ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
eh, későn vettem észre - a kék háromszöges az persze Guardian techre utal, nem Thargoidra - bocsánat

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Biztosan lesz - amit lehet tudni, hogy a Thargoidok (és a Thargoid technológia) nagyon hevesen reagál a Guardian technológiára - ha van nálad, azonnal támadnak, és a Thargoid felszíni bázisok is eléggé megvadulnak tőle.

Emellett a bemutatók során lehetett látni, hogy kéken világító, háromszöges jellegű fegyvereket használnak emberi hajók - amik szintén a Thargoid technológiára utalnak.

És a 3.0 bemutató videók során felbukkant a "Guardian tech broker" kifejezés is.

Ha még nem jártál arra, érdemes elmenni megnézni pár Guardian romot is - hangulatosak, még ha nem is csinálod a hozzájuk kapcsolódó küldetést (ami szintén változni fog, a 3.0-ban úgy néz ki egyszerűbbé válik egy fokozattal)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.02.01. 15:09:58

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

wollnerd
Érdekes... Én a béta előtt nem is hallottam a Guardian-okról, de aztán olvastam a wiki-n.
Intelligens lények voltak. Kár hogy kihaltak. Ők békések lehettek, és sokat tudnánk tanulni tőlük asszem, pláne ha még lennének. 😊
Bár nekem kicsit fura hogy most bekerült a játékba, külön "jelzőként" is... Lehet h mégis lesz valami ebből?
(amúgy olvastam a fajokról általánosságban is a wiki-n. Bár igazán, csak a Thargoid-okat lát(t)unk csak.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Dzsini
Ők se a sajátjukat 😊 régebben mindig volt elsőre zárt béta, ahol azok vettek részt, akik anno befizettek a kickstarteren a megfelelő szintre (vagy vettek később "béta jegyet", most meg rögtön nyílt bétával kezdtek - úgyhogy nem lehet tudni, hogy ennek mi lesz az eredménye.

Köszi! Várom a 3.0-t, tetszetős, de nemrég kezdtem és nem ismerem még a kiadó/fejlesztő szokásait.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Dzsini
Az eddig ismert Thargoid (zöld) és Guardian (kék) zónák a galaxis felénk eső oldalán

Dzsini
Ha elég sok béta kör lement hozzá, hogy úgy gondolják, már kiadható állapotban van. Direkt nem mondanak fix határidőt hozzá.

Volt már, hogy 4-5 (sőt, 8) béta kör is volt, és most a másodikra elég sok változtatás volt ahhoz, hogy minimum egy harmadik lesz még.

Van arról valami infó, hogy mikor lesz/mikorra várható végleges 3.0?

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Dzsini
Amint véglegessé válik a 3.0 már választható lesz a díjazásnál, hogy inkább több pénzt kérsz, vagy kevesebbet és valami cuccot, amit ajánlanak.

wollnerd
Nézd meg az adott tengelynél a deadzone-t az Controlsban. A 0 deadzone-hez (azaz nincs deadzone) a csúszkának teljesen balra kell hogy legyen tolva. Itt egy kép.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Köszi a segítséget!
VEttem cargot más cucc helyet, szerencsére csak 4 kellett.. 😊
Mondjuk ez nagy butaság így, ezentúl figyelem majd, köszi még egyszer!

Másik kérdés: T6000M joy-om van. Az a gondom, hogy húzom egy irányba, nem történik semmi, majd hirtelen megindul ha elég sokat mozgattam rajta. Csatában nehézkes, meg dokkolásnál is kicsit. Viszont a kalibráló programban nincsi lyen holtjátéka, egyből reagál kis mozdulatra is. Tudom ezt állítani valahogy?

iracing the 'real' race.

Nem a kukába <#nevetes1> add el ott helyben ami a cargoban van és akkor le tudod adni az emberkéket állomáson, úgy már befér a cargoba az a cucc, amit emberkék adnak jutalomként a szállításhoz...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.01.31. 22:55:56

https://fxmason.blogspot.com/

Aha, klassz. Akkor dobhatom a kukába igaz?

iracing the 'real' race.

