24792
1231mod2kep2.jpg
Elég, ha a reklamált topic címét linkeled, a hsz. számát pedig kiírod!
Ha házigazda szeretnél lenni, kell a topic neve és linkje, a jelölt neve és linkje (az adatlapra), és azok a hozzászólások, ahol a jelöltet elfogadja az adott téma közössége. Ezeket írd be ide, és pár napig várj türelemmel.
A privát üzenetekkel - mivel nem tudják elolvasni - nem foglalkoznak a moderátorok, ne panaszkodj miattuk.
altalanos.png

SG.hu Discord
  • Sir Ny

Elnyomnak, segítség, elnyomnak!
  • PttM Fa
    Szevasztok! ezt a topikot be szeretném záratni. Köszönöm előre is.
  • angelslie
    Itt #8430 maffiozo link.
    Ittis #32886
  • nandorb
    ha elakadas jelzot rak vki. a logojaba azert nemjar veletlenul?
  • Efreet
    Ennyi.
  • Sir Ny
    A kulturált társalgást akadályoz az nagyon tág, a szándékosan akadályoz nagyon tág, a zavaró is, az offtopic, illetve a céltalanul vitát szító is nagyon tág fogalom. Szinte akármi befér alájuk. A feltűnően akadályoz, meg a az aggresszív az az, ami egyértelmű.

Ha _tényleg_ nagyon akarod, akkor befér ezek alá a terroristázás, elfogadom.
  • Sir Ny
    A moderálási alapelvek alatt ott van a szabályok felirat. A szabályok ÁLTALÁBAN az összes szabályt jelentik, és kizárólagos hatályúak. Az általában az azt jelenti, hogy az SG-n kívül mindenhol.
  • Efreet
    Na mégegyszer, lassan: "Moderálási alapelveink (ez van oda kiírva, ezt írtam már elsőre)" - alapelvek, tehát ezek azok a szabályok, amelyek a moderálás ALAPJAIT jelentik. Nem az ÖSSZES, és nem KIZÁRÓLAGOS hatályúak. Nem tudjuk átírni (erről lenne szó a másik topicban - és nem kell annyi hozzászólást visszaolvasni, csak 1-2 oldalt), de ilyesmi miatt nem is kell.
    Nem kell az összes konnektor fölé se kiírni, hogy "ne legyél idióta, ne nyúlj bele".
    Nem kell minden késre ráírni, hogy "ne legyél idióta, ne vágd fel vele az ereidet".
    Nem kell a moderálási ALAPELVEKhez kiírni, hogy "ne legyél idióta, ne terroristázz".

Egyébként ha nagyon akarom, akkor ebbe a kettőbe: "A kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív vagy off-topic hozzászólások." és "Céltalanul vitát szító hozzászólások." simán belefér a terroristázás - főleg az offtopicba - és ha most elkezded magyarázni, hogy te őszinte félelmedben írtad azt, hogy abban a bizonyos hírben szereplő akármi jobb, ha nem kerül terroristák kezébe, akkor körberöhöglek.
  • SHADOWEYES7
    A terroristázásért nincs bocsánat.
    Aki a továbbiakban tovább értetlenkedik 1 pihit kap azt garantálom!
  • byzhouse
    Ő is moderátor(csak 1 nagyon szigorú(szadószemek7))
  • RAMyMamy
    moderátorokkal nem érdemes kötözködni
  • byzhouse
    Kérjél bocsánatot Mortimertől és leveszi büntipontodat :) (mondjuk,ha én írnék ráraknának +4-et)
    ám privát üziben írj neki :)
  • Sir Ny
    Ez a topic: Moderátor figyelmébe
    Ez a hozzászólás: #19293 "Fejezd már be a hisztizést,mert én váglak ki!"

Kéretik törölni, mivel a

"Mások szólásszabadságának csorbítására alkalmas hozzászólások, fenyegetés, személyeskedés, rágalmazás, emberi méltóság megsértése, a vitapartner lejáratása, szidalmazása, minősíthetetlen hangnem. "

szabályt megsérti, méghozzá fenyeget.

Köszönöm.
    Sir Ny
  • Sir Ny
    "szajkózod a magadét."

Igen, szajkózom a magamét. Nem gondolod, hogy annak, hogy szajkózom a magamét, talán az az oka, hogy nem vagyok megelégedve a válaszoddal?
    Csak szerettem volna megtudni, hogy miért kaptam büntetőpontot. Erre az kaptam, hogy a Szabályzat az nem szabályzat, hanem moderálási alapelvek, különben sem érvényes a szabályzat, hanem bárkit bármilyen mondvacsinált indokkal le lehet tiltani, mer hogy a közösség ezt a szabályt alakította ki. Persze ezt nem ilyen nyíltan, hanem burkoltan, hogy ha meg akarom tudni a szabályzatot (ami le van írva itt, de már nem érvényes) akkor nyálazzak át 16037 db hozzászólást, amit úgyis tudsz, hogy nem teszek meg, tehát nem fogom tudni a szabályzatot, tehát akármilyen mondvacsinált indokkal le lehet engem tiltani (meg másokat, akik nem tudják, hogy nem a szabályzat a szabályzat, hanem a szabályzat apránként le van írva 16976763 hszben).

