Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hell boy
Köszi mindenkinek az észrevételt, amúgy stílusilag a feamater által említett melodeath/metalcore vonalat akartam megcélozni persze azt is csak az hallja ki aki ismeri, a szólóval kapcsolatba még vacilálok nem vagyok egy nagy szólós és egy gagyi szólóval nem akarom elrontani szal lehet hogy így marad bár az eredeti tervebe szerepelt az is de aztán mégse lett.

Hellhammer: köszi a ötleteket asszem most este még neki ülök és átmódosítgatok ezt azt az ötleteid alapján. az az igazság hogy én is éreztem hogy ez még így nem klappol (ezért is kértem tanácsot) csak nem tudtam hogy mit kéne rajta javítani.

mumpic: <#banplz><#vigyor><#idiota>

Hellhammer
Sztem is kó a szám, a hangzás viszont nekem annyira nem jön be. Sokkal arcbamászósabbank kellene lennie sztem, olyan érzésem van, mintha egy nagy teremben szólna az egész. Tetél valami reverb-et a master csatira?
A dobnál a pergõn és a tamokon lehetne variálhatni, hogy jobban átjöjjön, mert nagyon a háttérben vannak. Talán kicsit jobban össznyomni kompresszorral, vagy valami tranziens buherálóval megdobni egy kicsit.
A gitároknál a hangszín nekem tetszik, csak az nem, hogy túlságosan térben szólnak, kicsit elveszi ez az erejét sztem.

mumpic
szerintem polka-rap! <#idiota>
(csak hogy én is megszakértsem <#vigyor2>)

nagyon jól sikerült, grat, bár sztem egyáltalán nem prog, inkább melodeath vagy metalcore cucc felé irányolódik, ami alatt a trad/power vonal is érzõdik

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

McGrady
nekem a hangzás egy picit mosott, egyébként engem is progra emlékeztet :-)

Kuss!-magyarázta.

forza milan
Nemsemmi...Grat. hozzá!Hogy véleményt mondjak a hangzás az nagyon a szeren van mint mûfaj nekem errõl a prog. jut eszembe és mivel nagyon szeretem ez kurvajó!Énis ilyen dolgokkal szeretnék foglalkozni de amig nem adottak a cuccaim hozzá addig marad a szimpla számírás meg persze nemkevés fejlõdés...amúgy osztom azt a véleményt hogy egy jól felvezetett szóló dobna rajta de bocs ha nem szerepelt az elképzeléseid közt...😊

ez nagyonjó! elismerésem!
a hangzással semmi gond részemrõl
(amúgy egy 20 mp-es szóló ügyesen felvezetve belekompnálható még... akár 2x is)

Hell boy
Van egy saját szerzeményem ami tegnap lett kész, bár itt ott még biztos javításra szorul ezért is szeretném megosztani veletek, több fül többet hall alapon ha esetleg van vmi 5letetek hogy mit lehetne rajta esetleg javítani akkor ne tartsátok magatokba. (fõleg a hangzással kapcsolatba, effektezés, masterelés, eq hiák, ez nem szól jól az nem szól jól stb.. 😊)

a számot innen lehet leszedni: katt

tigeroo
aham kösz...azthittem hogy valahogy a nyak tövére kell rakni mint elektromos gitáron😊
A régi Johnson akusztikus gitárom is ilyen volt. Lehet kapni olyan hevedert, aminek csak az egyik felén van lyuk, a másikon meg egy zsineg, amit a fejre tudsz kötni. A zsinóros végnél van egy csat is, hogy elég legyen azt egyszer felrögzíteni, a hevedert ezután könnyen fel- és le tudod csatolni.