Roger6
Van úgy néha, hogy a jutalmat nem csak pénz formájában kapod, hanem bizonyos árut adnak. Ha nincs üres cargo a hajódon, nem engedi leadni a küldetést. Nézd meg, hátha ez a gond.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Sziasztok!
Van egy problémám. Utas küldetéseket nem tudom befejezni. Elviszem a cél állomásra őket, és nem jelenik meg a loube-ban az elfogadó ablak. Próbáltam másikat, miután ki kellett rúgnom, azt vissza kellett vinni a startra, de ő sem akar kiszállni.... Miért lehet?

iracing the 'real' race.

az űrben nem igazán van gravitáció, tehát nem igazán lenne reális. viszont vadászgép szimulátorban atomállat. jó 10 éve az usa-ban volt alkalmam kipróbálni egy mozgó fülkét, hát a repülővel való kergetőzés nagyon király volt. egy átlag ember 10 perc után azért lazán kidobja a taccsot. az egészben az a szép, hogy nem a repülő mozgását kell követni, hanem általában az ellenkező irányba kell elmozdulni, hogy visszaadja a gravitációs hatást. és egyáltalán nem láthatod a szimulátoron kívüli területet, mert a csúcshatáshoz az is kell, hogy a látásod tökéletesen át legyen verve. érdekes szerkezet az ember, mert ha pl. ülsz egy padon egy szobában, majd megforgatják a szobát, a tested alapból úgy reagál, hogy te forogsz és nem a szoba. ezekben a szimulátorokban ezt nagyon jól ki lehet használni. vidámparkokban vannak ilyenek és némelyik arról híres, hogy miután kijön belőle a faszi, pár percig nem tud járni úgy összezavarja az agyát. pedig csak bent ült mozdulatlanul és nézett egy filmet.
RJoco
Nagyon állat, biztos, hogy kipróbálnám. Bár egy űrszimulátorban tényleg gond lehet a gravitáció, míg egy repülő szimulátorban már élethű lenne.
Én csak egy olyat próbáltam, ami a hosszanti tengely mentén forgott (billegtetett jobbra/balra), és az is nagyon állat volt. Be voltam kötve, de mégis kapaszkodtam a joy-ba, mikor a hajó a hosszanti tengely mentén forgott. Mondjuk a 90 fokot egyik irányban sem érte el.
De a négy munkahengeren mozgó autós ülés is nagyon ott van.
A legjobb, hogy egyikhez sem kell VR.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Nem a tudományossága a lényeg. Így terjedt el és kész. És mint látod, mindenki ismeri.
Amúgy mi a tudományos neve? Ha már itt vagyunk.

És vajon hány eladó fog neked segíteni megkeresni a Natriumhydrogencarbonat E500-at?

Warning! Cargo bay open, shields are down!

E😄 Shipyard oldalon meg tudod nézni, hogy mely modullal, mire képes az adott hajó.

s_andras
Az megvan hogy az Air Race részletben pont a Parlament előtt repülnek? Amúgy egy ilyenre nem vágyom. Fene se akar huzamosabb ideig fejjel lefelé lógni gravitációban..

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Na ezzel azért kemény volna tolni ED-t. Oculussal sem rossz, de egy ilyen full 360-as mozgó rig azért odatenne rendesen. <#gonosz1>

PiszkosFred
...es megis, mennyire kifejezo!

