3752
PC-s vágás és home video
  • Nuki
    nos remélem nem vagyok egyedül a problémának, szóval az a helyzet hogy nincs eredeti programom, és ahhoz hogy tudjak dvd-re írni, már kér olyat hogy aktiváljak interneten, de én nem merem. ne röhögjetek ki légyszives:D, de nagy probléma ha én megpróbálom aktiválni? úgyértem következmények, stb....
  • drob
    visszament :)
  • tsyl
    drop! ment egy pü.
  • Iam The Ghost
    Ezt a módszert már ismertem és használtam is, de ezzel nem tudom úgy kivágni az alakzatod a háttérből, Nekem olyan kellett volna, mint a PhotoShopban egy képen kivágni egy bizonyos dolgot, de mindegy, így se olyan rossz. :)
  • slylecz13
    Szívesen, de azért próbáld ki, szerintem tök érdekes dolgokra fogsz rájönni, ha azokat a beállításokat állítgatod.
  • Iam The Ghost
    Thx, közben megoldottam úgy-ahogy. :)
  • slylecz13
    Ezt úgy tudod megoldani, hogy ráhúzod mindkettőt az időegyenesre. Utána kiejlölöd azt amelyiket meg akarod változtatni. Aztán az effektek beállításánál keress egy olyat, hogy Motion. Nyisd le és ott állítsd át a Sclae értéket a videónak megfelelően, ahogy szeretnéd. (Ez abban az esetben nem nagyon lesz jó, ha nem volt elég stabil a kamera, mert akkor ki be fog járni annak a személynek a feje a képből.)
    Remélem segítettem...
  • Iam The Ghost
    Na most lenne egy fontosabb és talán nehezebb kérdésem. Szóval, van 2 videó részlet. Az egyik képen egy emberke látható oldalról, a másikon egy másik ember szemből. Azt szeretném elérni, hogy először az 1. videó menjen egy kis ideig (amelyik az oldalnézetes ember van), aztán cross dissolve effektel bejönne a 2. emberke, úgy, hogy csak a feje látszodjon, elég nagy a háttér mögötte, szal' azt elkéne tüntetni, ezt vki tudja hogyan csinálhatnám meg? Végülis úgy nézne ki, hogy az 1. emberke oldalra néz, aztán bejönne a 2. emberkéne a feje. Ezt hogyan tudnám megoldani?
  • Iam The Ghost
    Köszi, inkább úgy hagytam és a másik zenét felhangosítottam, így nem annyira hallani, igaz, a beszéd is nehezebben érthető, de azért nem olyan rossz. :) Thx a segítséget azért.
  • Yossarian
    húúú, az baromi nehéz dolog.
    Adobe audition jó lehet erre. Én a zúgást szoktam leszedni vele. De zenét... Készülj fel, nagy fába vágod a fejszéd!
  • Iam The Ghost
    Hali!

Azt nem tudja vki, hogy egy filmből hogyan tudnék hangokat kiszűrni és kiemelni? Tehát arra gondolok, hogy van egy videó és szeretném, ha a háttérzene "eltűnne", elhalkulna v. legalábbis halkabb lenne, hogy közben az alatt szóló beszédet lehessen hallani. Fontos lenne, előre is thx.
  • drob
    kár, csak 27 hozzászólást kellene visszanézni
  • Princeman
    Biztos sokan kérdezték már, de mincs már időm visszolvasni...
  • Princeman
    Hali. Tudna valaki segíteni, egy olyan oldal kéne, ahol elég jól, részletesen le van írva a Premiere használata. Egy kezdőnek kellene, vagyis nekem:D:D. A Photoshoppot elég jól tudom kezelni, de ezzel nem boldogulok..:D THX
  • drob
    ha ismered az aftert, abban meg lehet oldani, de most ne kérdezd h hogy :)
  • Feco2
    Köszönöm drob!
    Ez valóban macerás, úgy gondoltam van valami másik út is a cél eléréséhez, de ha máskép nem lehet akkor marad a te verziód.
    Köszönöm.
  • drob
    1.5-ben macerás, 2.0-át nem ismerem.
    Sok darabra elvágod a snittet, majd mindegyiknek másik százalékos értéket adol, ha ügyes és türelmes vagy, lineáris lesz, már kipróbáltam, működik, nem észrevehető ...
  • Feco2
    Sziasztok! Aki tud segítsen!!
    Adobe premiere pro 1.5 v. 2.0-val hogyan lehet lineáris gyorsulást vagy lassulást készíteni? A speed/Duration-al ezt a fajta gyors időbeli változást nem lehet megoldani, mert nem lesz fokozatosan lassuló vagy gyorsuló sebessége a clipnek.
    Segítségeteket előre is köszönöm!
  • gnagy
    Sziasztok!

