Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gyöngyös és környékbeli embereket keresek magam mellé zenélni...(dobos/Basszusgitáros)
Én jómagam 1.5 éve gitározok, elég sok dolgot tudok már, és jelenleg van egy zenekar ahol minden pénteken próbálunk, de emellé még szeretnék egy sajátot is 😊

Irányzatok: Rock/Blues/Metal
pl:
AC/DC
Eric Clapton
Cream
Tankcsapda
Metallica
(szóbajöhet zúzósabb mint pl: Disturbed,Slipknot)
The who
ZZ Top
Santana
Red Hot Chilli Peppers
Muse
Pantera
Jimi Hendrix
Gun's And Roses

Ha úgy érzed neked itt a helyed akkor jelentkezz ezen a címen: [email protected]

Leszögezem elõre, hogy csak iskizárólag a zenéért megy az egész😊
szeretek órákat Jam-elni,imprózni jól el lezsünk hidd el 😊

Van még magam mellé egy másik gitáros is õ a ritmusgitárosunk, én a szólógitáros...
tigeroo
aha ok kösz
SZVSZ ha bal kezes vagy mindenkeppen balkezesen tanulj mas gitarjan meg jatszhatsz csak fel kell hurozni forditva. Hogyha megfordiod a gitart akkor jo legyen. Hndrix is iy csinalta.
barnie1990
Fejesnek, lásd itt.

Zene nélkül mit érek én?

tigeroo
és, akkor megkérdezném hogy én válasszak balkezes gitárt szerintetek?
mert basszusgitározni akarok (slappelni) és akkor jól jönne az ügyesebbik kéz "csapkodni"

csak akkor meg nem tudnék más gitárján játszani...

(amúgy melyik tankcsapda tagnak van debrecenben zeneboltja?)
de a gyors futamoknál jól jön az ügyesebb bal kezed 😄

Kurt97 1993-2012 Copyright All rights reserved.

Hell boy
nem tûnik rossz gitárnak, sõt, de sztem ennyi pénzért kapsz jobbat is. Sztem nézz szét a Cortok között.

Szerintetek megéri ezt a gitárt megvenni, vagy nézzek mást?
http://www.guitar.co.uk/special_offers/1533-ibanez_sz320ex_electric_guitar?page=2
válaszotokat elõre is köszi!
Szerintem o a jobbkezest ugy gondolta mint ahogy Hendrix is hasznalta hogy forditva hurozta nem ugy h jobbkezzel pengeted.
Borgi
elvileg ügyesebb vagy belkézzel. gyorsabban fogol pengetni meg ügysebben. valami ilyet olvastam. de lehet te kétbalkezes vagy, azért volt mind1 ^^

porki fagyok fállalon

tigeroo
amugy mi a szarért vannak balkezes gitárok?😊
én balkezes vagyok, a jobbkezes gitárt szoktam meg...balos hangszer még nemvolt a kezemben...balkezesnek könyebb olyannal gitározni vagy mi?
McGrady
szerintem tökmindegy, csak be lehessen hangolni. a többi már a játékoson múlik :-)

Kuss!-magyarázta.

tarti19
igen az biztos, hogy akusztikus lesz😊 de hogy milyen😄

nagyon kezdõnek szerintem mindenkébb akusztikus kell.

Hat vazzeg ilyenem van is itthon 😄 ezkesz 😄 nem jutott volna eszembe hogy hasznaljam is 😄
tarti19
Sziazstok, nagyon kezdõnek milyen gitárt tudtok ajánlani kb 15-20K körül?

mumpic
Veszel egy ilyet, ráhúzod a kábelre és a hangkártya line-injébe dugod, vagy mikrofont raksz az erõsítõd elé. Aztán meg valamilyen programmal felveszed.

