Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hellhammer
Sztem próbáld meg, hogy egy nagyobb csavarhúzó nyelére tekerj egy rongyot, és nagyon óvatosan próbáld meg beljebb ütögetni a 2. bundot, hátha az van, hogy nincs annyira jól a helyére ütve. Nem biztos hogy mûködni fog ez, akkor lehet csiszolni, de azt a helyedben nem próbálnám meg házilag. Kell hozzá speciális szerszám aminek a profilja olyan mint a bundnak, nemtom hol lehet ilyet kapni, de hangszerkészítõknek biztos van.

húrmagasságot nagyon fel kéne venni ahhoz hogy legalább egy kicsit zörögjön.... a 10. bund utáén oda már izom kéne rendesen 😄

Majd hétfõn benézek egy hangszerboltba megkérdezem mivan..
McGrady
oh. hát akkor vagy állíts feljebb egy kicsit a húron, vagy kérdezz meg egy hangszerészt hogy mit lehet kezdeni a bunddal :-)

Kuss!-magyarázta.

õ nem kicsit zörög hanem annyira hogy a húr beleér a 2. bundba és a 2. bund hangja szólal meg zörögve....
Szal a mol, helyett kapok egy agyonzörgetett a#moll-t 😄
McGrady
Ne zavarjon hogy zörög egy kicsit, nagyobb hangerõn úgyse hallatszik. Ha esetleg új a húrod, akkor meg lehet hogy egy hét múlva már semennyire se fog zörögni.

Kuss!-magyarázta.

Na végre tegnap sikerült megérteni a floyd hangolását 😄
Most tökre jól be tudom hangolni tökre pontosan és a tremolo középen áll 😊 (tahát vízszintesen 😛)

Namost már csak 1 bajom van...
Szal a gitárom 1. bundjánál bármelyik húrt lefogom hozzáér a 2. bundhoz és ennek hatására zörg...
a többi bunddal semmi gond mindegyik szól tökéletesen kivéve az 1.
A húrmagasság az pont optimális és ha azt akarom hogy ne zörögjön az 1. bund akkor elég magasra kell állítanom a húrmagasságot azmeg úõgy nem valami jó...

Egy ismerõsöm mondta hogy valszeg a bund lejjebb lett téve a kelleténél és azért zörög...
Namost igen de az hogyan orvosolható?
Megoldható valahogy házilag is vagy vigyem el hangszerészhez?
És ha vigyem el nem tudjátok kb mennyit fog kérni?

Sajna eza bundos dolog vásárláskor nem derült ki mert magasabban voltak a húrok....

De ezen a gondon kívül nincs más semmi a gitárral szal ennek ellenére is azt mondom tökre megérte 😛
Nem belebarmolom, hanem belerakom és nem a kinézete a lényeg (bár az is fontos), hanem a hangja. Jobban szeretném, ha lenne benne humbucker, mert a keményebb hangzásra is szökségem van.
Amúgy természetesen személyesen meg fogom/juk vizsgálni, de pl. megéri-e? Erre lettem volna kíváncsi.

Kurt97 1993-2012 Copyright All rights reserved.

mumpic
A gitárokat még mindig egyesével vizsgáljuk meg. Ha pontos a nyaka, kényelmes és tetszik a hangja, akkor jó. Én nem barmolnék bele egy humbit, szép ez így.

Sziasztok. Azt hiszem végül egy Squier SE Special mellett döntök a gitárvásárlásba, de elõször kikérném az itteni guruk véleményét errõl a modellrõl is 😊
A packban lévõ egyebek kb mind elég hasznosak számomra, az erõsítõt meg ne nagyon szidjátok szarrá, jobb mint a semmi és úgyse lépek fel vele 😄
Amúgy ilyet Magyarországon csak a Mezzoforte árusít 55k-ért. (a pickup változtatáson fog átesni, egy használt fender koptatót rakok (nem kifejezetten én 😊 ) rá, a két felsõ single megmarad, de az alsó humbucker lesz, amit egy amerikai fenderrõl csórtak le.
Tehát a gitár: http://elderly.com/fmic/items/SQSESP-SB.htm

Kurt97 1993-2012 Copyright All rights reserved.

barnie1990
Green day szeret 4 akkordban jatszani, azokatat is meglesheted.

Zene nélkül mit érek én?

mumpic
Felraktam az új GHS boomers húrjaimat, és az E húr a legelsõ tekerésnél elpattant a fejnél 😞. Most visszaraktam a régit, de jó szar mert az tompán szól, a többi meg szép fényesen...

tigeroo
hú az egy fokkal nehezebb nekem (legalábbis elég keresgélnem a fogásokat)😄

amúgy mit jelent az hogy "tone"?
AtomHeart
Led Zeppelin - Tangerine

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

tigeroo
hali! 1 noob kér(d)és:
pár darab ossian - másnapos dalhoz hasonló, egyszerû nótát tudtok ajánlani nekem?😊
Jön egy srác akinek szintúgy floydos gitárja van azzal a külömbséggel hogy õ nem láma és be tudja hangolni xD
Szal jön és megmutatja nekem remélem megértem mert má tiszta ideg vok 😄
McGrady
nyugi :-)
tedd fel a húrokat, ha fennvan mind, szépen végigmész mindegyik húron, és kb. mindet behúzod helyesen. Miután végeztél, kezdheted elölrõl, mivel a floyd miatt elhúzódnak a hangok. Megcsinálod ezt olyan 5-6szor, utána már nem fognak elmászni a húrok, lezárhatod a satut, és a finomhangolókkal be tudod lõni a húrokat pontosan. Türelem, türelem.