"rögtön ráugrasz a moderálási elvekre"

Hát igen. Szar dolog, hogy nektek is vannak kötelezettségeitek. És még szarabb dolog, hogy ez nyilvánosan közzé lett téve. Persze lehet azzal takarózni, hogy az nem érvényes, de akkor is, az van nyilvánosan közzétéve.

"Nincs igazi szabályzat, mert változik. "

Ha változik a szabályzat, akkor változtassátok meg. Ennyi lenne, nem több. Pheel aszonnya, hogy szeretne büntetőpontokat osztogatni annak, aki idióta témához hozzászól, akkor felhívja az admint, és beírja a szabályzatba, hogy idióta témához hozzászólni tilos. Ez lenne az egyik véglet. A másik pedig az, hogy egy pontba le van írva, hogy tilos olyan dolgot csinálni, ami a fórumozást zavarja.

"(amiről tudhattad, hogy már nem igazán elfogadott - több büntetőpont ki volt már emiatt osztva)"

Igen, tudtam hogy nem elfogadott. De mint feljebb írtam, azért jöttem ide, hogy megtudjam, miért nem elfogadott, illetve honnan kellett volna tudnom, hogy nem elfogadott.
  • SHADOWEYES7
    Fejezd már be a hisztizést mert én váglak ki!
  • Efreet
    Nincs igazi szabályzat, mert változik. Hangulattól, előzményektől, aktuális helyzettől függően (most, hogy beindul a kampány lehet számítani arra, hogy még jóval szigorúbbak leszünk, és betartatjuk az SG belpolitikamentességét - apropó, ez sincs kiírva az elvek közé). Aki nyitott szemmel jár, azt nem éri meglepetésként a dolog, és megérti, elfogadja az intézkedéseket.
    Kicsit több, mint egy éve regisztráltál, majdnem 1500 hozzászólásod van már - ez alatt megismerhetted már a fórum szokásait, világát. Most, hogy egy rosszul sikerült poénkodásod miatt (amiről tudhattad, hogy már nem igazán elfogadott - több büntetőpont ki volt már emiatt osztva) büntetőpontot kaptál, rögtön ráugrasz a moderálási elvekre és a büntetőpontlistára, és a magyarázatokat el se olvasva (már kétszer ajánlottam) szajkózod a magadét.
  • Sir Ny
    "egy helyen szépen pontokba szedve"

Úgy mint egy igazi szabályzat.
  • nandorb
    csak #16286 ennyi van:)
  • Efreet
    Lásd a "mi kellene" topic értelmező olvasását.
  • Sir Ny
    És mi lenne, ha a közösség által kialakított szabályok belekerülnének egy szabályzatba? Vagyis le lennének írva egy helyen szépen pontokba szedve, és nem kéne hozzá átolvasni 16975986 db hozzászólást?

Ez nem lenne nagy munka, viszont sok félreértést el lehetne kerülni vele.

Például:
    - tilos idióta témába hozzászólni. A közösség iszonyatosan rühelli, ha valaki idióta témába beleszól. Mert a közösségnek nem mindegy, hogy ha az idióta téma úgy lesz törölve, hogy üres, vagy úgy, hogy már van benne hozzászólás.

Vagy:

- tilos a t-vel kezdődő, és a-ra végződő szót leírni. A közösség nagyon utálja. Látni sem bírja. Még akkor sem, ha aláírásban szerepel. Meg üti is az izé, meg a bigyó moderálási alapelvet.

Esetleg:

- a közösség hallani sem akar a warezről. Illetve nem is hallhatnak róla, mert nincs fülük, mert megette az irigység. Bizony. Eszi őket az irigység, hogy más legálisan 0 forintért megkapja ugyanazt, amiért ők fizettek.
  • Efreet
    Ezért írtam, hogy aki ettől esik ki, az valami miatt csak összeszedte az előző 19-et is, és tudja mit szabad, mit nem...
    (bár ha jól rémlik 21 pont a határ)
  • byzhouse
    hát mikor már 19büntipontod van akkor számít azaz 1 elakadásjelző :)
  • Efreet
    A konkrét szabályokat a fórum látogatásával, megfigyeléssel lehet megismerni, esetleg a moderálási elveknél a büntetőpontlista átböngészésével, valamint a Mi kellene az SG-nek? topic értelmező olvasásával. Persze ezek nem egyértelműek, ezért az ilyen, már tiltottnak számító hozzászólásoknál elsőre 1 büntetőpontot adunk csak, az nem árt meg senkinek, aki nem ismerte az ilyesmit. Akinek ettől jön össze a kitiltásra való, annak meg összejött volna mástól is.
  • Sir Ny
    szerk:
    Bár a lent említett szabályok arra vonatkoznak, hogy a hozzászólást miért törlik, feltételezem, hogy a büntetőpontadásra is ugyanezen szabályok érvényesek.
    Amennyiben van más szabályzat is, kérem annak tudomásomra hozatalát, mivel valahogy elkerülte a figyelmemet.
    Köszönöm.

