Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Képes volnál egy signature pedálért 2x annyit fizetni,vagy ekkora Disturbed fan vagy?
Zene nélkül mit érek én?
Nincs bizalmam az ilyesmiben.Nézd meg,mekkora leírás tartozik hozzá.
Vicces látni azért FR-t olyan gitárokon,amelyek alapból a felébe kerülnek egy eredeti FR-nek. <#idiota>#idiota>
Vicces látni azért FR-t olyan gitárokon,amelyek alapból a felébe kerülnek egy eredeti FR-nek. <#idiota>#idiota>
Zene nélkül mit érek én?
Itt a cím amit nem enged beírnom:
http://www.hotdog.hu/hbclick.hot?urltag=raptormusic
Ez csak HH, de megbízható?😛 Engem annó az I-300-ról itt beszéltek le nagyon gyorsan😄
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
<#banplz>#banplz><#wow1>#wow1>
Én már láttam kb.35-40 ezres gitárban Floyd Rose-t meg HSH elrendezést,az se volt semmi. <#pardon1>#pardon1>
Én már láttam kb.35-40 ezres gitárban Floyd Rose-t meg HSH elrendezést,az se volt semmi. <#pardon1>#pardon1>
Zene nélkül mit érek én?
A Plusszban 20 000-ért elektromos gitár szett van😄
Nekem ilyen alapon Digitech Death Metal jön be 10.000-ért,ami így pláne elég megfontolandó...
Zene nélkül mit érek én?
a metalcore pedál hangja elképesztõ(mondjuk még csak a boss-féle hangmintákat hallottam).. 😊
Nem próbáltam õket,de youtube-on az összes létezõ videót megnéztem,meg harmony-t is átrágtam,ahogy illik.
Nagyjából szerintem a Digitech Distortion Factory éri meg,mert asszem 7 pedál van lemodellezve,de analóg módon.
Nagyjából szerintem a Digitech Distortion Factory éri meg,mert asszem 7 pedál van lemodellezve,de analóg módon.
Zene nélkül mit érek én?
Ha esetleg érdekel valakit van egy eladó TUBE ULTRAGAIN MIC200-as csöves mikrofon elõfok nálam eladó! (gitárhoz is jól használható) még garanciális tökéletes állapotban, /haver kérte hogy hirdessem./
Digitech Death Metal
Digitech Distortion Factory
Boss Metal Zone
Boss Metal Core
Digitech Distortion Factory
Boss Metal Zone
Boss Metal Core
Zene nélkül mit érek én?
Elmentem felvételizni gyõrb, csellóval, õszintén szólva, úgy gondoltam, hogy ügyes vagyok, még egy kicsit büszke is voltam magamra. Érdekes, úgy eltudták venni minden önbecsülésemet, hogy szinte , eggyáltalán nem voltam ideges, teljesen nyugodt voltam, és búvalbaszott. csak megmondták hogy a darabok túl egyszerûek.(egyszerûek??)de azér ügyes vagyok, hogy nem 4-6,mint mások, hanem csak 2 év alatt juttottam el idáig. etttõl függetlenül olyan kis senkinek éreztem és érzem magyam, pedig csellózni még jobban is tudok mint gitározni. csellózni, aszthittem nem lesz túl sok kedvem, de van,(meg hát muszályis, mer fogok én még felvételizni jövõre). habár tényleg nem túl sok, gitár pedig, na, min. 2hete nem gitároztam, akkor is csak ilyen 10 perceket. ez egy kurva nagy pofára esés volt.gyökereiben megváltoztatt a véleményemet na, kicsöngetnek, úgyhogy szasztok.
After

Vótmá?

Húú nem mentettem el 😞 De majd Fábry után talán leülök még kicsit gitározgatni. De te is kipróbálhatod, felveszel valamit, aztán ha programban nincs is equalizered, de mondjuk winamp-al lejátszva lehet próbálgatni ezt az eq dolgot 😊
Amúgy ha értesz valamit az elektronikához, itt egy kapcsolási rajz a felezhetõ pickup bekötésrõl: klikk.
