Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hell boy
Sztem hogy ki milyen számokkal kezd az erõsen stílus függõ. De ha akarsz rögtön valami sikerélményt akkor játszál punk számokat =D ha pedig szeretsz küzdeni egy kicsit és gyakorolni akkor valami metált keress 😄 ja amúgy az alap darabokhoz hozzátartozik még a smoke on the water meg az iron man introja is 😊

elsõ nótám amit klasszikuson tanultam az a süss fel nap volt, meg azon próbáltam elektromosra írt cuccokat játszani, úgyhogy azon már a Maidentõl a Mother Russiaval kezdtem.

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

Hellhammer
Villanygitáron torzítóval meg az Enter Sandman hasonló. Ténlyeg, van valaki aki nem tudja?

Hellhammer
😊
Azért a Sepultura - Roots sem egy konzervatóriumi darab.

Minden hangszernek megvan a maga "szamárindulója" (a darab, amit senkinek sem tanítanak, mégis mindenki elsõként tanulja meg). Akusztikus (de talán elektromos gitáron is) ez szerintem a Nothing Else Matters - az elsõ akusztikus gitáromon én is azt tanultam meg az elsõk között. Késõbb átnyergeltem klasszikus darabokra (és gitárra), ahol meg szerintem a Romance tölti be ugyanezt a szerepet.

Thief: The Dark Project/Gold/Metal Age magyarítás: http://kgysoft.try.hu/darkhun Thief: Deadly Shadows magyarítás: http://kgysoft.try.hu/thief3hu

Borgi
szvsz összes system számot benyalhatod ;>
csak nehogy elfelejts a hangolásra figyelni :C

porki fagyok fállalon

Beast Machine
Slipknot - duality. Mint a faék.

...vágod?

rákendról rúgólya

Ben Katarn
sziasztok!

hobbi szinten kezdtem el tanulgatni akkusztikus gityón, egyelõre akkordokat tudok, pár intrót (system-atwa, offspring- vultures, dirty magic, pearl jam- man of the hour ---ilyesfélék).
Nagyon nem veszem egyelõre komolyan, szóval a tanárt se fontolgatom.
Tudnátok ajánlani pár egyszerûbb kis számot/intrót? Anno ti mikkel kezdtétek?

Froopy
"Dead note"-okról tud vki vmi oktatóvideót mutatni, vagy csak az elméletét elmondani? Nekem nem nagyon akarnak összejönni😞 Megtetszett The Killers "Midnight Show" címû száma. Ezzel a technikával még nem nagyon volt dolgom, nem tûnik nehéznek, de vmiért láma vagyok hozzá😊 Elõre is kössz a segítséget.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

a phones az a kimenet, szerintem ha rádugod a kábel 1ik felét, meg a másikat a gépbe az auxba vagy mikrofon bemenetbe akkor mûködni fog és nem lesz semmi baja
Ray Z
Ja igen...😛 bocsi elírtam...
Tehát az erõsítõn a phondes és a számítógépen a mikrofon bemenet nem?
Mert az erõsítõn a line-in az ugye az erõsítõbe megy be, és nem ki, de a phonesnél kifele küldi a jelet a mic-be meg a gép fogadja...

Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN

Match
Elõször is, a phones, az valszeg kimenet, legalábbis még fejhallgató bemenetet nem láttam 😊

Inkább a line in-be kösd, úgy nagy baj nem lehet.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Ray Z
Hello
Tegnap vettem egy elektromos gitárt meg egy erõsítõt. Az erõsítõ: Laney LG20R. Ha az erõsítõnek a Phones bemenetét összekötöm a számítógép mikrofon bemenetével, akkor nem robban szét semmi ugye?😊 Pl. hangolni tudnám így meg felvenni is tudnék... Tehát úgy nem megy tönkre se a gép se az erõsítõ?

Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN

Hellhammer
Sztem azért írta, hogy instrumentális, mert nem nagyon lehetett hallani a vokált. Az énekesünk holnap utazik el Londonba melózni, szal át fogunk állni instrumentális zenére, ez ilyen bemelegítésnek jó volt 😊
Van egy másik kamerás felvétel is, ami normálisabb helyrõl lett csinálva, de az csak a hétvégén lesz meg. Meg állítólag csináltak valami kézi audio felvevõvel is felvételt, az talán még jobb hangminõség lesz majd 😊

Demót meg csinálgatjuk majd (ezt a 2 számot akarjuk majd, a többit meg majd normálisabb minõségben), sajna dobot még mindig nem tudunk felvenni, így a dobosunk programozza midibe a témákat és DFHS-en fog majd szólni. Az egyik szám már megvan, aztán ahogy ráérek otthon, veszem fel a gitár témáim, aztán majd feljönnek valamikor a többiek és felmegy a másik gitár meg a basszus is.

