3752
PC-s vágás és home video
  • drob
    hozzál valakit :D
  • Lpneo
    áááááá...nem tudtok esetleg ennél egy aktívabb premiere fórumot?
    unatkozom egyedül
  • Lpneo
    Lejött az adorage 9. Hát igazából sokkal jobbra számítottam. Egyetlen transition az egész, amire be lehet loadolni a preseteket. Egyáltalán nem lehet beleszerkeszteni, semmi keyframe vagy ilyesmi, amatőr!!
  • Doomista
    megoldodott a problémám,csak én voltam figyelmetlen ^^
    thx
  • Lpneo
    Namost a hdd-s kamera alapból .mod fileket csinál. Ez igazából a fogyasztói társadalom átverése, mivel adtak egy cd-t is, amin a cyberlinknek valami movie maker szintű videó szerkesztője van, ami meg tudja nyitni ezeket a fájlokat. Valójában ezek mind szabvány mpeg fájlok, úgyhogy total commanderben csoportosan átnevezem .mpg-re, aztán pedig tökéletesen olvassa premiere. Egyébként szoftveresen nagyon jó minőséget csinál a kamera(9200 kb/s), de rossz megvilágításnál van képzaj.
  • tsyl
    Szia Drop! :)

Köszi szépen azért, hogy utána érdeklődtél!

Én személyesen nem megyek a hétvégén, csak a studió akiknek bedolgozom. Éppen most készítem a ref.anyagokat amit majd visznek magukkal.

(nagyon gondolkozom rajta, hogy ez évtől leteszem a kamerát és csak a vágásnál maradok.)
  • Doomista
    de a adobebe akarom rakni azenét,és ekkor hiába akarom berakni a mp3 fáéjlokat,hanem engedi.
    2.0 pro van meg^^
    de majd jobban belenézek még,most nincs fent,de felrakom ujra.
  • adobepremiere
    File.........Import....és késsz!
    Melyik verzíó? 2.0? 1.5?
    Ezek mind viszik az mp3-at.
    Vagy próbáld meg wav formátumba konvertálni úgy is jó!
  • Doomista
    Van egy kis gondom:
    Nemrég raktam fel az adobe premiere progi-t,már alapbol teccet,aztán szeretnénk egy zenei fájlt berakni,de nem engedi,mert csak adobe fájlokat enged berakni,pl mp3 fájlt nem enged,viszont csak ogg-t enged.Mi lehet a gond ? Hol lehet beállitani hogy több fájltipust engedjen ?
  • drob
    Szia Tsyl! :)
    Sajnos nem jó hírem van, amit kérdeztél. :(
    Nem ismerik a köreimben, nem tudok segíteni. :(
    Kérdés: jössz az esküvő kiállításra (szom--vas.)?
  • tsyl
    De jó hogy említetted ezt a HDD-s kamerát. Épp a reggeli kv közben nézegettem a shop-okat...
    Kérdésem: adva van pld. 30Gb HDD a kamerába. Erre készítesz csúcsminőségben kb. 6-7 óra mpg2 felvételt. Ez nagyon szép és jó, mivel csak átmásolja az ember a PC wincsijére és nincs digitalizálási idő. No de ha szerkeszteni szeretném, akkor visszakell konvertálni aviba, hogy tudja fogadni jelen esetben a Premier. Szóval a kérdésem az lenne, hogy a kamera által használt mpg kódolás "standard" azaz bármivel vissza konvertálható vagy adnak hozzá valami speciális szoftwert. Esetleg a gyártó nem is foglalkozik ezzel a lehetőséggel? (olvasom a leírásokba, hogy kamerán szerkeszthető vágható az anyag, no de ez azért nagyon korlátozott lehetőségeket jelenthet.)
  • Lpneo
    Kb 1 éve használom a Premiere Pro-t, és nagyon jó vágóprogramnak tartom. A közeljövőben filmet fogunk készíteni, és nem tudja valaki, hogy a filmesek mivel dolgoznak?

