Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

barnie1990
Nem nehéz,hanem idõ- és hallásigényes.

Zene nélkül mit érek én?

SD456
Hy all!

Most karácsonyre kapok egy CRAFTER ST-80 gitárt és megszeretném kérdezni, hogy ez jó e kezdõ gitárnak? Sosem játszottam még gitáron tehát apszolult kezdõ vagyok<#smile> De hát el kell kezdeni valahol vagy nem? Amúgy nehéz megtanulni jól gitározni?

Elõre is köszönöm!

PS3 ID: SDani456

Rockshow
A 3 évhez képest ez nagyon ügyes, az izületeid érdekében, ha 20 év múlva is fájdalommmentesen akarsz gtározni, kevésbé markold a gitár nyakát!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

Rockshow
Fel a fejjel mindenki elkezdte valahol, fejlõdni sem egyformán szoktak az emberek, mindenesetre kitarató gyakorlással a technika elsajátítható, ettõl még nem biztos hogy jó zenész is leszel, ahhoz idõ muzikalitás és stílus kell. Két dolog lendületet tud adni a fejlõdésnek egy jó tanár és a saját zenekar, de egyik sem helyettesíti a kitartó gyakorlást, amit sohasem kényszerként, muszájként kell csinálni!

Jó, hát így persze, hogy elég. Senki nem játszik, csak te 😊

Amúgy teheccséges vagy.

Nekem személyszerint tetszik, pedig nem sok minden szokott tetszeni 😄 Az énekkel kapcsolatba csak annyit, hogy jól válaszd meg, mert nagyon sokat dobhat, de sokat is ronthat az egész számon. Hajrá, még több hasonló ilyet 😊
Hell boy
Szöveg hiányában azt hiszem soha nem kerül vocal erre a régebben komponált zenémre pedig azzal együtt akartam felrakni de ennek hiányába ilyen formában tálalom. véleményeket és kritikákat szívesen várok.

Innen letölthetõ

Hell boy
ilyenkor esik le számomra hogy mennyire kib*szott amatõr vagyok még 😄

McGrady

Kuss!-magyarázta.

McGrady
persze, ez csak olyan hangulatcsinálás féle volt... :-)
én csak szûk három éve gitározok, szóval bõven van még mit pótolni tanulás terén, de azért igyekszik az ember :-)

majd fölteszem a videót youtube-ra is, aztán úgy egyszerûbb lesz megnézni...

Kuss!-magyarázta.

Rockshow
Technikailag a korodhoz képest szerintem jó helyen vagy! A szóló maga inkább (és nem akarlak megbántani, mivel egyéb munkásságodat nem ismerem) öncélú tekerés volt, ilyenekkel kell bemelegíteni az ujj izületeket gitározás elõtt 😊!

Fogadd meg egy "veterán" véleményét én már 19 éve zenélek hegedû-gitár (inkább gitár az 15 éve) szerintem, ha meg akarod találni a saját stílusodat, nagyon sok zenét kell magadba szívnod, nagy gitárosokat hallgatni-megismerni-játszani Satriani, Vai, Malmsteen, Morse, Johnson... és ezekbõl ki fog alakulni a hangzásvilágod a stílusod, finom technikák stb. De ügyes vagy így tovább!

forza milan
(A mûsort arra értem hogy akkor lesz ennek értelme,ha végre megtanulom a kinézett számokat,meg nehezebb solok,meg stb..😊Mind1...Mégegyszer kössz)

forza milan
Jah,én lennék.Kössz a lehetõséget,ha tényleg aktuális lesz,meg ha végre vmi éppkézláb "mûsort" összeállitok esetleg megbeszélhetnénk😉😊😄

Hellhammer
Ja hangolni meg minden alkalommal kell, legyen megszokás, hogy mikor az ember gitárt vesz a kezébe az elsõ dolog az legyen, hogy ellenõrzi a hangolást. Utána sztem érdemes idõnként játék közben is ránézni, mittomén 3-4 számonként (vagy 15-20 perc játék után), aztán késõbb az ember már meghallja ha valami nem jó 😊

Hellhammer
A finomhangoló a húrlábnál van ilyen csavar szerû dolog, recés feje van általában és tekergetni lehet ujjal is 😊

Ilyesmi (mondjuk ez egy floyd rose tremoló) vagy ilyen (ez sem olyan amilyen kellene 😊). Amúgy lehet, hogy hülyeséget írtam és vinatge tremolóhoz nem is létezik ilyen finomhangolós megoldás, de én úgy emléksze, hogy nekem az Aria gitáromon volt finomhangoló és tuti nem floyd rose tremolója volt.