Egyébként azt tervezgetjük, hogy amit stúdióra szánnánk lóvét (4-500e) abból inkább veszünk magunknak cuccot (8-10 mikrofon meg valami többsávos interface normális elõfokokkal), meg megoldjuk a próbatermünk akusztikáját és felvesszük magunknak az egészet. Nem lesz idõkorlát, annyit pöcsölünk/kisérletezünk amennyit jólesik, meg tudunk majd más zenekaroknak is demókat felvenni (a környéken jó 100-150 km-es körzetben nincs normális stúdió). Szal valószínûleg a nyáron elég elfoglaltak leszünk 😊

Ja a videóról még: sajna elég tré énekcucc volt, pedig kérdeztük, hogy vigyük-e a miénket. Utánunk volt még 3 zenekar, a második lement gond nélkül, aztán befosott az énekerõsítõben valami. Egyikünk elugrott a próbaterembe egy kis mixerért meg végfokért, aztán a harmadik banda 2 számot tudott lenyomni és elszálltak a hangfalak is.
Mivel a hangfalainkat már nem tudtuk elhozni, ezért az utolsó zenekar egy gitárerõsítõnek az effekt loop return-jébe tolta be a mikrofont a kis mixeren keresztül és egy 4x12-es ládán szólt 😊

Hell boy
Instrumentális? de mintha lett volna ott egy emberke mikrofonnal a kezében aki beleéléssel hörgött csak ritkán lehetett hallani. az egyetlen baj az hogy nem lehetett hallani csak 1 gitárt meg a dobot, lehet hogy jobb lett volna ha a kamerás emberke középre áll és kicsit hátrébb és akkor teljes egészében lehetett volna hallani a dolgokat, de ezt leszámítva sztem fasza zenét tolnak, szívesen meghallgatnék egy Hellhammer féle stúdiós változatot is ezekbõl a számokból feltéve ha van ilyen.

AtomHeart
Fasza instrumentalis szamok! <#vigyor3>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Hellhammer
Zenekarunk által elõadott számok:

egyik
másik

Jöhet a fika <#eplus2>

McGrady
Nem attól függ...legalábbis szerintem. Attól egyik húrnak se szabad elszakadnia, ha keményebben játszol rajta...Én meg amúgyse játszok döngölõsen.

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
nem tudom nekem eddig még nem volt olyanom hogy bármelyik húr is elszakadt volna 😄 pedig nem vagyok az a kimondottan kíméletes fajta gitározás közben.

McGrady
én Earnivel jártam úgy hogy pár nappal azután szakadt el hogy megvettem :-)

Kuss!-magyarázta.

Match
Egyszer vettem daddario-t az akusztikusra, feltettem, már talán teljes 1 napja is rajta lehetett, amikor szerenád elõtti gyakorláson elszakadt az E húr (tudjátok, a szerenádok nem éppen a virtuozitásról híresek (persze az elején, a végén már extrém sport)). Akkor nagyot csalódtam benne, bár lehet szart fogtam ki véletlenül. Viszont hangban ütötte nagyon az ernie ballt.
Amúgy végignyomtam 5 húron...és nem rúgtam be annyira hogy 10-et lássak...de nem ám. Ellenben nem találtam a gitárt, amikor a nyakamba volt, amikor meg megmondták hogy ott van a nyakamba, akkor nem bírtam elkapni a nyakát...pedig sokszor próbáltam 😊

AtomHeart
En jelenleg D'addario EZ910 85*15 American bronze Light (.011-.052)-ot hasznalok, es sokkal jobbnak talalom az elotte hasznalt draga Martin szettnel!

Match
Utánakutakodtam: Earthwood 80/20 Bronze

Koszi.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Match
Jaja, az az igazi...erõsítõvel meg olyan szépen sikít, tiszán pedig gyönyörûen csilingel 😊

De Mcgardy-nak igaza van, ez is csak pár napig tart.