Pluginra éhezőknek meg:
    A régi premiere-nek és a pro szériának más fajta pluginrendszere van. Szal ami müxött a régin az valószínű a proban nem megy. DE: az after effectsnek és a pro-nak viszont egyformák a pluginjei. Egyedül a kifejezetten 3d-s pluginekre akad ki a pro. A legjobban használhatóak a Sapphire(több mint 170!!!!), a Trapcode és a Panopticum. Nagyon látványos dolgokat lehet velük kihozni. Az Adorage-ről nem sokat tudok, de lehet hogy hamarosan meglesz.

Egyébként nekem JVC GZ-MG21-es kamerám van, ami praktikus, mert rögtön winyóra vesz, úgyhogy csak rá kell másolni a gépre(nem kell digizni). Aki akar venni a közeljövőben kamerát szerintem mindenféleképpen winchestereset vegyen, sok időt spórolhat vele.
  • tsyl

A Title Deko Pro for Premier működik a Pro 1.5 alatt is.
    Esetleg próbáld még meg a Heroglyph 2.5-t.

Felvételekben és Vágásokbanban gazdag B.U.É.K!
  • miatyánk
    Mivel nem reagált senki a kérdésemre, ezért én kérdezek.:)

Van az Inscribernek egy TitleMotion Pro nevű feliratozó pluginje Premierre. Az 5.0-ás Premiere 6-ra, az 5.1-es Premiere Pro-ra. Ezek a verziók több mint valószínű, hogy kompatibilisek egymással. Nekem megvan mind kettő, de csak az 5.0-áshoz van normális törés. Szóval jó lenne egy használható 5.1-es Titlemotion Pro For Premiere Pro.
    A másik lehetséges feliratozó a Pinnacle Deko. Azt tudom hogy működik Premiere 6 alatt, de vajon Pro alatt is?
  • adobepremiere
    Valamit nagyon elcsesztél!
    Mert én amikor Captue-rálok akkor semmi probléma sincs!
    Sony HC-90 ell.
    Szerintem cseréld ki a kamerád! Nemismerem a TRV 345-ős kamerát!
  • miatyánk
    Sziasztok!

Kellene nekem egy olyan feliratozó plug-in, ami működik Premiere 6 alatt is és Premiere Pro-n is. Tudom, hogy a Premiere feliratozója működhet, de más okból nem jó. Szóval fontos lenne a közös feliratkezelés a két Premiere verzió között egy plug-in segítségével.

Tud e valaki ilyet?
  • Code92
    hehe ja télleg kacifántos de azért köszi a választ az exportonn belül már megtaláltam a cuccot ahol átmenti wmv-be jeee
  • Gladiator
    jaja. file - export - export movie.

kicsit azért kacifántosan tetted fel a kérdést:D
  • Basic
    Hát Premiere-t még nem használtam, de az Adobe After Effects-ben ezt a File->Export menüpont alatt lehet megoldani.
  • Code92
    lehet h. hülye kérdés de nincs F.A.Q. ezért vfelteszem és annyit szeretnék kérni h. aki tud válaszolni az ne azt mondja h. lapozz vissza 5000 oldalt és megtaslálod a véálaszt hanem lehetőleg magyarázza el h. a progi által .proj-formátumba mentett állományíokat hogy lehet átalakítani olyanná amit le tud vinni a winamp vagy a win. mediaplayer??????
  • drob
    nm, de inkább olyan tv-t keress amin nem lesz feltünő :)
  • LoDMaSt
    Köszi a segítséget, megnézem más monitoron is!
  • drob
    monitornak más a felbontása, ebből adódik a hiba, az hogy a tv-n nem látszik ennyire a jobbik eset. hogy mégis miért látszik tv az sokmindeltől függ, pl nem mai technika a digital8, sikerült kifogni egy gyengébb minőségű szalagot, esetleg többször volt már törölve, átlagoshoz képest nagy a kézremegés és nem bírja követni a valós képet a kamera érzékelője
  • LoDMaSt
    Tv-n nem ennyire észrevehető, de látszik, itt egy másik variáció:

