Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Match
Jah, én is hetek óta emiatt forgolódtam álmomban.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Egész nap arra vágytam, hogy megtudjam mennyit értesz a gitározáshoz. Mondjuk azért örülök, hogy legalább annyira mint a farkas lengetéséhez<#eljen>

Kurt97 1993-2012 Copyright All rights reserved.

szjuca
Gitárom pengetem, f@szomat lengetem.

Ennyit értek a gitározáshoz.<#wilting> Bocs, ha valaki a lelkére vette.

Hell boy
öööhm....jah...köszönjük Emese..<#idiota>

htr93
HÉTvégén a baátyám elviszi a Johnson Baltimore-t, és én gitár nélkül maradok!!!!!!!!!!!!! BRÜHÜHÜHÜ!!!!!!<#boxer><#boxer><#falbav><#falbav>

nem tök szar? most kell szereznem egy akusztikust....

AtomHeart
Csak vagy 100X volt ez itt kivesezve. <#vigyor3>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

tigeroo
hülye kérdés: mi a különbség az akusztikus és a klasszikus gitár között?
Vegul is megvettem az Ibanezt, szerintem jol valasztottam.😊

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Ezt pont egy boltban neztem ma.😊 Sajnos ismerosom nincs aki jartas ebben.
A boltban azt mondtak nagyon jo kis gitar. Kezdo szinten jonak szamit. Kezbe is vettem, de mivel nem tudok meg gitarozni annyit tudtam megnezni hogy kenyelmes a fogasa, nem tul vastag a nyaka nekem. Kicsit meg pengetem en ugy gondolom, hogy szepen szol, igazabol azt neztem nem zorog e a hur. Azzal nem volt semmi baj. pont azert probalkoztam itt a forumban hatha valaki ismeri es van infoja rola.

mumpic
Nem akarlak megbántani, de így nagyon sokáig fog tartani míg képrõl megtalálod az ideális gitárt, és ha meg is lesz, akkor sem biztos hogy kapható Magyarországon. A legegyszerûbb az lenne ha nekivágnál a boltoknak, és megnéznéd a kínálatot. Kézbe is tudnád venni, meg is tudnád hallgatni, ha viszel magaddal a témában járatosabb ismerõst ott helyben meg tudja mondani a véleményét.

Taltam egy gitart kozben, Ibanez SGT 120 VBS. Errol mi a velemenyetek?

barnie1990
Én élõben láttam pár elektromosat, enyhén szólva nem volt bizalomgerjesztõ. Floyd-ot megnéztem volna. <#idiota><#vigyor3>

Zene nélkül mit érek én?

Froopy
Ha ilyen árkádiás képekre gondolsz, azoktól én is megíjedtem... Szétvakuzott képen kb. olyannak tûnik a lakkozás, mintha elõtte smirglivel megcirógatták volna. De élõben teljesem más volt. Mind1, hagyjuk nyugodni mára a Hora-t, mondjatok bármit, akkor is meg vagyok elégedve vele😉

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Froopy
*a létezõ egyetlen megbízható, és rohadtjó hangú Hora-t

Froopy
Hát úgy néz ki rohadt mázlista vagyok, mert akkor a létezõ egyetlen megbízható, és rohadtjó hangú gitárt sikerült megvennem. Amúgy meg nem értem, hogy miért probléma a származási helye... Ott több fa van, mint itt<#idiota> De lehet, hogy a gitárnak tényleg lelke van, és ha jól bánunk vele, megajándékoz😛

AtomHeart
Nekem PR-100-am van, es meg vagyok vele elegedve! <#eljen>

(Ne neten rendeld, vasarlas elott probald ki, figyelj, hogy ne zorogjenek a hurok!)

Errol mi a velemenyetek Epiphone DR-100 Natural?
http://www.hangszeraruhaz.hu/index.php?&tpl=product&prid=2595

barnie1990
Román termék, olyan is lehet. Mondjuk nem próbáltam, de kinézet meg ár alapján ramaty lehet.