Hát a humbuci pickupokat elméletileg lehet felezni, de csak ha megvan mind a 4 vezetéke (nekem volt olyan pickup, amiben 2 vezetéket a házán belül elintézték is nem volt kivezetve. Amúgy némi faragás tényleg van a dolgoban, mert kell hozzá külön kapcsoló a gitárra.
Csináltam az RP50-el felvételeket bekapcsolt pickup szimulációval meg anélkül is, aztán összehasonlítottam a freki görbéjüket ilyen matching eq-val, aztán utána az alapján meg lehetett oldani simán eq-val is azt a dolgot amit az effekt csinál.
Itt van screenshot az eq beállításokról: klikk.
A bal oldali Waves Q10 az amit próbáltam beállítani, a sárga gomboknál aktív az eq, ott látod a frekiket és hogy melyiken hány dB van emelve/csökkentve. A másik iZotope-os scrrenshoton a piros vonal az ami ténylegesen azt az eq beállítást hozza ami alapján ugyanaz a hangzás, mint a pickup szimulációé - azt próbáltam leutánozni a másikban.
Sztem pedálban ilyesmivel lehetne megoldani, mert ezen nagyjából azok a frekik vannak amiket érdemes emelni/vágni. Van még a
Boss GE-7 is, de azon nem lehet annyi sávon állítani, de attól még jó lehet az is ilyen célra.
Csináltam az RP50-el felvételeket bekapcsolt pickup szimulációval meg anélkül is, aztán összehasonlítottam a freki görbéjüket ilyen matching eq-val, aztán utána az alapján meg lehetett oldani simán eq-val is azt a dolgot amit az effekt csinál.
Itt van screenshot az eq beállításokról: klikk.
A bal oldali Waves Q10 az amit próbáltam beállítani, a sárga gomboknál aktív az eq, ott látod a frekiket és hogy melyiken hány dB van emelve/csökkentve. A másik iZotope-os scrrenshoton a piros vonal az ami ténylegesen azt az eq beállítást hozza ami alapján ugyanaz a hangzás, mint a pickup szimulációé - azt próbáltam leutánozni a másikban.
Sztem pedálban ilyesmivel lehetne megoldani, mert ezen nagyjából azok a frekik vannak amiket érdemes emelni/vágni. Van még a
Boss GE-7 is, de azon nem lehet annyi sávon állítani, de attól még jó lehet az is ilyen célra.
köszi, hangmester forumon odáig jutottam, hogy vagy valami kapcsolot szeretetek gitárba ami felezi hamburgert. vagy nemtudom pontosan hogyvanez,d e valahogy igy 😊
meg "Seymour Duncan Pickup Booster" ezt emlitették hogy ez tud singlébõl hamburger hangzást, ám ez nekem egyáltalán nemjó, de egy probát megérne hátha tetszene. igazábol 50km-es körzetemben hangszerbolt nincs, ettöl függetlenül ki szeretném majd probálni. Addigis megérdeklödöm, valakinek esetleg ezzel valamilyen tapasztalata?
meg "Seymour Duncan Pickup Booster" ezt emlitették hogy ez tud singlébõl hamburger hangzást, ám ez nekem egyáltalán nemjó, de egy probát megérne hátha tetszene. igazábol 50km-es körzetemben hangszerbolt nincs, ettöl függetlenül ki szeretném majd probálni. Addigis megérdeklödöm, valakinek esetleg ezzel valamilyen tapasztalata?
porki fagyok fállalon
javaslom az Admira Juanita klasszikus gitárt. szép hangja van, és zeneiskolákba is általában olyat vesznek, mert jó, optimális tanulógitár.
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
Hellhammer, nem kukkantottad még meg rp50-esed?
Nehogy félreértsd, nemakarok erõszakoskodni/sürgetni, csak érdekldöm.