és ilyen az egész videó D:
  • drob
    a fotónak deinterlace problémája van, ha kiírod dvd-re, tv-n is szellemes?
  • LoDMaSt
    Hali, lenne egy kérdésem!
    Szal: Premiere 2.0 val captueolnék videót Sony trv-345e kameráról. A beállítások DV-PAL Standard 48khz. A kamerát FireWire kábellel kötöttem a géphez, és ijen lett a kép:

Mi lehet a hiba?
  • Freeman42
    Öri te vagy?
  • Freeman42
    ds
  • Iam The Ghost
    Ott van a végén a cím, Linkin Park - Krwlng, a Crawling remixje. De összevágtam, mert egyébként egy kb. 5 perces szám.
  • mornar
    Nyugottan aktiválhatod megkapod a akiválandó codot
  • mornar
    Az Adobe Soundbout-(ingyenes ) nem akar beinportálni,csak Adpbe premierből lehet?
  • mornar
    valakinek van Adobe Prem Pro =-hez 5.1-es register code-ja
  • Yossarian
    Off a másodiknak mi a zenéje? ON
  • Iam The Ghost
    Sajna a merget nem találtam meg. Végülis nem annyira nagy gond, csak ha egy videót a zene ütemére akarom megcsinálni, amiben több egymást követő ritmus váltás van, akkor ott sokat kell vágnom és ha nem sikerül ritmusra, akkor jó lenne vmivel visszacsatolni, mert különben nagyon kúsza lesz az egész. Persze undoval is lehetne, de hát mi van, ha később veszem csak észre... Egyébként itt van már 2 videóm: http://www.youtube.com/profile_videos?user=GhostHUN
  • Iam The Ghost
    Thx a válaszokat, megpróbálom mindegyiket.
  • Gladiator
    esetleg másik megoldás, hogy kiexportálod csak azt a két klipet és utána az exportáltad beimportálod.

2. kérdésedet nem teljesen értem.
  • Gladiator
    1-re válasz:

Nincs most lehetőségem megnézni, de jelöld ki mind a két klipet, és ha minden igaz, akkor az edit fül alatt kell lennie vmi olyasminek, hogy merge. vagy vmelyik fül alatt.
  • bertino
    bár ez vegasban működik így, de sztem az összes többiben is:
    felső videosávra azt teszi az ember, amit haloványabban akar megjelentetni egy másik képen, ennek az opacity-jét ugye leveszem minimálisra, vagy amennyire akarom
    lentire meg azt rakom, amiben nyomatni akarom a halvány képet

tehát magyarul: mindig ami legfelül van, az fog látszódni, így egyértelműen ha annak a láthatóságát leveszi az ember, megjelenik az also sávban levő kép...
  • Iam The Ghost
    Azt tudja vki hogyan tudok 2 klipet összefűzni? Tehát a razorral (C) szét lehet választani 1 klipet 2 felé és az érdekelne, hogy hogyan tudnám ezt összeilleszteni?
    A másik, hogy tudok ilyen átlátszó effektet használni? Tehát olyat, hogy van 1 kép és azon rajta átlátszó módon ott van egy másik. Mert olyan módot tudok, hogy a video transitionnál a dissolve effektet használom, az effektet végig húzom az egyik klippen és a beállításánál megtudom azt csinálni, hogy hány %-tól %-ig váltson, az A és a B értéket ugyanarra állítom és akkor elvileg elérem a kívánt effektet, de ezt nem mindig tudom használni, szal' nincs erre vmi jobb módszer?
  • drob
    próbáld ki, semmi következmény, max kiírja nem jó a serial ...