Amugy a gitart a fiamnak vettem szulinapjara, de nem birtam megallni, hogy en is ne probalkozak vele es nem is ertem eddig miert nem probaltam. 😊

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Szerintem eleg jo kis szolo.😊

Bocs hogy megint kerdezek, de ez a finomhagolo dolog hogy nez ki a gitaron?😊 Masik kerdesem meg az lenne milyen surjen kell hangolni a gitart? Vettem hozza egy Ibanez hangolot, ilyen digitalis kutyut elvileg azzal meg egy kezdonek is megy. Egy ismerosom megmutatta hogy kell vele hangolni, nem tunu tul bonyolultnak.

Hell boy
Hát ez kibaszott jó 😄 Hatalmas ez a videó xD grat hozzá!

McGrady: nem tom letölteni a videót:S nem raknád fel inkább rapidre? akárhányszor rámegyek visszaszámol rámegyek a linkre és megint vissza számol és így tovább a végtelenségig

ÁÁÁÁÁÁ mekkora ez a videóóóóóóóóóóó 😄

Hellhammer
Elméletileg lehet venni. Itt pl. az oldal közepe tájékán találod meg. De lehet, hogy nem mondtam túl jó ötletet, mert ha satut raksz a gitárra, akkor nem árt ha a húrlábnál van finomhangoló, mert a satut megszorítva már nem tudod a hangolókulcsokat használni. Szal finomhanolós tremoló nélkül elég macera a használata. Itt egy kép, ha esetleg nem tudod pontosan, hogy mi is ez.

Szerintem tremolo kart egyenlore nem is teszem fel, anelkul is lehet tanulni az alapokat boven. Satu, ilyet lehet venni hamgszerboltban vagy ez valami hazi kutyu?

Hellhammer
Jól nyomod, gratula 😄 Nekem csak ennyire futotta 😊
Sajna ez az amire én már nem leszek képes, mert mikor lett volna rá lehetõségem akkor lusta voltam sokat gyakorloni, most meg már szar a kezem hozzá (izületek 😞 ). De sebaj, a gyorsaságot igyekeszem agyament ütemekkel, hangnemekkel, effektekkel meg hasonlókkal pótolni, szal marad a riffelgetés meg experimental metálkodás 😊

Hellhammer
Ha jól tévedek, te vagy a földim 😊 A Bandit sztem jó választás lehet, nemtom hallotál-e a Säw nevû helyi zenekarról, nekik a gitárosa használ Bandit-et. Nemtom mikor lesz koncertjük legközelebb, meg hogy azon játszik-e majd, de ha gondolod tudok vele beszélni, és sztem megengedi, hogy a próbatermükben kipróbáld.
Bnõm tesója meg épp most vett egy H&K Warp-7 fejet asszem 50 körül, igaz hogy ahhoz kell még láda is, de kûfõdön lehet 200 euróért kapni 4x12-t. Ezzel nagyjából 100e környékén van az ember, ami kicsit több mint az általad említett, de ilyen motyóval tuti nem lesz kapcitáshiány, meg elég sokféle sound-ot lehet kihámozni belõle.

Hellhammer
Annyit javasolnék a gitárhoz, hogy a fejen a nyereghez egy satut lenne érdemes applikálni, mert a vintage tremolo hajlamos eléggé elhangolni a gitárt, és egy satuval talán kicsit jobb lenne a helyzet (vagy esetleg locking hangolókulcsokra cserélni, de az drágább megoldás).
Ha húrt cseréltek és más húrvastagságra váltotok, akkor érdemes elvinni a gitárt a hangszerületbe, hogy beállítsák ahhoz a gitárt (tremolót, húrláb magasságot, húrlábaknál az intonációt, nyakban feszítõpálcát). Ezt otthon is meg lehet csinálni, de totál kezdõként nem érdemes nekimenni, inkább megfigyelni mit csinál rajta a hangszerboltos, utánézni írásos formában is, és csak utána otthon próbálni (a nyak feszítõpálca a legneccesebb dolog, azzal komoly kárt is lehet okozni a hangszerben).

A nyakkal (meg a gitár egyéb fa részeivel) az lehet a gáz, hogy nem most hanem késõbb esélyes az hogy elmászik, mert az ilyen olcsóbb gitároknál annyira nem figyelnek oda a faanyagra, így lehet, hogy még nem teljesen kiszáradt fából készítik, és otthon a végleges usernél fog a fa tovább száradni, aminek a végén vagy megmarad jónak vagy nem.