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Az un. "energiavámpír", mint fogalom, egy teljességgel tudománytalan, ezoterikus baromság. Félelmetes, hogy ezek a buta áltudományos marhaságok már mindenhova beszivárognak.
Beyond 3.0 Beta 2 Incoming

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Drives:
- Dirty Drives:
Speed Increase 30%->40%
(Max possible increase now 47%, used to be 47% with extreme luck, 43%+ considered very good)
- Clean Drives:
Speed Increase 18%->28%
(Max possible increase now 34.4%, used to be 33.8%)

Weapons:
- Short Range:
Damage increase 65%->75%
(Max DPS increase 67.5% in live, 70% in beta, now 80% including experimentals)
- Overcharged:
Damage increase 55%->70%
(Max DPS increase 67.5% in live, 59% in beta, now 75% including experimentals)
- Rapid Fire:
Firing Interval reduction 40%->44% (ROF increase 66%->79%)
(Max DPS increase 67.5% in live, 63% in beta, now 74.7% including experimentals)
- Efficient:
Damage increase 17%->24%
(Max DPS increase 26% in live, 20.5% in beta, now 27.7% including experimentals)
Passive power draw reduction 40%->48%
WEP draw reduction 35%->45%
- Focused:
Heat increase halved (10%->5%)

Shield Generator:
- Enhanced, Low Power:
Strength Multiplier: 10%->15%
- Reinforced:
Damage Reduction: 12%->15% (back to where it is in live), also fix a numerical error that resulted it odd results from crafting lvl 1-4 recipes

FSD:
- Increased FSD Range:
Optimised mass 50%->55%

Power Plant:
- Low Emissions:
Heat 60%->65%
- Overcharged:
Power 36%->40%
Hull Reinforcement:
- Single Resistance blueprints:
Off-type penalties reduced 12%->10%
- Heavy Duty:
Damage resistance restored from 8.5%->15%
- Lightweight:
Health Multiplier increase 18%->24%

Armour:
- Heavy Duty:
Health Multiplier increase 30%->35%

Power Distributor:
- High Frequency:
Global charge rate increase 40%->45%
- High Capacity:
Global Charge Capacity 40%->42%
- Priority X blueprints:
Increase charge rate on primary capacitor from 30%->36%
Shield Boosters:
- Heavy Duty:
Shield health increase 38%->40%
- Resistance Augmented:
Global damage resist 16%->17%

s_andras
Azért nem olyan nehéz az, az elsőt kb sértetlenül ki lehet végezni, és a másik két kompetens Eagle-re is elég a hull. Csak soha nem szabad hagyni hogy az ő pajzsuk visszatöltődjön, mindig egyre koncentrálni, lézer a pajzsra, utána raksi a hajótest ellen minél gyorsabban. Így az első kiesik, az utolsóval meg el lehet játszadozni.
Nem értem, miért csak 3% csinálta meg. Lehet, ennyire nem érdekli a boxos közönséget az acsizás.

Dzsini
Azt nem is fogod megcsinálni egy ideig, ne vesződj vele. (az Xbox játékosoknál 3%-nak van meg az acsi belőle)
híresen nehéz 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.30. 12:39:28

s_andras
FA-ot olyankor érdemes kikapcsolni amikor éppen fix szögben fordulsz egy célpont után, ahogy bent van a célkeresztben újra bekapcs.
A boostolást is próbálgasd (a visszatöltéshez kell tenni a hajtóműre is energiát), minél többször kényszerítsd őket arra hogy leforduljanak rólad, vagy legfeljebb egy legyen lőtávolban. És persze lehetőleg minél ritkábban legyenek mögötted.
Amúgy valószínűleg csak rutint kell szerezned, minél flottabbul megy a kezelés, annál tovább lehet bírni.

Advanced combat training- hez valami ötlet? Az elsőt még lelövöm, de a második hullám kicsinál, pedig használom a rakétaelhárítót is, meg erősítem a pajzsokat, de sokkal erősebb a lézerük. Flight assist legyen off vagy inkább on? (Egér + billentyűzet.)
Utoljára szerkesztette: silverchain, 2018.01.30. 12:19:40
s_andras
A kobrával 22 (eco) utast lehet vinni, ha pajzs is van (anélkül +8). Keress egy állomást ahol kapható a megfelelő modul.

