Adobe Premiere
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tegyél már meg nekem egy marha nagy szivességet légyszi! Nézd már meg, hogy mit ír a Shadows&Highlights effektrõl! Valamiért csúnyán villog a lerenderelt mozi. Mintha vakuk villognának. Mindegy, hogy Auto amount, vagy kézi beállítások, pedig nagyon szeretném néhány részleten alkalmazni.
Nieleen
Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!
Egy év múlva "találkozunk", sziasztok! <#vigyor2>#vigyor2><#integet2>#integet2>
Egy év múlva "találkozunk", sziasztok! <#vigyor2>#vigyor2><#integet2>#integet2>
igen meg, szerintem megérte megvenni
csak óvatosan azzal a kaviccsal, sokba van a motyó ... <#nevetes1>#nevetes1>
Van kamera, statív, steady, számítógép, sok progi (jogtiszta), akarat, engedély. Szóval filmezek ... 😊
mert dolgozok vele ... 😊
Tapasztaltam már én is hasonlókat. Legutóbb pl az volt, hoztak minidv-t csináljam már meg, mert a másik videós akinek odaadták digizni, nem jól csinálta meg, alig látszik valami amikor "svenkel". ez kb úgy nézet ki mint ahogy a ventilátor forog <#nevetes1>#nevetes1>, szerencsétlen kamera jóhogy nem tudta mit kell felvennie.
csak úgy hébe-hóba videózgatok <#awink>#awink>, meg néha elõveszem a premiert játszani kicsit <#nevetes1>#nevetes1>
Nos, végül is csodát nem vártam nagyon én sem a plugintól. Csak sokszor jó lenne "valami" amikor kap az ember egy idegen anyagot és szerkesztésnél nagyon zavaró az ide-oda ugráló kép. De aki nem foglalkozik ezen részével a videózásnak, nem elsõdleges szempont erre figyelnie. Én azt tapasztaltam, hogy a legnagyobb baj az embereknél az, hogy sokan nem veszik észre, amit a szemük lát azt olyan gyorsan nem tudja követni és rögzíteni is a kamera.
csak akkor nem lehet szaladgálni a kamival
nekem nem jött be, inkább nem mozgatom a kamerát, még a kép is szeb marad ... 😊
vicc nélkül: kipróbáltam korábban direkt erre a célra vettem fel pár másodpercet. ront a képminõségen, minnél nagyobb a mozgás/remegés annál jobban, és tényleg sok idõt vacakol a számolással.
érdemes stabilan fogni a kamit ...
vicc nélkül: kipróbáltam korábban direkt erre a célra vettem fel pár másodpercet. ront a képminõségen, minnél nagyobb a mozgás/remegés annál jobban, és tényleg sok idõt vacakol a számolással.
érdemes stabilan fogni a kamit ...
Csak laikusként tudok hozzászólni, mert a technikai oldalát nem ismerem. A lényeg, hogy valamelyest csökkenti a kézremegést. De nem szedi le 100%-osan. Kicsit zoomol és egy kicsit veszít a részletességbõl is. És úgy vettem észre, hogy iszonyat számítás igényes. Alapjában véve nem rossz plugin... A finom remegéssel egész jól boldogul, de nagy zoomnál már nem az igazi, mert ott a mozgás is nagyobb.
Nieleen
A lentebb említett "steady movie plugin"-rõl pár mondatban tudnátok bõvebben írni? Bár nekem 6.5 alatt nem igazán áll rendelkezésemre, de furdal a kíváncsiság hogy a Pro alatt végül is milyen hatékonysággal alkalmazható?
nem tudol több projektet nyitvatartani egyszerre.
persze, jobb egér-copy, megnyitod a másik projektet, paste ...
persze, jobb egér-copy, megnyitod a másik projektet, paste ...
Köszi szépen a segítséget. Most kezdtem el az Adobeval komolyabban foglalkozni, ugyhogy nézzétek el a kövi kérdést is. Szoval lehetséges az hogy egyszerre több project legyen megnyitva, probálgattam de nekem nem sikerült, vagy hogy egyik projectböl a másikba lehessen másolni shitteket, vagy ilyen sequenceket, lehetséges akármelyik is?
monitoron nagyon szalkas az mpegII
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Kipróbáltam, egész jó! Arra amire nekem most szükségem van ez a legjobb megoldás. Nagy kár viszont hogy nem tud aviba exportolni, csak mpegbe...
ilyen ugrálással akkor találkoztam, amikor rossz sorrendben deinterlészelték a filmet. Bár... Tv-re nem is kell deinterlészelni, szal lehet, hogy rossz tipp.
Ha rendes kézremegésrõl van szó, arra való a steady movie plugin.
