3752
PC-s vágás és home video
-
#2152 köszi, - azért is furcsáltam, mert már volt fent egy korábbi rendszeren és emlékeim szerint akkor működött. -
#2151 codec. nem tom melyik. nekem mikor ilyet csinalt ujraraktam az egesz gepet. -
#2150 sziasztok - sajnos, mint a kérdésemből is kiderül, nagyon most kezdtem foglalkozni az Adobe Premier 6 progival.
Pár hónapja van egy Panasonic FZ 30 fényképezőt, aminek van video felvételi funkciója. MOV fájlokat csinál, 8000 Hz-es mono hanggal. mivel sok éve használok Photoshoppot ezért azt hittem, majdcsak elboldogulok valahogy - de már az elején elakadtam. Ha megnyitok egy ilyen filmet, kép van de hang csak akkor ha a film rákerül a storyboardra és nem lejátszom hanem a csuszkát mozgatom - remélem érthetően írom.. :) Márpedig így nem tudom meddig tart pl a beszéd. Kerestem a neten leírást (magyart) vagy e-book-ot, de nem találtam. Elnézést, hogy ennyire láma a kérdés, de valahogy el kellene kezdenem és nem jövök rá miért nincs hang egy sima lejátszásnál. Előre is köszi a segítséget... -
#2149 surf
Most rakosgattam össze! -
#2148 Két szék közzé...:))
Az igazság az, hogy egyedül a 6.5-ben nem kell külön-külön állítgatni a ratiot, mert alapból a program, mindig tökéletesen képernyőhöz igazította a képeket.
Ezt nagyon hiányolom a Pro-ból én is. De sajna marad az egyesével való állítgatás. -
#2147 Sziasztok!
plugineket keresek premiere pro-hoz (sasoltam dc-n, de semmi, holott tudom, hogy lehet találni...) van valakinek ötlete?
adobepremiere! DVD-t lehet írni vele, de menüt nem készít. Az encore, vagy a Nero vision viszont igen. -
gzadmin #2146 Sziasztok!
szeretnék egy diavetítést csinálni zenével. A gondom hogy az állóképek arányos vetítéséhez be kell kapcsolnom a Montain aspect ratio-t. Hogy lehetne ezt automatizálni hogy ne kelljen minden egyes állóképnél elvégezni.
Premier 6.0 és Pro-t használok.
Üdv -
slylecz13 #2145 Köszönöm!!! -
7alvoo #2144 http://download.adobe.com/pub/adobe/encore/win/2.x/Adobe_Encore_2_0_Tryout.zip
http://download.adobe.com/pub/adobe/audition/win/2.x/Adobe_Audition_2_0_Tryout.exe
http://download.adobe.com/pub/adobe/premiere/win/2.x/PremierePro2_0_Tryout.zip
http://download.adobe.com/pub/adobe/aftereffects/win/7.x/After_Effects_7_0_Tryout.zip -
#2143 hán encoreval. premierevel szentem sehogy. bár lehet, én még sosem írtam vele dvd-t. -
#2142 Hogyan lehet menüt kreálni a DVD-kiirásakor?
Mert menü nélkül irja ki.
De nem vészes erre ott van az Encore DVD.
Csak érdeklödttem. -
#2141 istenem... -
slylecz13 #2140 Valakinek megvan az encore DVD 2.0-ás verziója? -
#2139 Privi ment. Köszi! :) -
#2138 adj privben egy mail címet és elküldöm a leírást! -
#2137 Köszi a választ, de egy valami még mindig nem lett világosabb. :)
"DV-s videóknál normálesetben az első mező kerül letapogatásra így a Lower Field First beállítás a megfelelő. "
Az első mező az én logikám szerint a felső része a képnek. Akkor miért az alsót veszi először? Biztos félreértetem valamit :) Most elkezdek guglizni, de hálás lennék, ha lenne egy linked, ahol utánaolvashatnék. :) -
#2136 A 2.0 nálam kiesik, ebben nem tudok segíteni... -
#2135 A téma elég bonyolult, így csak körvonalakban:
Szóval a Tv szabványok váltott sorosak.
Vegyük a PAL rendszert. Itt minden képkocka 2 felé van osztva, amit mezőknek (Fields)neveznek. A működés elvétől most eltekintenék, mert túl hosszú a leírása.
A lényeg végül is az, hogy a képkocka legfelső letapogatási sorát tartalmazó mezőt Felső mezőnek (Upper Fields) a másikat Alsó mezőnek (Lower Fields).
nevezik.
DV-s videóknál normálesetben az első mező kerül letapogatásra így a Lower Field First beállítás a megfelelő. Ha a letapogatás sorrendjét változtatod, akkor a videó lejátszáskor ugrál vagy darabos lesz, mert megváltozott a mezők sorrendjének a letapogatása.
Végül is nagy vonalakban ennyi a lényeg.
-
7alvoo #2134 Sapphire.
Azt nem értem, hogy az a verzió ami 1.5 -ön makulátlan a 2.0 -ban másodszori indításkor már csak full piros képet ad. Ez nem védelem lesz mert sima demo-ként is ezt produkálja. 5let? -
#2133 lower/upper témában senki nem tud felvilágosítani? (#2126) -
#2132 Osztozom a véleményedet! Kamerát kell venni ami DV-szallagra rögziti a képet.Nem fényképező géppel felvenni.
Nemigazán alkalmas a Genarts Sapphire! Nekem nem jön be.Se a Cineform Aspecth HD
Maradok a tiszta adobe progi tudásánál!