Nehogy félreértsd, nemakarok erõszakoskodni/sürgetni, csak érdekldöm.
porki fagyok fállalon
A passzív EMG-ket miért szidják olyan sokan?
Tényleg olyan szar a hangja,mint amilyennek állítják?
Tényleg olyan szar a hangja,mint amilyennek állítják?
Zene nélkül mit érek én?
szerintem se szól rosszul, viszont sok kis idegesítõ hibája van
Vanek, az a lényeg hogy tiszta legyen, 30-40e pénz körül szerintem még nem fogsz kapni igazán egyedi hangút...
Vanek, az a lényeg hogy tiszta legyen, 30-40e pénz körül szerintem még nem fogsz kapni igazán egyedi hangút...
Kuss!-magyarázta.
30-40ért milyen akusztikus gitárt ajánlani? sima nemfémhúrosra gondoltam...egyáltalán van ilyen áron használható gitár?
R U Ready?!?!? ...broken soul...
Árához képest gyönyörû hangja van, erõsítõszimulációváltásnál szünetel csak egy kicsit.
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Hát nálunk ami van klub ott volt bent ennyi ember (mondjuk már kicsit hering effektus volt 😊). Olyan 20x20 m-es lehet a hely 3m-es belmagassággal. Oda elég az ha a gitárok (jó minõségû) alapról szólnak, csak az ének meg a lábdob+pergõ van PA-ra kirakva.
Hát ha feltételezzük, hogy van 1 erõsítõ, aminek akárhogy tudod növelni a teljesítményt, meg hozzá hangszóró, ami szintén minden bír, akkor ahhoz, hogy a hangerõt (hangnyomást) megduplázzad, a teljesítményt 10-szeresére kell növelni.
A teljesítmény mellett ami nagyon fontos az a hangszóró érzékenysége. Mondjuk van egy x dB érzékenységû hangszóród, amit 100W-os erõlködõvel hajtasz, akkor egy x-3 dB hangszóróval olyan hatás lesz ugyanazzal az erõsítõvel, mintha felezted volna a teljesítményt (x-6 dB-nél meg negyedelni kell). 3-6 dB nem tûnik soknak, csak azt nem kell elfelejteni, hogy a decibel skála nem lineáris.
Aztán ha az ember szétnéz kicsit, akkor könnyen észreveheti, hogy a piacon lévõ hangszórók érzékenységének alsó és felsõ határa között akár 10-11 dB eltérés is lehet (azaz egy ultragagyi hangszóróval használt 100W-os erõsítõtõl lehet hogy hangosabb lesz egy 25W-os erõsítõ kurva jó minõségû hangszóróval). Szal az esetedben lehetett az is, hogy a Marshall cucc alatt jobb hangszóró volt.
Meg mondjuk az sem mindegy, hogy milyen hangszínt állít be az ember. Sokan szeretik "metálosra" belõni a cumót, azaz bass-treble föltekerve csutkára a közepek meg letekerve. Ez önmagában lehet hogy jól szól, de zenekarban már lófasz 😊 A mélyeket elnyomja a bõgõs, közepek nincsenek, így maradnak a magasak, ami aztán csak fejfájdító sistergésként realizálódik a hallgatóban. Érteni semmit nem lehet a gitárból, és ráadásul vékonyan is szól. Szal érdemes a magasakat kicsit visszavenni, a közepeket jól megküldeni, a mélyeket meg úgy beállítani, hogy a basszussal együtt ne legyen értelmetlen buhogás belõle, így a gitár tuti át fog szólni a többi hangszer mellett is.
A teljesítmény mellett ami nagyon fontos az a hangszóró érzékenysége. Mondjuk van egy x dB érzékenységû hangszóród, amit 100W-os erõlködõvel hajtasz, akkor egy x-3 dB hangszóróval olyan hatás lesz ugyanazzal az erõsítõvel, mintha felezted volna a teljesítményt (x-6 dB-nél meg negyedelni kell). 3-6 dB nem tûnik soknak, csak azt nem kell elfelejteni, hogy a decibel skála nem lineáris.
