Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PTW
péznpara.... de csak ládát szigorúan 😊

RAZOR27
Csak nemkéne majd a nyáron úgy beállítanom a tanárhoz, hogy nemfogom le elég erõsen.

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

bens
na ez már keményen kínlódás 😛

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

szép cucc de miért akarod eladni?
PTW

PTW
ismét egy 10-essel olcsóbb! 180-ért vihetõ ez a MESA 4x12 döntött láda: vegyemámegvalaki 😊 (balintszollarKUKACgmailPONTcom) vagy itt priv

Hell boy
Hatóságilag tilos - szerelmes punk dala <#vigyor><#banplz>

barnie1990
Na valami jo szerelmesdalt ki tudna mondani? A lassabb fajtabol, mint mondjuk a Jimmy Eat World - Hear You Me vagy a Secondhand Serenade - Your Call. Most elegge belejottem ezekbe. 😊

Zene nélkül mit érek én?

Ron Ragm
nyolszor játszod ugyanazt, ebbõl hat alatt megy az ének.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

kraawz
na meglett a szám,szerintem elég egyszerû és jól is hangzik. 1 szokásos idióta kérdés 😄

INTRO/VERSE .. a kettõ ugyanaz
és akk úgy játszom, hogy : INTRO X2,VERSE X6

magyarul uazt 8x ? v ezt a verse azt jelentené,h visszafelé játszom uezt ?

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

McGrady
arra jó 😊 de csak óvatosan vele! hallottam olyan "rossz" pletykákat hogy ínhüvelygyulladást okoz, stb.

Kuss!-magyarázta.

RAZOR27
jah, énis oda gondoltam, suleeba, meg amikor épp nem gyakorlok.

(amha találtál valami jó helyet ahol lehet venni azt ugye beírod? 😄)

én nemtudom ti hogy vagytok vele, de sztem én veszek egy ilyet...
én napi 4 órát szoktam gyakorolni(nem vicc!!) de ha suliba vagyok ugye nem tudok gyakorolni, vagy ha utazok buszon stb akkor jó lenne elõvenni(hehehe 😄 ne rosszra gondoljtaok) a gripmaster-t aztán zúzni hogy addig se punnyadjak 😄

Megnézem hátha be tudok szerezni 😊
McGrady
ne nevettesétek már ki magatokat :-) ha az ember meg akar tanulni jól gitározni, ahhoz egy dolog kell: gitározz, gitározz, gitározz :-)
ha valaki már arra se veszi a fáradtságot hogy leüljön és gyakoroljon, az ilyen csodaeszközökkel se fog fejlõdni.

Kuss!-magyarázta.

Beast Machine
elfordítja 90°-kal, és egyesével edzi az ujjait 😊

...vágod?

És ezzel hogy gyúrsz barréra? <#vigyor>

Thief: The Dark Project/Gold/Metal Age magyarítás: http://kgysoft.try.hu/darkhun Thief: Deadly Shadows magyarítás: http://kgysoft.try.hu/thief3hu

Igazad van! Egyébként nem haszontalan mert segít fejleszteni az ujjaid gyorsaságát és külön mozgatását is😄 Szerintem hasznos kis ketyere de nem létszükség. Egy igazi elvetemült gitáros leül és órákat gyakorol.Na az fejleszti ám rendesen a kis "gyenge ujjacskákat" <#nyes>
Christiansen
Gitárosok százezrei nõttek fel ilyenek nélkül..szerintem inkább zenélj,
az még szórakoztató is;D

RAZOR27
DE ez olyan aminek minden ujjnak lenyomó része van

valahol csak lehet kapni....

Hellhammer
A gripmaster gondolom ilyen rúgós marokerõsítõ. Régebben nekem ilyen vastag gumikarika volt erre. Sztem akrámilyen sport kellékeket árúsító üzletben lehet kapni hasonlót. Én a tesco-ban vettem régebben, olyan 750 Ft volt darabja 😊

mumpic
Slide.
Itt van a többi hasonló jelöléshez magyarázat angolul.

kraawz
Intro
e|------------------------------|
B|----4/5-4-0-4/5-----4/5-4-0-2-|
G|------------------------------|
D|------------------------------|
A|-4----------------0-----------|
E|------------------------------|x2

itt a 4/5 mit takar ? 😮

gitáron csak ez a 2 tab lenne hozzá ? 😮

Mi az a Gripmaster? Nekem is pont ez a problemam az auksztikuson, nagyon hamar elfarad az ujam.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

RAZOR27
És holtudok ien Gripmastert venni? pestközelben, vagy pesten?

Hellhammer
Ja de baszki a wikipedia-s linkben is le van írva az akkordmenet 😊

Hellhammer
Itt ha jól emlékszem el is mondja az akkordokat.

Hellhammer
Pachelbel Canon in D 😊
Bnõd nyomja a dallamot fuvolán, te meg gitáron az akkordokat alá.

kraawz
üdvözlet. egy kis segítség kéne 😊

felkértek engem meg a bnõmet,hogy egy épület megnyitóján játszunk vmi egyszerût. Õ 8 éve fuvolázik,azzal nincs baj,én viszont még nemrég gitározok. Szal vmi egyszerû, ismert, de jól hangzó számot kéne elõadni,ebben kéne segíteni.

