Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hellhammer
Akkor legalább hallatszott amit balfaszkodtam 😊 Azt próbáltam, hogy a reaper-ben összelõjem a groove agent-et és a virtual bassist-ot, hogy legyen dob meg basszus alap is valami.

Beast Machine
én voltam az, csak nem találtam meg a kábelt, amivel a pedálomat tudom összekötni a hangkártyámmal :S Majd esetleg este. Egész érdekes témák mentek, meg kell mondjam😄

...vágod?

Hellhammer
Hát azt kellene kitalálni, hogy mikor legyen, mert este futtattam a szervert, be is lépett valaki (gondolom innen, mert csak ide írtam be a dolgot). Ma egész nap ment itthon míg melóban voltam, de senki nem volt rajta a log alapján.
Szal kell egy idõpont elõre, és mehet a dolog (mondjuk lehet ma este is 8 óra körül). Nemtom hány embert bír el a sávszélességem, majd meglátjuk 😊

Aquir
detto😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

htr93

tigeroo
rapidshare

feltölthetsz rá kisebb-nagyobb fájlokat..utána kapsz 1 linket és mindenki letöltheti innen😊

de csak pár napig lesz rajta (ingyenes...valamit valamiért...)
htr93
az mi?

tigeroo
tedd rapidshare-ra...utána pedig közzé😄
htr93
Sziasztok! írtam egy számot, + mellé dobtémát bsszussal. Ha valaki elküldi az e-mail címet, mert érdekli, én Nagyon nagyon szívesen elküldöm.

Sajnos a dob egy két résznél összemosódott, ezért kénytelen voltam ilyen idióta midi-s hangot csinálni neki, de gondolom tudjátok hogyan kell leszedni róla.
Szóval megvan midi-be meg gp5 ös formátumba is ha kell...
😊

Gondlom ehez nem art valami jobb hangkartya is.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Ha nem gond felvehetnetek amit jatszottok, szivesen meghallgatnam.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Hellhammer
Nekem drop c van, de max annyira megyek fel, hogy nem drop, hanem 1 egész hanggal a normál alá, mert kicsit vastagak a húrjaim normál hangoláshoz.
Most indítottam szervert, erre a címre lehet csatlakozni: 80.98.41.226:2049
Jelszó nincs, lehet anonymusként is bejelentkezni.

Beast Machine
a hangolást még el kéne dönteni... Javaslom az "down 1 step" (DCGFAD) vagy a "Dropped C" (CGCFAD) hangolást. Szerintem.

...vágod?

barnie1990
En mondjuk akkordozassal szivesen beszallnek, de egyszerubb riffekkel sincs gond, szoval ha van valami, szoljatok. 😊

Zene nélkül mit érek én?

Abban mar nincs sok ertelem szerintem mert az eleg sûrû lenne 😄 De jo otlet majd rakjatok fol szivesen meghallgatnam mivel en meg nem vagyok olyan szinten hogy beszalljak 😄
Hellhammer
Olyasmi.

barnie1990
Most akkor jol ertem, hogy az egesz forum egyszerre tolhatja a temat?

Zene nélkül mit érek én?

Hellhammer
Jah Reaper alatt lehet vst insertként is futtatni a host-ot, szal akár effekteket akár vsti hangszereket (dobot, szintit, basszust, akármit) lehet alátenni.
Aki nem ismeri a Reaper-t: ez egy stúdió daw progi, ami gyors, kicsi, olcsó és kurva jó 😊
Itt-e: www.reaper.fm (ugyanazok csinálják, mint akik a ninjam-ot is).

Hellhammer
Nah emberek pár napja találtam 1 progit amivel online lehet jammelgetni:
http://ninjam.com/
Vannak teszt szerverek is amin lehet próbálkozni, de saját szervert sem túl nagy ördöngõsség összeütni. Szal ha van rá igény akkor esetleg lehet néha csinálni sg.hu-s jam session-öket 😊

Joh montam hogy ez az én véleményem nem szeretnék senkit megbántani én ha gitárt veszek akkor fém hurokat szeretek 😄
Bocs, az utolsó nem is fickó. Jaj, bár én tudnék ilyen egyenletesen tremolózni...

