ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem mondjuk a mozgása nem nagyon jön be, chieftain olyan "súlytalannak" tűnik nekem, nem tudom, aztán lehet megszokom és megszeretem majd... <#whatever>

https://fxmason.blogspot.com/

Dzsini
Hát, a karok közötti üres résznél a 32 nekem a "pont elég" kategória volt, mikor mentem Beagle Pointra, azzal már nem nagyon kell oldalazni, hogy keressek egy átjárót.
Az 50+ az inkább arra jó, hogy a határvidékek határvidékét is (bármilyen irányban) be lehessen barangolni. Beagle Pointra menet, Sag A*-hoz 30 elég, bőven.

Szöcskének a Diamondback Explorer bőségesen jó, nem túl drága felszerelni, és a top3 ugráló hajó között van. (én mondjuk a futár feladatokat Imperial Courierrel szoktam, de az 30 alatt van ugrótávban - buborékon belül elég). Esetleg a Haulerből lehet kihozni egész jó kis felfedezőhajókat, mérnökök nélkül olyan 32-35-ig fel lehet pumpálni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.02.07. 12:42:53

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

na igen.😊 amikor még 30 körül volt a plafon. mondjuk azt sosem értettem, hogy tipikus felfedezéshez minek nagyot ugrani, mikor tök sűrűn vannak a rendszerek amit meg lehet vizsgálni. ha folyton ugrálnak csak átugorják a lényeget. viszont tényleg nem ártana pl. futár célra valami nagyot ugró szöcske. valami nagyon pici és gyenge hajó, ami semmit sem tud csak hatalmasat ugrani, gyorsan scoopolni és valamennyire regenerálnia magát.
Dzsini
"Én a legalább 50 Ly-t tudó hajót neveznék igazán felfedezőnek"

Ezek a mai fiatalok 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

wollnerd
Minden egyéb könnyű modulokkal, scannerekkel, pajzzsal is csak max 38.67 Ly hozható ki...
Én a legalább 50 Ly-t tudó hajót neveznék igazán felfedezőnek.
A bétában az Anacondát kísérlet elé tettem: mindenféle könnyítéssel (+még minden modul megkapta a mass manager expentrial effektet) a scannerek megtartásával és legkönnyebb pajzzsal kihozni a 70.03 fényévet. Siker! Ez volt a célom, legalább 70 fényév kihozása. <#taps>

Később megírom a pontos összeállítást, ha van igény.
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.02.07. 10:50:31

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Dzsini
Nem lesz rossz az úgy se (és sokkal jobb belőle a kilátás, mint az Anacondából), úgyhogy a 17 milliós alapárával és a plusz 2-es modulhellyel egy jó kis budget alternatíva lesz a "nagy felfedezőhajó" státuszba.

BEAST
pedig kicsit kezdtem örülni, hogy ez lehet a következő hajóm 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Dzsini
Type 7, mint távolsági kamion

a 6-os FSD helyett a véglegesben majd visszakapja az ötöst, a mostani béta kicsit túlzásba esett 😊

Dzsini

Ugyan azt jelenti mind a kettő, egy vagy több olyan műveletet tartalmazó készlet, amely meghatározott feladatokat hajt végre...

Amúgy meg én oculussal tolom, és nagyon megszoktam már, hogy bizonyos panelra ránézek és már kérhetem is pl a dokkolási kérelmet vagy bármi egyebet, persze egyéb dolgok szkriptelve vannak, pl az energiaelosztás stbstb... Szóval dokkolás is sokkal kényelmesebb a vr-ban, meg ugye alapból, hogy forgolódhatsz és érzékelik a panelek is hova nézel és akkor nyitja meg. De amúgy ja azért lehetne kimondottan a dokkolásra meg egy pár dologra alapból is gomb. Érdekes, hogy pl az engine meg a fegyver szinét azt bezzeg lehet állitani gombbal is. <#eplus2>

s_andras
Nincs sérülés, viszont jó nagyot dob rajtunk. Igaz, hogy csak egyszer próbáltam ki, mert valójában csak a küldetések pörgetése miatt váltogatom a módokat, és a végén sosem openben szállok fel.
Egyébként ugyanez volt a legközelebbi guardian romnál, ahol egy időben óriási forgalom volt, és mindenki a kerítésen belül szállt le. Egy állomáson viszont nem értem, hogy miért egy foglalt dokkba tesz.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

RJoco
Szkriptek? Azok hogy működnek?