Ha rendes kézremegésrõl van szó, arra való a steady movie plugin.
Nieleen
mi lehet a gond? megcsinaltam egy DVDt es TVn mozgasnal ugy ugral a kep mintha az lenne a celja. es sok mozgaz van, mert havernak a sogornoje vette es egy masodper alatt kepes volt korbemenni a fel szobat
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Nemtom mit szenvedtek ennyi fajta programmal, a legjobb ha fel rakjátok a MainConcept.MPEG.Pro.Plug-in.for.Adobe.Premiere.Pro.HD tömörítöt ami beépül a premierebe, majd export>Mainconcept pro és meglehet adni pontosan hogy milyen formátunba mentse a videót/hangot és mennyire tömörítse stb..stb...gyors és nem kell semilyen külön hülye program. Nekem bevált! Jobb mint az Adobe/Ulead/Pinnacle gyári encodere!
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
esetleg próbáld .wma-ba tömöríteni, vagy javaslom a studio 9 progit, jók a beépített codecek ...
Köszi, holnap megpróbálom.
Egyébként a VirtualDubban a Video-Compresionnál a listában nem szerepel a VP6, hiába raktam fel (#1716 - innen töltöttem le) :/
Egyébként a VirtualDubban a Video-Compresionnál a listában nem szerepel a VP6, hiába raktam fel (#1716 - innen töltöttem le) :/
Igenigen, de az fontos hogy a premierebol tomorites nelkul ments ki, 'nyersen', a hangot pedig WAW-ban ha ez megvan akkort jon a virtual dub, berakod a kesz videot, ra a hangot (full processing) utana video->Compression->VP6 -asszem ket passolni kell ami 8+16 orat vesz igenybe (ha jol tudom)- Audio->compression (javaslom mp3 192kbps-be tomoritsd) ha akarod hangosithatod.
Ha ezeket beallitottad file->save as avi (F7)
Igazabol az a baj a vp6-al hogy nagyon idoigenyes
Sorry hogy netudom ertelmesebben leirni de regen csinaltam mar, ha nemsikerul akkort szolj es en is ujra eloveszem es probalkozom vele
Ha ezeket beallitottad file->save as avi (F7)
Igazabol az a baj a vp6-al hogy nagyon idoigenyes
Sorry hogy netudom ertelmesebben leirni de regen csinaltam mar, ha nemsikerul akkort szolj es en is ujra eloveszem es probalkozom vele
Innen töltöttem le! De ez csak lejátszó codec, tömöríteni nem lehet vele.
"Miert nem virtual dubot hasznalsz dekodolashoz?"
Teljesen kezdõ vagyok a témában, a Virtual Dubot letöltöttem, de túl bonyolultnak tûnt 😊 De lehet azzal kéne próbálkoznom, mert a DivX codec sem segített rajtam a preimereben (Vagy jó lez a minõsége, de akkor oltári nagy lesz a mérete - 360MB egy 9 perces avinak irreális -, vagy jó lesz a mérete, de akkor meg okádék lesz a minõsége - szétesik pixelekre a kép).
Ha jól gondolom azt kéne csinálni hogy lementem Premierben DV Aviba, és aztán Virtual Dubban dekoldolom? Ha igen akkor röviden le tudnád írni ezt hogy csináljam meg a VD-ban? Köszi elõre is és bocs az offért.
"Miert nem virtual dubot hasznalsz dekodolashoz?"
Teljesen kezdõ vagyok a témában, a Virtual Dubot letöltöttem, de túl bonyolultnak tûnt 😊 De lehet azzal kéne próbálkoznom, mert a DivX codec sem segített rajtam a preimereben (Vagy jó lez a minõsége, de akkor oltári nagy lesz a mérete - 360MB egy 9 perces avinak irreális -, vagy jó lesz a mérete, de akkor meg okádék lesz a minõsége - szétesik pixelekre a kép).
Ha jól gondolom azt kéne csinálni hogy lementem Premierben DV Aviba, és aztán Virtual Dubban dekoldolom? Ha igen akkor röviden le tudnád írni ezt hogy csináljam meg a VD-ban? Köszi elõre is és bocs az offért.
Van ott meg sok VP cucc, de asszem ez direkt netre van kitalalva.
Miert nem virtual dubot hasznalsz dekodolashoz?
Miert nem virtual dubot hasznalsz dekodolashoz?
Kellemes Ünnepeket kívánok elsõként mindenkinek!
amiért írok, az az, hogy a magaménak tudhatom az adobe pro7.es verzióját és ehhez keresek vagy magyarítást, vagy egy kézikönyvet.
aki tud kérem segítsen!