Kuss!-magyarázta.

Nemtom normálisan behangolni ezt a szart!
Má rohadt ideges vagyok readásul az E húr má megin elszakadt(igen 2* szakadt el eddig)
Nem birom behangolni mer lehetetlen a rohad ******

Mit csináljakmá?
Hell boy
Hehe...a floyd rose az szopatós cucc nem véletlen adtam el én is a floydos gitáromat 😄 3 rugót tegyél rá annyi elég sztem beállítani meg úgy állítsd hogy a floyd egy szintbe legyen a húrokkal szal vízszintesen álljon utána meg nagyjából hangold be a gitárt ha elmozdult a floyd akkor megint állíts rajta aztán megin hangolsz. a hangolás úgy csináld hogy végigmész 3-4 szer az összes húron és akkor kb jó lesz és ne pontosan hangold hanem egy kicsit fölé vagy alá mert úgyis elhangolja magát szal ha nagyjából megvan az összes húr akkor satu beteker, és a finomhangolókkal behangolhatod pontosan. ha pedig ezek után még távol vannak a húrok a fogó laptól akkor két imbuszos csavarral tudod állítani a floydnak a magasságát is szal ha lejjebb viszed akkor közelebb lesznek a húrok, a mûvelet után pedig megint lehet hangolgatni 😄 mondjuk ha jó a floyd akkor ezt egyszer végig csinálod akkor utána nem kell vele többet bajlódnod elég ha a finomhangolókkal állítasz ha van egy kis hangolódás. hátránya az hogy pl nem nagyon lehet hangolást váltani mert akkor kezdheted az egészet elõrõl.

Nah sziasdztok megvettem agitárom (Cort- EVL- k4)
Hmm nagyon elégedett vagyok vele, csak aza hülye floyd rose tremoló sz*patós 😄

hogy lehet azt megcsinálni, hogy a tremoló pontosan úgy álljon ahogy kell mert most eléggé le van húzva és alig lehet flfelé nyújtani a hangot...

4 rugót adtak a gityóhoz 5 hely van ahova be lehet tenni 😄
Hogyan állítsam be úgy a tremoló systemet, hogy pont jó legyen minden?(mert már tököltem vele vagy 2 órát, most be van állítva de nem pontos mert nagyon lehúzza a rugó..)

Jah és ha beállítottama tremolót és elkezdek hangolni akkor mindig feljebb hangolódik egy fél hangot az egész mire elérek a legvékonyabb E-re...

Tehát kezdem E utána A utána D (eddig jó) aztán G,H (ittmár az E-bõl F lesz 😄

Tudnátok segíteni? nem igazán volt még floydos gityóm 😊

Elõre is köcc
mumpic
A nagy gyártók készítenek külön elektroakusztikus gitárokhoz való erõsítõt, gondolom nem véletlenül, de próbálkozni lehet. Hátha trombitahangja lesz. <#idiota>

AtomHeart
Azzal kb ugy fog szolni, mint egy trombita! <#idiota>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Köszi az infót. Gondolom bármilyen erõsítõ megteszi; pl. egy szimpla autós erõsítõre gondoltam. (Blaupunkt)
Hell boy
egy elektro akusztikus ugyanúgy szól "magában" mint egy sima akusztikus de használhatod erõsítõvel is, ehhez nem kell más az erõsítõn kívül mint a kábel mindkét felén mono jack dugóval, meg asszem egy 9V-os elem a gitárba, de azt biztos kapsz hozzá.

mumpic
Büntipontod volt-e már?

RAZOR27
szavaztam, további (off-mentes) szép napot

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

Sziasztok,

7 hónapja kezdtem el gitározni, egy Harley Benton akusztikus gitárral.(kezdésnek teljesen elég volt) Most azonban kinéztem egy Ibanez V72ECE BK elektro-akusztikus gitárt. Azonban sajnos nem tudom, hogy ha veszek egy ilyen gitárt, akkor milyen plusz tartozék kell hozzá, milyen plusz technikai eszköz kell a mûködéséhez???
Értem ez alatt, hogy egy erõsítõs Jackdugóval megszólal egyáltalán? (lehet naív kérdés)
Segítségeteket elõre is köszönöm.