Aztán ha az ember szétnéz kicsit, akkor könnyen észreveheti, hogy a piacon lévõ hangszórók érzékenységének alsó és felsõ határa között akár 10-11 dB eltérés is lehet (azaz egy ultragagyi hangszóróval használt 100W-os erõsítõtõl lehet hogy hangosabb lesz egy 25W-os erõsítõ kurva jó minõségû hangszóróval). Szal az esetedben lehetett az is, hogy a Marshall cucc alatt jobb hangszóró volt.
Meg mondjuk az sem mindegy, hogy milyen hangszínt állít be az ember. Sokan szeretik "metálosra" belõni a cumót, azaz bass-treble föltekerve csutkára a közepek meg letekerve. Ez önmagában lehet hogy jól szól, de zenekarban már lófasz 😊 A mélyeket elnyomja a bõgõs, közepek nincsenek, így maradnak a magasak, ami aztán csak fejfájdító sistergésként realizálódik a hallgatóban. Érteni semmit nem lehet a gitárból, és ráadásul vékonyan is szól. Szal érdemes a magasakat kicsit visszavenni, a közepeket jól megküldeni, a mélyeket meg úgy beállítani, hogy a basszussal együtt ne legyen értelmetlen buhogás belõle, így a gitár tuti át fog szólni a többi hangszer mellett is.
nem csak a teljesítmény a lényeg; fontos a hangszóró érzékenysége, az elhelyezkedése, a beállított hangszín és sokminden más; nem lehet általánosítani, h X Watt elég egy dob mellé.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
a 300-400 azért vitatnám, inkább egy 80-100 az már elfogadható. (300-400 ember esetén már akkora távolságok vannak, ill. az embertömegnek akkora csillapítása van, hogy ott a klubnak kell saját PA rendszert üzemeltetnie, innentõl pedig felesleges a nagy teljesítmény)
az ilyen házi építésû erõsítõkkel vigyázni kell, csakis olyannal szabad építtetni, akinek ez a szakmája, hobbibarkácsolóktól távol kell maradni. (pár éve egy gitáros pont ilyen házibarkácsolásba halt bele, mert a rosszul megépített erõsítõje miatt áram került a gitárjába.)
de akkor itt most ez a teljesítmény dolog hogyan is van? mert koncerten volt már, hogy játszottunk Fender FM 212R-en(ami kombó és 100 wattos), ami tudom, hogy nem csöves, de meg kellett hajtani bõven, hoogy hallható legyen dob mellett.. másik koncerten meg egy nemtommilyen, de szintén 100 wattos marshall, amit meg annyira nem kellett hajtani.. sõt asszem abban csak 1 hangszóró volt.. szóval én ezt nem egészen értem.. mondjuk gondolom egy 4×12es ládából nyilván több hang tud kijönni(nagyobb felület meg ilyenek).. de ha mondjuk fejbõl tényleg elég lenne egy 50-60W, akkor én annak nagyon is örülnék.. csak elsõre az olyan "kevésnek" tûnt.. xDD
100 wattal lehet hogy túllõsz a célon kicsit 😊 Sztem fej-láda kombinációban simán elég 50-60 watt. Nekem 60-as fej van próbán olyan 4-5-ig szoktam kitekerni és bõven hangos, emelett közepes méretû klubban (300-400 fõ) is simán megállja a helyét, ott is 5-ig kell tekerni kb. Másik gityósunknak 100 wattos fej van , õ olyan 3-ig szokta tekerni. A 100 watt kb. 12%-al hangosabb az okosok szerint, de az is bõven elég, hogy sok legyen 😉
Az a másik dolog, hogy ha csöves a fej, akkor annak kell hogy egy kicsit meg legyen hajtva, hogy elõjöjjön a hangja rendesen. Nekem 4-es állás körül kezd el bejönni az igazi karaktere az erõsítõnek, az alatt teljesen máshogy szól, kicsit erõtlen mert kis hangerõn nincsen közepe a hangnak. Szal 100 wattal itt is lehet szívni, mert elõfordulhat hogy elõbb leszel túl hangos a többiekhez képest mint, hogy ki tudd hajtani megfelelõen a cuccot.