Néztem az Aria oldalát, és látom jól döntöttél és nem a fekete gitárt vetted packban 😊 Nekem a Stratocasterben ez a sunburst szín az ami az igazi, és szerintem ezzel a festéssel legszebb ez a fajta gitár.

forza milan
😮 Nemsemmi😄Grat...Csak igy kiváncsiságképpen lehet leírtad már nemtudom nemelékszem,de mióta gitározol?😊

McGrady
nekünk próbára elég a 15W...pedig dob is szól mellette, billentyû, ének, bassz, de nem nyomják el...

Más:
pénteken volt a zenekarunkkal egy kis koncert a suliban, oda összedobtam egy gitárszólót, amirõl videó is készült...tudnátok véleményt mondani róla? itt lenne
köszi

Kuss!-magyarázta.

forza milan
Nem semmik😄Egyébként lenne egy kérdésem...
Tán még nem annyira aktuális,de ujra feltenném a kérdést,csak most konkrétabban.
Eljön tán lassan az ideje h összejönne egy zenekar,és ott már nem lesz elég 15W stb stb...Namost a folytatást én már néhány kinézett cuccal gondoltam ki,ezekrõl szeretnélek titeket megkérdezni,h mi a véleményetek!Errõl:ez(itt találtam),vagy pl. Peavey bandit 112,vagy vmi 50-70 ezer között kb...szentem 50W egy garázs szintû zenekarhoz meg tán kisebb klubbokban a nagy jövõben elég..fõleg ha csõ is van a cuccban...ezenfelül esetleg valami ajánlat?😊(az irányzat Maiden szerû heavy metál,Judas Priest...a leglightosabb tán Guns ha ez jelent valamit hogy igy leirom)Elõre is kössz mindent😊

bens
2:39-nél lefejeli a mikrofont :@

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

bens
bár látom, ez a topic nem éppen errõla stílusról szól, de azért hátha tetszik másnak is 😊

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Rockshow
Ha mûködik és tisztán szól, kezdõ szinten nincs ezekkel semmi baj, csak nehéz tõlük megszabadulni ha majd megnõnek az igények!

Na majd a kovetkezo akkor valami metalkodos lesz, addig jobban kikupalodunk.😊

Christiansen
Teljesen jó kezdõhangszer, de metálkodásra alkalmatlan,
ez való arra:
Aria XL-STD (ez 10e Ft-al drágább a másiknál)

barnie1990
Végülis az a lényeg,hogy neked jó legyen.Nekem is volt ilyesmi gitárom,most tudtam eladni,mert megnõttek az igények.

Zene nélkül mit érek én?

http://www.ariaguitars.com/int/03_products/2004products/stg_003/pro_eg_stg_003_1000.html
ezt vettem, packban amugy

Ha mar valamenyire megy a gitarozas akkor majd veszek valamit minosegibb cuccot.

Lehet, legalabbis itt Debrecenben Fejes hangszer boltban van.
Neten is az Aria sajat oldalan van minden fele gityo, szoval gondolom megy meg a szeker. Ott meg tudod nezni ezt a gitar packot is amugy😊 Ertem en mirol beszeltek, de leirtam miert gondolom hogy jo ez igy elsore. Boltban azt mondtak nem egy uber gityo, de total kezdonek jo. Szepen be is hangolta az elado srac kiprobalta nekem, teljesen jonak tunt, nyak egyenes azt megneztuk. Kis erolkodonek is turheto hangja van.

Hellhammer
Ott szokott a gond lenni, hogy ha nagyon tré alkatrészekbõl van összerakva a gitár, akkor már eleve a hnagolással lehet gond. Igazából hosszútávon jönnek ki az olcsóság hátrányai. A hangolókulcsok feladják a munkát, lötyögni kezdenek, a húr húzására elfordulnak, a húrláb megadja magát, szaggatja a húrokat, nem lehet pontosan beállítani az intonációt, a nyak esetleg kicsit eldeformálódik, a bundokat kikoptatja a húr, kis árkok képzõdnek rajta így a nyújtásokat nem nagyon lehet jól megcsinálni meg még pár egyéb hasonló kellemetlenség, amiktõl azért lehet használni a gitárt de nem az igazi a fíling. Persze ha idõvel le lesz cserélve a gitár, akkor lehet jó választás kezdõnek egy ilyen gitár ha az anyagiak megengedik 😉
Amúgy nekem is volt egy Aria Pro II gitárom, szerettem 😊 A tremolójával nem voltam kibékülve, mert elég könnyen elhangolta a gitárt. Amúgy manapság lehet még Aria gitárt kapni? Én azt hittem, hogy már rég beszüntették a gyártást.

barnie1990
A gitározás drága mulatság,ha jót akarsz,fizetni kell.Heavy metal-nál pláne nagyon számít,hogy milyen hangszedõk vannak benne,azért egy kopi strato-val nagy eredményeket nem fogsz elérni.