Hozzáteszem, hogy ha csak lehet, ülve érdemes játszani, sokkal kényelmesebb és stabilabb is. Persze ez csak az én véleményem - mivel én gyakorlatilag azonnal klasszikust kezdtem tanulni (már az akusztikus gitáron is), szinte sosem használtam a hevedert. Végül miután vettem egy rendes klasszikus gitárt, a régit kellékestül elajándékoztam a húgomnak, így aztán ha akarnék sem tudnék most hevederrel játszani. 😊

Thief: The Dark Project/Gold/Metal Age magyarítás: http://kgysoft.try.hu/darkhun Thief: Deadly Shadows magyarítás: http://kgysoft.try.hu/thief3hu

Aquir
rákötöd a fejre

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
az elsõ is jó, de az utolsó teccik, elkezdtem tanulni, csak vizsgaidõszak + 3 terepgyakorlat nem túl sok idõt hagy, majd meglátom mi lesz vele 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

tigeroo
akusztikus gitárra hogy kell hevedert rakni?
mert csak a gitár alsó felén van bütyök
tigeroo
köszönöm!!
Én értékelem a nem klasszikus vonalat is, le tud nyûgözni pl. egy igényes elektromos gitárszóló; az, hogy sokan 3 akkorddal torzítóznak, még nem a mûfajt minõsíti, hanem csak a 3 akkorddal torzítósokat. 😊

Az pedig, hogy ezek sokan vannak, szerintem pusztán divat hatása, semmi több. A 15-20 éve több "dobos" ismerõsöm volt, 300 éve meg biztos mindenki hegedülni vagy tekerõlantozni akart, és azon nyomatták sokan a 3 hangos kontrázást, vagy mittomén. 😊

Thief: The Dark Project/Gold/Metal Age magyarítás: http://kgysoft.try.hu/darkhun Thief: Deadly Shadows magyarítás: http://kgysoft.try.hu/thief3hu

Kottát olvasni szerintem gyakorlás közben lehet megtanulni (a gyakorlás lehet akármi - gitár, zongora vagy akár éneklés/szolmizálás is). A legalapabb kottaismeretrõl hirtelen ezt és ezt találtam, ha ezzel (meg még pár aprósággal) 😄 tisztában vagy, onnantól kezdve tényleg a gyakorlás hozza meg a rutint (klasszikus gitározáshoz a Nagy-Mosóczi meg a Szendrey-Karper László gitáriskolák népszerûek itthon - egy (magán)tanár meg segíthet, hogy ne lankadjon a lekesedés). 😊 Kezdõként egyszerûbbnek tûnhet a TAB, de valójában eleinte ugyanúgy keresgéli az ember hangokat meg a keze helyét mind kotta, mind tab esetén, ezért javaslom rögtön a rendes kottát, mert késõbb meghálálja magát: összetettebb zenemûveknél a kotta sokkal szuggesztívebb, rögtön látod a zenei összefüggéseket, amiket intuitíven már tudatos értelmezés nélkül is alkalmazni (olvasni) fogsz (tab esetén ez azért nehezebb, mert az nem közvetlenül a hangokat, hanem a lefogási helyeket mutatja, amibõl plusz egy lépés magukra a hangokra következtetni).

A "milyen hangnemben milyen hangok vannak" kérdésre meg egy nagyon frappáns kulcs a kvintkör. Ennek tetején a C-dúr (a-moll) található, aminek nincs elõjegyzése. Ha jobbra indulsz, a keresztek, balra meg a bék szaporodnak az elõjegyzésben, a hozzájuk tartozó hangnemek meg a kör külsõ (dúrok) és belsõ (mollok) ívén találhatók. Azért kör, mert a dolog 6 kereszt/6 bé esetén összeér, és bár elvetemült esetben lehetne még folytatni, nincs értelme. Magyarán relatíve kevés 7 bés cesz-dúr darabbal fogsz találkozni, mert az ugyanaz, mint az 5 keresztes H dúr. 😊

tigeroo
jah és még valami: itthon hogyan tudnék megtanulni kottát olvasni?
van valami leírás hogy milyen dúrban milyen hangok vannak, azokat pedig hogykell leírni? meg valami webes kottaismeret is jólenne😄
(ha tudtok valami jót ajánlani...még nemnagyon kerestem az igazat megvallva)
forza milan
Hi!Újabb Epiphone csodát véltem felfedezni,ittmár videó is "jár" a dologhoz...nekem új ez a 2 kimenetes rendszer aztsem tudom igazán mirõl van szó azon kivül hogy még egy pickup van a nyak és a nyak hangszedõ közé ágyazva....nemtudom az olvasottak alapján ti mit szedtek ki ebbõl de gondolom nem igazán metáltechnológiára gyártották ezt a dolgot...Arra ott a prophecy...csak mégis gondoltam kegkérdezem hogy is van ez?---->Epiphone Ultra II