Üdv.: Szabacs
bens
kihagytad a legfontosabb elõnyt, nem kell megtanulni kottát olvasni. ha pl vki csak hobbi szinten gitározik és nincs ideje szolfézst tanulni, vagy nem érdekli ez a része akkor sem kell neki hallás alapján játszani.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Borgi
szvsz aki tudja zeneelmélet alapjait, elején tabozik, utána fülre mindent elfoghadható minõségbe ( 😛 ) leszed. legalábbis saját magamból kiindulva ;>

porki fagyok fállalon

barnie1990
A tab sikerét az hozta meg, hogy nem kell semmi zenei ismeret a leolvasásához.Én is mondjuk ezért szeretem, valamint könnyû õket beszerezni. GP-ben pedig szerintem eléggé érzékelhetõ a ritmus meg az ilyesmik, txt-vel aki foglalkozik, az meg is érdemli.

Zene nélkül mit érek én?

Tudom, és nem is csak gitárra volt. De már nincs középkor, a kotta is eléggé elterjedt. Szerintem jó találmány. 😊

Thief: The Dark Project/Gold/Metal Age magyarítás: http://kgysoft.try.hu/darkhun Thief: Deadly Shadows magyarítás: http://kgysoft.try.hu/thief3hu

elárulom, "tab" már a középkorban is létezett, amíg fel nem találták a kottát 😊

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Nem értem, miért mindenki tab mániás. Semmit sem mutat összhangzattanilag, meg ritmust is nehézkes érzékeltetni vele. Jó, ha fejben "visszakonvertálod" az érintõk számait, akkor megvannak a hangok, a számok távolságával meg elvileg lehet utalni a ritmusra, de sokszor ezt is igénytelenül csinálják, és akkor tényleg igaz, hogy jobban jársz, ha YouTube-on meghallgatod a darabot. Szerintem egy rendes kotta ezerszer többet mond, zeneileg átláthatóbb, mellesleg hangszer- és hangolásfüggetlen. A tab egyetlen elõnye, hogy sima textfile-ban is leírható, de ma már ez is elhanyagolható jelentõségû.

Ha egyedül vagyok a véleményemmel, bocs mindenkitõl, lehet kövezni...

Thief: The Dark Project/Gold/Metal Age magyarítás: http://kgysoft.try.hu/darkhun Thief: Deadly Shadows magyarítás: http://kgysoft.try.hu/thief3hu

barnie1990
Nézd meg youtube-on hogyan játsza más, úgy érted meg a legkönnyebben.

Zene nélkül mit érek én?

McGrady
akkor meg lehet hallgatni az eredetit 😊

Kuss!-magyarázta.

mumpic
Mi olyan nehéz ezen? Ami egymás alatt van, az idõben egyszerre szólal meg, ami meg balról jobbra egymás után, az is idõben egymás után.

kraawz
szóval

02 35 75

vagy 20 53 57? 😊
bocs,de ezt is 1x kell megtanulni

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

Beast Machine
G? nekem E-nek tûnik....

...vágod?

McGrady
az eredeti G mollban van, és ezt a témát kvartokban játsza Grõl indítva :-)

Kuss!-magyarázta.

Beast Machine
ráadásul még hibás is, mert nem 5-6-5, hanem csak simán 6-5.

...vágod?

Beast Machine
jól látom, hogy ez a Somke on the Water tabja? azt egy húrral lejjebb kéne, az A és D húrokon.....

...vágod?

Beast Machine
nem, egyszerre a kettõt😊

...vágod?

kraawz
Now here is my version

e|---------------------------------------|
B|---------------------------------------|
G|---------------------------------------|
D|---------------------------------------|
A|--2--5--7--2--5--7-8-7----2--5--7--5--2|
E|--0--3--5--0--3--5-6-5----0--3--5--3--0|

it ez a tab. sokaknak ismerõs. szal ha van egy ilyen tabom,melyik részt játszom elõször. alsó sor,aztán mindig a felette lévõ. v hogy ?😊

😄 Na akkor a legelején😄 Vintage v100 simán, a szine:cs. Hát nincs széljeljátszva szal pár próba meg néhány itthoni gyakorlás.De mivel már vagy 3hónapja a jegyeimet próbálom kijavítani nemsokat volt rajta játszva😄 az ára 64ezer és Debrecenben megleshetõ. Vintage v100cs
kraawz

Melyik típus van, milyen színû, mennyit használtad és mennyiért adod?
Csak ennyit kérdezek 😄
Nekem pont most eladó a v100asom.Ha érdekel írj nyugodtan.Nemrégen vettem szal semmi baja.Szertem imádom de mivel egy Epiphone g400-ast akarok venni kell a píííz😄

Üdv:Róka!!!
Itt egy videó a V100-ról:
http://youtube.com/watch?v=_H3QOq0UWZk

Igaz ez a 90 ezres változata, de sztem megéri rá beruházni 😊
http://hangszeraruhaz.hu/index.php?&tpl=product&prid=3220 errõl a gityóról mi a véleményetek? (vintage v100 tsb)megéri a pénzét?
kraawz
florencia gitárokról általánosságban mit lehet mondani? jó - nem ? 😊

Oks nekem még nem volt floyd rose-os gityóm 😊
Akkor ez egy nagyon jó gityó!! 😄