Én csak a makrókat ismerem. Van is egypár Logitech G gombom, amire mindenfélét fel lehet programozni.
A hátránya, hogy a kamera oda fordul (pl. UI használatnál) és mindennek fix helyen kell lennie. Pedig, ha jól emlékszem, akkor nem minden hajónál azonos a modul kiosztás a jobb panelen.
Vagy, ha a bal panel pont nem a rendszer fülön áll, akkor nem a dokkolásra adja ki a parancsot.
Ettől függetlenül nagy segítség tud lenni, sokkal gyorsabb állítani az energiaelosztást, vagy gombnyomásra elsütni aa ADS-t, de abban is jó, hogy a Kill Warranty Scanner-t folyamatosan nyomva tartsa és közben mégis tudok egyszerre lőni és manőverezni az oldalsó hajtóművekkel.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Jól néz ki a hibrid. Szétváláskor van sérülés? Vagy inkább váltasz, hátha következőre nem rak össze mással?

Mondjuk ezeket be lehet szkriptelni, de valóban jobb volna úgy...

s_andras
Openben megint összerakott másik hajóval, enyém az Asp.
A piton valamilyen belső alkatrésze.
A külső kamera is meghülyül ilyenkor.

RJoco
Ilyenkor nem bánnám, ha még pár dolgot direkt gombokra lehetne konfigurálni és nem csak UI-ból elérni.
Gondolok itt a modulok le és felkapcsolgatására vagy akár a dokkolási szándék jelzésére.
A hardpoint-okról nem is beszélve. Nem kellene csak 2 gombra korlátozni.

Beyond 3.0 Beta 3 Patch Notes

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Power Distributor:
- Priority X blueprints:
Increase Charge rate on primary capacitor from 36%->44% (was 30% in beta 1)

Shield Generator:
- Reinforced:
Increase Damage resistance 15%->16.5%
Increase Optimal Strength 35%->38%

Shield Booster:
- Heavy Duty:
Revert Beta 2's increase to the health multiplier, 40%->38%

Armour:
- Heavy Duty:
Reduce health multiplier increase from 35% to 32%
Note: This displays differently in-game, reduces boost of G5 Heavy Duty Reactive (on top of its native 250%) from 122.5% -> 112%

Hull Reinforcement Packs:
- Heavy Duty:
Health Addition +60%->72%
- Lightweight:
Mass reduction: -15%->-24%

Dzsini
Cobra III a kishajók között a legjobb mindenes.

A Vulture egy hadihajó, ahogy a Viperek is, tehát abban a kategóriában "léptél feljebb"

s_andras
Kobra.

Tanácsot kérnék, mit tartsak meg: Cobra 3-ast vagy viper 3-ast vagy viper 4-est, ha megvan a vulture?
Galneten láttam, hogy megtámadtak újab két állomást. Gondoltam ránézek már, mert eddig nem nagyon érdekelt. Elmentem ASAMI Orbitalra menteni a túlélőket és meg kell állapítanom, hogy régóta nem repültem ilyen élvezeteset ebben a játékban. Marha jól meg van csinálva, a rádiózás is, ahogy kvázi eltanácsolnak a leszállástól, az állomásbelső izzik mint egy kohó, a hajó is megsült landolás közben (Pythonnal mentem), és baromi hangulatos a közeli resque ship is a körülötte repkedő NPC-k sokaságával.