Zene nélkül mit érek én?

AtomHeart
"egybõl rávágta, hogy a Hora😊"

Tudod, hol gyartjak a Hora-kat? <#vigyor5> A multkor kiprobaltam egy Hora akusztikust, es az en Epiphonomhoz kepest ugy szolt, mintha egy serpenyore feszitettem volna hurokat... <#hehe>

McGrady
persze, Invasiont sokan dícsérik, szerintem azzal nem nagyon lehet melléfogni.

Kuss!-magyarázta.

Invasion ADG140BKS, ezt a gitar markat ismeritek? Van valakinek valami infoja rola?

McGrady
szerintem a neylon ezerszer szebben szól :-) amúgy meg ha gagyi a gitár akkor persze hogy nem lehet rendesen behangolni, olyat kell nézni, ami tiszta.

Kuss!-magyarázta.

Igen, ez jonak tunnik, csak azt olvastam/hallotam, hogy a nylon huros konyen elhangolodik es nem olyan egyszeru behangolni jol. Acelhuros az jobban tartja a hangolast es azt mondjak szebben is szol.

McGrady
itt is egy lehetõség.

Kuss!-magyarázta.

Froopy
Ez fém húros. Ismerõsömnek van egy Ibanez akusztikusa, annak jó hangja van. De ilyennel még nem találkoztam, más lehet, hogy meg tudja mondani, hogy ebben az árkategóriában jó-e egy Ibanez akusztikus minõsége.

Froopy
Nekem igaz, hogy klasszikusom van, de azt 20.000-ért vettem majd' 2 éve. Meg vagyok vele elégedve, nincs vele semmi gond. 2 választásom volt, egy Hora 20ért, és egy Yamaha 20on valamennyiért. Megkérdeztem a gitártanáromat, hogy melyik legyen, egybõl rávágta, hogy a Hora😊

Aha, koszi.

http://www.hangszerdiszkont.hu/Gitar/Akusztikus-gitar/1423-Ibanez-V70-BK.html
Ez peldaul jo? Acel vagy nylon huros?

Froopy
Elvileg az akusztikus gitár a fém, a klasszikus gitár a nylon húros. De vannak oldalak, ahol "nylon húros akusztikus" gitárt lehet csak kapni😊

Milyen markat erdemes nezni ha akusztikus gitart szeretnek venni?
Kezdonek kell olyan max 40K, de ha kevesebb az sem baj.

Akusztikius gitarnal irjak kulon hogy acel vagy nylon huros?
Bar lehet most nagy hulyeseget kerdeztem.😊

Borgi
proco rat-ból lehet harapósabb hangokat kihuzni? (nem szólózós, nemis agyon gainezett zümmögést, hanem standard harapósabb hangot ;>😉

vagy mivel harapjak, boss ds1-en kivül emg ezen kivül csak ilyen agyon-gainezetteket lehet találgatni.

porki fagyok fállalon

Hellhammer
A zenekarunk másik gitárosa eladná két pedálját.

Kasleder Wild Horses - Clean booster - 14000 Ft
Boss BD-2 - 11000 Ft

A továbbiakban idézem õt:
"Mindkettõ megagigaüberjó állapotban, 100% staisfied garanciával, mérsékelten alkuképes árral! Aki nem alkuszik az kap négy 1mmes dunlop pengettyût az áprilisra való tekintettel! 😊
Jah a lovacskákhoz homemade "keménytok" jár ajándékba, és természetesen az eredeti kasleder-zsák is megvan hozzá!"