Eddig a wake me up when september ends és a behind blue eyes tûnik jónak ..

trogerzsiger
Vegyél Gripmastert :-) faszás kis ujjerõsítõ, bárhol tudod használni

RAZOR27
Akkor lesz program a nyárra 😄

Rockshow
Gyenge a pici kezed! Többet kell gitározni, oszt megerõsödik (vagy leesik) így vagy úgy, de megoldódik a probléma, csak tekerj azon a gitáron napi 1-2 órát! Ha vékonyabb húrra cserélsz és/vagy lejjebb hangolsz az is tud segíteni, de ettõl a kezed még gyengécske marad! <#rinya>

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

RAZOR27
Az mitõl lehet, hogy az akusztikusomon kurvanehéz lefogni mindent, nagyonnagy erõ kell, hogy ottatsam a húrokat.Túl feszes lenne?

"Sztem próbáld meg, hogy egy nagyobb csavarhúzó nyelére tekerj egy rongyot, és nagyon óvatosan próbáld meg beljebb ütögetni a 2. bundot"

Megcsináltam még szarabb lett pedig finoman ütögettem(gépész vagyok de tudok finoman is ütni xD)

Nah de már megoldódott mert vettem rá vadonás új húrokat (amik mellesleg még el is húzták a nyakát) és csináltam egy nyakbeállítást, hogy egyenes legyen azóta sehol nem zörög... 24 bundból 24 átment 😄 (ill 6*24)

Szal csak új húrok kellettek meg egy nyakbeállítás 😊

Mostmár tökre közel vannak a húrok a bundjaimhoz így tök jó vele játszani szal minden problémám ellszált és tök happy vagyok 😄

Bár a nyakbeállítás beletelt 3 órába a floyd beállításával együtt (tudjátok régi húrok le új húrok fel, na akkor nézzük meg mennyi rugó kell nekei, jóvan eltelik 1 óra "lebeg a tremolo" 😄....Aztán a nyakat állítgattam de mivel még soha nem csináltam elmentem egy hangszerászhez aki mondta, hogy megcsinálja de sokat kér érte így azt javasolta, hogy bemutatja a technikáját egy tesztgitáron, hogy mikor merre kell csavarni, hogyan tudom ellenõrizni, hogy pontos-e és mondta, hogy otthon csináljam meg max 2 óra...+adott egy leírást is amit készített régebben)

szal megúsztam ingyen 😄 így a megmaradt pénzt bele tudom fordítani egy új pedálba^^
Állat😄 Szeretem a Finntroll-t!És visszaadta a feelinget a játékod😄<#eljen>
Hellhammer
<#eljen>

Hell boy
Csináltam egy Finntroll covert (nem tudom innen ismeri-e vki a bandát, ilyen viking/folk metált tolnak1) kiváncsi vagyok a véleményetekre.

innen letölthetõ: http://guitarstuff.atw.hu/detiskallatrollblodet.mp3

trogerzsiger
aha, oks, akkor inkább kábel 😊 csak mert van egy ilyen jó hosszu 3-4 méteres kábelem.

mumpic
Mire akarod használni a kábelt? Két nagyjack végûként gitár és erõlködõ közé? Akkor inkább egy normális kábelt vegyél, mert (villamosságtan következik) ha csak rádugod a fordítót, akkor sorosan kapcsolt kapacitás lesz rajta, ami felüláteresztõ szûrõként viselkedik, és a mélyek elvesznek.

Vehetsz hiperszupermenõ kábelt is drágábban, meg vehetsz méterre, meg hozzá dzsekkfejet, jobb helyeken rá is forrasztják neked.

RAZOR27
nem mindegy hogy 500ft-t a kábelre adsz ki vagy átalakítóra? (am 250 az átalakító-néhol-)

trogerzsiger
és egy kábel nem 500 ft nem?

mumpic
500 Ft körül.

lemike
az jó, koncerten úgyse hallja senki😊

trogerzsiger
Halihajó!

Van nekem egy olyan kábelem aminek az egyik vége 3.5 milis jack a másik pedig olyan nagy 0.9 vagy nemtudom pontosan, ami belemegy az elektromos gityóba :-). Mennyiért tudok venni átalakítót hogy a 3.5 milis nagy legyen? a gitártanárom azt mondta hogy inkább vegyek egy kábelt.. Na de ezt nemhiszem.

McGrady
köszi!
nem, az a lábam :-) kicsit hangosan verem néha az ütemet 😊

Kuss!-magyarázta.

lemike
jó lett tényleg😊
amit a háttérben hallok az nem véletlenûl metronóm?

tigeroo
csak igy tovább mastah'<#eljen>
RAZOR27
Faxa! <#taps><#eljen>

McGrady
Sziasztok!
Ha valakinek kell 60ezerbe fixen egy vintage v100cs az írjon nyugodtan levittem az árat kell a píz😄
Emberek!!(és állatok<#nevetes1>)

Holnap (azaz vasárnap) The devils Koncert Lesz Gyöngyösön !!!! (Résztvevõk: Szántó János,Révai László,Kovács Kornél és az OMEGA VOLT DOBOSA!!!)
Gyöngyös, 3200 Fõ Tér 20:00 Belépés: Ingyenes!

Zenéket amiket játszani fognak(úgy sacc/kb, amiket én hallottama próbájukon <#bee1>) :

Cream- Crossroads
Rolling Stone- Paint it black
Beatles - all my loving
Beatles - P.S I love you
Beatles - Michelle
(ezek voltak próbán de ez csak a lista legeleje ezen kívül még sok klasszikus blues-rock számokat fognak nyomatni!!)

A szólógitárosuk akkorát imprózott próbán hogy kettészakadt a fejem 😄

Mellesleg a Szántó János tanított engem is gitározni 1 évig <#wow1>

Szóval aki szereti a zenét vagy csak a giotár hangját esetleg a dobot esetleg mindent akkor annak itt a helye !!!!!

ADATOK:

Gyöngyös, 3200 Fõ Tér 20:00 Belépés: Ingyenes!