Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Most karácsonyre kapok egy CRAFTER ST-80 gitárt és megszeretném kérdezni, hogy ez jó e kezdõ gitárnak? Sosem játszottam még gitáron tehát apszolult kezdõ vagyok<#smile>#smile> De hát el kell kezdeni valahol vagy nem? Amúgy nehéz megtanulni jól gitározni?
Elõre is köszönöm!
PS3 ID: SDani456
I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.
Amúgy teheccséges vagy.
Innen letölthetõ
Kuss!-magyarázta.
én csak szûk három éve gitározok, szóval bõven van még mit pótolni tanulás terén, de azért igyekszik az ember :-)
majd fölteszem a videót youtube-ra is, aztán úgy egyszerûbb lesz megnézni...
Kuss!-magyarázta.
Fogadd meg egy "veterán" véleményét én már 19 éve zenélek hegedû-gitár (inkább gitár az 15 éve) szerintem, ha meg akarod találni a saját stílusodat, nagyon sok zenét kell magadba szívnod, nagy gitárosokat hallgatni-megismerni-játszani Satriani, Vai, Malmsteen, Morse, Johnson... és ezekbõl ki fog alakulni a hangzásvilágod a stílusod, finom technikák stb. De ügyes vagy így tovább!
Ilyesmi (mondjuk ez egy floyd rose tremoló) vagy ilyen (ez sem olyan amilyen kellene 😊). Amúgy lehet, hogy hülyeséget írtam és vinatge tremolóhoz nem is létezik ilyen finomhangolós megoldás, de én úgy emléksze, hogy nekem az Aria gitáromon volt finomhangoló és tuti nem floyd rose tremolója volt.
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
McGrady: nem tom letölteni a videót:S nem raknád fel inkább rapidre? akárhányszor rámegyek visszaszámol rámegyek a linkre és megint vissza számol és így tovább a végtelenségig
Sajna ez az amire én már nem leszek képes, mert mikor lett volna rá lehetõségem akkor lusta voltam sokat gyakorloni, most meg már szar a kezem hozzá (izületek 😞 ). De sebaj, a gyorsaságot igyekeszem agyament ütemekkel, hangnemekkel, effektekkel meg hasonlókkal pótolni, szal marad a riffelgetés meg experimental metálkodás 😊
Bnõm tesója meg épp most vett egy H&K Warp-7 fejet asszem 50 körül, igaz hogy ahhoz kell még láda is, de kûfõdön lehet 200 euróért kapni 4x12-t. Ezzel nagyjából 100e környékén van az ember, ami kicsit több mint az általad említett, de ilyen motyóval tuti nem lesz kapcitáshiány, meg elég sokféle sound-ot lehet kihámozni belõle.
Ha húrt cseréltek és más húrvastagságra váltotok, akkor érdemes elvinni a gitárt a hangszerületbe, hogy beállítsák ahhoz a gitárt (tremolót, húrláb magasságot, húrlábaknál az intonációt, nyakban feszítõpálcát). Ezt otthon is meg lehet csinálni, de totál kezdõként nem érdemes nekimenni, inkább megfigyelni mit csinál rajta a hangszerboltos, utánézni írásos formában is, és csak utána otthon próbálni (a nyak feszítõpálca a legneccesebb dolog, azzal komoly kárt is lehet okozni a hangszerben).
A nyakkal (meg a gitár egyéb fa részeivel) az lehet a gáz, hogy nem most hanem késõbb esélyes az hogy elmászik, mert az ilyen olcsóbb gitároknál annyira nem figyelnek oda a faanyagra, így lehet, hogy még nem teljesen kiszáradt fából készítik, és otthon a végleges usernél fog a fa tovább száradni, aminek a végén vagy megmarad jónak vagy nem.
Néztem az Aria oldalát, és látom jól döntöttél és nem a fekete gitárt vetted packban 😊 Nekem a Stratocasterben ez a sunburst szín az ami az igazi, és szerintem ezzel a festéssel legszebb ez a fajta gitár.
Más:
pénteken volt a zenekarunkkal egy kis koncert a suliban, oda összedobtam egy gitárszólót, amirõl videó is készült...tudnátok véleményt mondani róla? itt lenne
köszi
Kuss!-magyarázta.
Tán még nem annyira aktuális,de ujra feltenném a kérdést,csak most konkrétabban.
Eljön tán lassan az ideje h összejönne egy zenekar,és ott már nem lesz elég 15W stb stb...Namost a folytatást én már néhány kinézett cuccal gondoltam ki,ezekrõl szeretnélek titeket megkérdezni,h mi a véleményetek!Errõl:ez(itt találtam),vagy pl. Peavey bandit 112,vagy vmi 50-70 ezer között kb...szentem 50W egy garázs szintû zenekarhoz meg tán kisebb klubbokban a nagy jövõben elég..fõleg ha csõ is van a cuccban...ezenfelül esetleg valami ajánlat?😊(az irányzat Maiden szerû heavy metál,Judas Priest...a leglightosabb tán Guns ha ez jelent valamit hogy igy leirom)Elõre is kössz mindent😊
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
ez való arra:
Aria XL-STD (ez 10e Ft-al drágább a másiknál)

Zene nélkül mit érek én?
ezt vettem, packban amugy
Neten is az Aria sajat oldalan van minden fele gityo, szoval gondolom megy meg a szeker. Ott meg tudod nezni ezt a gitar packot is amugy😊 Ertem en mirol beszeltek, de leirtam miert gondolom hogy jo ez igy elsore. Boltban azt mondtak nem egy uber gityo, de total kezdonek jo. Szepen be is hangolta az elado srac kiprobalta nekem, teljesen jonak tunt, nyak egyenes azt megneztuk. Kis erolkodonek is turheto hangja van.
Amúgy nekem is volt egy Aria Pro II gitárom, szerettem 😊 A tremolójával nem voltam kibékülve, mert elég könnyen elhangolta a gitárt. Amúgy manapság lehet még Aria gitárt kapni? Én azt hittem, hogy már rég beszüntették a gyártást.
Zene nélkül mit érek én?
Ha biztosra gondolod, hogy nem fogod abbahagyni a gitározástpár hónap múlva, akkor sztem egy Squier lenne jó választás. Ha azért vannak kétségeid, és csak ki szeretnéd próbálni magad, akkor nézzél inkább valamilyen akusztikus gitárt 8-10e körül, azon is ugyanúgy meg lehet tanulni gitározni, és nem ha mégsem jön be ez a gitározásos dolog, akkor nem buksz annyi pénzt.
Sztem a gitár packokat kerüld el ebben az árfekvésben, mert nagyon nagy kompromisszumokkal érik el azt, hogy ilyen árban adják õket (értsd: tüzifa minõségû gitár).
Szeretnek venni egy eletromos gitart 40K van ra max, teljesen kezdonek kell, mit tudnatok ajanlani?
Lattam sok hirdetesben gitar packokat amiben erolkodo is van meg minden, azzokrol mik a velemenyek?
Gitarozas teren es zene teren is nullarol indulok ehez passzolo cucc kellene.😊
Fémház,analóg,többféle torzítás,2 kimenet.
Zene nélkül mit érek én?