Sziasztok
Tudtok nekem olyanban segiteni hogy itthon PC-vel fel tudokm venni az elektromos gitarjatekot? Es ha igen hogy? Program? Hangkartya? Egyebb cuccok nem kell nagyon jo minõség csak valami olyan ami magamnak eleg.

Valaszolnatok nekem erre vagy ha hulye a kerdes akkor azt is megkoszonnem ha valaki elmondana hogy az 😄
pff.. milyen igazad van 😄D

McGrady
az aztán igaz! Günter hihetetlenül gitározik, imádom a játékát! Nagyon jól hozza a régi Bencsik-témákat :-)

Kuss!-magyarázta.

játszanék

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

nekem az ilyen hangzás vitáknál mindig az jut eszembe hogy örülnék ha feleilyen jól szólna a hangszerem de cserébe kétszer olyan jól játszanák 😄...
itt van Günter(P.Box) fejesnél debben, úgy tartják hogy "ne õt kérd meg hogy gitárt akarjon rád sózni, mert akarmilyen szar seprûbõl isteni hagzást csihol " na jó az isteni azért túlzás... de tény ha õ pengeti a gityót még egy harley-benton is megtáltosodik 😄

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

barnie1990
Meglehet, de még így is jobban szólt mint az enyém.

Zene nélkül mit érek én?

Rockshow
Ezt mondják akiknek nincsen fülük, ha így lenne az összes aktív gitárt fröccsöntenék! Amúgy valóban kevésbé játszik be a fa az aktívnál, de azért a deszka túlzás!

Van egy zenész-kollégám aki az aktív gitárján a hang változása miatt vitte hangszerészhez, ott meg kiderült hogy nem látható helyen megrepedt a test és ez átjött neki az aktív elektronikán is, megjegyzem velem együtt mindenki lehülyézte amíg ki nem derült a baj, azóta tiszteljük a fülét <#worship>!!!

Barnie!

A biciklivázas témát én is láttam, de nem gondolom hogy a youtube-on keresztül komoly véleményt lehet mondani egy akár agyoneffektelt gitárhangról! <#levele>

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

Hellhammer
Azért youtube-ban, meg myspace-ben nem nagyon bíznék meg, ha hangminõségrõl van szó 😊

barnie1990
Youtube-on láttam, egyik csávó biciklivázba tett aktív EMG-t és - bár hangmérnök nem vagyok - szerintem jól szólt.

Zene nélkül mit érek én?

Hellhammer
Pedig aszongyák, hogy az aktív pickupokat akármilyen deszkába is teheted, mindenben ugyanúgy szól <#idiota><#banplz>

Rockshow
Persze hogy necces, ezért fogalmaztam óvatosan ("sejtésem szerint") és tettem hozzá az általad is helyeselt ("persze gyártási és elõkészítési módtól függhet a sorrend") mondatot, de ettõl még az agathis a leghitványabb, ugyan kezdõ gitárnak tényleg elmegy!

A mahagóni és éger reláció saját tapasztalat (ettõl még lehet helytelen feltételezés) a hasonló felépítésû elõzõ éger testû gitáromban ugyanaz a pickup szett nem szólt úgy mint a mostani mahagóniban, pedig aktív így kevésbé érzékelhetõ a különbség, mégis jobb, teltebb, vastagabb, karakteresebb a hangja ebben!

Sziasztok
Tudtok nekem olyanban segiteni hogy itthon PC-vel fel tudokm venni az elektromos gitarjatekot? Es ha igen hogy? Program? Hangkartya? Egyebb cuccok nem kell nagyon jo minõség csak valami olyan ami magamnak eleg.
Ok, kösz a sok segítséget 😊

Match
Magyar boltnak sose higyj 😊
A www.squierguitars.com -on meg tudod nézni, az összes standard agathis, és ha jól emlékszem, ez egy ideje így van. De mondom, nem kell parázni az agathistól sem, kezdõ gitárnak meg pláne tökéletes lesz.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Nem hiszem, hogy elírás, itt is találtam: éger testû squier standard stratocaster

RAZOR27
xD am nekem ost járt le 😞

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

Match
"persze gyártási és elõkészítési módtól függhet a sorrend"

Ezzel meg is magyaráztad, hogy alul tök mindegy hogy most hárs vagy agathis.

