Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én jómagam 1.5 éve gitározok, elég sok dolgot tudok már, és jelenleg van egy zenekar ahol minden pénteken próbálunk, de emellé még szeretnék egy sajátot is 😊
Irányzatok: Rock/Blues/Metal
pl:
AC/DC
Eric Clapton
Cream
Tankcsapda
Metallica
(szóbajöhet zúzósabb mint pl: Disturbed,Slipknot)
The who
ZZ Top
Santana
Red Hot Chilli Peppers
Muse
Pantera
Jimi Hendrix
Gun's And Roses
Ha úgy érzed neked itt a helyed akkor jelentkezz ezen a címen: [email protected]
Leszögezem elõre, hogy csak iskizárólag a zenéért megy az egész😊
szeretek órákat Jam-elni,imprózni jól el lezsünk hidd el 😊
Van még magam mellé egy másik gitáros is õ a ritmusgitárosunk, én a szólógitáros...
Zene nélkül mit érek én?
mert basszusgitározni akarok (slappelni) és akkor jól jönne az ügyesebbik kéz "csapkodni"
csak akkor meg nem tudnék más gitárján játszani...
(amúgy melyik tankcsapda tagnak van debrecenben zeneboltja?)
Kurt97 1993-2012 Copyright All rights reserved.
http://www.guitar.co.uk/special_offers/1533-ibanez_sz320ex_electric_guitar?page=2
válaszotokat elõre is köszi!
porki fagyok fállalon
én balkezes vagyok, a jobbkezes gitárt szoktam meg...balos hangszer még nemvolt a kezemben...balkezesnek könyebb olyannal gitározni vagy mi?
Kuss!-magyarázta.
Tudtok nekem olyanban segiteni hogy itthon PC-vel fel tudokm venni az elektromos gitarjatekot? Es ha igen hogy? Program? Hangkartya? Egyebb cuccok nem kell nagyon jo minõség csak valami olyan ami magamnak eleg.
Valaszolnatok nekem erre vagy ha hulye a kerdes akkor azt is megkoszonnem ha valaki elmondana hogy az 😄
Kuss!-magyarázta.
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
itt van Günter(P.Box) fejesnél debben, úgy tartják hogy "ne õt kérd meg hogy gitárt akarjon rád sózni, mert akarmilyen szar seprûbõl isteni hagzást csihol " na jó az isteni azért túlzás... de tény ha õ pengeti a gityót még egy harley-benton is megtáltosodik 😄
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
Van egy zenész-kollégám aki az aktív gitárján a hang változása miatt vitte hangszerészhez, ott meg kiderült hogy nem látható helyen megrepedt a test és ez átjött neki az aktív elektronikán is, megjegyzem velem együtt mindenki lehülyézte amíg ki nem derült a baj, azóta tiszteljük a fülét <#worship>#worship>!!!
Barnie!
A biciklivázas témát én is láttam, de nem gondolom hogy a youtube-on keresztül komoly véleményt lehet mondani egy akár agyoneffektelt gitárhangról! <#levele>#levele>
I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.
Zene nélkül mit érek én?
A mahagóni és éger reláció saját tapasztalat (ettõl még lehet helytelen feltételezés) a hasonló felépítésû elõzõ éger testû gitáromban ugyanaz a pickup szett nem szólt úgy mint a mostani mahagóniban, pedig aktív így kevésbé érzékelhetõ a különbség, mégis jobb, teltebb, vastagabb, karakteresebb a hangja ebben!
Tudtok nekem olyanban segiteni hogy itthon PC-vel fel tudokm venni az elektromos gitarjatekot? Es ha igen hogy? Program? Hangkartya? Egyebb cuccok nem kell nagyon jo minõség csak valami olyan ami magamnak eleg.
A www.squierguitars.com -on meg tudod nézni, az összes standard agathis, és ha jól emlékszem, ez egy ideje így van. De mondom, nem kell parázni az agathistól sem, kezdõ gitárnak meg pláne tökéletes lesz.
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"
Ezzel meg is magyaráztad, hogy alul tök mindegy hogy most hárs vagy agathis.
És fák között toplistát kialakítani elég necces dolog...
Pláne úgy, hogy a mahagóni a zatyaúristen.
Nem csak a gyártási és elõkészítési módtól függ, beleszól pl a test alakja, a húrtáv, a többi alkalmazott fa fajtája stb stb stb...
Fender stratocasterek (a mexikóitól az american deluxe-ig), jackson soloist, esp M-I, M-II, ezek mind kurvajó gitárok, nem véletlenül csinálják égerbõl (strato forma mind).
Amúgy ha annyira válogatni akar az ember a fák között, akkor ott van a bullet, ami hárs, vagy van égerbõl affinity is...Ettõl még rosszabb gitár mint egy standard stratocaster.
Squieréknél onnantól éri meg egy gitár, hogy az van ráírva, hogy stratocaster, és nem strat.
Ha megengedsz egy tippet: Nekem ez kéne
Wilkinson tremoló,hárs test,mighty mike (ok, legyen ízlés kérdése, nekem bejön) és gyönyörû kinézet.
Zene nélkül mit érek én?
Tisztán viszont szebb volt a réginek a hangja, azt elismerem.
Zene nélkül mit érek én?
Kezdetnek a sima squier pickup-je is jó. Abból jobb a mighty mike, hogy ha rávágják az übermetál torzítót, kevésbé lesz zajos, mint egy single. De ha tisztára kerül a sor, akkor elvérezne sztem mellette (még mindig szubjektív vélemény, tisztán nekem nagyon nem jött be a mighty...mondjuk alapból single párti vagyok).
\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"
porki fagyok fállalon
A mestert meg nem fikázni mert...irgum-burgum! <#ticking>#ticking>
Szerintem megéri, egy jó beállítás után mégjobb lehet.
Az agathis illetve a hárs között ilyen árkategóriába nem sok különbség van (csak azért írtam ide hogy ilyen árkategóriában, mert különben valaki biztos beszólna hogy a satrianinak is abból van).
A floyd pedig rizikós az alsó kategóriákban (még a középben is).
A pickup meg nem noname-ebb mint a cort mighty mike-ja (aminek a hangja sztem semmilyen).
Mielõtt elkezdõdne az anyázás, nem akartam leszólni a cortokat, le a kalappal a gyártó elõtt.
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
Zene nélkül mit érek én?