[email protected] címen várom válaszotokat!
Elõre is köszönöm
amiért írok, az az, hogy a magaménak tudhatom az adobe pro7.es verzióját és ehhez keresek vagy magyarítást, vagy egy kézikönyvet.
aki tud kérem segítsen!
[email protected] címen várom válaszotokat!
Elõre is köszönöm
Letöltöttem és felraktam a Vp6_decoder.exe-t, de nem jelent meg a Premiereben a codecek listájában az exportnál <#nemtudom>#nemtudom>
A cél most az, hogy jó legyen a minõsége és át tudjam küldeni havernak neten. (tehát ne legyen túl nagy a mérete)
Az Indeo valóban rossz erre a célra, most a DivX 6.1 el próbálkozok, és ez úgy néz ki jó lesz.
Az Indeo valóban rossz erre a célra, most a DivX 6.1 el próbálkozok, és ez úgy néz ki jó lesz.
Végül is attól függ az export, hogy utána mire szeretnéd használni.
Az Intel Indeo nem igazán jó választás véleményem szerint semmihez.
Dvd-re kezdetben megteszi a Premier saját encodere is. (DVD Pal medium vagy high)
Cd-re szintén találsz a menüben megfelelõ elõre elkészített paramétereket.
Persze nagyon fontos még, hogy a Premierben milyen beállításokat használsz. (Pal, 25fps,1,067..stb..)
Az Intel Indeo nem igazán jó választás véleményem szerint semmihez.
Dvd-re kezdetben megteszi a Premier saját encodere is. (DVD Pal medium vagy high)
Cd-re szintén találsz a menüben megfelelõ elõre elkészített paramétereket.
Persze nagyon fontos még, hogy a Premierben milyen beállításokat használsz. (Pal, 25fps,1,067..stb..)
a fényképezõs videókkal én is megküzdöttem, mert nem szabvány FPS-sel rögzít a fényképezõ.
Nieleen
a DV avit procoderrel mpeg2-be tömörítem. 1 órát teszek 1 DVD-re és egész jónak tûnik. Kb 1/3-a lesz a mérete az eredetinek. Azért használom a procodert, mert béna vagyok ezekhez a dolgokhoz és a varázslója 5 kattintással megoldja nekem a dolgot.
Nieleen
Na sikerült összehoznom a videót. Lene viszont egy kérdésem: hogy érdemes exportálni a kész filmeket, hogy lehetõleg a legkevésbé romoljon a minõége, de túl nagy se legyen a mérete?
Most 3 db 60megás avit fûztem össze(így összesen 9perces lett), az elején van egy nyitókép 5 mpig. A végén exportnál microsoft avit választottam és Intel Indeo 4.0 tömörítést (totál random választottam ezeket, nem ismerem a többit), és 75%os minõséget. Így kaptam egy 343megás avit 1.5 óra alatt :/ Sokkal rosszabb lett a minõsége az eredetinél, és sokkal több helyet (több mint 2x annyit mint a 3 videó együtt) foglal el azoknál. Mit csináltam rosszul?
Most 3 db 60megás avit fûztem össze(így összesen 9perces lett), az elején van egy nyitókép 5 mpig. A végén exportnál microsoft avit választottam és Intel Indeo 4.0 tömörítést (totál random választottam ezeket, nem ismerem a többit), és 75%os minõséget. Így kaptam egy 343megás avit 1.5 óra alatt :/ Sokkal rosszabb lett a minõsége az eredetinél, és sokkal több helyet (több mint 2x annyit mint a 3 videó együtt) foglal el azoknál. Mit csináltam rosszul?
Nemrég készítettem egy családi albumot VHS-bõl és szintén a már említett fényképezõs videókból kellett jó néhányat be-beszúrnom...
A konvertálással túlságosan sok gond nem volt, inkább a végeredmény (dvd-re kírva) aggasztó valamelyest, ugyanis olyan érzése van a nézõnek, mint ha lelenne lassítva kb.8-10%-al a felvétel.(persze csak képileg)
A konvertálással túlságosan sok gond nem volt, inkább a végeredmény (dvd-re kírva) aggasztó valamelyest, ugyanis olyan érzése van a nézõnek, mint ha lelenne lassítva kb.8-10%-al a felvétel.(persze csak képileg)
Jah, úgy látszik nem ismeri azt a tömörítést, amit a fényképezõ használ.
Letöltöttem egy konvertáló progit (Konvertor), és átkonvertáltam Intel Indeo tömörítésû aviba, így már gond nélkül beolvassa!
Letöltöttem egy konvertáló progit (Konvertor), és átkonvertáltam Intel Indeo tömörítésû aviba, így már gond nélkül beolvassa!