Sir Ny
  • Efreet
    Adtam volna én, ha én látom meg - a terroristázás nagyon lejárt, és az értelmes hozzászólók, fórumozók számára zavaró, így visszaszorításra kerül. A moderálási elvek (nevükhöz illően) elvek, a konkrét szabályokat a közösség alakítja ki, így lett kvázi-szabály az is, hogy az idióta topicokhoz hozzászólókat is több moderátor bünteti már, és hogy a konzolos fórumon nincs warezolás.
    A terroristázós hozzászólást tehát többet ne írd be, és ha máshol látod, jelezd nekünk.
    Köszönjük.
  • Sir Ny
    Továbbá kérem Pheel nevezetű kollégátok felülvizsgálását is.
    Sok büntetőpontot kiosztott "ne szólj hozzá többet idióta topicokban, büntetőpont jár érte" indokkal.
    A lent említett szabályok szerint nem tilos idióta topicban hozzászólni.
    Amennyiben tilos, úgy kérem a szabályzatba belevételét.
  • Sir Ny
    Tisztelt moderátorok.
    Kérném Mortimer nevezetű kollégátok felülvizsgálását, mert egy büntetőpontot adott nekem, és a hozzászólásomat törölte.

Hozzászólásokat törölni csak ezen indokok miatt szabad:

# Hozzászólások törlése:
    # Mások szólásszabadságának csorbítására alkalmas hozzászólások, fenyegetés, személyeskedés, rágalmazás, emberi méltóság megsértése, a vitapartner lejáratása, szidalmazása, minősíthetetlen hangnem.
    # Üres hozzászólások, illetve a véletlenül duplán beírt hozzászólások egyike.
    # Moderátor által törölt hozzászólások visszamásolása.
    # A kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív vagy off-topic hozzászólások.
    # Céltalanul vitát szító hozzászólások.
    # A szándékosan nagyméretű képek, szövegfájlok indokolatlan felmásolása ami a rendszer működését lényegesen lassítja.
    # A moderálással és szerkesztéssel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket kifejezetten az erre a célra létrehozott "Moderátor figyelmébe" topicokba lehet beírni, ellenkező esetben törlésre kerülnek.
    # Bárki személyes adatának (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás) engedély nélküli közzététele.
    # Szándékos flood és reklám esetén.

Az én hozzászólásom így nézett ki: "és ha a terroristák kezébe kerül?"

Ez a hozzászólás a fent említett szabályok egyikét sem sérti. Kérem a büntetőpontom elvételét, és a hozzászólásom helyreállítását.

Tisztelettel: Sir Ny
  • Bala10
    "Ha az SMS fizetéssel kapcsolatban kérdésed, észrevételed van, írj a [email protected] e-mail címre."
  • TommyC
    "A VIP státuszod (TommyC) aktív: 2010.02.17-ig"...
  • morcosqtya
    [URL=http://www.sg.hu/listazas.php3?id=973011229]#4074[/URL]

apakezdődik.. :(
  • byzhouse
    umm nem vagy VIP?! :D
  • TommyC
    hello, bocs, hogy ide írok;
    szóval pár napja regisztráltam ide VIP-nek, a fórum menünél ki is írja, hogy regisztrálva vagyok, ám a hsz.-eket nem tudom szerkeszteni...
    ez miért lehet?
  • Aquir
    Lehet hogy igaz de hadd jegyezzem meg, hogy ez nem fér a topik témájába mert bejönnek és azt mondják 20 hsz és semmi értelmes hsz, másrészt nyoma se maradt volna, épp nem lenne miről beszélni.
  • ikegami
    köszönöm! #19268 + #19271
  • Efreet
    szerintem túltettétek magatok rajta, nem kell törölgetni (akkor mindenki azt kérdezné mi volt, és feljönne a téma)
  • Aquir
    Kedves moderátorok. Kérek tőletek tisztító törlést ebben a topikban a következő hozzászólásokra:

#5260 (máskor írok hozzá smiley-t nehogy félreértsék)
    #5263-69
    #5271-75
    és ha még folyna további vitatkozás, arra is. Köszönöm :)
  • Efreet
    a mobilost megcsináltam én, az új topicot meg átraktam a sajátba - ha copypaste mániája van, ott kiélheti.

n3whous3: mielőtt idegrohamot kapsz: nem a sajátban volt, mikor írta. nem kell mindenkibe azonnal belekötnöd.
  • n3whous3
    saját fórumos, ergo közöd nincs hozzá + még mindig értelmesebb, mint egy omg vagy wtf spamtopik

azokat is majd belinkelem, hadd örüljetek neki
  • NEOreg3
    nem tudom, hogy mi vele a célja, de feleslegesen írja be ugyanazt a több száz soros szöveget mindenféle nyelven (ami valószínűleg google translate-es), mert senki nem fogja elolvasni

ergo felesleges topik
  • Kandurex
    mobilba nem tudtam,