És fák között toplistát kialakítani elég necces dolog...
Pláne úgy, hogy a mahagóni a zatyaúristen.
Nem csak a gyártási és elõkészítési módtól függ, beleszól pl a test alakja, a húrtáv, a többi alkalmazott fa fajtája stb stb stb...

Fender stratocasterek (a mexikóitól az american deluxe-ig), jackson soloist, esp M-I, M-II, ezek mind kurvajó gitárok, nem véletlenül csinálják égerbõl (strato forma mind).

Rockshow
A hangszer alapanyagnak a szerkezete és tömörsége akusztikai szempontbók igen fontos, persze emellett az alaktaróság is fontos szempont! Amíg a nemesebb faanyagokat éveken át kezelni (gõzölni, szárítani...stb.) kell hogy a megfelelõ állapotú legyen az agathis kevés beavatkozással gyorsan alaktaró alapanyag lesz (ez teszi kedvelt alapanyaggá az alsó kategóriás tömeggyártott hangszereknél), de ettõl még az akusztikai tulajdonságai (ami függ a szerkezetétõl, tömörségétõl) csapnivalóan szarok maradnak! sejtésem szerit ha csak az eddig említett alapanyagokat viszgáljuk lentrõl felfelé akkor: agathis, hárs, éger, mahagóni (persze gyártási és elõkészítési módtól függhet a sorrend, de ettõl még az agathis mint evõpálcika alapanyag a lagalján marad)!

Match
Valszeg elírás, vagy szándékos kamu, nagyon kicsi eséllyel valami régi squier széria. A mostani standard squierek mind agathisból készülnek. Azért használják ezt a fát, mert nagyságrendekkel olcsóbb, viszont hasonlít az égerhez hangzásban, amibõl a felsõbb stratokat is csinálják. Kinézetre viszont kissé bútorlap hatása van, de hát úgyis festve van as gitár.
Amúgy ha annyira válogatni akar az ember a fák között, akkor ott van a bullet, ami hárs, vagy van égerbõl affinity is...Ettõl még rosszabb gitár mint egy standard stratocaster.
Squieréknél onnantól éri meg egy gitár, hogy az van ráírva, hogy stratocaster, és nem strat.

Bocs, ezt borginak akartam címezni :S

barnie1990
50-ért éger? Állítólag majdnem van olyan jó,mint a mahagóni, én abszolút nem tudom, de pl. a Jackson a legdrágább gitárjainál is égert használ.
Ha megengedsz egy tippet: Nekem ez kéne

Wilkinson tremoló,hárs test,mighty mike (ok, legyen ízlés kérdése, nekem bejön) és gyönyörû kinézet.

Zene nélkül mit érek én?

Bocsi az offért, de tudnál segíteni priviben az SG VIP tagsággal kapcsolatban?

Köszönöm a válaszod. Most kb ilyesminél tartok:
ITT - 50K
De találtam éger testût is: ITT és ITT - Szintén 50 ezerért. Az égerrõl mi a véleményetek?

barnie1990
Pont múltkor hasonlítottam össze a régi noname agathis-es gitárom a mostanival.Sokkal könnyebb a régi,szinte dobálni lehetett kis túlzással.Olyan tüzifa feeling volt, mondjuk visszanézve maga a gitár se volt valami kóser.
Tisztán viszont szebb volt a réginek a hangja, azt elismerem.

Zene nélkül mit érek én?