Képek (nem negedi linkelni, szal szétszedtem kicsit az url-t):
hxxp:// kepfeltoltes . hu/080403/ezez_www. kepfeltoltes . hu_.jpg
hxxp:// kepfeltoltes . hu/080403/ezez_www. kepfeltoltes . hu_.jpg

kraawz
kepfeltoltes.pirateclub.hu

aztán az kezdetû kódot kimásolod(ctrl c),és ide beilleszted(ctrl v)

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

Nem megy oda se😞 Akit érdekel küldök róla képeket. Köszi!
Max a galériámba tudom felpakolni. 😞
Hell boy
nem gond de a képeket ne a saját gépedrõl linkeld be hanem töltsd fel valahova mert így nem fogjuk látni 😉

Szasztok! Bocs, hogy offoltam a topicot, de nagyon kõ a píz. 😊
Eladó a fenti 4 húros basszus gitár. Gyönyörû kivitel, aktív pickupok (Wilkinson), Wilkinson hardware. A Vintage egy angol cég, mely híres gitárok utángyártásával foglalkozik. Jól játszható, kényelmes, nagyon szép, igényes kivitelû basszus gitár. Kizárólag készpénz érdekel.Ár:50000Ft.Elérhetõség:[email protected]
Eladó ez a remek állapotú Yamaha B212 2x100 W-os gitár erõsítõ 2*2 csatorna, 2 line, 2 gain, + csatornánként reverb, két gitár egyidejû fogadására alkalmas. Nagyon kihangsúlyozott hangképû, igazi vintage hangzás. A Fõvárosban megtekinthetõ a Musicminutesban. Kizárólag készpénz érdekel. Ár 55000 Ft.Elérhetrõség:[email protected]
Hellhammer
Hát ha ez a metal core pedál is hasonló hangminõséget tud, mint a metal zone, akkor nagyon gyorsan felejtsd el (ahogy gyorsan utána olvastam, nagyjából olyan, mint a metal zone, csak mintha eq-val variáltak volna benne). Hasonlót csinálni biztos lehet az me-6-al is, az a kérdés, hogy érdemes-e? 😊

Mondjuk igazából megvallva én nem vagyok híve az ilyen "metal" hangzást igérõ cuccoknak (pedig zenében tényleg a keményebb vonalat szeretem). Amit idáig hallottam torzítót aminek a "metal" szerepelt a nevében vagy leírásában, az mind olyan volt, hogy magában viszonylag jól szólt, de zenekarban/felvételen totál elveszett, és csak a zizegést hallani belõle - pláne nagyobb hangerõn. Sztem a gyártók direkt ráerõsítenek arra, hogy kis hangerõn egymagában megadja azt amit hallani akar az ember (sok mély meg magas),aztán hogy azon kívül mi van azt már rábizzák a júzerre, hogy szopjon vele 😊

mumpic
Miért nem próbálod meg? Itt vannak hangminták. Ezeket a riffeket tanuld meg és játszd, és állítgasd az me6-on a torzítást, a kompresszort meg a zajzárat meg az eq-t, hátha kijön belõle valami. Állítgasd az erõlködõn is az eq-t, mert az is egy lehetõség, és akkor kiderül hogy tud-e olyan hangzást mint az ml2.

Másik lehetõség hogy cseréld ez az me6osodat a ds2-mre 😄

hy all .. rég nem írtam .. csak az érdekelne mit gondoltok a Boss ME 6 vs BOSS ml 2 esrol ... sajnos a boss ml 2 es 27 papirba fáj(na) viszon boss me 6 multiefektem van itthon ... gondolkoztam /gondolkozok h megveszem de bátyám nagyon le akar beszélni... ti mit gondoltok? kitudnám rajta keverni rajta egy Boss ml2 es hangját?
barnie1990
Az biztos izgi lehet, elveszel a hangok között <#idiota>

Zene nélkül mit érek én?

Borgi
énis szivesen, trancétol a neoravéig mindent :C

porki fagyok fállalon

barnie1990
Én is szívesen játszok 4 akkordos popszámtól kezdve In Flames-ig mindent.

Zene nélkül mit érek én?

Mindenevõ vagyok 😊
Miért ne lehetne?
"Irányzatok: Rock/Blues/Metal"
Nincs min csodálkozni 😄
Pantera és Eric Clapton egy lapon <#fejvakaras>

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.