Építéshez meg sztem az említett fórumban is kereshetsz embert, aki megcsinálja neked. Ha visszaolvasol, akkor azért nagyjából ki lehet szûrni, hogy kiben lehet megbízni.
Az a másik dolog, hogy ha csöves a fej, akkor annak kell hogy egy kicsit meg legyen hajtva, hogy elõjöjjön a hangja rendesen. Nekem 4-es állás körül kezd el bejönni az igazi karaktere az erõsítõnek, az alatt teljesen máshogy szól, kicsit erõtlen mert kis hangerõn nincsen közepe a hangnak. Szal 100 wattal itt is lehet szívni, mert elõfordulhat hogy elõbb leszel túl hangos a többiekhez képest mint, hogy ki tudd hajtani megfelelõen a cuccot.
Építéshez meg sztem az említett fórumban is kereshetsz embert, aki megcsinálja neked. Ha visszaolvasol, akkor azért nagyjából ki lehet szûrni, hogy kiben lehet megbízni.
kössz a tippeket! beleolvastam a fórumba.. és megijedtam.. egy ××××× szót nem értek semmibõl sem..xD
szóval kell találnom valami ismerõst aki ért az építéshez, vagy pedig keresgélek használt cuccok között.. esetleg itt valakinek nincs eladó 100 watt körüli feje, vagy akár kombója szinte ingyen???😄D
ezeknek a bugera cuccoknak meg lehet h tényleg érdemes egy kicsit unánanézni.. valakinek valami tapasztalat??
sorry h nincs 2 összefüggõ mondatom.
szóval kell találnom valami ismerõst aki ért az építéshez, vagy pedig keresgélek használt cuccok között.. esetleg itt valakinek nincs eladó 100 watt körüli feje, vagy akár kombója szinte ingyen???😄D
ezeknek a bugera cuccoknak meg lehet h tényleg érdemes egy kicsit unánanézni.. valakinek valami tapasztalat??
sorry h nincs 2 összefüggõ mondatom.
Nem egészséges, de sok bajt nem okoz. Kisebb teljesítményt ad majd le a cucc, szal nem lesz olyan hangos 😊
Fordított esetben (kisebb impedanciájú cuccot raksz rá - pl. 8 ohmos kimenetre 4 ohmos ládát) viszont elõfordulhat, hogy a kimenõtrafóból kijön a mûködését biztosító belezárt füst, és nem mûködik tovább.
Fordított esetben (kisebb impedanciájú cuccot raksz rá - pl. 8 ohmos kimenetre 4 ohmos ládát) viszont elõfordulhat, hogy a kimenõtrafóból kijön a mûködését biztosító belezárt füst, és nem mûködik tovább.
