókat, stb. használnak fel. ezeknek általában 3 funkciójuk van. túl meleg pontokról elvezetik a hőt a túl hideg irányába, elválasztják a különböző egységek tereit, és árnyékolnak. na ki lehet találni, hogy ezekre miért van szükség.
mint ahogyan néhány hsz.-el előbb is írtam ez a kisütéses buli, a könnyű kivédhetőség miatt nem igazán lenne buli. de lehet próbálkozni az emp-el, a részecske bombával is lehetne, de ahhoz iszonyat energia kellene. a hővel már nem annyira, mert a vákuum kitűnő hőszigetelő. meglátásom szerint jelenleg a legjobb pajzsromboló eszköz azért még mindig a lézer maradt. meg ki lehetne találni még nagyon sok mindent, de ez a túltöltés komplett hülyeség.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.01.28. 00:19:01
A túltöltés ellen meg könnyű védekezni, csak akarni kell. Azaz csinálni.
RJoco: a belső energiavámpír ellen.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
De mi van akkor, ha magamban felfedeztem egy energiavámpírt? Hogy kerüljem el?
Mostanában nem igazán látom az élet naposabb oldalát, pedig igyekszem.
Jópár évig javítottam telefonokat és más egyebet is, szóval tudom, hogy milyen védelem van bennük. És hidd el, hogy kinyírhatóak simán. Persze utána javítható is, hacsak nem égett el a panelban a vezető. Kétoldalunál még lehet éppen foltozni, de egy 8 rétegűnél nem fogsz bele nyúlni.
És az sem igaz, hogy minden el lenne látva védelemmel.
Az olcsóbb tápokban semmilyen védelmet nem találsz. Ha elszáll a 12V, akkor kb. mindent visz. Hány, de hány ilyen esetről hallottam. És sajnos volt amit meg is éltem. Alaplap, proci, memória, videó kártya, CD író kuka. A tápról ugye nem is beszélve. Egyedül egy ata 200GB-os Samsung élte túl, mert tette rák védődiódát. Azt leszedtem és működött tovább még jó sok éven keresztül.
A telefonok védelme is a statikus kisülésre koncentrálódik elsősorban. Azt meg a csatlakozóin keresztül kap, vagyis USB (SD, SIM kártya) oldalról védve van. De, ha szétszeded és a feltöltött ujjaddal megfogod valahol a panelt, akkor valami elszállhat. Nem véletlen fordítanak akkora figyelmet az ESD védelemre.
A villám ellen sem voltunk mindig védettek. És most sem biztos, hogy minden védett. Az nem elég, hogy van egy villámvédős hosszabbítód. Magában nem véd, ha nincs megfelelő földelése a hálózatnak és egy villámhárító sem árt arra az épületre ugye.
Amúgy meg eleve egy olyan dologról beszélünk ami teljes egészében fikció. Tekintve, hogy energia pajzs nem létezik.
A railgun-hoz meg egy erőmű kell.
Ahogy MasterMason is írta, közel sem vagyunk védve a komolyabb dolgok ellen. Nem véletlen nincsenek a műholdakban komolyabb számítógépek. Sokkal érzékenyebbek és nem bírják a különböző sugárzásokat.
Az atomerőműveket is képesek már leállítani fél perc alatt. Pont azért, hogy ha valami olyan történne, mint egy nagy napkitörés, akkor ne legyen lakhatatlan a fél bolygó.
És még egy apróság. Minden anyagnak van egy átütőszilárdsága. Szóval lehet az a feszültség, ami képes átütni a két vezető közti résen. És innen kezdve a generátor védelme nem ér semmit.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2018.01.27. 22:50:58
Mindent megbénító elektromos bombával válaszolnak az oroszok
Pont nem olyan rég volt discovery-n egy műsor amiben arról volt szó, hogy még pl egy komolyabb napkitörés is évekre sötétségbe taszíthatná a világot és lehetetlen ellene védekezni... Szóval technikai értelemben a való életben is működhetne...
viszont akárhová nézel a világban, mindenütt látsz túltöltés elleni védelmet. csak a telefonodban több is van. mióta elektronika van azóta alkalmazzuk, mindenütt annyira, hogy már szinte nincs is semmiféle elektromos eszköz amiben ne lenne. tehát ennyire blőd dologról van szó. tehát amikor találkozom egy ilyen nagyon elbszott dologgal az azért fáj, bármennyire is játékról van szó. sőt ezek pont a játék legfontosabb részét rombolják, az illúziót.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.01.27. 17:50:04
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Teljesen reális.
Bár az is tény, hogy ennek fényében kellene egy olyan fejlesztés a generátorokra, amivel védekezhetnek az ilyen torpedók ellen (1 év alatt azért már kidolgozhattak valamit). Csak kérdés, hogy megéri e erre fejleszteni valami más, "fontosabb", "jobb" helyett.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Még mielőtt valaki személyeskedésnek venné, csak általánosságban írtam, úgy az egész netre ez a jellemző. De sajnos sokszor a közvetlen kapcsolataimra is.