Hell boy
én speciel értékelek minden gitáros zenét max. egyeseket nem hallgatok túl gyakran, viszont a 3 akkordos punkot nem tartom igazán zenének inkább csak egyfajta idõeltöltésnek és az a legrosszabb hogy ezek a fiatalok (ezt úgy mondom mintha én már legalább 60 éves lennék 😄) tényleg azt hiszik hogy milyen jók meg tehetségesek...(persze vannak kivételek)

tigeroo
köszi szépen
bár ezek kicsit nehezebbek😊
tigeroo
most szombaton lesznek egerben😊
(azfeszt meg közel van, azért jó nekem<#idiota>)
bens
én igazából sajnálom h napjainkra a gitározás legtöbbünknek elképzelhetetlen elektromos gitár, torzító, effekt stb... nélkül. ezek az igazi gitáros zenék, és ezek az igazi gitárosok. szomorú amikor néhány "punk" összeáll, tudnak 3 akkordot, kérnek anyutól karácsonyra valami menõ halálfejes elektromosgitárt meg hozzá durva effeketeket és azt hiszik h gitárosok. sajnálatos h a klsszikus, igazi gitárzenét már szinte senki nem értékeli.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

bens
jóak!

Aquir
pengetõ, vagy ujjak a pengetésre, ezek különbözõ szerszámok, amik különbözõ gitárjátékhoz kellenek. az elõbbi használatát még én is tanulom, ugyanis az ujjaimmal (+hüvelykpengetõ) szoktam gitározni. egyébként így a hüvelykujjaddal is lehet felfelé pengetni, ha raksz rá pengetõt <#buck> meg akár normál pengetésre is lehet használni ha ráfogsz a mutatóujjal..

üdv. nem rég kezdtem gitározni(tanár nélkül). Muszty-Dobay Gitáriskola c. könyv segítségével. neten is nézegettem dolgokat és azt írták neten, hogy le-fel kell pengetni a húrokat a dallamjátéknál is. a dallamjátékról a könyv csak annyit ír hogy játszuk el. mást nem nagyon. inkább akkordkról van benne szó. eddig mindig hüvelkyujjal pengettem és csak lefelé. miért jobb le-fel pengetni?
mindenképp át kell szoknom arra?
kraawz
<#wow2><#shakehead><#schmoll2><#wilting>

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

Hát remélem nem lõttek a fellépéseiknek mert kb az õ fellépésüket várom a legjobban azfeszten. Úgyhogy ha valaki valamit tud a cuccokról azonnal szóljon az elérhetõségeken😄
Elég baj az! Akkor lehet h. lõttek a fellépéseknek?
Ezeket a cuccokat nehéz lesz eladni, v. kivinni magyarból, talán meglesznek.

Latin/spanyol számok, amiket még én is tanultam, és örömmel javaslok bárkinek:
- Vals Venezolano 2 - én persze vagy háromszor lassabban tudom (kotta)
- Pár Tarrega szám - az Adelita elég könnyû, tavaly 2 hét alatt tanultam, amúgy pont vasárnap játszom Dorogon (kotta)
- Asturias - na ezt vagy egy éve tanulom, de szerintem sosem lesz fellépésre kész szinten, hiába tudom már fejbõl (kotta)

Aki tud segítsen a Subscribe-on !!! Az alábbi üzenet !

SEGÍTSÉG SEGÍTSÉG... feltörték a próbatermünket
Body: Tisztelt Zenészek, Zenekarok, Hangszerboltok, Kereskedõk, Médiumok, Bárki aki tud segíteni!

Május 14én reggelre feltörték a SUBSCRIBE, és FLYING TV zenekar próbatermét!
A segítségeteket szeretnénk kérni!
Mindenki aki továbbítja ezt az emailt, az õ ismerõseinek, kiírja fórumjaira, üzenõfalra segít nekünk abban hogy az a rengeteg cucc amit elloptak tõlünk megkerüljön!
Ha bárki találkozik a lent felsorolt hangszerek, effektek, erõsítõk, kegészítõk bármelyikével, kérem azonnal jelentkezzen a [email protected] email címen, vagy a 06703989216-es telefonszámon.