Adobe Premiere pro 2.0, probléma: A hangokat nem engedi minden sávba betenni, csak az Audio 4-es sávba, annyi különbséget látok, hogy az Audio 4-es sávon egy kis hangszoró ikon van, viszont a többi sávon kettő kicsi hangszóró ikon van egymással szemben/háttal, nem tudom, ennek van jelentősége? Miért csak az Audio 4-es sávba lehet hangokat rakni?
    Nagyon megköszönném, ha segítenétek!
  • Slider05
    Sziasztok!

Kaptam egy DirectX-es plugin csomagot(név szerint: Waves Platinum Native Bundle 4.0), amit jol tudnék használni a Premiere-ben csak az a baj, hogy nem ismeri fel a Premiere, viszont a Nero Wave Editor meg tud vele dolgozni. Szoval ha valaki tudná esetleg, hogy tudnám a problémámat megoldani akkor annak megköszönném. Teszem azt, van ilyen a Premiere-ben, hogy plugin telepitö?
    A segítséget elöre is köszönöm!
  • Nuki
    fú köszi, és bocsi az újreg kérdésért :P
  • drob
  • Nuki
    valami rövid guide-féleséget tudnátok mondani, hogy az ember hogy kezdje el az alapoktól a premiere használatát? :)
    csak a nagyon alap-dolgokra lennék kiváncsi...
  • Gladiator
    hogy hogy mondod?
  • adobepremiere

A matrox mennyire kreativ a szerkesztésben?
  • Gebriel
    2.0 már nem renderel egyből a saját effektje esetében, legalább is nálam.
  • Gebriel
    a matrox oldalán le lehet tölteni a teljes cd-t ami már támogatja a 2.0-át. Csak be kell regisztrálnod a kártyát a gyári szám alapján.
  • drob
    hát igen, csak kivi voltam együtt adják-e, mert nekem sem jött össza a 2.0 és a matrox rtx100pro, valszin nem támogatja a 2.0, de lehet csak le kellene szedni valami vackot hozzá, mind1, jó az 1.5 is, egyébként sem volna értelme használni a premi saját effektjeit, egyből renderelni akar, ugyanaz matrox-al 2 katt, szerintem használd az 1.5-öt, csak mentsél gyakran ... :)
  • Gebriel
    a 2.0-át kaptuk ajándékba
  • Gebriel
    Nem együtt lett véve, sajnos árat nem tudok mondani, mert közbeszerzésben volt megvéve. ráadásul a .-át ajándékba kaptuk.
  • tsyl
    ez engem is érdekelne:) ha igen, hol és mennyiért?
  • drob
    együtt vetted a 2.0-t és a 100-ast?
  • Gebriel
    Helló mindenkinek

Nagy bajban vgayok.
    a Premiere pro 2.0-át használom egy matrox rt.x100 kártyával.
    sajnos nem tudom beállítani, hogy a kész képet egy tv megjelenítse vágáskor, pedig a kártya tudná.
    ha tudna valaki segíte akkor megköszönném.
  • Ryleh
    Köszönöm a választ:))))
  • drob
    premier pro és after effects kombinálása megfelelő lesz :)
    jó munkát :))
  • Ryleh
    Sziasztok!!!
    Segitséget kérnék !olyan progit keresek..lehet hogy jo helyen...amiben speciális effektek vannak,azaz nem csak vágni,konvertálni szeretnék...hanem pl:
    mozgóképek egymásravetitése,pillanatnyi gyorsitás,elforgatás,de ezeket olyan szinten mint a most divatos thrillerekben valo képi alkalmazásokban láthatunk.....uhhh,remélem nem voltam körülményes....tulképpen videoklippeket alkotnék,összeszedett,válogatott kép/filmanyagokbol,s ezeket kozmetikáznám
    Köszi a segitséget...
  • adobepremiere
    MIért nem használod a premiere 2.0-át?
    Tök jó!
    Nemtudom milyen a premiere pro ősi változata!
    De van egy tankönyv ami kiváló tudással vértez fel téged............
    Bátran vedd meg. Nekem is megvan.Ha valamit nemértek egyböl, akkor csak előveszem és máris fellapozom.
  • arpad vezer
    Köszi a gesítséget! Ezek alapján biztosan könnyebb lesz elindulnom.
  • drob
    Alapoknak tökéletes, olvasd végig, esetleg megjelent egy könyv is a premiere pro-ról, elvétve talán van 6.5-ös könyv is
  • arpad vezer
    Sziasztok!

Nemrég kezdtem használni a programot, szóval még csa most ismerkedek vele. Első ránézésre nagyon profinak látszik, ezzel minden videószerkesztéssel kapcsolatos műveletet meg lehet oldani.

Viszont most egy számotokra (valószínűleg) nagyon egyszerű kérdéssel fordulok hozzátok:

Hogyan tudok berakni a filmre effekteket, áttűnést, esetleg az elejére valami címet (pl.: átlátszóság, pozíció, stb.)?

Mellékelek egy képet, nagyon megköszönném, ha bejelölnétek rajta a megfelelő gombokat, funkciókat.

http://www.sg.hu/galeria/11103771801157819832.jpg

Segítségeteket előre is köszönöm!

Árpád