Arwenke: van az ernie ball-nak valami olyanja, amibe 2 szám van 😊 Vagy 60-40, vagy 80-20 (inkább ez). Na az jó, legalább is nekem kényelmes (fura tõlem ilyet hallani, de akusztikusba tényleg nem rossz az ernie ball, bár lehet csak még nem próbáltam elég sokat).

Tudtok tanacsot adni milyen hur keszlet jo akusztikus gitarra?
Vagy az elejen nagyabol mind1?

Borgi
én kifejezetten szeretem amig még "zörög" a friss húr (L) ;>

porki fagyok fállalon

McGrady
Ha zörög az új húr, az pár nap után elmúlik.

Kuss!-magyarázta.

barnie1990
Ha nem tévedek, akkor nagyobb lesz a húrmagasság, azt meg véletlenül sem szeretném. Asszem még várok egy ideig, talán el fog múlni.

Zene nélkül mit érek én?

mumpic
húrlábat emeld

barnie1990
Lecseréltem a húrkészletemet 9-esrõl 10-esre, most viszont eléggé rezegnek a húrok. Torzításnál nem olyan zavaró, de akkusztikusan már nagyon is. Van rá esély, hogy elmúlik magától, mint anno, amikor még vettem a gitárt?
Nem szeretnék a nyakhoz nyúlni, hangszermester meg enyhén szólva nincs a közelben.

Zene nélkül mit érek én?

cask megszokás érdése.. mindegy hogy az elsõ évben mi vágja az ujjad, de ezt nekem könnyebb volt megszokni 😊

Kurt97 1993-2012 Copyright All rights reserved.

akkor mért írtál?

mumpic
Még egy ok, hogy ne menjek 10 alá 😄
Engem nagyon zavar már a kilences is, annyira lágy, vagy nemistom, nyújtásnál is mindig túltolom mert szinte erõ sem kell bele 😊)

Match
9es még van, csak ritka mint a fehér holló.

Szerintem 10-es jo lesz, majd megszokom.😊

AtomHeart
Malmsteen talan akusztikuson 8-ast hasznal! <#dumcsi>

mumpic
Én még nem láttam akusztikus gitárra 10-esnél kisebb készletet. Rakhat rá elektromosból kisebbet, de az ratyi :o)

htr93
emese? he?

szjuca
Nem reméltem, hogy ekkora káosz kavarodik abból az 1 mondatból.
Idióta? Flamer? Alreg? Beszólok?
Gondolkodjatok már.

Tudnátok ajánlani max 25ezért jó kis otthoni gyakorlásra alkalmas szolóhoz kombót?
Peavey Rage 158-öt ajánlották eddig!

Ha húrt veszel javaslom 0.9-est kérj, az amolyan 'közepes'. Nem olyan néhéz megszokni, de erõsítí is az ujjbegyed.

barnie1990
Lehet magas a húrmagasságod és a kifeszített húrt nehezebb lenyomni, ha meg kezdõ vagy akkor pláne, hogy meg kell még szokni.

Zene nélkül mit érek én?

Meg tudom valahogy allapitani, hogy gitaron hanyas hur van?
Azert kerdem mert olyan bikan kell nyomni, hogy 10 perc mulva kesz vannak az ujjaim.😊 Mondjuk azert is lehet mert meg nem szoktam hozza..

Klaszikus nylon huros az akusztikus acel huros, termeszetesen mind2 akusztikius csak a hur miatt van igy meg kulonboztetve. Remelem jol irtam.

Sziasztok! Lenne egy kérdésem a hangzásépítés kapcsán, ( kezdõ vagyok ). Felszerelésem egy otthoni gyakorlóc cucc. Soundsation gityó és egy 10 wattos Mega erõsítõ. Szeretnék egy kis grunge hangzást elérni egy erre megfelelõ pedállal, de mondtak olyat nekem, hogy ilyen erõsítõvel fölösleges mert nem lesz meg a kellõ hangzás. Szerintetek?
Match
Jah, arról nem is beszélve, hogy 30-35 között...napersze 😊
Gondoltam hogy beszólok valami frappánsat, de Barnie-nak igaza van 😊

barnie1990
Valami idióta flamer alreg.

Zene nélkül mit érek én?

Hellhammer
Én inkább csak ezt vettem a lelkemre a faroklengetést figyelembe véve:
"szjuca felhasználói adatlapja
Csillagjegy: Nyilas
Életkor: 30-35 között