Voltan
Aham szóval utaszállítás móka? Ilyet keresnék, tehát akkor Dolphin. Köszi, ilyen hajót még asszem nem találtam a hangárokban, de utánanézek, melyik rendszerekben van. Azt az 1.3 millát valahogy összerántom addig 😄

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Dolphin 1.3 millióba kerül igaz hogy harcolni meg kereskedni nem lehet vele, viszont az első körúton megkeresheted az árát... Aztán veszel rá egy a-s frame ship drive-ot és degeszre keresheted magad vele, illetve lazán megkeresheted vele majd az árát a következő nagyobb hajódnak...

Voltan
Valszeg ostoba kérdésem van, de a helyzet a következő.
Cobra MK3 a hajóm, és mindenféle küldetésekkel (harc még nem, csak szállítás ide-oda) be tudok söpörni időnként 100-150 ezret is, de úgy látom, hogy a következő hajó, ami előrelépés lenne, az bizony marha sokba kerül. Solo módban játszom, és nem akarok még harcolgatni, kamionozni szeretnék, meg utasokat szállítani. A Cobra MK3-hoz nem láttam még utaskabint, szóval kicsit meg vagyok lőve. Kamionozni, meg buszozni szeretnék egyelőre, melyik hajót ajánljátok, és hol tudok ennek megfelelőt venni? Persze olyat, ami azért ha kell, akkor meg tudja védeni magát.

Na, kicsit összevissza fogalmaztam, de azért azt hiszem, érthető a lérdés 😊

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Gondolhattam volna, hogy rajtam kívül nincs még egy olyan gyagya felhasználó, aki folyamatosan az avult kóddal próbálkozik<#crazya>
Mindegy, lényeg hogy megy
Moby
Megvan. Nem a valós fiók amivel megpróbáltam belépni...málészáj voltam, sorry. Az accountba beengedett azon a fiókon, meg verification kód is jött, aminek az lehet az oka, hogy az a fiók megegyezik a xboxos fiókom emailcímével, és xboxon is toltam a játékot. Viszont a steames (már nem tudom miért) nem ez alá lett beregizve. Sorry, és köszönöm a segítő szándékot!

Adversus solem ne loquitor

Az tényleg furcsa, mert ha küldenek neked kódot, akkor el vagy fogadva, mint jogos felhasználó, akkor annak jónak kell lenni. Ráadásul gondolom kopiztad, úgy meg mellé sem lehet ütni, pláne egymás után 5x
Moby
Neeeeem 😊
Most 30 perce nem próbáltam. Most megpróbáltam, meg is jött, ellenőriztem az időpontokat. Jót nézek. Tutter. Beütöm, loginablak 😞
Utoljára szerkesztette: Moby, 2018.01.29. 21:37:36

Ha tán nem voltam teljesen érthető: A telepítés után még nem érkezett meg a kód, amit a Frontier automatikusan küld. Ezért én azt hittem, hogy azt kérni kell. Kértem is, és meg is jött. Igen ám, de az viszont az a kód volt, amit eredetileg, kérés nélkül küldtek, és persze az már nem volt érvényben, mivel ugye közben én már újat kértem. Beütöttem, természetesen már nem volt jó. Megint újat kértem, és megint az előző kérésre megjött, már nem érvényes kódot ütöttem be, és ezt még vagy 10x
Visszaolvasva ebbe már én is belezavarodtam<#circling>
Mert mindig a régit ütöd be. Pont így jártam én is, amikor először telepítettem 14 decemberben. Kérj egy új kódot, de várj egy kicsit, hogy nehogy megint az előző kérésedre küldött, régi kódot üsd be
Moby
Végtelenciklusba kerültem a belépéssel. Jó rég nem indítottam el, újra is kellett telepítenem, nem volt fwnt már egy ideje. Be akartam lépni, nem fogadta el a jelszavam, amire emlékzetmem. Megváltoztattam, azóta ha belépnék jön verifcation kód, beírom, újra loginablak. Login->verificatin kód->megön,beírom->login ablak.
Ez MI?