EBS 350w basszuserõsítõ
Prolude 350w basszuserõsítõ
Prolude 4x10 basszusláda RÓZSASZÍN
Prolude 1x15 basszuslába RÓZSASZÍN
Engl screamer 54 gitárkombó
Boss GT6B basszuseffekt
Boss GT6 gitáreffekt
Laney 300FX gitárkombó
T.

MIX PM184X II PA-SET - keverõerõsítõ
Peavey 5150 gitárerõsítõ
Peavey 5150II gitárerõsítõ
Yamaha SG 300 gitár (törött ragasztott nyakkal)
ESP Stephen Carpenter signiture 6 húros gitár (jellegzetes 4cm hosszú 1cm széles repedéssel az alján, és Stepeh Carpenter aláírásával)
Pearl Joey Jordison Slpiknot signiture pergõ
Pearl exprot pergõ
Line 6 DC4 Delay
Boss TU 2 hangoló
Boss PH2 phraser
Boss NS2 zajszûrõ
CryBaby wah pedál

Köszönettel,
Anga Kis Miklós
Subscribe
tigeroo
én pár ilyen latinos hangzású gitártabot szeretnék...
(mint pl. gary moore - spanish)
ehhez hasonló számokat tudtok ajánlani?😊
barnie1990
En 5 perc alatt betanultam, de szerintem kezdonek se lehet nagyon nehez.4 nagyon konnyu lefogasbol all az egesz szam.

Zene nélkül mit érek én?

kraawz
secondhand serenade - your call

Beast Machine
melyik számot?

...vágod?

kraawz
1 számot szerintetek 7 nap alatt be lehet tanulni teljesen hibátlanra egy viszonlag kezdõ gitárosnak ? :S 2-2.5 perc a szám

mumpic
ok, a mire az adott 😄

mumpic
Jajjmár, azt hittem hogy leírod a barter lényegét, hogy mit-mire. 😊

jaja😄
mumpic
Cserélsz? :o

Sziasztok! Most cserélek egy Kustom QUAD 100DFX erõlködõt és fingom sincs hogy milyen lehet mert ez a márka még nem fordult meg nállam. Szal mit tudtok errõl az erõsítõrõl?Mindent le lehet írni😄!
Hali valaki tudne e mondani valamit Baltimore bass erõsítõrõl esetleg van neki vagy valami.. elõre is köszi.

tigeroo
rendben (amugy végül nem basszusgitárt vettem meg<#idiota>)
McGrady
énis balkezes vagyok, és jobboson játszom, de nem érzem úgy hogy bármiféle hátrányom lenne technikailag a jobbkezesekhez képest.
amin kezd az ember, azt fogja megszokni, elsõre úgyis ugyanolyan szokatlan. sokat kell gyakorolni, aztán menni fog.

Kuss!-magyarázta.

tigeroo
eddig is volt gitárom és az ilyen jobbkezest szoktam meg, végülis megy a zenélgetés csak pengetés nemnagyon<#idiota>
Beast Machine
miért nem balkezes gitárt vettél? vagy miért nem húrozod át?

...vágod?

tigeroo
nekem pengetõhöz kellene vmi gyakorlat...
a jobbkezem a suta (balkezes vagyok), csak hüvelykujjal tudok normálisan pengetni v. körömheggyel sikálni😄
RAZOR27
TAnár nélkül azért nehéz, próbáltam programokat, de azok nemsokat érnek.

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

bens
pl gyakorolhatnál gitározni is 😉

egyébként a gitárhoz nem kell erõsíteni az ujjakat mert eleve alig kell hozzá erõ. ha nagybõgõn játszanál akkor talán megérteném (bár akkor se értem miért nem a hangszeren gyakorolsz), de a gitár lefogásával még a 40kg-os lányokis megbírkóznak.

na mind1, én nem akarom elrontani senkinek a játékát...

sapkafej
dashboard confessional - stolen

György

tigeroo
sziasztok most vettem egy gitárt és miért van az hogy ha 2 bund között ha a középsõ vagy a felsõ részen fogom le a húrt akkor zörög?
ez normális ilyenkor? (új a húr)