Olyankor mi történik ha az erõsítõ 4ohm-os kimenetét kötöm rá egy 8ohm-os ládára? változik vmit a teljesítmény? egyátalán egészséges dolog lenne ez? 😄
Most hogy nézegettem a Musik-Produktiv-ot, jutott eszembe, hogy vannak ezek a Bugera (lol?) erõsítõk. A Behringer csinálja õket, és a jól bevált recept szerint dolgoztak megint: más gyártó cuccát másolják le, olcsóbb alkatrészekbõl összerakva adják sokkal olcsóbban. Nemtom milyen lehet de összehasonlításnak:
Bugera 6260 --> Peavey 6505 (ami tulajdonképp az 5150 lenne, csak jogi problémák miatt a Peavey már nem használhatja az 5150 márkanevet - a Bugera cucc számaiból tessék egyet levonni 😊)
Bugera 333 --> Peavey TripleXXX (ez elég egyértelmû)
Arra azért kiváncsi vagyok, hogy a Peavey mit szól a dologhoz 😊
Bugera 6260 --> Peavey 6505 (ami tulajdonképp az 5150 lenne, csak jogi problémák miatt a Peavey már nem használhatja az 5150 márkanevet - a Bugera cucc számaiból tessék egyet levonni 😊)
Bugera 333 --> Peavey TripleXXX (ez elég egyértelmû)
Arra azért kiváncsi vagyok, hogy a Peavey mit szól a dologhoz 😊
Erõsítõ fejeket meg 250-300 euro körül lehet találni, szal olyan 500 euro körül már lehet venni fej-láda összeállítást, de lehet egyben is venni ilyen cuccot olcsóbban (például 😊). Mondjuk az más kérdés, hogy milyen hagja lesz egy ilyen motyónak, mert így eléggé az alját fogod meg a fej-láda dolognak, de biztos jobban szól, mint a semmi 😊
Az építtetett cucc megbízhatósága csak azon múlik, hogy aki csinálja az mennyire ért hozzá. Ha ilyesmiben gondolkozol, akkor mindenképp olyan embert keress, akinek nem ez lesz az elsõ gitárerõsítõ projectje 😊 Ha normális minõségben akarod megcsináltatni, akkor nem sokkal jössz ki olcsóbban, mint ha gyári cuccot vennél (mondjuk attól függ melyik kategóriában gondolkozol, mert ha Engl, Mesa, Diesel vagy hasonló cuccot nézel, akkor azért jóval olcsóbb építtetni 😊), viszont olyan lesz, amilyet te szeretnél. Javaslom, hogy ebben a fórumban olvasgass, sok hozzáértõ ember ír oda.
Új cucc vásárlásakor érdemes a külföldi oldalakat megnézni, pl. a Musik-Produktiv-nál, elég olcsón lehet most 4x12-es ládát beszerezni (Crate GT412SL 200 euro - ami nagyjából 50e Ft most - de a thomann.de oldalon is sok 200 euro körüli 4x12 van). Sokszor még a szállítással együtt is sokkal olcsóbban jön meg, mintha itthon vennéd meg.
Új cucc vásárlásakor érdemes a külföldi oldalakat megnézni, pl. a Musik-Produktiv-nál, elég olcsón lehet most 4x12-es ládát beszerezni (Crate GT412SL 200 euro - ami nagyjából 50e Ft most - de a thomann.de oldalon is sok 200 euro körüli 4x12 van). Sokszor még a szállítással együtt is sokkal olcsóbban jön meg, mintha itthon vennéd meg.
Építeni csak akkor érdemes ha az alkatrészeket olcsón be tudod vhonnan szerezni ill ha profi szinten értesz hozzá. Ha koncertre is kell akkor lehet hogy jobb megoldás a fej láda. anyagilag legjobban megúszni, ahhoz szerencse is kell ill az hogy a használt cuccoknál nézelõdj fõleg mert ha újonnan veszel vmit sztem nem fogsz túl jól járni anyagilag fõleg itt m.o.-on
nekem mostanában az jár a fejemben, hogy ideje lenne beruházni egy normális erõsítõre.. csak azt nem tudom h kombó legyen e vagy fej/láda.. mondjuk mostanában az fej/láda megoldás talán szimpatikusabb, bár ez részletkérdés. amire kellene az egyértelmûen az, hogy próbára jó legyen, meg kisebb koncertekre is. hogy lehetne ezt a legjobban megúszni anyagilag?? illetve ha megpróbálok építtetni rajz alapján fejet, az mennyire lehet megbízható(meg mennyivel több pénzem marad sörözni 😄)??
mert fél amperrel kevesebb áram megy be a cuccba, még szép h nem szól :-)
Köszi Froopy és Praksi!!! Nemtoom egyébként miért nem szólaltathatja meg a ketyerét az adapter és miért csak a kijelzõt 😄.
Kössz a gyors választ. Az ész része meglesz XD