Match
Attól nem lesz alkalmasabb, hogy tömörebb (egyébként nem tudom tömörebb e, de ha azt mondod, elhiszem 😊). Ilyen irányból megközelítve jávorból is csinálhatnák, mert az aztán tömör.
Kezdetnek a sima squier pickup-je is jó. Abból jobb a mighty mike, hogy ha rávágják az übermetál torzítót, kevésbé lesz zajos, mint egy single. De ha tisztára kerül a sor, akkor elvérezne sztem mellette (még mindig szubjektív vélemény, tisztán nekem nagyon nem jött be a mighty...mondjuk alapból single párti vagyok).

RAZOR27
link vagy kép lehetne? érdekelne

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

Borgi
squier szvsz teljesen rendben van. egyik ismerõsöm is nem rég olyat vett, ki is probáltam, amennyiért vette (30 akárhány ezerért), szinte beszélni is tud :C

porki fagyok fállalon

Rockshow
Hárs-ból is lehet szar gitárt csinálni természetesen, de alapvetõen egy sokkal alkalmasabb hangszer alapanyag, már csak ha a tömörségét vizsgáljuk, a mighty pickup valóban nem túl zúzós de kezdetnek jó, talán egy lehellettel letisztultabb mint az alsó kategóriás gitárok noname gyári hangszedõi!

A mestert meg nem fikázni mert...irgum-burgum! <#ticking>

Match
A fõnököm vett nem rég egy ilyen gitárt (még színbe is). A nyaka kellemes, az én kezemnek még vékonynak is tûnik egy kicsit (mondjuk amilyen kapanyelekhez vonzódom, nem csodálom 😄), a kulcsok rendben vannak szintén. Úgy összességében korrekt kis gityó. A hangját inkább tisztán próbáltam, szerintem meggyõzõ ennyiért. Übermetálon nem próbáltam. Ha jól emléxem az elsõ pickup szép harapósan szólt, sok méllyel, amolyan strato-san, ellenben a hátsó kicsit gyengébben szerepelt. A középsõt én az enyéimen csak arra használom, hogy csökkentse a jelszintet, illetve az elsõ pickup-hoz kis magasat tegyen, a hátsóhoz meg mélyet (ergo be van eresztve amilyen mélyre csak lehet), így azt nem próbáltam ki.
Szerintem megéri, egy jó beállítás után mégjobb lehet.

Match
Azért nem kell ennyire kiakadni.
Az agathis illetve a hárs között ilyen árkategóriába nem sok különbség van (csak azért írtam ide hogy ilyen árkategóriában, mert különben valaki biztos beszólna hogy a satrianinak is abból van).
A floyd pedig rizikós az alsó kategóriákban (még a középben is).
A pickup meg nem noname-ebb mint a cort mighty mike-ja (aminek a hangja sztem semmilyen).
Mielõtt elkezdõdne az anyázás, nem akartam leszólni a cortokat, le a kalappal a gyártó elõtt.

Froopy
Valaki meg tudná adni nekem azt a linket, amelyiket egy itteni fórumozó adott? A pincét alakította át pár hét alatt rohadt jól egy kis "szabadidõközponttá".😊 Lent voltak a gitárai, erõsítõje, számítógépe, stb, ez ugye hangszigetelve. Sajnos már nem tudom, hogy ki volt az😞 Ismerõsömnek szeretnék tippet adni vele😊 Thx

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Megnézem kösz a tanácsot, de ezeket melyik oldalon nézted? Amúgy dupla humbuckert nem szeretnék :S

barnie1990
Most komolyan, 48-ért kapni most a hárs X-5-öst vagy picivel többért a floyd-os X-6-ot, de még a szintén hárs X-2 is nagyon ott van.Akkor meg minek gondolkozik az ember 56k-ért agathisos Squier-eken,ami szerintem túl van árazva, még ha nem is sokkal.Ilyen noname hangszedõs agathis cuccért én sajnálnám azt a pénzt, a Cort Mighty Mike-ja meg szerintem úgy jó ahogy van.

Zene nélkül mit érek én?