BEAST
Értem, majd meglesem ezt is, fő a változatosság. Hétvégén megvettem az Asp Exploreremet, szépen lassan belekostolok a sightseeing bizniszbe. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Dzsini
Nagyon sokféle USS van, az az ED random encounter módja 😊 rengeteg változótól függ, hogy mi minden lehet benne (rendszerállapot és tulajdonságok, pozíció a rendszeren belül, stb.), és vannak azon belül is gyakoribbak és ritkábbak.

BEAST
Nézegettem ilyeneket, de általában kalózok, rendfentartók vagy konvoj várt ott. Előfordult már, hogy törmeléket találtam, de hulladékot még nem gyűjtöttem. 😄
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2018.01.29. 19:48:18

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Gundark 1 1
USS-eknél megállsz ha olyan, (nem konvoj nyom vagy hasonló) általában szétlőtt kollégák darabjai hengergődznek minden felé, kiküldöm a limpetet, és begyűjti a hasznos dolgokat. (Podok, fémek stb) ha van valami olyan akkor közel megyek és szkennelem. De van hogy csapda, és kalózok ugranak rád. Na akkor a bátor mentőkonda tornyai forogni kezdenek, és a plazma megoldja a dolgokat 😊 Van aki FAS-sal csinálja persze az is rommá páncélozva. Aztán az állomáson leadom a talált dolgokat. Találtam már thargoid darabokat is, csak azzal sietni kell mert marja a hajót. Lehet vele keresni, de nem dől a pénz általában. Persze amikor 34 tonna platinát találtam nem hagytam ott.
De, de nem kérte sehol a horizon aktiválást, csak hogy claim steam key, a steam acc belépés után. Hozzáadta az alapot, és ennyi.

Update: közben meglett, csak számlázási cím beállítása után nyílt meg a redeem product key a frontier oldalán. De hülyeség ez.
Utoljára szerkesztette: silverchain, 2018.01.29. 19:10:54
Dzsini
Nem kaptál két kódot az alapjátékhoz és a Horizonshoz?

Egy kis segítséget kérnék, létrehoztam az accot a Frontier oldalán, de nem veszi észre, hogy meglenne a Horizons? Kell még valamit állítani?
BEAST
Hogy műküdik ez a roncsmentősdi? 😊

Rendben, köszi, kipróbálom😊
Gundark 1 1
Urak a bétánál olvastam hogy a roncsmentés több pénzt ad majd. Én nem próbáltam, valamelyikőtök igen? (jó ha mondjuk egy mentőkabin 5000cr helyett 6000-et ad akkor tök mindegy. Mondjuk egyébként is szórakozásból csinálom) A mentés olyan szép hivatás. Van egy nagyon barátságos mentőkondám, a 4-es plazmagyorsító azért van rajta csak hogy ha valami beszorulna akkor ki lehessen vágni 😊

Van esetleg valami olyan hely ahol ezt nagyobban lehet űzni?

Láttam van újfajta limpet, az mire való? Bár most az imperiál rangot húzom, oda a kobrámat használom, mert a nagyvassal nem lehet mindenhová leszállni. Bár az igazi balhéhajóm az a piton, azzal mindig valahogy megtalálnak az illegális üzletek 😊 Az az új rendszerben már "hot" lesz 😊
s_andras
Csatlakozom az előttem szólóhoz, azzal az erős ajánlással kiegészítve hogy ettől függetlenül a Fekete tükör ÖSSZES része szinte kötelező "olvasmány" - "nézelmény" ? <#nevetes1>

silverchain: kezdőknek szoktam ajánlani hogy a gyakorló feladatok után esetleg töltsenek el egy kis időt az Aréna módban is, megtanít a repülésre. Pár nap, és nem lesz gondod a dokkolással, manőverezéssel, alap harci dolgokkal.