Thief: The Dark Project/Gold/Metal Age magyarítás: http://kgysoft.try.hu/darkhun Thief: Deadly Shadows magyarítás: http://kgysoft.try.hu/thief3hu

A linkelt boltban valamiért mégis ezek a "kezdõ" gitárok kerülnek többször annyiba, mint egy fémhúros gitár.

Minden attól függ, mire használod. Ha csak dalkíséretet, akkordokat/felbontásokat akarsz játszani, megteszi egy fémhúros gitár + 1 pengetõ.

Ha klasszikus gitármûveket vagy flamencót akarsz játszani, akkor egy bizonyos szint után csak nylonhúros jöhet szóba (és legalább 4 "biopengetõ" a kezeden). És akárhogy is nézem, ezek a fickók valahogy nem tûnnek kezdõknek, pedig mind klasszikus gitáron játszik. 😉

Thief: The Dark Project/Gold/Metal Age magyarítás: http://kgysoft.try.hu/darkhun Thief: Deadly Shadows magyarítás: http://kgysoft.try.hu/thief3hu

Nekem ha elektroakusztikus gitarrol van szo akkor a favorit a white falcon marad. Annyira nem jott be igy nezesre sem ez a nylonos elektroakusztika 😄 Mondjuk ez az en velemenyem a nylont valahogy olyan "kezdõ" gitárnak tartom de ez az en hulye beidegzõdésem
AtomHeart
A hanglyukon keresztul benyulsz a testbe, es valamivel belulrol kitolod.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

AtomHeart
Az a kis bizbasz, amivel a testen a hidba szoritod a hur veget.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Beast Machine
tüskét?

...vágod?

bens
tud valaki valami módot arra, h kipiszkálja a fémúros gitárból a beletört tüskét?

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Köszi, megpróbálom...
Piezoval vagy mikrofonnal. Az utóbbi jobb, mert ha hangszínekkel variálsz (mármint nem a hangszínszabályzón, hanem a kezeddel), akkor az "átjön" rajta keresztül, míg a piezo csak a lábnál lévõ rezgéseket veszi, ezért érzéketlenebb a játékmódra. Próbálgattam pár elektroakusztikus klasszikus gitárt itt, de elég drágák, úgyhogy egyelõre maradok a hagyományos "mikrofon elé beülõs" kihangosításnál.

Pumpa2007: A fémborítású húrjaimmal ilyen bajok még sosem voltak. Régen D'Addario húrokat használtam, annál viszont kétszer is a vékony E1 húr kezdett "szétfoszlani": olyan lett, mintha vékony szõrszálak lennének rajta, amiket letépkedhettem, miközben egyre durvább tapintása lett a húrnak. A fent linkelt boltban viszont mikor ezt elmondtam, szó nélkül adtak egy új húrt (pedig nem panaszkodni akartam, csak egy szál új húrt venni, de rendesek voltak, és adtak ingyen egy másikat), legközelebb meg már az ajánlásukra inkább Hannabach húrokat vettem. Drágább, de nagyon bejött, a mély húrjai is sokkal tartósabbak (mármint nem tompul el olyan hamar a hangjuk), mint a D'Addario-nak.

Beast Machine
húrlábat/húrmagasságot állítsd, új húroknál pedig természetes jelenség a zizergés, majd elmúlik.

...vágod?

Sajnos nem. "Berezegnek" a húrok. Furcsa, zizegõ hangon. Mitõl lehet? Valamit állítani kellene rajta? Ma vettem...
barnie1990
Ez vicc?

Zene nélkül mit érek én?

Sziasztok! Jackson JS20-asom van. De valami nem stimmel vele. Tud valaki segíteni....? plíízzz...
Mr_no_NaMe
Eladó egy 2 éves telljesen hibátlan, karcmentes Epiphone SG Special fekete gitár. Akit érdekel az privizzen rám!
HAt az en regi akusztikus gitaromnal is volt hogy szetjott a martin hur lecsereltem egy D'addariora azóta semmi gondom pedig elvben ez rosszabb minõség. A visszavinni es panaszkodni meg nem ajanlom ha mindig egy boltba jarsz mert az az 1-2 ezer forint nem a vilag de utanna lehet hgy nem segitenek.