Igy is lehet maradandót alkotni. -
Exarrion #2131 zerobacsi, ha Sony fénképezővel vettél fel videot az olyan is, mert nem túl jó márka, másik részről, azt elfelejtik veled közölni, hogy 640x480 az nem is úgy van, mert ezek csak vizszintes sorokat vesznek fel, függölegeset nem, ezért olyan amilyen. és amikor meg át akarod convertálni, a gép potólja a ki a sorokat. Azt hiszem ki lehet küszöbölni a hibát, de napokat vesz igénybe egy percni anyag megcsinálása. Nekem is Sony fénképezőm van, bár arra se nagyon.Egyébként csak ténleg jó indulatból vegyél egy kamerát. -
zerobacsi #2130 Ugyanolyan a tv-n mint a gépen -
#2129 vagy ha fantáziát látsz benne, megvenni... -
#2128 Mondhatni reménytelen...de van rá 10 napod hogy használd...jobb mint a semmi:) -
#2127 Serial Number?
Tudsz valahol? Mert én hiába kerestem. -
#2126 mitől függ és melyiket érdemes választani:lower/bottom field first vagy upper/top field first? -
drob #2125 google -
#2124 Szia!
Hol található a Genarts Sapphire? -
#2123 tévén is megnézted és ilyen, vagy csak a gépeden? -
#2122 A Genarts Sapphire tartalmaz kimondottan filmeffect-et, ahol különböző tipusú celluid alapú filmes negatívok paraméterei vannak. Ezekkel próbálkozva a színdús misztikus egyiptomi kalandfilmektől akár a Matrix zöldes tónusáig kihozható minden...
(Csupán megjegyzem: írgalmatlanul hosszú idő a kirendelés, ezen filter alkalmazásakor. Szóval használatát mérlegelni érdemes.) -
#2121 Arra ott van a Color Balance funkció. Ja és ezerféle szinbeálitást tudsz csinálni az adobe premiere-vel. Érdemes eljátszani a programmal. Nagyon profi!
Csak a fantáziád szab határt.
Valóban nem lessz soha magyarnyelvű a progi. -
WPMaster #2120 Nemtudtok valami módszert vagy plugint ami ad egy kis mozifilmes hatást a videónak így képileg (színvilágában vagy valahogy)
-
#2119 Magyar nyelvűt ne is keressél, nincs és szerintem nem is lesz. -
#2118 Hello!
Nem tudja valaki, hogy van e Magyar nyelvű Adobe Premiere?
(Bármelyik verzió jó ) -
#2117 Az is baj ha 640 x 480 pixel a videó sorfelbontásod. Legjobb ha 720x576 ban van a felvétel.
Na mindegy a fényképező az fényképező! A videókamera az videókamera! Hiába tudja a másik szolgátatásokat is.
Jó a Canon fényképeződ!
De épp a minap adttak a kezembe egy Pana FZ30-ast. Hát mit ne mondjak lenyügözött.
Látogasd meg ezt az oldalt:
http://www.dpreview.com/reviews/canons3is/
-
7alvoo #2116 A HDV is fos ahogy van. Tudom. A kódek mpeg alapú, ez mond valamit?! Egy jó dv kamera képe sokkal szebb hagyományos tv -n, lcd -tv-n meg tökmindeggy. A HDV -nél eleve azt feltételezik, hogy lcd tv -n fogod nézni teljesen digitálisan progrsszívbe, ha nem így teszel eleve reszeltek az egésznek. -
#2115 Az adobe premiere DV Avi-ra van beállva. Ettöl függetlenül még nem próbáltam DVD Camcorder-rel felvenni.Szerintem is ratyi. Én maradok sokáig hü az Avi felvételformátumhoz. Jobban lehet az Avit vágni mint az Mpeg-et. A DVD Camcorder-eknek nem lessz jövője "remélem" És a merevlemezesnek is. Nekem HDV Camcorder-re fáj a fogam............. -
zerobacsi #2114 Látom nem értetek. Én nem arra vagyok kiváncsi hogy kamerát vegyek vagy ne.
Én szeretném a videóimat kiírni dvdre, feliratozni stb...
Amúgy megcsináltam régen Pinnacle Studio 9 -cel ezeket a videókat NTSC rendszerben és tökéletesek voltak. Semmi elmósódás szellemkép. Ment is asztali dvd lejátszón teljesen normálisan. Na mostan megszereztem a Premiere Pro 2.0 mert ugyebár ez sokkal profibb progi mint a pinnacle. De ezzel nem bírom úgy kiírni dvdre hogy ne legyen szellemkép. Ennek orvoslásához fordulok hozzátok.
A kamerákhoz meg annyit hogy néztem még régebben Sony DVD 403-mas kamerát(kb 250000Ft) felvettem vele tesztanyagot, és lám! Tiszta ratyi, szellemképes, gyors mozgásoknál elmosódás, gyenge képstabilizátor !(digitális)!. Ellenben a Canon S2 IS -> Optikai Stabilizárot, élénkebb képszín, semmi szellemkép, szóval meg sem közelíti a kamerákat. Az olcsó kamerákról meg annyit hogyha a Sony 403 ilyen akkor azok milyenek lehetnek?!
-
#2113 Tökéletesen igazad van! Minek ilyen kiváló progit "megerőszakolni" fényképező álltal felvett videóval. Vannak elérhető árú kamerák. De viszont azt kiprobáltam ha fényképet importálok az adobe timeline ablakába akkor tök jó képvideót lehet csinálni...!Gyerünk gyakorolni!!