Nem tudom miért nem erősítenek rá erre a vonalra mondjuk mission szinten is, mert rengeteget dobna a hangulaton. Kéne oda pár fantáziadús fejlesztő, és máris nem lenne excel feeling állandóan.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.02.06. 00:54:37
BEAST
Értem, köszönöm. Azt nem tudtam, hogy folyamatosan nyúlnak a bevételből. Gondolkodtam egy Keelback vásárláson, de azóta már inkább egy Asp Explorerben ülök. Az optional slotjai annyira nem tetszenek, de az ugrási távolsága annál inkább. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Dzsini
PVE módnál is elég hasznosak - mivel glass cannon módra működnek elég csúnyát tudnak belecsípni az ellenfelekbe, és jól elvonják - megosztják a tűzerőt. Kisebb hajókkal meg egyedül is végeznek.

Hogy mi "éri meg" számodra, azt meg te döntöd el, a pilóták (akár aktívak, akár passzívak) százalékot kapnak a bevételedből (többet, ha magas szinten veszed meg őket, kevesebbet, ha te neveled őket ki alacsony szintről), ezt bele kell számolni.

Dzsini
Amíg te nem mész el egy mérnökhöz és alakíttatod át, addig nem változik meg semmi.

Az eddig meglévők ugyanúgy megmaradnak. Amúgy a bétában plussz 61,2%-ot lehet kihozni az FSD optimised mass-ból
MerlinW
Nekem az ASP-on 100%-os FSD pörgetés van (57%)... csak az ne nagyon változzon mert a világ végén vagyok 😄
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.04. 23:56:18

[merlinw.org]

BEAST
Az ncp pilóták amúgy mennyire használhatóak? Mennyire éri meg használni a fighter hangart?

Köszi, utána olvastam és rájöttem ezért töröltem hsz-met, utána láttam, hogy írtál. 😄 Én naiv meg azt gondoltam, hogy azért fér két fighter egy hangárba, hogy kettőt ki is lehessen küldeni... Nem igen volt még rá szükség, de gondoltam most majd két kísérővel is kiproszálom a dolgot, de ezek szerint egy kísérő lesz belőle. <#eplus2>
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.02.04. 23:01:28

Mert ha kilövik a fightert, akkor az egy hangáros változatban várnod kell, amíg a következőt összeszerelik, és csak utána tudod kiküldeni, mert azokat lapra szerelve tárolja a hajó. Ha viszont a két hangáros verzió van fent, akkor a másikból azonnal indíthatod az ottani összeszerelt gépet. Arról nem is beszélve, hogy ez esetben kétszer annyi fightered van, bár az is igaz, hogy lehetetlen annyit elveszteni belőlük, hogy ez valódi előny legyen.
Dzsini
A régi G5 fejlesztést G4 végi új állapotra lehet konvertálni, és akkor pár szereléssel ugyanolyan, vagy még jobb állapotot kaphatsz, mint volt - és vásárolhatsz hozzá experimental effektet.

Ahogy írták is, ritka az olyan nagyon jó pörgetés, amit nem éri meg becserélni - átlag felhasználóként ez nem fordul elő.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.02.04. 16:05:08

s_andras
Nem így van, minden marad olyan amilyenre sikeredett. Állítólag a régi pörgetés akár jobb is lehet bizonyos ritka szerencsés esetekben, mint amit az új rendszerben el lehet érni.

Üdv all! Ha élesedik az új tapasz akkor az eddigi mérnöközések mehetnek a kukába? Sajnálnám a kínkeservesen összehozott G5 fejlesztéseimet!
s_andras
Ezt a gyökérséget! : A lopó limpet az ép pajzson keresztül is kiszedi a cuccokat a raktérből?? MIAF?!?!! Ráadásul egy 12 tonnás tételből hirtelen 6-ot? (Gyanús hogy felezi? És akkor 500-ból kiesne 250?!?) Úgy kellett utána összeguberálni!
A másik végtelen nagy szemétség amivel újra szembesültem hogy a wingek csak egynek számítanak a kalózvadászatnál amikor korábban darabra ment...