Szerintem félreértettél. A pozitív dolgokkal a játékban foglalkozom amikor játszom és ezáltal szórakoztat. Különben nem tettem volna bele ennyi időt az életemből. Ráadásul számos dologgal kapcsolatban ennek ellenére leírtam itt is, hogy milyen kiváló (gondolok itt pl. a GUI-ra, ami szinte tökéletes, vagy a hangokra ami párját ritkítja, de említhetném a grafikát, a kiváló futási teljesítményt és a hatalmas bejárható galaxist is, meg még számos dolgot). Szerintem pedig az sem célravezető, ha csak ezekkel foglalkozom, mert ezek készen vannak, ezek jók, ezek működnek. Ezért inkább arra koncentrálok, amitől jobb lehetne ez a játék.
Vannak hiányosságok? Persze. Érdemes ezeket hangsúlyozni, és ezzel elrontani akár saját jókedvemet, akár mások örömét, jó szórakozását? Nem hiszem. Inkább leírom és megmutatom, hogy mi mindent lehet csinálni a játékban, minthogy soroljam, hogy mi mindent nem lehet. Tapasztalja meg más is a jó dolgokat, ismerje meg a lehetőségeket, ne a korlátokat.
"számos jó tulajdonsága van, ezekkel nem foglalkozom" - szerintem ez rossz döntés, hogy a hibákkal és a hiányosságokkal foglalkozol hangsúlyosan ahelyett, hogy a jónak örülnél. Erre utaltam már régebben is, amikor erről beszélgettünk (bizonyára emlékszel rá, mert többször is visszautaltál rá később).
Nálam ez pl. úgy működik, hogy vettem a pénzemért egy terméket, aminek számos kiváló és számos jó tulajdonsága van, ezekkel nem foglalkozom hanem használom, mert szórakozom általa. Ezen kívül a terméknek van számos rossz tulajdonsága és hibája, továbbá számos kihagyott ziccere ami a fejlesztők hibájából nem kerül bele 3 éve, ezeket teszem szóvá, mert ezekbe miért is kéne beletörődni?
Nyilván Frontier fórumon is el kell ezeket mondani, meg is teszem olykor...néha foglalkoznak vele, sokkal többször nem. Ennyi.

... és a közepén az emberi "betolakodók" 😊
Hiszen ha nem tudnád elfogadni, nem éreznéd jól magad a játékban, és nem játszanál vele, nem?
Egy filmnél ha ilyesmi történik megállítod a lejátszást / kimész a moziból - van millió másik film, amivel nincs ilyen problémád. Egy játéknál ha ilyesmi történik, kilépsz belőle, és hagyod a fenébe, van millió másik játék, amivel nincs ilyen problémád.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.01.26. 18:26:40
Ha pedig félreértettek, akkor sajnálom, előfordul - marha nehéz csak betűkkel kommunikálni.
Arról meg, hogy kritikával vagy anélkül elfogadom-e, hogy épp mi van - ezt is megbeszéltük. Amíg jól érzem magam a játékban, elfogadom azokat a szabályokat és kereteket, amiket nyújtanak. Lehetne másképp is? Bizonyára, de én nem vagyok játékdesigner, nincs ilyesmiben tapasztalatom, és tudom magamról, hogy elenyészően kis részét látom a játéknak és annak, hogy mi mivel függ össze. Így meg se próbálom "megjavítani" a saját kis monitorom előtt ülve. Ha majd nem érzem jól magam, akkor nem fogok játszani. Olyan kevés szabad időm van játékra, azt nem szeretném morgásra pazarolni, vagy arra, hogy azon ábrándozzak, hogy "mennyivel más lenne, ha más lenne".
18447-es videóhoz: van bőr a képén a Föderációnak, nem szégyellnek barbipajzsot használni <#nevetes1>#nevetes1>
És ahogy írtam - ha aránytalan lenne, akkor kihasználták volna és nerfelték volna - nem tették, tehát a játék egészsége szempontjából nem aránytalan, amit ez az eszköz nyújt (anno a béta során alakítottak rajta, volt pár lépés, amin keresztülment mielőtt a mai működését elérte).
Gondoljatok csak bele, hogy mennyi mindent nem láttatok még, mennyi felfedeznivaló vár még! Olyasmik, amik akár évek óta a játék részei.
közel 20 év SG fórumozás alatt nem volt még olyan, ami vagy aki miatt idegeskedtem vagy indulatoskodtam volna, nem itt és most fogom elkezdeni - én a fórumra is szórakozni járok, ha nem érezném jól magam, nem lennék itt
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.26. 17:58:37
s_andras<#integet2>#integet2>
Én játékon belül az "elhiszem" oldalra ülök, és onnan nézve adok egy logikus magyarázatot arra, hogy ott miért így van, hiszen a játékon belül ez a valóság. Ha te játékon kívül leülsz a "nem hiszem" oldalra, és közlöd, hogy az én magyarázatom logikátlan, akkor elbeszélünk egymás mellett, hiszen te nem játékon belülről nézed a dolgokat, és innen kintről nézve az egész játék irreális és logikátlan. Erről szól a már lent említett "suspension of disbelief", hogy amikor belépsz a játékba, akkor felfüggeszted a "valós világ" logikáját, hiszen a játékon belüli logika más, mint a mienk. Még akkor is, ha néhány dolgot a mi világunkból kölcsönöz.