Jah es egy kerdes multkor vonaton lattam egy olyan elektroakusztikus gitárt amin Nylon hurok voltak az hogy mukodik mert en eddig ugy sejtettem hogy az elektroakusztikuson fem hurok vannak es az is pickuppal mukodik. Felvilagositast elore is koszonom 😄
Hát lehetséges hogy igazad van nem vágom nah mind1 probálok valami izmosabb húrokat és hátha jó lessz
bens
úgy lehet rosszul lefogni a húrt, ha túl erõsen és nem a menzúrára merõlegesen teszed rá az ujjad. akkor gyorsabban kopik.

Hell boy
Na megint variálgattam ezt-azt kijebb húztam a pannolást meg itt-ott játszottam még rá sávot meg hangfal szimuval is variáltam jah meg amit adtál dobot azt beraktam hát mondjunk beszarás hogy pl a tamok mennyivel jobbak így mint alapba, de belenyúlkáltam kicsit én is a lábdobba meg a pergõbe (lehet nem kellett volna?) mert kicsit elveszettek voltak néha. szal a mostani eredmény itten vanol: klikk

jah mindenhol jõn szét lenginkább az elsõ háromnál mert ott játszok legtõbszõr de nem vágom én se. roszul meg hogy lehet lefogni?
Amugy a felsõk jõnnek szét ezek a fémmel kõtbevont. de már látom a D4-es nagyon ki van látszik a fehér zsineg belûl.reccseni fog:S amugy az az alsó nylon húrok azok tõkéletesek ez a három felsõ genyozik velem.
mumpic
Baromi érdekes. Minden húr, minden bund? Szerintem nincs olyan hogy rosszul fogod le és azért megy szét. Sztem vidd vissza és mondd hogy ez fosch. 😊

bens
vagy rosszul fogod le a húrokat, vagy mégsem jók a gitárodra.

Hali!
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy kb 2 hete vettem a húroakat az akusztikus gitáromra és a bund vasaknál vagy mik azok látványossan jõn szét a húr szerintem hamarosan szakadás lessz! Ha valaki tudja hogy mi lehet a probéléma az jeleze elõre is kõssz! Jah és Fender 100 Nylon Húrokkal szerelt azt olvastam hogy ezek jók de hát ki tudja...
Hellhammer
Itt van 2 preset amit még régebben csináltam, állítólag jó lett (ultimatemetal.com fórumon mondták 😊): klikk.
A gitárokkal nemtom mi lehet a gond, hallatszik, hogy nem monó csak valahogy nekem nagyon középen szólnak. Nemtom mennyire húztad szét õket én úgy szoktam hogy 1-1 sáv 100-100% a két oldalra, a másik kettõ meg 80-80%-ra. Nem lehet valami fázis gond a 2-2 sáv között? Vagy valamelyik plugin nem kavar be a sztereó képbe (mondjuk ozone3-ban a stereo enhancer vagy valami hasonló)?

Hell boy
AD-vel csináltam a dobot igen, ha feldobod a presetet valahova akkor szívesen kipróbálom. A gitárral mit csináljak? panorámázva vannak pedig,mondjuk csak 2-2 sávon van felvéve a szóló meg a ritmus játszak fel még?

Beast Machine
ott gondok vannak....

...vágod?

Hellhammer
Ja egyébként meg:

Hellhammer
Jobb lett a dob, viszont most meg nagyon monónak tûnik a gitár, mintha csak középen szólna. A dobot mivel csináltad? Addictive Drums-hoz tudok adni jó preset-et 😉

Hell boy
Na variálgattam ezt azt, vissza vettem a hangfal szimuknál az "air"-bõl kompresziósítottam a pergõt variálgattam a tamokkal meg lábdobbal is meg 1-2 módodsítás is van a számban bár csak ilyen aprók, meg ozone3-mal matchingeltem eq-t egy as i lay dying számból szal most a valamelyest javított kiadás itt: klikk

szólónak továbbra sem érzem nagyon szükségét talán majd legközelebb egy másik számba belebiggyesztek valamit 😊

sok zeneszerzõ biztosra megy a szólóval kapcsolatban:
általában a szám alapdallamát módosítják inprovizációsra, így biztosan odaillik
(persze nem azt mondom h. kellene mindenáron, csak tetszik)

McGrady
a szólóval kapcsolatban: nem muszáj agyontekerõsnek lennie, az a lényeg hogy minden hang ízesen, súlyosan szóljon! Próbálj meg kitalálni egy jellegzetes dallamot, ami nem túl bonyolult, de van húzása. Itt egy példa. (Lukács Peta)

Kuss!-magyarázta.