Zene nélkül mit érek én?

Gitar es erolkodo is egyben, Aria markaju. Ertem en hogy annak aki mar gityozik kuka mineseg, de a 12 eves teljesen kezdo fiamnak csak jo lesz( meg nekem is)😊). Aztan ha bejon a dolog veszek valami jobbat, gondolom 70-100K kornyeken mar van jo. Akusztikust meg azert nem vettem, mert elektromost szeretett volna (en is). Mivel hard rock, heavy metal es tarsai a kedvenc mufaj.😊

Hellhammer
Hát ami itt lentebb volt említve, hogy Plus reklámújságban 20e Ft-ért valami noname gitárpakk, akkor vannak ilyen Behringer, Stagg jellegû cuccok, nos ezek sztem hulladék kategóriájúak. Mondjuk az is kérdés, hogy milyen pakkról beszélünk, mert van ami abból áll, hogy gitár/tok/húr/pengetõ aztán vannak olyanok is, hogy gitár/minierõsítõ. Na ez utóbbinál (gitár+erõsítõ) nekem több mint gyanús az, hogy ha ilyen 30-40 körül adják, mert ezeknél a cuccoknál külön/külön kerülnek ennyibe a már elfogadható kategóriájúak.

De ugyan olyan gitarok vannak kulon is mint a pcakban vannak 35K forintert, akkor ezek szerint minden 40K kornyeki elektromos gitar hulladek? Amugy a fiamnak vettem ajandekba a szuletesnapjara( bar en is megprobalkozom majd azert vele)

Sziasztok torzítópedál helyett keresnék egy progit. Ha tudtok segíteni írjatok egyet pls!
Hellhammer
Hello!
Ha biztosra gondolod, hogy nem fogod abbahagyni a gitározástpár hónap múlva, akkor sztem egy Squier lenne jó választás. Ha azért vannak kétségeid, és csak ki szeretnéd próbálni magad, akkor nézzél inkább valamilyen akusztikus gitárt 8-10e körül, azon is ugyanúgy meg lehet tanulni gitározni, és nem ha mégsem jön be ez a gitározásos dolog, akkor nem buksz annyi pénzt.
Sztem a gitár packokat kerüld el ebben az árfekvésben, mert nagyon nagy kompromisszumokkal érik el azt, hogy ilyen árban adják õket (értsd: tüzifa minõségû gitár).

Sziasztok!

Szeretnek venni egy eletromos gitart 40K van ra max, teljesen kezdonek kell, mit tudnatok ajanlani?
Lattam sok hirdetesben gitar packokat amiben erolkodo is van meg minden, azzokrol mik a velemenyek?
Gitarozas teren es zene teren is nullarol indulok ehez passzolo cucc kellene.😊

Hell boy
musician's friend-rõl rendelt már valaki? érdekelne hogy milyen futárral küldik meg hogy mennyi a szállítási költség (az oldalon az van írva hogy ingyenes na de m.o.ra is?) ill. dollárban kell nekik fizetni?

Hellhammer
Én ma láttam a Plus-os reklámújságot, mondtam is asszonykámnak, hogy kérek ilyet karácsonyra dísznek 😊

Hell boy
meghallgattam youtubon meg az oldalukon de nekem túl száraznak tûnt a hangzása a weapon azért tetszett meg mert többféle hangzás van benne meg effekteket is vannak beépítve de mégse multieffekt

barnie1990
Akkor már inkább szerválj be 13.000-ért egy Digitech Death Metal-t,eléggé dícsérik,a logódból utalva úgyis kb. ebben a mûfajban utazol.
Fémház,analóg,többféle torzítás,2 kimenet.

Zene nélkül mit érek én?

Hell boy
dehogy fizetnék 2x annyit😄 használtan vennék vagy külföldrõl ott kb fele annyi mint itthon. egy pedálért nem adok ki 30ezret annyira gazdag nem vagyok sajnos..