Dzsini
Nagykrumpli és kiskrumpli 😊

Imádom a Sidewinder rádiót, szokott menni egy két olyan zene amitől szó szerint borsozik a hátam miközben repkedek a galaxisban. <#nyes>

Pl: Protoverberate

Dzsini
Ez a háttérszimuláció része, amivel főleg azok foglalkoznak, akik valamilyen játékosok által irányított frakcióval tartanak kapcsolatot - ennek a befolyásolásával tudnak terjeszkedni, új rendszerekbe átkerülni, stb. Amíg ebbe nem bonyolódsz bele, csak azt érdemes ismerni, hogy milyen állapotokat érdemes keresned - pl. boom az egyik legjobb általános kereskedelmi, szállítási melók szempontjából.

Papa01
Köszi a választ! Ezt nem is tudtam! 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Dzsini
lehet a csütörtöki leállásnál alakult a rendszer állapota, ahol vagy - nagy mértékben változhat a kiadott küldetések száma és típusa attól, hogy épp milyen állapotban van a rendszer

Papa01
Köszi a választ! 😊 Igen oda (is) mentem, de ott is ez a helyzet...pedig maga az "állomás is zöld", tehát növekedett a repum, de engem ez a hirtelen minimum rep. követelmény növekedés lepett meg, nem értem miért történt.

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

PiszkosFred
Menj vissza arra az allomasra, ahol csinaltad a kuldetesek nagy reszet es igy novekedett a repud a helyieknel es ott nezd meg, hatha...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Papa01
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a játékkel kapcsolatban, remélem, tudtok segíteni:
Szóval eddig Cobra MKIII-al repültem, leginkább szállítás, de újabban utasszállítási küldikkel. Egész szépen hozott, volt olyan, hogy egy 2h időtartamú szállításért kaptam 4,5 M creditet. Össze gyűlt annyi pénz, hogy vegyek egy nagyobb szállítót (Keelback), amit fel is fejlesztettem amennyire csak lehet.

És ekkor jött a gebasz. "Eltűntek" a küldik. Ezt úgy értem, hogy egyik napról a másikra (ez a legfurcsább az egészben) a küldetések 85-90%-ánál Friendly reputációt jelöltek meg minimumként. És ez nekem nincs meg. Így nyamvadt 20-30 ezer creditet adnak azért a maradékért küldetésekért amit még fel lehetne venni. Pedig adakoztam is bőven és nem is terrorizáltam senkit... 😊

Köszi a válaszokat! 😊

Dzsini
A Béta február 9-én fejeződik be, hatodikától minden ár az eredeti 10%-ra esik, minden engineer és bróker költség 1 vasra redukálódik - tessék egy masszív vadulást csapni záróbulinak.

Dzsini
Threat level 8:

wollnerd
Én akkor is csináltam volna videót, ha megtaláltam volna... 😊 Csakhát nem pont ez vált be...
És mondjuk az a "Frontier what have you done?" mondat talán mégse kellett volna, de ideges voltam egy picit. 😊

Viszont tényleg (furcsa) bug lehetett, amit sztem a The Return nagy frissítés okozhatta sztem.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Még egy pár emberke odamegy nyom egy self destruction-t és máris tele lesz anacondákkal az a bizonyos temető. <#eplus2>

Viccet félretéve, feltehetőleg valami bug. <#gonosz1>

Eh, közben megoldottam.
Sikerült digitálisnak feltanítanom a joy-t, akár a wasd-t nyomogattam volna.... De most már frankó. Kész csoda hogy eddig tudtam csatákat nyerni a három négy nap alatt. 😊
De köszönöm még egyszer a segítséget.

iracing the 'real' race.

Dzsini
Mondjuk egy ticketet a frontier support irányába megért volna, mielőtt befejezed a videót... mert itt kevesen fognak neked okos választ adni 😊

wollnerd
Elmentem az Anaconda graveyard-ra múlt szombaton és felvettem az egész túrát. Az új videómban szerepel zenékkel felgyorsításokkal. 😊

Viszont ami volt a vége fele, nem számítottam erre... Magyarázatot keresek!<#miaz>
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.02.01. 19:55:14

Köszönöm, sajnos le van húzva. A joy-al lesz valami úgy tűnik, mert repülős játéknál is ezt tapasztalom...

iracing the 'real' race.